|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
IncognitoTSW "PiS=PO pod względem gospodarki."{
jak tak to ogarnij dane PIS z lat 2005-2007 i urbanoplatfusiarni z lat 2008-2015, jak to zrobisz powtórz bez skrępowania powyższy cytat ![]() pisałem już o tym , Janecki to rozbudował , macie się czego bać, to naprawdę nie są żarty ![]() "Specjalna policja obyczajowa będzie chodzić po domach i o każdej porze dnia i nocy sprawdzać, kto z kim śpi, jaki seks uprawia, czy stosuje jakieś zabezpieczenia czy tylko kalendarzyk. O szóstej rano specjalne szwadrony będą aresztować niewinnych, których sprowokowano do złego albo podrzucono im dowody przestępstw. Po ulicach będą chodzić patrole moralności przekazujące sygnały do jednostek specjalnych, które będą urządzać łapanki na wszystkich całujących się publicznie czy na pary lesbijskie i gejowskie trzymające się za ręce. Każdy obywatel będzie obowiązkowo musiał być obecny w kościele co najmniej trzy razy w tygodniu, a potem przedstawić w stosownym Urzędzie Kontroli Wiary zaświadczenie, że nie tylko był w kościele, ale i u spowiedzi. Spowiednicy oczywiście będą obowiązkowo wszystko nagrywać i przekazywać policji polityczno-religijnej. Będą listy książek, gazet i filmów, które można oglądać, a każda samowolka zostanie ukarana ciężkim obozem resocjalizacyjnym. To wszystko, co opisałem powyżej ma się stać, jeśli PiS dojdzie do władzy."
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 27.07.2015 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To o czym piszesz to sprawy światopoglądowe.
W 2005-2007 PiS miał prof. Gilowską, szkoda że już się nie udziela bo mogłaby niejednego przekonać do PiS. Obietnice p. Szydło brzmią naprawdę strasznie i obawiam się, że idąc drogą wielkich wydatków publicznych możemy od października dalej dryfować w stronę Grecji. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
IncognitoTSW "obawiam się, że idąc drogą wielkich wydatków publicznych możemy od października dalej dryfować w stronę Grecji"
i jak Cię nie nazwać "łykaczem" papki mainstreamowej, po takim stwierdzeniu wsi24 i pozostałe ogłupiacze są dumne i zadowolone że wykonują dobrą robotę, zdaję sobie sprawę że Szydło ma się nijak do Pani Prof. Gilowskiej ale większość "pomysłów" ma udokumentowanie finansowe, pożyjemy zobaczymy , ja wierzę w pozytywną zmianę , przyznam jednak szczerze że 3 razy w tygodniu msza to dla mnie za dużo, masz jakiś pomysł jak się z tego wymigać |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja wiem, że macie tam jakieś swoje wyliczenia tylko pragnę zauważyć, że Polska jest krajem silnie zadłużonym i zamiast rozdawać wszystkim pieniądze moglibyśmy się zająć spłacaniem długów a Polakom pozwolić się bogacić.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
niestety nie ma na to złotych recept, trzeba zacząć małymi kroczkami, więcej pieniędzy na rynek , wsparcie demografii, odbudowa przemysłu, repolonizacja banków, to da się zrobić tylko trzeba rządu decyzji a nie sługusów merkelowej wykonujących polecenia na kolanach, dało się cokolwiek zrobić w kilka miesięcy przy pierwszych rządach, da się też teraz, jak ludziska się ogarną i zrozumieją szansę może uda się to robić bez końskiego czy lepperowego garbu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Tak, a najlepiej kolesiom z PO, tym wszystkim, którzy teraz na szybko obsadzani są na lukratywnych posadach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie, żyjmy na kredyt. Incognito ma dobre podejście - najpierw zaróbmy, potem wydawajmy. Podejście, że każdemu się należy, nawet jeśli słusznie już było i się nie sprawdziło.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
jak tak czytam ten temat to mam wrażenie że najwięcej o zarabianiu opowiadają "etatowcy" , siedzi taki na etacie , płaci podatki i zus (przynajmniej tak opowiada bo złamanego szeląga nie wyciąga z kieszeni) , spróbuj chłopie jeden z drugim iść na swoje i zarabiaj , zapłać zus podatek z zarobionej kasy, lokal, pracowników , jak ci cos zostanie to zainwestuj, paradne
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może po prostu nie mam ochoty wychodzić poza swoją strefę komfortu?
Jeden robi w sektorze publicznym, drugi w prywatnym. Jeden się realizuje na etacie, drugi we własnej działalności. Nie, nie spróbuję, bo są chvjowe warunki. Tylko by to polepszyć nie pierddolnąłbym socjalem, tylko wręcz przeciwnie - pracą. Szczególny nacisk - efektywną. "Wszystko jest dla ludzi, tylko nie wszystko dla wszystkich." "Jak tak czytam ten temat" to nie wiem, czy nie zauważacie prostego, ekonomicznego wniosku? Że tak naprawdę każda gospodarka jest kapitalistyczno-socjalistyczna? Tylko jedna idzie bardziej w jedną, druga w drugą stronę? Esencją sprawy jest to, by ten socjal jak najbardziej przypominał inwestycję w człowieka rentownego. Najpierw to przestałbym wyrzucać pieniądze w bagno, tylko w polski przemysł. Inwestycje w technologie, jak np. krzem. Co te kurvy z tym zrobiły, to woła o rozstrzelanie. Podwaliny ku tzw. "polskiej dolinie krzemowej". Tyle geeków, nerdów, informatyków. Potencjał bazy IT jest ogromny. Racjonalne, propolskie myślenie, planowanie, działania. To jest złota recepta, prosta jak budowa cepa. Tylko żeby najpierw coś takiego zrobić, to tak jak mówi Incognito - trzeba właściwie zainwestować, a nie "przeżerać". Oczywiście, zamiast dyskusji merytorycznej gównoburza i pojazd od platformersów. Tutaj oprócz szpenia i asiora platformersów NIE MA! ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dla rozluźnienia atmosfery polecam najnowszy "odlot stefana" https://www.youtube.com/watch?v=9_om0bJbVV0
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.07.2015 o godz. 15:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak w bonusie proste wytłumaczenie ile zostanie pracownikowi z podwyżki o 100 zł w budżetówce |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ABGwislakABG "Jeden robi w sektorze publicznym, drugi w prywatnym. Jeden się realizuje na etacie, drugi we własnej działalności.'
można robić w sektorze publicznym, nikt tego nie neguje, tylko żartem jest pouczanie przez teoretyków co należy zrobić dla rozwoju gospodarki, proste zarób i wydaj w sektorze prywatnym nie działa,owszem działało jak były złote czasy lat 2005-2007 i z rozpędu do około 2009, potem z każdym rokiem urbanoplatfusiarnia systemowo niszczyła "prywaciarzy" , nie mówię o znajomych królika , mówię o zwykłych szarych "prywaciarzach" którzy dawali sobie bardzo dobrze rade dopóki nie przyszła banda rudego, dlatego takie recepty jak powyżej nie działają , na rynku potrzebny jest pieniądz do pobudzenia gospodarki , czy to w formie wysokiej kwoty wolnej od podatku czy w formie zasiłku na dziecko w wysokości 500pln, ludzie nie maja kasy bo albo nie pracują albo zarabiają tysiaka na rękę, w jaki sposób będzie się rozwijać gospodarka?,do tego opodatkowac banksterów, sieci handlowe, korporacje , da się , tylko k...a u nas nie da się nic zrobić, i słyszę teksty na tym forum o Grecji zasłyszane w mainstreamie, ta mityczna Grecja to śmieje się z takich jak my , ogolili banksterów niemieckich i francuskich z kasy, i dalej maja kilka razy większe zarobki i emerytury niz na zielonej wyspie w Polsce, reasumując można pracować gdziekolwiek tylko żeby pouczać to trzeba mieć wiedze praktyczną a nie teoretyczną , tyle i aż tyle
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 27.07.2015 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Jestem na swoim i wiem ile trzeba,co trzeba i jak dużo należy oddac oraz jaki czas trzeba stracic na to żeby wpierw to zarobić... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
to jest normalne i zrozumiałe będąc na swoim, mi bardziej chodziło o ewentualne sposoby pobudzenia gospodarki bo obserwując z bliska co się dzieje to jest jakaś masakra piła teksańską 98, na dzisiaj nikt nic nie robi żeby to zmienić, ja nie twierdzę że pomysły PIS są jak prawda objawiona, ale do c...a wafla coś trzeba zrobić bo dalej tak się nie da funkcjonować , żeby było weselej dotyczy to praktycznie każdej tzw dziedziny prywatnej , jak ktoś ma lepsze pomysły to słucham , tylko bez takich zarób wydaj
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Co raz więcej ludzi wie dlatego liczba mieszkańców w Polsce maleje.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 27.07.2015 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jesteś jak żydy. Oni nie są za cracovią, tylko są antyWisłą. Ty nie głosowałeś na Bronka, Ty jesteś antyPis. Zastanawiam się co Ty robisz na tym forum, powinieneś mieć gmerane przy przyrodzeniu i dylać w pasiaku na kałuży.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To ze mnie nie podnieca ani Po ani Pis to chyba nic nowego ... 23 lata spedzilem już chuju na Wisle a Ty będziesz mi .......il co mam robic lamusie jebany Takie ....y jak Ty powinny wypierdalac z tego klubu wlasnie... Sram na Ciebie... PS. Z Racji tego ze zapewne poleci ban chciałem odgornie przeprosić administracje forum ale kutas mnie w....il... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
63.5 Kg"Z Racji tego ze zapewne poleci ban chciałem odgornie przeprosić administracje forum ale kutas mnie w....il...'
to się dawniej nazywało samokrytyką , jak ktoś za komuny chciał się wybronić dostawał szansę na samokrytykę , jakich czasów doczekałem w 26-tym roku złotego okresu ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 27.07.2015 o godz. 19:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gość 23 lata na Wiśle, patriotycznym klubie z piękną historią, a głosuje na zdrajce narodu polskiego bredzisława żydoruskiego, umoczon w Pro Civili i WSI. W kopalnie Wujek, zdemaskowanym pod Wikileakowskim portalem i przez Polaków 24.05 pogrzebion. Wprowadzi ci twój guru podatek katastr(of)alny też nie będziesz płakać i nie wyciągniesz wniosków. Patrząc na takie zachowanie to i wprowadzili ci podatek kastralny.
"lamusie jebany" & "sram na ciebie" - już widzę twoje 23 lata stażu na Wiśle, w twoje 23 lata jako wiek. Chociaż... gimbus to podobno nie wiek, a stan umysłu. Wszystko się zgadza.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 27.07.2015 o godz. 20:00.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
On tak na serio?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.07.2015 o godz. 09:29.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
kłamię , zaprzeczam , manipuluję , tak brzmi jej ostatni przekaz?
tak chyba ludzie zrozumieli ![]() https://www.youtube.com/watch?featur...&v=xApa458f55I |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Tyle w temacie 63.5 Kg:
![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 28.07.2015 o godz. 10:39.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
myślisz że stefan na szczawiu i mirabelkach trzyma taką wagę
![]() okazuje się że mirabelki i szczaw zastępuję nie tylko dopalacze ale jest to niezła dieta |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
I ktoś tu wcześniej pisał, że PO to to samo co PIS niech się jebnie w głowę ...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Homoterror w pełnej krasie. Promowanie tego zboczenia wszędzie w mediach, potem związki partnerskie i zmiana definicji małżeństwa, zbliżanie się do dzieci, a na końcu więzienie "za obrazę" czyli powiedzenie prawdy, że to ZBOCZEŃCY i trzeba ich LECZYĆ !
Ostatnio edytowane przez heoij : 28.07.2015 o godz. 15:41.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przecież on pisał, że różnią się głównie światopoglądowo. To co wstawiłeś, ten projekt lewusów, tego właśnie dotyczy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tekst z tygodnika wSieci, ale bardzo dobry i godny polecenia dlatego postanowiłem go tu skopiować:
„Katolik” Bronisław Komorowski, do którego apelowały wszelkie możliwe środowiska, na czele z biskupami, złożył swój podpis pod skrajnie lewicową ustawą. Żarty się skończyły. Maski opadły. Platforma przestała się już krygować na formację centro-prawicową. Czując nadchodzące zmiany, robi wszystko, by umeblować polskie prawo według czerwono-tęczowych wzorców. Pod hasłem wolności sumienia wprowadza totalitarne rozwiązania prawne. Konwencja przemocowa, ustawa o dowolności wyboru płci, in vitro, zmiany w edukacji — wszystko to tworzy ściśle określoną całość, która zaciska pętlę na wolności obywatelskiej. Dla niepoznaki politycy PO stosują starą technikę manipulacji — oskarżają niewinnego obrońcę. Bulteriery są coraz odważniej wypuszczane do ataku na Kościół. Stefan Niesiołowski dostał wolną rękę i osłonę medialną. Na antenie TVP bez żadnej reakcji ze strony prowadzącego szkaluje imiennie biskupów, twierdząc, że „Kościół stoi po stronie kłamstwa i nienawiści” i prowadzi „wojnę domową”. Retoryka wyjęta z najlepszych PRL-owskich czasów. Ks. Jerzy Popiełuszko i Prymas Tysiąclecia też podobno siali nienawiść. Wojna, Panie Pośle? To kto z kim walczy? Kto kogo napada? Kto kogo przymusza? Kto jest wrogiem, kto wygranym, a kto ofiarą? Ten polityczny gwałt na wolności sumienia będzie miał swoje realne skutki. Także polityczne. Marzena Nykiel
Ostatnio edytowane przez heoij : 28.07.2015 o godz. 16:42.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|