The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2015, 02:59
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Czytając wpis kolegi Konrad. na sąsiednim temacie, dorzuciłbnym możiwość zalatwienia wszelkich formalności przez internet. Czyli kupno biletu i karnetu bez karty kibica i wyrobienie samej karty przed spotkaniem . Będzie wiadomo ilu kibicom trzeba wyrobić karte przed meczem i będzie można przygotować się otwierając nowe stanowiska. Komfort dla obu stron.
A nie można tak zwyczajnie, po ludzku skończyć z tą paranoją p.t. "karta kibica"? Na Legii mogli, to czemu u nas nie można?

Nie podniesie się frekwencji, jeśli na każdym kroku będzie się traktować kibiców jak bydło i rzucać im kłody pod nogi. Potrzebna karta żeby pójść do kina, teatru, filharmonii czy aquaparku? To taki "niedzielny" kibic, turysta, przyjezdny wiadomo co wybierze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.06.2015, 07:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A nie można tak zwyczajnie, po ludzku skończyć z tą paranoją p.t. "karta kibica"? Na Legii mogli, to czemu u nas nie można?
Na podstawie czegoś trzeba ludzi (niestety) identyfikować i legitymować przy wejściu na stadion. Dobrze jest mieć mieć możliwośc zapisu biletu czy karnetu na jakimś nośniku innymi niż papier. Nie widze niczego złego w tym aby KK pozostała, jedynie jestem za tym by podejscie do niej nie było tak literalne. Jestem za tym aby stworzyć metody alternatywne identyfikacji. Ot, pomyśleć nad 'usługami federacyjnymi' tak jak masz logowanie kontem google czy FB'a. Reasumujać: proponujję mocno oddzielić warstwę autentyfikacji od warstwy autoryzacji, bo to nas najbardziej w tym momencie boli.

I 'tak', uważam że całkowite zniesienie KK nie stważając dla niej silnej alternatywy jest nierozważne. Pomijam koszty.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.06.2015 o godz. 07:50.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.06.2015, 11:18
I 'tak', uważam że całkowite zniesienie KK nie stważając dla niej silnej alternatywy jest nierozważne. Pomijam koszty.
Dlaczego nierozważne ? Parę lat temu kupowało się bilet podając numer PESEL i dane i nie było problemu ? Każdy stał z karteczką z danymi kolegów i kupował, teraz tylko inwigilacja ...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 17.06.2015, 13:33
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nierozważne ? Parę lat temu kupowało się bilet podając numer PESEL i dane i nie było problemu ? Każdy stał z karteczką z danymi kolegów i kupował, teraz tylko inwigilacja ...
Dlatego proponuję aby oddzielić kupno biletu/karnetu od wymogu okazania karty kibica. Kupić moim zdaniem powinien móc każdy, atomiast wejśc na stadion tylko osoba na której PESEL kupiono bilet. I tu nie widzę różnicy czy tozsamość zweryfikuje się przez KK czy też dowodem osobistym lub paszportem.

Natomiast użyłem słowa 'nierozważne' ponieważ nie chciałbym abyśmy wylali dziecko z kąpielą. Generalnie jestem przeciwnikiem rewolucji, zwłaszcza mając w pamięci jak wyglądała zmiana systemu za Bednarza. Jeśli coś działa nie ma sensu tego na siłę zamykać - wystarczy że umże śmiercią naturalną. Choćby z tego powodu aby Ci którzy karty mają mogli nadal z nich korzystać.

Ergo: znieść wymóg posiadania ale kart nie znosić.

Edit:

Nierozważne, bo?
Ponieważ zmianę prawdopodobnie dokonają ci sami 'specjaliści' którzy nam robili system za Bednarza.
Ile trwało, jak wyszło wiesz dobrze. Więc trzeba im dać takie zmiany z którymi poradza sobie przed rundą jesienną i na jakie nas stać.

Zamiast KK wystarczyłoby okazanie dowodu/legitymacji szkolnej etc. Ale znieść w ....u obowiązek.
Czyli mamy zgodność.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.06.2015 o godz. 14:25.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2015, 16:10
Dlatego proponuję aby oddzielić kupno biletu/karnetu od wymogu okazania karty kibica. Kupić moim zdaniem powinien móc każdy, atomiast wejśc na stadion tylko osoba na której PESEL kupiono bilet. I tu nie widzę różnicy czy tozsamość zweryfikuje się przez KK czy też dowodem osobistym lub paszportem.
W sumie o to samo nam chodzi. Karta może zostać, ba - powinna być zmieniona w kartę lojalnościową (zamiast upierdliwości jaką jest teraz). Powinna dawać zniżki w sklepie, na bilety, zrobić wspólną promocję z TS-em, w przyszłości zbieranie wiślackich punktów etc.

Śmieszne, że nie wynajduję tu koła na nowo, ale u nas nikt nie potrafi tego zorganizować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2015 o godz. 16:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 17.06.2015, 20:18
W sumie o to samo nam chodzi.
Nawet nie w sumie. Spotykamy się w dokladnie tym samym punkcie z dokładnie tą samą argumentacją i tym samym pomysłem.
Oparciem programu lojalnosciowego o KK.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2015, 13:10
Nierozważne, bo?

Wybacz, ale "niedzielny" klient ma to w dupie. Raz odbije się od kasy, to później już nie przyjdzie. My powinniśmy ludzi zachęcać, a nie jeszcze komplikować im kupno biletu.

Zamiast KK wystarczyłoby okazanie dowodu/legitymacji szkolnej etc. Ale znieść w ....u obowiązek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2015, 18:22
To może zróbmy wspólny list do prezesa i wyślemy go pocztą polską za potwierdzeniem odbioru ( mogę pokryć koszty ) jako "Poradnik dla Wisły Kraków w kwestii marketingu - bezpłatny poradnik od kibiców "
Odpowiedz cytując
tkwm
Member

Od: 05.2010

Stary 18.06.2015, 10:04
Ktoś już pisał na ten temat, że przychody mogłyby się zwiększyć gdyby kibice kupowali więcej rzeczy z klubowego sklepiku. Wydaje mi się, że główną rzeczą, którą powinno się tak kupować jest meczowa koszulka Wisły Kraków. Jak wiadomo cena za koszulkę adidasa z Biała Gwiazdą na piersi i logiem Telefoniki to wydatek ok. 240 zł. Jak dla mnie cena nie jest proporcjonalna do oferowanego produktu. Gdyby jednak można było zakupić taką koszulkę, jednak z nazwiskiem piłkarza na plecach, z reklamą sponsorów, T-Mobile, NC+ chyba Keno w tym sezonie też było, czyli prościej mówiąc w pełni meczową na pewno bym takową nabył. Myślę, że jest więcej takich osób, które tak myślą. W tej chwili, żeby dostać taką koszulkę trzeba mieć szczęście, złapać ją od piłkarza po meczu, lub po prostu umówić się z piłkarzem i dostać ją od niego i ew. zapłacić bo jak wiadomo piłkarze za dawanie koszulek kibicom płacą kary.
Odpowiedz cytując
tkwm
Member

Od: 05.2010

Stary 18.06.2015, 11:24
Zapytałem o adres e-mail na profilu facebookowym Wisły, o to odpowiedź jaką otrzymałem:
Witam,

Proszę maila przesłać na adres: [email protected]. Wiadomość zostanie przekazana Prezesowi Gaszyńskiemu.

Pozdrawiamy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów