Karherop napisał(a):

A więc zwalamy nasze remisy na sędziego? super. Równie dobrze gdyby nie Cierzniak to wczoraj poleglibyśmy z kretesem i sędziowanie nie miało tu nic do rzeczy. Nie zasługiwaliśmy wczoraj piłkarsko na nic więcej niż remis. Z Lechią może i sędziowanie było beznadziejne, ale to wciąż drużyna odpowiada za stracone bramki.
Nasze przestoje w grze i cofnięcie po strzeleniu bramki to również wina sędziego?
|
A na kogo jak wydrukował karnego? I nie pitol o przestojach w grze bo nikt nie gra całego meczu w jednym tempie. To ze Cierzniak broni to chyba zasługa trenera skoro kopanie się innych po czołach to wina trenera. Gdyby sędziowie ordynarnie nas nie kręcili to nie byłoby tych remisów, prosta sprawa i jeżeli nie widzisz tego, a jednocześnie obarczasz nimi trenera to wybacz ale normalny kibic tak się nie zachowuje.
Drużyna odpowiada za stracone bramki, świetnie, pod jednym warunkiem. Że ich utrata wynika z gry zgodnej z przepisami, jeżeli bramka pada po przekręcie to drużyna za nią nie odpowiada przynajmniej w ocenie każdego obiektywnego obserwatora.
KeinNasenHasen napisał(a):

Ale to nie jest teoretyzowanie, tylko racjonalnie wyciągnięty wniosek na podstawie postawy zespołu w ostatnich meczach. Ani nie twierdzę, że Wisłą gra świetnie, ani, że Moskal coś popsuł. Po prostu wydaję mi się, że jest on mega niekonsekwentny w tym co robi i brak mu podtrzymania wizji gry, którą lubi. Ostatnim dobrym trenerem, który pracował w Krakowie był - zdanie niepopularnie - Probierz. Nie udało mu się z uwagi na wiele czynników o których nie teraz.
Ale czy to, że się osłabiamy personalnie to nie jest po części wina trenera? Nie wiem jak do końca funkcjonuje proces decyzyjny w klubie, ale czy Moskal nie ma żadnego wpływu na to kogo ściąga Wisła? W każdym poważnym klubie trener po części odpowiada za przeprowadzone transfery.
|
To już jest szczyt
Możesz kolego jednak zdradzić jakież to czynniki spowodowały że arcy trenerowi Probierzowi się nie udało? Bo skoro on taki wpyty to chyba mimo wszystko powinno mu się udać. Jakież to lepsze warunki ma obecnie niekonsekwentny Moskal skoro nie usprawiedliwiasz go tak jak Probierza. Bardzo jestem ciekawy... Możesz też napisać na którym miejscu byliśmy po 6 kolejkach za probierza

.
To za co jeszcze trener odpowiada, może za ślepotę sędziów?