|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Za nami przerwa na reprezentację, podczas której Biała Gwiazda zmierzyła się w meczu pokazowym z dawnymi gwiazdami Wisły. Kazimierz Moskal, potraktował spotkanie bardzo poważnie, aby utrzymać rytm meczowy zawodników i dał szansę pograć kilku zawodnikom, którzy, na co dzień nie mają miejsca w wyjściowym składzie. Czas na przyjemności jednak minął i teraz trzeba wrócić do ligowej rzeczywistości a tu na zawodników Wisły czeka beniaminek - Termalica Bruk Bet Nieciecza. Spotkanie w ramach 12 kolejki Ekstraklasy zaplanowano na najbliższą niedzielę. Początek o 15:30. Dziś poznaliśmy również arbitra tego spotkania, to Pan Marcin Borski. Warszawski sędzia już raz w tym sezonie prowadził mecz z udziałem Wisły (I kolejka Wisła-Górnik 1:1). Zapraszam na krótką zapowiedź niedzielnego pojedynku. Historia spotkań pomiędzy Wisłą Kraków a Termalicą Nieciecza. Historia spotkań jest bardzo uboga. Oba kluby spotkały się tylko raz w meczu sparingowym. Wiślacy pokonali Niecieczę 3:1 a hat trickiem popisał się Daniel Sikorski. Sylwetka beniaminka. Najbliżej tego osiągnięcia popularne Słoniki były kilka sezonów temu, kiedy pod wodzą obecnego szkoleniowca Wisły - Kazimierza Moskala, do ostatniej kolejki walczyli o upragniony awans. Sytuacja powtórzyła się w kolejnym sezonie i wśród kibiców utarło się przekonanie, że Nieciecza zwyczajnie nie chce awansować do najwyższej klasy rozgrywkowej w naszym kraju. Wiele wskazywało, że w tym sezonie będzie podobnie. Bruk Bet dość długo trzymał się czołówki tabeli, wygrywając mecz za meczem jak w poprzednich rozgrywkach tylko po to aby na finiszu przegrać kilka ważnych spotkań. Końcówka poprzedniego sezonu była jednak inna, ważna wygrana w Płocku czy remis w Lubinie dały jasny sygnał, że Termalica w kolejnym sezonie chce grać w Ekstraklasie. Niestety z powodu przeciągającego się remontu obiektu w Niecieczy, Słoniki zmuszone są rozgrywać mecze w roli gospodarza w Mielcu na stadionie tamtejszej Stali. Z obozu rywali. Początkowo wydawało się, że podopieczni Piotra Mandrysza, będą dostarczycielem punktów, a drużyny przeciwne będą już przed meczem dopisywały sobie komplet punktów. Szybko jednak okazało się, że wcale tak nie jest. O ile pierwsze trzy mecze Nicieczanie przegrali to w czwartym zdobyli swoje pierwsze punkty w Ekstraklasie. Ich ofiarą padło Zagłębie Lubin a niedługo później aktualny mistrz kraju - Lech Poznań. Z beniaminkiem nie mogła sobie również poradzić stołeczna Legia, która tylko zremisowała przed własną publicznością 1:1 goniąc wynik. Aktualnie beniaminek z Niecieczy plasuje się na szóstej pozycji z dorobkiem 15 punktów, co jest pozytywnym zaskoczeniem trwającego sezonu. Czy tak będzie nadal? Czy wciąż ucząca się Ekstraklasy ekipa Piotra Mandrysza nadal będzie taką pozytywną rewelacją rozgrywek? Czas pokaże, boisko zweryfikuje możliwości i siły piłkarzy spod tarnowskiej wsi. Jedno jest pewne, w najbliższą niedzielę, czeka nas ciekawy pojedynek pomiędzy beniaminkiem a 13-krotnym mistrzem Polski! Piłkarze z Niecieczy pod lupą TWSD. Dziś przyjrzymy się zawodnikom reprezentującym barwy Termaliki. Kilka nazwisk jest nam już dobrze znanych z występów w Ekstraklasie. Dawid Plizga, motor napędowy wielu akcji ofensywnych zespołu Słoników, w tym sezonie zdobył póki, co dwie bramki. Kolejny znany ligowiec to Jakub Biskup, były zawodnik m.in. Odry Wodzisław czy ŁKS-u swoją karierę od kilku sezonów kontynuuję właśnie w Niecieczy. Przed sezonem Słoniki pozyskały Bartłomieja Babiarza, młody zawodnik do tej pory ekstraklasowe doświadczenie zdobywał w barwach Ruchu. Pewne miejsce w wyjściowym składzie mają bramkarz Sebastian Nowak oraz obrońca Dawid Sołdecki. Warto również zwrócić uwagę na Pavla Stano, ściągnięty przed sezonem doświadczony obrońca już zdążył się zapisać na kartach historii beniaminka strzelając historyczną pierwszą bramkę w Ekstraklasie dla zespołu z Niecieczy. Ciekawymi transferami mogą okazać się Mario Liczka oraz Martin Juhar, którzy powoli poznają naszą rodzimą ligę. CV w szczególności Liczki może robić wrażenie i to duże. Wieści z Grodu Kraka. Piłkarze Wisły nie próżnowali w przerwie na reprezentację. Jedni leczyli kontuzję, inni wyjechali an zgrupowanie reprezentacji a Ci co zostali pracowali nad poprawą mankamentów w naszej grze. Był czas, aby z każdym popracować indywidualnie i poprawić pewne niedociągnięcia. Wiślacy rozegrali także mecz kontrolny z byłymi zawodnikami Wisły, który pewnie wygrali 6:1. Wynik okazały, jednak pamiętać należy, że w przeciwnej drużynie większość zawodników, nie uprawia już czynnie piłki nożnej, więc nie należy sugerować się wynikiem. Mecz został potraktowany przez sztab szkoleniowy dość poważanie i z pełnym zaangażowaniem, mimo tego, że szansę dostali zawodnicy, którzy, na, co dzień, raczej nie znajdują uznania z w oczach Kazimierza Moskala. Miejmy nadzieję, że równie poważnie nasi zawodnicy podejdą do niedzielnego spotkania z Termaliką, który będzie kolejnym ważnym sprawdzianem przed naszymi zawodnikami. Będą zmiany w składzie. Łukasz Burliga to jedyny zawodnik, z usług, którego nie będzie mógł skorzystać Kazimierz Moskal w niedzielnym pojedynku z Termaliką. Prawy obrońca Białej Gwiazdy będzie pauzował za nadmiar żółtych kartek. Trener Moskal zmuszony, więc będzie do zmian w wyjściowym składzie, wiele wskazuje na to, że w bloku defensywnym zagramy w takim ustawieniu: Jović, Głowacki, Guzmics, Sadlok. Czyli, można by rzec, że najmocniejszym. Do zmian dojść powinno również w drugiej linii, gdzie słabego Alana Urygą powinien zastąpić Maciej Jankowski lub Rafael Crivellaro. Koniec akcji WISŁA TO MOJA HISTORIA. W sobotę 10 października zakończyła się akcja klubu oraz fans4club, która miała na celu zgromadzenie potrzebnych środków, na spłatę części zobowiązań, które Wisła SA posiada względem swoich wierzycieli. Akcja zakończyła się sporym sukcesem, bo cała wiślacka społeczność zebrała przeszło 823 tys. złotych, kiedy celem było zebranie 740 tys. Każdemu, kto w najmniejszym stopniu przyczynił się do wsparcia akcji, należą się podziękowania. Zapraszam do dyskusji! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo. Remis.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Potrzebujemy zwycięstwa jak tlenu - więc pewnie będzie remis.
Jak zobacze Uryge w pierwszym składzie to się popłacze - serio. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Damy radę Termalika nie przyjedzie się bronić, więc jest szansa na grę taką jaka nam odpowiada. 5-0
![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W sumie to jak sobie radzą w eklasie nie powinno dziwić bo sezon w sezon ostatnimi laty byli w czołówce 1 ligi,a jakiś ogromny przeskok to nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
5:0? Chyba kogoś poniosło... Skoro oni na Łazienkowskiej grali tak, że tylko cudowi Legia zawdzięcza punkt, to wy tu mówicie o jakimś pogromie? Będzie cholernie ciężki mecz, a ja osobiście uważam, że dostaniemy w czambo.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Minimum 3:0, jeśli nie padnie taki wynik to zwalimy Kazimierza
A tak szczerze to 1:0 i będę zadowolony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja już w tym sezonei nawet nei próbuję przewidzieć wyników
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Będzie remis
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Na ten sezon kupiłem karnet.
Do tej pory udało mi się być na 3 meczach: Z Górnikiem 1:1 Z Lechią 3:3 Z Koroną 0:0 Nie mogłem być na meczu: Z Amicą 2:0 Ze Śląskiem 4-2 Chyba muszę odpuścić jutrzejszy mecz dla dobra Wisły... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie lepiej żeby został w domu?
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
100 lat temu (czyli lata 90-te.) też miałem takiego kumpla.
Ogólnie nie interesował się piłką, ale chodziliśmy w parę osób z osiedla więc namawialiśmy go i kilka razy dał się wyciągnąć... i zawsze manto. Więc przestaliśmy go zabierać ![]() @St Yabol Mam nadzieję, że nie planujesz być na derbach... ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 17.10.2015 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A co ja mam powiedzieć? W tym sezonie nie mogłem być na kuchenkach u siebie, Śląsku czy wyjeździe do Bielska, ale za to byłem na PP w Chorzowie i w Gliwicach, Lechii, czy Górniku u siebie...
Jutro też idę. Przepraszam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ja myślałem że nasi to się kopią po czołach bo są słabi, a tu widzę że na jaw wychodzą zdarzenia pozasportowe związane z niektórymi kibicami co to niemal jak legendarna "sobaka nieudaczka" przynoszą pecha drużynie
![]() Zawodnicy usprawiedliwieni
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 17.10.2015 o godz. 22:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Z Górnikiem 1:1
Z Amicą 2:0 Z Lechią 3:3 Ze Śląskiem 4-2 Z Koroną 0:0 jak nic wychodzi, że czas na zwycięstwo, żeby kontynuować serię... ![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę wyniki innych spotkań, grzechem byłoby nie zdobyć w tym spotkaniu kompletu punktów.
2-0 po bramkach Brożka i Sadloka. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Kadra na dziś:
BRAMKARZE: Radosław Cierzniak Michał Buchalik OBROŃCY: Boban Jović Richard Guzmics Arkadiusz Głowacki Piotr Żemło Maciej Sadlok POMOCNICY: Denis Popović Alan Uryga Krzysztof Mączyński Tomasz Cywka Rafael Crivellaro Maciej Jankowski Rafał Boguski Grzegorz Marszalik Donald Guerrier Kamil Kuczak NAPASTNIK Pawel Brożek ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
na ławce
1 bramkarz 1 obronca 5 pomocnikow Pawle Brożku zdrowia! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
podsumujmy. jest niedziela ,15:30 ,sloneczko swieci....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brak słów ....
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Komedia. Kolejny raz. Ile już nie zdobylismy gola? "Czy wygrywasz czy nie.." - jasne, ale po tym co odpierdalaja nasi kopacze w ostatnim czasie, zasługują po meczu tylko i wyłącznie na wygwizdanie.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jankowski to jest największy nieudacznik od czasów Cupiała!!! Nie ma drużyny! Zgraja leśnych dziadków. Połowa składu do wymiany. Grupa spadkowa się święci!!! Fart, że nie przegraliśmy!. Wszyscy out!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Brawo Kaziu,brawo Wisła. mamy remis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mecz bez remisu to mecz stracony. Największe pretensje mam o tę zmianę w końcówce, mogła wszystko zepsuć. Na szczęście udało się utrzymać wynik. Raz się remisuje, raz się remisuje.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
A czego wy oczekujecie jak wygrywamy tylko wtedy kiedy brożek coś trafia (czyli aż 2 razy) oczywiście nie licząc meczu z lechem
A okazji było tyle że szkoda gadać Remis zawsze biorę w ciemno, puki coś się nie zmieni Napastnik potrzebny na wczoraj |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie zdziwię się jak od poniedziałku będzie nas stać na utrzymywanie trzech trenerów, ale na drugiego napastnika kasy nie ma już od bardzo dawna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oczekujemy zwycięstw z takimi krezusami jak Korona Kielce czy Termalica Bruk-Bet Nieciecza!!!!!!!!! Zwłaszcza na swoim stadionie !!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Od następnego meczu mam nadzieję, że Crivellaro zagra w podstawowym. Jankowski już wystarczająco setek zmarnował.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|