The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2015, 21:45
"Do strzelenia bramki graliśmy dobrze. Później głupio straciliśmy gola i do końca pierwszej połowy nie prezentowaliśmy się dobrze - uważa pomocnik Wisły. - Mieliśmy w meczu 3-4 szanse, ale wyszedł z tego remis. Z drugiej strony plusem jest, że nie przegraliśmy pierwszego meczu" - Popović po meczu. Choć uważam, że gość zrobił najlepsze wrażenie z nowych zawodników, to wytłuszczony fragment daje do myślenia, czy aby na pewno zdaje sobie sprawę z tego w jakim KLUBIE przyszło mu grać?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 17.07.2015, 21:49
Co do Jovicia to w trakcie drugiej połowy był nawet moment gdy Bury sam postanowił zamienic się z nim pozycja gdy machal mu reka aby został w obronie. Mamy dwóch obroncw z których na sile trenerzy probuja robic skrzydłowych. Jak dla mnie Bury obrona a Jovic ława i tyle. Niestety ale nie na swojej pozycji nie da się zagrać dobrze. Mamy jedno miejsce dla tych dwóch zawodników i uważam że zasługuje na nie Łukasz.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 17.07.2015, 21:56
Galonek napisał(a):Wyświetl post
czy aby na pewno zdaje sobie sprawę z tego w jakim KLUBIE przyszło mu grać?
Gra w klubie, którego ponoć "kibice" po pierwszym meczu są w stanie stwierdzić, że drużyna będzie grała o utrzymanie. Więc nie wiem co jest więszym obłędem. Słowa NOWEGO ZAWODNIKA, że cieszy się że drużyna zdobyła chociaż 1 pkt. Czy może słowa STARYCH KIBICÓW, którzy skazują SWOJĄ DRUŻYNE, po pierwszym meczu całkowicie przebudowanej drużyny i 36(!!!!!) kolejek przed końcem sezonu, na spadek?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2015, 22:00
AYALA napisał(a):Wyświetl post
4 nowych ludzi w pomocy...potrzeba czasu żeby sie zgrali,w miesiąc nowej drugiej lini sie nie zbuduje.
wytłumacz to kibicom sukcesu
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 17.07.2015, 22:06
Na szybko:
1) Granie Joviciem na skrzydle to kryminał. Gość powinien grać tylko i wyłącznie na prawej obronie.
2) Nie mamy skrzydeł choć tutaj Ameryki nie odkryłem. Oby Donald szybko wrócił.
3) Cierzniak wcale tak dobrze nie bronił jak niektórzy tutaj wypisują. Kilka nieudanych interwencji + przy bramce mógł trochę więcej zrobić.
4) + Sadlok Crivellaro - reszta zespołu
5) Zajebisty doping i atmosfera na C

Trzeba ten punkt poszanować, zwłaszcza że Górnik mógł w drugie połowie strzelić i byłoby pozamiatane. Zaczynamy od zera, a teraz po zwycięstwo w derbach. Jazda Jazda Jazda !!!!

PS Nowe stroje prezentują się epicko.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez nairda116 : 17.07.2015 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.07.2015, 22:10
Oczywiscie fialo, taka jest prawda. Zawinil glownie Moskal bo nie wystawil najlepszych od poczatku roku Jankowskiego i Boguskiego. Ogromna roznice mozna bylo zauwazyc sekunde po ich wejsciu. Ta nagla zmiana jakosci, podan, przegladu pola, konstruowania akcji.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.07.2015, 22:32
fialo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie wg kolegi s1mone jestsmy mega zajebisci, szkoda tylko ze nie gral MJ7 bo ten galaktyczny grajek zrobiłby taką różnicę, że roznieślibyśmy Górnik jak gnój po polu. No cóż ten futbolowy kosmita wszedl na boisko i nie pokazał dokladnie nic, graliśmy dokłdnie tę samą kupę jak i wcześniej.
Wiadomo, jesteśmy super-słabi i beznadziejni bo zremisowaliśmy z Górnikiem. No popatrz, w ostatnich sezonach nam się takie rzeczy nie zdarzały! Wszystkich laliśmy po 5:0 a tu teraz tylko remis z Zabrzem! Niemożliwe

Koleś, kwestia wyważenia i ostrożnych sądów. Zagraliśmy ciut słabiej od Górnika, który nastawił się na kontry i mu to nieźle wychodziło. Było wiele złych rzeczy w naszej grze, ale nie zamierzam wylewać żali na forum jaka ta Wisła super-cieńka po 1 meczu, bo taki lament jest zwyczajnie żałosny i odzywa się po każdym naszym meczu, w którym nie wygramy zdecydowanie. Ba, on się odzywa nawet jak zagramy dobry mecz, tylko wynik się nie zgadza. Ot taka specyfika tego forum, większość postów to zatoksycznione guano nie mające żadnej wartości merytorycznej. Szczególnie w wypowiedziach pomeczowych z dnia meczu. To ma potem przełożenie na to jak piszą o nas pismaki, najwięcej złej prasy tworzą właśnie tacy kibice jak Ty. Atmosfera wokół klubu beznadziejna, małe zainteresowanie kibiców. Jak ma być większe? Skoro na każdym kroku tylko lament jak to jest beznadziejnie i jak to w tym roku bronimy się przed spadkiem )))

fialo napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zostanę skontrowany przez kolege s1meone, który mi wyciągnie 150 "argumentów" na poparcie swojej tezy, że teraz w Wiśle mamy generację wirtuozów futbolu, a pierwsze skrzypce gra Maciej Paganini Jankes Jankowski. Ale nie martwcie się proszę. Jakbyście oglądali mecze pod wpływem LSD też wam by się podobało
Co ja ci poradzę, że akurat Jankowski ma największy % udziałów przy wszystkich naszych bramkach w tym roku, w sparingach również strzelał i asystował, więc po prostu nie rozumiem odstawienia go od składu Bardzo możliwe, że z nim na boisku byśmy to wygrali.

Nie wiem czemu Ty i masa innych bawołów na forum wkłada mi w usta rzeczy, których nigdy nie pisałem. Mamy 4 budżet ligi, niezakwalifikowanie się do grupy mistrzowskiej byłoby postrzegane jako totalna porażka. Miejsca 6-8 jako rozczarowanie, a gra w pucharach jako dobry wynik. Takie są fakty i pod względem naszego potencjału finansowego należy oceniać również naszą grę.

Staram się ją oceniać w miarę obiektywnie, bez przesadzonego lamentu. Byliśmy nieco gorsi od Górnika w tym meczu, ale w tamtym sezonie jeden mecz z Górnikiem też zremisowaliśmy, chociaż Górnik miał delikatną przewagę, a w grupie mistrzowskiej dostali łomot 5:1. Jaki z tego morał? Nie stawiaj pralki koło lodówki bo Ci rower zapier.dolą. Pierwsze koty obsrimłoty, nie dostaliśmy bęcków z parchatymi jak Lechia, żebym tutaj płakał jak niektórzy. Ta drużyna potrzebuje czasu, żeby się zgrać - wyniki przyjdą, bo potencjał jest - kwestia tylko czy za Moskala, czy już po Moskalu - bo terminarz jaki jest, każdy widzi.

Oczywiście w meczu z Górnikiem liczyłem na więcej, ale gdyby było inaczej nie mógłbym się nazywać kibicem Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.07.2015 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.07.2015, 22:50
Bieda z nędzą. Teraz widać ile znaczył i jak dużo dawał Stilić. Garguła byłby nadal lepszy od Cywki i Popovicia
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.07.2015, 22:50
Czy tylko ja w tym meczu widziałem piłkarzy przyjmujących piłkę z odbiciem na daw-trzy metry Dla mnie (imo) to nie wynik braku zgrania tylko braki w wyszkoleniu .... Ten mecz był denny i tylko brakowi wiary w siebie Górnikowi zawdzięczamy remis ...
Ostatnio edytowane przez Savik : 17.07.2015 o godz. 22:53.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.07.2015, 23:09
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Bieda z nędzą. Teraz widać ile znaczył i jak dużo dawał Stilić. Garguła byłby nadal lepszy od Cywki i Popovicia
Dokładnie, można było zostawić Gargułę, który w miarę rozumiał się na boisku z Brożkiem.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.07.2015, 23:15
Jovic NIE JEST pomocnikiem ani skrzydłowym.

Cywka nie jest skrzydłowym.

Wisła potrzebuje napastnika.

Nowa linia pomocy potrzebuje czasu. Przydałoby się też jak najmniej eksperymentów.

[tutaj nie wierzę w to, co piszę] Istnieje prawdopodobieństwo, zapewne znikome, że obecność dwóch murzynków pomogłaby wygrać nam ten mecz. Wszyscy byli tak ociężali, że szkoda słów.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2015, 23:16
No prosze ludzie juz tesknia za Gargula hehe. A to dobre!! Dajmy triche czasu tym nowym, a jak nadal beda slabi to wypad!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 17.07.2015, 23:31
Ja tylko przypominam, że poprzedni mecz na Reymonta z Górnikiem Zabrze zakończył się również remisem.W tamtym meczu, podobnie jak dziś - Górnik grał z kontry i stworzył sobie więcej od nas sytuacji. Ba, w tamtym meczu był zdecydowanie lepszy i tylko szczęściu zawdzięczaliśmy wywiezienie remisu.

PS. Legendarny Stilić grał również w tamtym meczu
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2015, 23:40
Wez gosciu juz nie zaklinaj rzeczywistości. Grali gówno i tyle.
Choć nie wiem jak bardzo bedziesz sie starał przekonać, ze gówno to czekolada, to i tak to zawsze bedzie gówno.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.07.2015 o godz. 23:43.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.07.2015, 23:51
Oj szykuje sie Nam bardzo ciezki sezon.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2015, 00:05
Owszem grali gowno,.ale do tej 30 minuty wygladało to nawet dobrze.

Potem niewiem co im sie stało,moze słonce w głowke przyswieciiło i skonczyli mecz,juz w zasadzie chca go dograc do konca,człaipiąc zaprzeciwnikiem

Dobrze Sadlok ,Glowa i Guzmics,reszta przecietnie,juz tak nie wieszajcie na nich psów,jakby niewiedomo ile wtopili w tym meczu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2015, 00:20
Mateja tez zawsze dobrze wyglądał na rozbiegu

Co do samego meczu, to nie oszukujmy sie ale pozytywów na marne szukac. Co nie zmienia faktu, ze byc moze w nastepnej kolejce rozniosą dziewkę jak gnój po polu, czego oczywiscie wszyscy oczekują. Jednak z taka gra jaką pokazali..hmm moze byc cieżko.
Z resztą szkoda, fajny dzien, znana firma, transmisja w Eurosporcie, nic tylko zachecic do przyjscia na R22 po przez fajną piłkę. Ehhh a tu takie gówno. Pozostaje tylko żal, ze ludzie tutaj nie zaglądaja, przynajmniej by zrozumieli...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.07.2015 o godz. 00:29.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2015, 00:47
nie stworzyliśmy klarownej sytuacji.
jednej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 18.07.2015, 01:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wez gosciu juz nie zaklinaj rzeczywistości. Grali gówno i tyle.
Choć nie wiem jak bardzo bedziesz sie starał przekonać, ze gówno to czekolada, to i tak to zawsze bedzie gówno.
Widzę, że kolega na bakier z czytaniem ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że zagrali dobrze. Wręcz przeciwnie, jestem zawiedziony i grą i wynikiem.

Z resztą z takimi jak Ty nie ma co dyskutować, generalnie jakbym miał przewinąć twoje posty z ostatnich paru lat to mógłbym je streścić w
Cytat:
beznadzieja, porażka, walka o utrzymanie, gówno, kopacze, frajerzy, spadniemy, nędza, rozpacz
Zaskocz mnie kiedyś kolego czymś co będzie nosiło choćby znamiona idei twórczej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.07.2015 o godz. 01:41.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.07.2015, 04:55
Pierwsze koty...
Mam nadzieję, że będziemy w stanie jak najszybciej wejść na wyższy poziom bo z taką grą jak dziś to duże kłopoty mamy jak w banku. Fuksiarski gol poza nim zero klarownych pozycji do strzelenia drugiego.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2015, 07:08
Najlepszy u nas Sadlok. Zgranie pomocy musi jeszcze potrwać.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 18.07.2015, 07:22
To był Kaziu Moskal show.Szkoda się rozpisywać na ten temat.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
jeziu89
Junior Member

Od: 03.2015

Stary 18.07.2015, 07:33
Podsyłam skrót meczu i bramki

Pierwsze koty za płoty. Martwi mnie słaba gra Mączyńskiego, więcej się po nim spodziewałem. Na + Brazylijczyk, który widać, że ma pojęcie. Przy odpowiedniej aklimatyzacji i zrozumieniu zespołu powinien okazać się sporym wzmocnieniem.
www.pilka24.com.pl - najnowsze wiadomości ze świata piłki nożnej
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2015, 07:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie stworzyliśmy klarownej sytuacji.
jednej.
Klarowną akcje to mieliśmy już w 40 sekundzie. Może wystarczy tych melodramatycznych nic nie wnoszących tekstów?

Już nie przesadzajcie z tymi lamentami. Gra jak na zespół który w tym składzie gra od 2 tygodni nie była tragiczna. Były momenty dobre, jak i beznadziejne.Wynik jest słaby, ale ile razy już zdarzyło nam się przegrywać takie mecze? Moskal powiedział wprost, że zabrakło mu tygodnia do pełnego przygotowania zespołu. Choć moim zdaniem ten zespół będzie się docierał i z miesiąc. Za dużo zmian na kluczowych pozycjach, a gdybyśmy jeszcze mieli nowego napastnika..

Nie można wstawić 5 zawodników do nowego składu i wymagać od nich składnej gry po 2 tygodniach wspólnej gry.

PS. A te tęsknoty za Gargułą co będzie jak kiedyś odejdzie od nas Boguski!
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.07.2015 o godz. 07:41.
Odpowiedz cytując
marcinm
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.07.2015, 07:47
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, można było zostawić Gargułę, który w miarę rozumiał się na boisku z Brożkiem.
to tak na poważnie?........
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2015, 08:01
Druga połowa całkowicie beznadziejna... aż oczy bolały.
Po pierwsze gramy zupełnie bez skrzydeł. Z upartością osła staramy się przebijać środkiem boiska. Niestety na taką grę są przygotowane taktycznie wszystkie zespoły które z nami graja i dupa z tego wychodzi..
Po drugie gra na jednego napastnika to śmierć dla piłki.
Jankowski jeśli ma zastąpić/wspomagać Brożka, to komuś poprzestawiały się klepki pod kopułą.
Dobrze że Sadlok zotał w zespole.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.07.2015, 08:10
gooro33 napisał(a):Wyświetl post

Po drugie gra na jednego napastnika to śmierć dla piłki.

Dobrze wiedzieć, najlepsi trenerzy świata z chęcią o tym usłyszą.
A tak w ogóle to mamy drugiego napastnika?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2015, 10:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Klarowną akcje to mieliśmy już w 40 sekundzie. Może wystarczy tych melodramatycznych nic nie wnoszących tekstów?
Jesli to była klarowna to ja dziekuje.
Wszystko efektem przypadku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2015, 10:13
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ci co tu krytykują Popovicia to chyba inny mecz oglądali.
Dokładnie. Pierwszy porządny środkowy pomocnik w typie Sivakowa od lat, a tu jakieś narzekania? Popović miał całą masę przechwytów, sporo podań na dobieg (które nasi oglądali na stojąco), panował w środkowej strefie boiska. To nie jest Stilić i im szybciej sobie to wbijecie do głów, tym lepiej. Przede wszystkim - nie ginie pod kryciem - ba, potrafi świetnie z niego wyjść i nawet (szok!) odebrać piłkę.

Crivellaro - widać, ze umie grać w piłkę, widać, że ma precyzyjny strzał z lewej nogi, ewidentnie nie rozumie się z kolegami.

Też nie rozumiem Jankowskiego na ławce. On i Boguski wnieśli ożywienie w naszą grę, niestety za późno.

Mecz nędza, fartowny dla nas remis. Nasz najlepszy zawodnik ofensywny to był Przyrowski - dwie najgroźniejsze akcje po jego zagraniach. Niestety, to nie żart.

Mam wątpliwości, że Moskal to właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2015 o godz. 10:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2015, 10:15
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Jasne, nowego trenera. Leć po Probierza ... Zapamiętam sobie te brednie i będę przypominał to Twoje zdanie fachowcu z koziej dupy...

Według Ciebie ustawienie bylo ok? Zmiany byly ok? Przygotowanie fizyczne tez ok? W 2 polowie snuli sie po boisku jak muchy w smole!!! Czemu sciagnal Crivellaro nie rozumiem zamiast Brozka lub Jovica? Ustawienie powinno byc 4 4 1 1
Ustawienie było takie żeby każdy nowy miał okazję się pokazać. Jedni szansę wykorzystali inni nie i jak usiądą na ławie w kolejnym meczu to nie będą mieć do nikogo pretensji. Przygotowanie fizyczne w trzy tygodnie? Raczysz sobie żartować. Może właśnie dlatego że potrenowali mocniej z czasem spuchli. Ściągnął Brazylijczyka bo ten poza ładną bramką średnio rozumiał się z Sadlokiem. Mógł wcześniej zmienić całkiem bezproduktywną prawą stronę, Jovic o skrzydle nie ma pojęcia. Zamiast pchać akcję do przodu kiedy jest okazja to ją wstrzymuje i znów trzeba grać po obwodzie.

Zmiana ustawienia nic by tu nie dała. Brożek wyszedł sobie jak na sparing, wyluzowany na wszystko ma czas normalnie Bahamy. Dostał piłkę w pierwszej połowie mógł ją dziubnąć obok Przyrowskiego do bramki to ucieka z nią do autu i się k... rozgląda jak na treningu. Był zahaczony w tej akcji w polu karnym przewraca się jest karny, ale nie co tam ... W drugiej połowie dostał spadającą na woleja piłkę na prawą nogę trochę ostry kąt ale 8 metrów do bramki wyjaśni mi ktoś dlaczego nie strzelał ? Jak do niego nie dotrze, że jest już stary i wolny i jedynym jego atutem jest mądrość w grze to strzału nie odda do połowy rundy.

Ustawienie to jest na papierze. Górnik zagęścił środek i grał agresywnie, nasi walki nie podjęli, a próby technicznej gry choć czasami wychodziły kończyły się przed polem karnym bez strzału mimo, że okazje były. Czepianie się trenera to szczyt niezrozumienia sytuacji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów