The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2015, 22:43
Ja tam generalnie zawsze miałem wy*ebane na puchar Znaczy wiadomo, fajna sprawa zajść dalej, czy zagrać w finale / zdobyć go, ale nigdy nie był on dla mnie nawet w połowie tak ważny jak liga i nigdy nie będzie

Co do samego meczu :
Ja proponuje znowu zgolić kolegów z Gdańska. Szybkie 3:0 bez mydełka by było w sam raz, żeby osłodzić mi rzucanie fajek )
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.08.2015 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.08.2015, 23:10
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja tam generalnie zawsze miałem wy*ebane na puchar Znaczy wiadomo, fajna sprawa zajść dalej, czy zagrać w finale / zdobyć go, ale nigdy nie był on dla mnie nawet w połowie tak ważny jak liga i nigdy nie będzie

Co do samego meczu :
Ja proponuje znowu zgolić kolegów z Gdańska. Szybkie 3:0 bez mydełka by było w sam raz, żeby osłodzić mi rzucanie fajek )

Puchar Polski to tradycja,historia

to nie jest Puchar o Złote Gacie tylko prestizowa impreza,ktorą notorycznie olewamy i ignorujemy,bo nie mamy "skladu"

zenujące sa juz te tlumaczenia ,ale ok mleko juz sie rozlało

zatem skoro bedą wypoczeci ,itd to z Lechią oczekujemy zwyciestwa.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.08.2015, 09:27
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

to nie jest Puchar o Złote Gacie tylko prestizowa impreza,ktorą notorycznie olewamy i ignorujemy,bo nie mamy "skladu"

Z Lechią będzie kopanina i remis albo porażka
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.08.2015, 09:50
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Z Lechią będzie kopanina i remis albo porażka
A będziesz szczekał pod stołem jak wygramy? Bo za takie durne pieprzenie powinien przysługiwać kop w dupe...

Biadoliłeś na zapas, przypieprzałeś się do Moskala zanim zaczęliśmy grać, a teraz zamiast taktycznie zamilknąć to dalej bredzisz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2015, 10:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A będziesz szczekał pod stołem jak wygramy? Bo za takie durne pieprzenie powinien przysługiwać kop w dupe...

Biadoliłeś na zapas, przypieprzałeś się do Moskala zanim zaczęliśmy grać, a teraz zamiast taktycznie zamilknąć to dalej bredzisz.
Weź się chłopie ogarnij, jakieś leki przyjmij czy coś?
Może jakaś ziołowa herbatka bo w łepetynie się gotuje a i upały nie pomagają.

Ja rozumiem, że matematyka jest bardzo trudna szczególnie jeśli w grę wchodzi zakres powyżej 10 ale Moskal prowadzi tę drużynę już od jakiegoś czasu i ma aż 4 zwycięstwa.

Najbardziej bawi mi to że Tobie podobni jak Smuda olał puchary wieszali na nim psy. Ale jak Moskal olał to już szukamy wytłumaczeń i przemęczonego Cierzniaka.

Naprawdę bardzo bym chciał, żeby drużyna zaczęła wygrywać. Może do końca rundy będzie 5 i 6 zwycięstwo. Na wyniki w rundzie jesiennej takie jak za Smudy nie ma co liczyć niestety.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 15.08.2015 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 16.08.2015, 19:09

Drozd mode=ON

To co drozdziu kupić ci stolik żebyś się szczekać nauczył porządnie? Czy mama pieniążki da?
Możesz też się kopnąć. I mam nadzieje, że przestaniesz do mnie pisać takie brednie i oszczerstwa ale w to szczerze wątpię.

Drozd mode=OFF

Każdy kto potrafi oddzielić kibicowanie od realnego poglądu na piłkę widzi, że ten zespół od marca seryjnie popełnia te same błędy i nie zdobywa punktów. Wygraliśmy z Lechem Poznań którego zdominowało i zniszczyło Zagłębie (w pierwszej połowie powinno tam być 3-0 dla Miedziowych). Dziś fartownie uratował nas słupek. Niestety nasz trener uparcie ustawia zespół pod swoją taktykę. A powinien dostosować taktykę do tego co ma.

Mam nadzieję, że Moskal wyciągnie wnioski, bo ta drużyna ma potencjał. Ale nie może być tak, że ktokolwiek nas mocniej naciśnie tracimy bramkę. (Meczu z Legią nie liczę bo na niego piłkarze się spinają bez pomocy trenera). Przy stanie 3-2 powinny być zmiany defensywne + autobus w polu karnym tylko Dziki i Jankowski na desancie.

Dostaliśmy dwa mocne kopy w 4 litery w przeciągu kilku dni. Kiedyś Pan Kazimierz pokazał, że potrafi reagować na własne błędy oby to powtórzył bo może być kiepsko.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.08.2015, 10:01
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To nie presja na wynik - tylko w....ienie po olaniu PP. Nie załapałeś?
A kto Ci powiedział, że olewamy? Co to za brednie, zwyczajnie nie ma kto grać, zwłaszcza jeżeli chodzi o bramkę i obronę. Chcieliśmy wygrać tym co mamy, przez brak skuteczności i dziurawe tyły przegraliśmy, tylko w pustej głowie mógł się pojawić pomysł że ktoś coś odpuszczał.

Natomiast co do oczekiwań przed meczem z Lechią. Miesiąc temu byli tacy, którzy z Lechii robili Barcelone a nas typowali do spadku. Nagle od spadkowicza oczekuje się wygranej z Barceloną? Komu to zawdzięczamy taką metamorfozę?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.08.2015, 10:10
A kto Ci powiedział, że olewamy? Co to za brednie, zwyczajnie nie ma kto grać, zwłaszcza jeżeli chodzi o bramkę i obronę. Chcieliśmy wygrać tym co mamy, przez brak skuteczności i dziurawe tyły przegraliśmy, tylko w pustej głowie mógł się pojawić pomysł że ktoś coś odpuszczał.

Natomiast co do oczekiwań przed meczem z Lechią. Miesiąc temu byli tacy, którzy z Lechii robili Barcelone a nas typowali do spadku. Nagle od spadkowicza oczekuje się wygranej z Barceloną? Komu to zawdzięczamy taką metamorfozę?

Olaliśmy - bo kluczowe pozycje 2 środkowych obrońców - i gra Kujawa i Czekaj. Do tego "przemęczony" Cierzniak odpoczywa. (Czym bramkarz był przemęczony? 4 meczami w lidze?)

Gdyby Kujawa zagrał obok Głowackiego albo Guzmica - gra wyglądałaby inaczej. Chcesz wierzyć w bajki, to wierz. Wiadomo przecież że nie mogliśmy odwalić Smudy i wystawić samych juniorów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.08.2015, 10:55
Buchachacha Moskal nigdy nie przegra pięciu meczów z rzędu więc skończ bredzić i powiedz czy będziesz szczekał jak wygramy z Lechią czy pozostawisz sobie zamiast gęby cholewę

Olaliśmy - bo kluczowe pozycje 2 środkowych obrońców - i gra Kujawa i Czekaj. Do tego "przemęczony" Cierzniak odpoczywa. (Czym bramkarz był przemęczony? 4 meczami w lidze?)

Gdyby Kujawa zagrał obok Głowackiego albo Guzmica - gra wyglądałaby inaczej. Chcesz wierzyć w bajki, to wierz. Wiadomo przecież że nie mogliśmy odwalić Smudy i wystawić samych juniorów.
Guzmic ma jakiś uraz, a głowa ma 36 lat i nie da rady trzymać obrony grając co trzy dni. Liga jest ważniejsza, ale to nie znaczy, że puchar ktoś odpuścił.

Co do bramkarza, Moskal musiał go wpuścić w jakimś meczu bo zaraz zaczęło by się kwękanie, że Buchalik już zdrowy, a nie dostaje szansy itp. bzdury. Dokładnie z tego samego powodu w pierwszym meczu pierwszy plac dostali wszyscy nowi, żeby potem nie było fochów. Buchalik zagrał, zaprezentował się jak zwykle i teraz może spokojnie zasiąść patrzeć i uczyć się, a nie myśleć o pierwszym składzie.

Mimo eksperymentalnej obrony gdyby z przodu strzelali nie musielibyśmy przegrać, dlatego moim zdaniem pisanie o odpuszczaniu to pobożne życzenia, zwyczajnie na tyle nas stać...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.08.2015, 11:18
Buchachacha Moskal nigdy nie przegra pięciu meczów z rzędu więc skończ bredzić i powiedz czy będziesz szczekał jak wygramy z Lechią czy pozostawisz sobie zamiast gęby cholewę
To do mnie? Nic takiego nie pisałem.
Nie pomyliło ci się coś?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.08.2015, 16:21
To do mnie? Nic takiego nie pisałem.
Nie pomyliło ci się coś?
Gdyby było pod Twoim wpisem to mógłbyś się zastanawiać, a tak to nie było do Ciebie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów