The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2015, 10:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ustawienie było takie żeby każdy nowy miał okazję się pokazać.
Że co!? To nie był sparing, tylko mecz o punkty na własnym boisku!
Mocarz?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2015, 10:26
czepianie się trenera to szczyt niezrozumienia sytuacji...

- Ustawienie bylo takie zeby kazdy nowy mial okazje sie pokazać - a to wczoraj było mam telent czy mecz mistrzowski?

Tylko trener samobójca który nie ma sie czym obronic wystawia cała nowa pomoc.
Poleci przed 5 kolejką. Potem moze bedzie lepiej (chociaz ja bym go pozegnał dziś)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2015, 10:43
Też bym go dziś pożegnał bez żalu. Z całym szacunkiem, ale trener Moskal nie nadaje się na Ekstraklase. Za wysokie progi.Taka prawda, nie ma się co dłużej oszukiwać!!!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2015, 10:52
Panie Moskal jeśłi to czytasz to na następny mecz musi być ustawienie 4-5-1

Cierzniak,
Burliga, Głowack(Żemło)i, Guzmics, Sadlok
Jankowski, (Boguski) Mączyński (Uryga), Popović, Cywka
Crivellaro,
Brożek

Po wczorajszym meczu musze zganić bądź co bądź Głowackiego. Nie te lata, pełno prostych błędów, mało co przez niego nie przegraliśmy. Posadziłbym na ławie, mimo że następny mecz to Derby. Piotrek Żemło niech nabiera doświadczenia...Niestety za Brożka nie ma kogo dać, a szkoda, bo to kolejny którego trzeba zganić na maksa. Kogo damy Wójcika? Pozbyli się wszystkich młodych napastników, mógłby chociaż Kamiński zostać. Chyba, że Jankowskiego damy.
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 18.07.2015 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2015, 11:01
Hehehe znów uaktywnia się stado ekspertów za czopkę gruszek. Ty będziesz oceniał czy Moskal się nadaje czy nie to tak jakby gimnazjalista recenzował profesora. Może? Może, ale salwa śmiechu, którą tym wywołuje roznosi się gromko i szyderczo...

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Że co!? To nie był sparing, tylko mecz o punkty na własnym boisku!
Mocarz?
Takich będzie jeszcze czternaście, a fakt dania szansy nowym w takich samych warunkach jest dla atmosfery w drużynie nie do przecenienia. Punkt jest, więc nie ma co biadolić. Obraz możliwości nowych nabytków na tle ligowego przeciwnika też jest. Teraz tylko wyciągać wnioski i gramy dalej.

A do kolegi który wypisuje coś o samobójcach. Ja bym to nazwał odwagą popartą wiarą w to co się robi. Uważam, że materiał do analizy, który takim posunięciem Moskal otrzymał warty był utraty jednego punktu. A czy zwolnią go po pierwszych kolejkach? Byli tacy "przyjaciele" którzy zwalniać go chcieli już przed pierwszym meczem. Ale cóż, psy szczekają...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.07.2015 o godz. 11:09.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2015, 11:03
Takich będzie jeszcze czternaście, a fakt dania szansy nowym w takich samych warunkach jest dla atmosfery w drużynie nie do przecenienia. Punkt jest, więc nie ma co biadolić.

Punkt jest, powiadasz (dzięki któremu wyszliśmy zero)? A gdzie masz zamiar zdobywać następne, jak nie z Górnikiem Zabrze na własnym boisku!?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2015, 11:10
Na trzeźwo się tego oglądać nie da. Jovic w pomocy to kryminał - i wszyscy to widzą chyba tylko nie Kazek.
Cudów nie ma i zapowiada się kolejny, ciężki sezon . Pytanie czy nas na to stać, bo przy takiej grze to powyżej 10 koła na meczu to będzie cud.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.07.2015, 11:12
Dokładnie. Pierwszy porządny środkowy pomocnik w typie Sivakowa od lat, a tu jakieś narzekania? Popović miał całą masę przechwytów, sporo podań na dobieg (które nasi oglądali na stojąco), panował w środkowej strefie boiska. To nie jest Stilić i im szybciej sobie to wbijecie do głów, tym lepiej. Przede wszystkim - nie ginie pod kryciem - ba, potrafi świetnie z niego wyjść i nawet (szok!) odebrać piłkę.

Crivellaro - widać, ze umie grać w piłkę, widać, że ma precyzyjny strzał z lewej nogi, ewidentnie nie rozumie się z kolegami.

Też nie rozumiem Jankowskiego na ławce. On i Boguski wnieśli ożywienie w naszą grę, niestety za późno.

Mecz nędza, fartowny dla nas remis. Nasz najlepszy zawodnik ofensywny to był Przyrowski - dwie najgroźniejsze akcje po jego zagraniach. Niestety, to nie żart.

Mam wątpliwości, że Moskal to właściwy człowiek na właściwym miejscu.
O popatrz, zgadzamy się praktycznie we wszystkim Do czego to doszło

Tylko ja zamiast nędza, piszę słaby. Nędza by była jakbyśmy dostali oklep np. dwoma bramkami
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2015, 11:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tylko ja zamiast nędza, piszę słaby. Nędza by była jakbyśmy dostali oklep np. dwoma bramkami
To, że nie dostaliśmy to zasługa tylko i wyłącznie farta. Górnik sytuacje miał i to bardzo dobre. Dwa więcej z przebiegu meczu spokojnie mogli wcisnąć.

Zapomniałem dodać, że Cierzniak wygląda mi na kolejnego Buchalika. Ale o tym, że mogło być (o wiele) gorzej przypomniał mi Przyrowski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 18.07.2015, 11:28
Jeśli masz wątpliwości ,to masz pewność.....
A tak poważnie to chyba więcej zrobiłby na boisku niż na ławce trenerskiej.
Szkoda bo moze nie wykorzystać potencjału jaki mimo wszystko ma ten zespół.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.07.2015, 11:41
Zamilcz już sabotażysto bo wieszasz psy na Moskalu odkąd pamiętam czy jest powód czy nie. Teraz nie ma, ale dla takich jak Ty to nie ma znaczenia. Jeszcze będziesz szczekał pod stołem...

Punkt jest, powiadasz (dzięki któremu wyszliśmy zero)? A gdzie masz zamiar zdobywać następne, jak nie z Górnikiem Zabrze na własnym boisku!?
Z Legią na wyjeździe. Pierwszy mecz jest specyficzny zawsze. W naszej sytuacji jest taki tym bardziej. Więc tak jak grający w nim zawodnik uważam, że dobrze ze nie przegraliśmy pierwszego meczu, zapominamy o nim, wyciągamy wnioski i gramy dalej. Zresztą Mam wrażenie, że Górnika traktujesz deczko zbyt protekcjonalnie. Moim zdaniem mają dziurawą i niezgraną obronę ale pomoc i atak na dzisiaj lepszy od nas.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.07.2015 o godz. 11:50.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 18.07.2015, 11:55
Zamilcz już sabotażysto .
Czy to było do mnie?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 18.07.2015, 11:56
Panowie przypominam że to mecze o 1,5 punktu więc i derby za tydzień też będą tylko o połowe stawki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2015, 11:58
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Panowie przypominam że to mecze o 1,5 punktu więc i derby za tydzień też będą tylko o połowe stawki
O derbach nawet mi nie przypominaj.

I nie jest powiedziane, że wylądujemy w pierwszej ósemce...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2015, 12:06
Jak dla mnie nie wiem czego wy oczekiwaliście ludzie? że od 1 do ostatniej kolejki wszystko wygramy? Jak dla mnie remis jest dobry,mamy 0 punktów i teraz spotkanie derbowe które trzeba wygrać. Wczoraj pierwsze 30 minut oglądało się dobrze ale niestety ta drużyna potrzebuje czasu żeby tak grać pełne 90 minut. Czajmy się za ligową czołówką w zimie jeszcze 2-3 wzmocnienia i wtedy można ruszyć walczyć o coś więcej niż tylko pierwsza "8". Wkurzałem się na Pawła na meczu bo człapał ale był niestety sam bez żadnego łącznika między nim a pomocą. Ale licze że te błędy już się nie powtórzą w piątek i będziemy cieszyć się z 3 punktów. Co do stwarzania klarownych sytuacji: czy wy k***a byliście na innym meczu? 1 minuta i akcja wykończona strzałem brazylijczyka, potem zagranie Sadloka i sam na sam wyszedł Paweł... już macie 2 sytuacje w przeciągu 15 minut... Ogarnijcie się płaczki,zamiast lamentować przyjdźcie na młyn z Lechem wspierać ARMIE BIAŁEJ GWIAZDY.
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez markowywislak : 18.07.2015 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2015, 13:28
Dokładnie. Pierwszy porządny środkowy pomocnik w typie Sivakowa od lat, a tu jakieś narzekania? Popović miał całą masę przechwytów, sporo podań na dobieg (które nasi oglądali na stojąco), panował w środkowej strefie boiska. To nie jest Stilić i im szybciej sobie to wbijecie do głów, tym lepiej. Przede wszystkim - nie ginie pod kryciem - ba, potrafi świetnie z niego wyjść i nawet (szok!) odebrać piłkę.

Crivellaro - widać, ze umie grać w piłkę, widać, że ma precyzyjny strzał z lewej nogi, ewidentnie nie rozumie się z kolegami.

Też nie rozumiem Jankowskiego na ławce. On i Boguski wnieśli ożywienie w naszą grę, niestety za późno.

Mecz nędza, fartowny dla nas remis. Nasz najlepszy zawodnik ofensywny to był Przyrowski - dwie najgroźniejsze akcje po jego zagraniach. Niestety, to nie żart.

Mam nadzieje, ze niewystawienie Boguskiego i Jankowskiego to wynik kontuzji a nie fakt, ze wg Moskala Jovic jest lepszym RM, bo on tam sie nadaje tak samo jak na bramke
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.07.2015, 13:36
Ustawienie było takie żeby każdy nowy miał okazję się pokazać. Jedni szansę wykorzystali inni nie i jak usiądą na ławie w kolejnym meczu to nie będą mieć do nikogo pretensji. Przygotowanie fizyczne w trzy tygodnie? Raczysz sobie żartować. Może właśnie dlatego że potrenowali mocniej z czasem spuchli. Ściągnął Brazylijczyka bo ten poza ładną bramką średnio rozumiał się z Sadlokiem. Mógł wcześniej zmienić całkiem bezproduktywną prawą stronę, Jovic o skrzydle nie ma pojęcia. Zamiast pchać akcję do przodu kiedy jest okazja to ją wstrzymuje i znów trzeba grać po obwodzie.

Zmiana ustawienia nic by tu nie dała. Brożek wyszedł sobie jak na sparing, wyluzowany na wszystko ma czas normalnie Bahamy. Dostał piłkę w pierwszej połowie mógł ją dziubnąć obok Przyrowskiego do bramki to ucieka z nią do autu i się k... rozgląda jak na treningu. Był zahaczony w tej akcji w polu karnym przewraca się jest karny, ale nie co tam ... W drugiej połowie dostał spadającą na woleja piłkę na prawą nogę trochę ostry kąt ale 8 metrów do bramki wyjaśni mi ktoś dlaczego nie strzelał ? Jak do niego nie dotrze, że jest już stary i wolny i jedynym jego atutem jest mądrość w grze to strzału nie odda do połowy rundy.

Ustawienie to jest na papierze. Górnik zagęścił środek i grał agresywnie, nasi walki nie podjęli, a próby technicznej gry choć czasami wychodziły kończyły się przed polem karnym bez strzału mimo, że okazje były. Czepianie się trenera to szczyt niezrozumienia sytuacji.
wiekszych bzdur to dawno tu nie czytalem ... Ze maja sie pokazac ? a co to konkurs miss polonia ? ze Brazylijczyk zszedl bo z Sadlokiem sie nie rozumial ? o czym Ty piszesz ....
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 18.07.2015, 13:48
Tak czytam i czytam, i własnym oczom nie wierzę. Co niektórym tu wypisującym chyba fala ostatnich upałów dała się mocno we znaki… Kogo miał do jasnej cholery wystawić Kazek, żebyście nie biadolili? Kto miał niby grać za Jovicia na prawej flance? Burliga? Przecież on wczoraj tak samo nie istniał na boisku! Mało tego jeszcze za czasów Smudy Łukasz grywał, jako prawy pomocnik i wtedy, to za dobrze niestety nie wyglądało. Jankowski na skrzydło się zupełnie nie nadaje. Gdyby Moskal wystawił Boguskiego po meczu, musiałbym chyba omijać ten wątek szerokim łukiem, bo w niemal każdym poście leciałby „hejt” w kierunku Rafała… Jeżeli zostałby z nami Barrientos pole manewru byłoby z pewnością większe. Tak się jednak nie stało i trzeba zaakceptować ten stan rzeczy, jaki na chwilę obecną mamy. Należy pamiętać, że trener Moskal w tej chwili nie ma do swojej dyspozycji „Manu” oraz Donalda, czyli nominalnych skrzydłowych, co zdecydowanie utrudnia mu sprawę.

W środku pola ewidentnie brakuje zgrania. Panował tam duży chaos i brak organizacji gry. Mimo wszystko zarówno Cywka, jak i Popovič pokazali kilka ciekawych zagrań, co daje pewne nadzieje na przyszłość. Słabo zaprezentował się Mączyński, po którym spodziewałem się dużo, dużo więcej. W końcu reprezentacyjna koszulka do czegoś zobowiązuje. Crivellaro poza ładną i dość przypadkową bramką odnotował dużo strat i nieprzemyślanych zagrań, ale momentami pokazywał, że drzemie w nim potencjał, który gdy „wypłynie na wierzch” może dać nam dużo radości. Brożek niestety wczoraj urządził sobie „spacerek” po boisku. Oby, to się więcej nie powtarzało, bo pamiętajmy, że w odwodzie nie ma nikogo, kto mógłby go ewentualnie zastąpić.

Szkoda tych dwóch straconych punktów, ale życie toczy się dalej. Jeżeli wyciągniemy wnioski z popełnionych w meczu z Górnikiem błędów, to z optymizmem patrzę na wynik osiągnięty w Derbach. Obym się nie mylił. Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!
Ostatnio edytowane przez Smuga : 18.07.2015 o godz. 13:55.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 18.07.2015, 13:49
Może płaczki wyjdziecie dzisiaj przed blok i powdychacie świeżego powietrza?

2 mecze 1 kolejki sie odbyły a niektórzy wieszczą walkę o utrzymanie....kabaret
Pierwszy macz rozegraliśmy a niektórzy po remisie chcą już dymisji Moskala.
Zanim wystukacie w tą klawiaturę to myślicie coś?

Bez odbioru
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez sergio : 18.07.2015 o godz. 13:50.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Od: 02.2009

Stary 18.07.2015, 14:00
No nie ... Jak Kaziu wygrywał mecze , jak zremisował z legła to nosiliscie go na rekach teraz po pierwszym meczu sezonu chcecie go juz zwalniac ? chyba faktycznie najaraliscie sie mocarza albo innego ch....ostwa.. Mamy nowa linie pomocy chlopaki musza sie zgrac pierwszy mecz to zawsze nie wiadoma nawet jakby trenerem byl The specjal one ... Druzyna odpali, moze trzeba 3 moze 6 kolejek poczekac .. I bedziecie odszczekiwac te slowa o zwolnieniu !! a ciekawi mi czy ci ktorzy tak najezdzaja na Moskala byli wg na meczu ..
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.07.2015, 14:04
Ja bylem. a przypomnisz mi prosze te wygrane mecze prosze ? bo ja kojarze same frajerskie remisy jak ten z legia
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.07.2015, 14:05
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
wiekszych bzdur to dawno tu nie czytalem ... Ze maja sie pokazac ? a co to konkurs miss polonia ? ze Brazylijczyk zszedl bo z Sadlokiem sie nie rozumial ? o czym Ty piszesz ....
Wymieniliśmy pół składu można było wpuszczać w każdym meczu po jednym nowym, albo wszystkich na raz. Jeżeli nie pojmujesz co to znaczy "pokazać się" w nowym klubie to wybacz ale szkoda czasu na dyskusję.

Były dwie sytuacje w których zagrał Brazylijczyk, a Sadlok nie poszedł i na odwrót. Przy czym jeden i drugi kręcili głowami. Do tego nowy nabytek oddychał rękawami. Moim zdaniem to było powodem jego zejścia w pierwszej kolejności, choć uważam że najpierw należało zrobić coś z prawą stroną która nie istniała cały mecz.

Ja bylem. a przypomnisz mi prosze te wygrane mecze prosze ? bo ja kojarze same frajerskie remisy jak ten z legia
Dlaczego frajerski ? Czyżbyśmy byli faworytem w tamtym meczu? I Ty wspominasz o pisaniu bzdur?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.07.2015 o godz. 14:12.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.07.2015, 14:11
Wymieniliśmy pół składu można było wpuszczać w każdym meczu po jednym nowym, albo wszystkich na raz. Jeżeli nie pojmujesz co to znaczy "pokazać się" w nowym klubie to wybacz ale szkoda czasu na dyskusję.

Były dwie sytuacje w których zagrał Brazylijczyk, a Sadlok nie poszedł i na odwrót. Przy czym jeden i drugi kręcili głowami. Do tego nowy nabytek oddychał rękawami. Moim zdaniem to było powodem jego zejścia w pierwszej kolejności, choć uważam że najpierw należało zrobić coś z prawą stroną która nie istniała cały mecz.
Jesli uwazasz ze zawodnicy maja sie pokazac w nowym klubie aby sie fajnie czuli to chyba rzeczywiscie nie mamy co gadac, bo o tym ze ktos gra chyba powinno decydowac co innego, prawda ?
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.07.2015, 14:16

Dlaczego frajerski ? Czyżbyśmy byli faworytem w tamtym meczu? I Ty wspominasz o pisaniu bzdur?
Grzecznie odpowiem, bo strzelismy samoboja w doliczonym czasie gry ?
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 18.07.2015, 14:41
Jak sam piszesz frajerskie remisy i ten samobój w doliczonym czasie gry to też wina Moskala?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2015, 14:50
ciomborek8 napisał(a):Wyświetl post
No nie ... Jak Kaziu wygrywał mecze(...)
Masz na myśli jako zawodnik, czy jako trener. Pytam całkiem serio, bo nie jestem pewien na ile poważnie powinienem Cię traktować...
raindog napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Kazio powinien pomyśleć nad zmianą taktyki.
Dokładnie o tym samym piszę. Zamiast tego Moskal narzeka na konferencji, że nie ma skrzydłowych. Nie nastraja to optymistycznie...
Nie ma skrzydłowych i mieć nie będzie - do końca rundy minimum. Albo to poukłada, albo wypadnie z Ekstraklasy - tym razem raczej na dobre.
sergio napisał(a):Wyświetl post
Jak sam piszesz frajerskie remisy i ten samobój w doliczonym czasie gry to też wina Moskala?
Nie, już ustaliliśmy, że to była wina Smudy. Teraz już nie było frajerskiego remisu, tylko - bardzo szczęśliwy. Dla nas.
Albo Górnik nagle zaczął wymiatać, albo jesteśmy w dupie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2015 o godz. 14:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.07.2015, 15:18
Jesli uwazasz ze zawodnicy maja sie pokazac w nowym klubie aby sie fajnie czuli to chyba rzeczywiscie nie mamy co gadac, bo o tym ze ktos gra chyba powinno decydowac co innego, prawda ?
Co powinno decydować zatem? Bo moim zdaniem postawa na boisku przede wszystkim. A skoro żaden z nowych nie mial okazji takowej zaprezentować to któremu dać szansę jako pierwszemu? Dlaczego jednemu przeciwko Górnikowi a innemu przeciwko Legii? To są dylematy które Kazek rozwiązał precyzyjnym cięciem. Wpuścił wszystkich na raz i teraz już wiadomo co który potrafi. To jest właśnie robota trenera której Ty najwyraźniej nie pojmujesz.

Grzecznie odpowiem, bo strzelismy samoboja w doliczonym czasie gry ?
I to jest wina trenera panie fachowiec?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 18.07.2015, 15:27
Nie, już ustaliliśmy, że to była wina Smudy. Teraz już nie było frajerskiego remisu, tylko - bardzo szczęśliwy. Dla nas.
Albo Górnik nagle zaczął wymiatać, albo jesteśmy w dupie.
Zagraliśmy przeciętne spotkanie i go zremisowaliśmy z według Ciebie wymiatającą drużyną to świetny prognostyk

Zejdz na ziemię i nie płacz bo w najbliższych latach mistrzostwa i prawdopodobnie pucharów nie będzie.
Wytrzymasz ten ból?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2015, 17:02
Po tym meczu warto zadać sobie pytanie - kto będzie następnym trenerem. Nasz terminarz wygląda koszmarnie, nasza druga linia to zbieranina piłkarzy z łapanki nie dobieranych pod kątem konkretnych funkcji w zespole, a raczej pod kątem tego, żeby prezentowali w miarę rozsądny poziom umiejętności. Kopia ze sobą dopiero kilka tygodni i nie ma możliwości, żeby zgrali się w najbliższych tygodniach, a przed nami koszmarny terminarz z Legią, Lechem i konkretnie prezentującą się pod Zielińskim Cracovią.

Cierzniak - wypadł nieco nerwowo, szczególnie w grze na przedpolu. Jeden mecz, w którym nie miał za dużo do roboty więc z poważniejszą oceną warto się wstrzymać.

Burliga - słabiutko w tyłach jeszcze w miarę do przodu prawie w ogóle nie ruszał. To nie przypadek, że graliśmy nieomal wyłącznie lewym skrzydłem.

Głowacki - niestety kontynuacja wiosny. Niby jest okej, ale zdarzają się dosyć poważne błędy.

Guzmics - dosyć solidnie, ale nie bezbłędnie.

Sadlok - aktywny, wyróżniał się, ale prawdę powiedziawszy nic wielkiego nie pokazał.

Jović - nope.

Cywka - sporo biegał, ale piłką operował koszmarnie. Totalnie zagubiony.

Popović - indywidualnie miał kilka ciekawych zagrań, ale nie bardzo miał z kim grać.

Mączyński - na przecinaku w miarę okej, wszystko inne do poprawy. Jeżeli to miał być wolicjonalny lider drugiej linii, to dużo przed nim pracy.

Crivellaro - od początku był pod grą z racji gry na tej samej stronie co Sadlok. Zaczął jak chłopak na podwórku dorzucony do bandy starszych chłopaków, których pierwszy raz widzi na oczy - trochę usztywniony, trochę za bardzo chciał się wykazać. Po strzelonej bramce wyraźnie to z niego zeszło poczuł się pewniej i swobodniej i zaczął być centralną postacią naszej ofensywy. Z jednej strony i tak ma sporo do poprawy, z drugiej osobiście nie widzę go na tej pozycji - za bardzo ciągnie go do środka.

Brożek - od pół roku to samo - nijako i bezbarwnie. Wiadomo, że brakowało mu wsparcia, że nikt na niego nie pracował, ale i tak wydaje się, że pokazał mało.

Boguski - wniósł ożywienie, ale to był jeden z TYCH występów Boguskiego, gdzie nikt nie był w stanie przewidzieć, co stanie się z piłką, kiedy kopnie ją Boguski. Strzeli w aut boczny? Ustrzeli bramkę życia? Piłka wejdzie w nadprzetrzeń i po prostu zniknie? Wszystko było możliwe.

Jankowski - podobnie jak Boguski, wniósł ożywienie, ale mam też wrazenie, że w wypadku obydwu ardziej działał czynnik większego zgrania z resztą drużyny niż faktyczny przeskok jakościowy w grze.

Faktem jest, że Moskal mocno zaryzykował stawiając na całkiem nową drugą linię zamiast na zgranych piłkarzy i ryzyko raczej się nie opłaciło. Jeżeli w takim zestawieniu mamy grać z poważniejszymi rywalami, to raczej szykujmy się na oklep.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2015, 17:56
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiedzieć, najlepsi trenerzy świata z chęcią o tym usłyszą.
A tak w ogóle to mamy drugiego napastnika?
Dla mnie piłka ma cieszyć oko, dlatego napisałem że to śmierć dla piłki. Co mnie obchodzą ,,najlepsi trenerzy'' na świecie Podoba Ci się taka gra Bo mnie nie.
Inna sprawa to czy my mamy napastnika który powinien grać w ten sposób? Po drugi czy nie powinniśmy mieć 2 napastnika? Kilkanaście osób w klubie pobiera pensje i powinno stawać na uszach żeby ten klub dobrze funkcjonował.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 18.07.2015 o godz. 18:18.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów