The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2015, 22:25
rozarian napisał(a):Wyświetl post
To już po Kazku Moskalu w Wiśle. Niestety, trener który (już mniejsza o powody) notorycznie traci punkty w końcówkach meczów, nie jest nikomu potrzebny.
Nie byłem fanem zatrudnienia Moskala, ale... Wisła regularnie od kilku lat nie załapuje się do pucharów i to nie trenerzy są tu głównym problemem. Od razu dodam, że zawodnicy również. Grają najlepiej jak potrafią. Można na nich narzekać, ale lepszych u nas nie będzie, bo bieda piszczy w Wiśle w każdym kącie. A za darmo to można co najwyżej dostać w maskę.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.05.2015, 22:28
Moskalowi już dziękujemy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2015, 22:29
W Gdańsku dobry mecz, a dzisiaj takie gówno. Mimo, ze mieliśmy 4 dni wolnego, a Pogon tylko dwa.

Te puchaty to są nam do niczego niepotrzebne. Mecz na początku wakacji z jakąś ekipą z Kaukazu - pewnie 8 tysięcy by przyszło co najwyżej.
Lech, Legia wchodzą na pewno. Jagiellonia pewnie też zasługuje jako rewelacja sezonu, a Lechia mam po prostu potencjał przede wszystkim finansowy żeby ugrać coś więcej niż jedna rundę.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.05.2015, 22:31
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Takich ....a idiotow jak Dudka to z klubu gonic ....a widłami...
Był taki mecz z anglikami... z tego się nie wyrasta.

Do 94 minuty trener był z nosem .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.05.2015 o godz. 22:34.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 20.05.2015, 22:32
To jest nie do ....a wiary.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 20.05.2015, 22:34
fialo napisał(a):Wyświetl post
To jest nie do ....a wiary.
Nie do k.... wiary jest to, że mimo, iż wygląda to podobnie od kilku lat, kogoś to jeszcze dziwi.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.05.2015, 22:34
Ostatni raz byłem tak w...wiony po bramce Jopa. A to co Dudka dziś wyprawiał to kryminał. Chyba chciał zasłużyć się przyszłym kolegom.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.05.2015, 22:35
Kowal ukradł, cygana powiesili. Co ma Moskal do tego, że mamy bandę frajerów a nie piłkarzy? Jak to jest, że do straty gola potrafią przyjąć i podać, a po stracie gola każdy jeden przyjmuje na 3 metry, albo jak Stilic podaje do przeciwnika? Moskal będąc metr od bramki podaje do zawodnika widmo? Moskal w 94 minucie traci piłkę jak frajer i mając co najmniej 2 okazje by chociaż faulem przerwać grę patrzy jak dostajemy bramkę? Nie ....a. Robią to nasze gwiazdy. Dudka zagrał jakby już podpisał kontrakt z Pogonią. Dobrze, że go w Białymstoku nie będzie. Nie wiem jak to jest że przy 0:0 trzymają piłkę i grają przez bramkarza. To samo przy 1:0 i 1:1. Ale ....a jak jest 94 minuta to nagle huuuuuuuraaaaaaaa i dawa.

Brawa dla Gorzowa.

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 20.05.2015, 22:38
Podajcie mi choć trzy powody, dla których mielibyśmy awansować do pucharów? Zaczniemy od 1 albo 2 rundy eliminacji LE, pojedziemy do jakiegoś Azerbejdżanu albo innej Mołdawii, zbierzemy bęcki, rewanż u siebie w środku wakacji, przyjdzie z 5 tysięcy ludzi. Szansa, że awansujemy dalej wynosi te statystyczne 50%. Więcej na tym stracimy niż zyskamy.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.05.2015, 22:38
Nie chce mi się ....a o tym gadać.How many times
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.05.2015, 22:43
Tu trzeba kogoś z jajami kto ma posłuch, panuje w szatni. To towarzystwo trzeba krótko trzymać. Moskal się nie nadaje. Jak grajkom chce się grać to grają,jak nie to pozorują. Ileż można przewalać meczy w tak frajerski sposób? Normalny trener to by im konkretnie przemówił do rozumu,ale Kazek jest dla nich typem kolegi. O taktyce w grze defensywnej to wogóle szkoda mówić.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 20.05.2015 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.05.2015, 22:47
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Tu trzeba kogoś z jajami kto ma posłuch, panuje w szatni. To towarzystwo trzeba krótko trzymać. Moskal się nie nadaje. Jak grajkom chce się grać to grają,jak nie to pozorują.
Dawno temu był taki co trzymał za jaja. I wyleciał na pysk. Potem przyszedł taki co był miły. I docelowo wyleciał na pysk. Jak się im nie chce, to niech spierdalają. Jak pozorują to niech spierdalają. Ludzie ciężko harują a ci pozorują. Ogólny problem polskiej piłki - za pozorowanie pracy wylatuje się z roboty. Za pozorowanie gry ew. trafia się do rezerw. A finalnie przelew tak czy siak się zgadza. ....a - taką miałem napinkę na ten mecz, a teraz mam ....a większego niż po wszystkich poprzednich frajerskich remisach razem. Wypierdalać po prostu.

Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.05.2015, 22:49
Wrocilem z 2 zmiany dziewczyna pisala mi smsy patrze 2:1 Stepinski a za chwile napisala ze plusem meczu zostal Semir mysle po meczu juz pewnie odlozylem tel a tu prezencik. Chlopaki poprawili humor. Nie wiem jak tak doswiadczeni pilkarze jak Glowa czy Dudka moga pozwolic zeby jedna dluga pilka zgubic cala obrone. Lepiej nie pchac sie do tych pucharow bo jeszcze Levadia nam sie trafi. Za rok jak sytuacja sie nie poprawi to wymienimy sie "8" z zydkami. Tragedia i nic wiecej jak tak mozna!?
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.05.2015, 22:49
nie zasłużyliśmy żeby dziś wygrać

brawo dla Buchala, bo dobry mecz, gdyby nie jego interwencje byłoby jeszcze gorzej

Dudka niech już idzie do tego Lecha czy gdzie tam go chcą

w sobotę w Białymstoku mecz o wszystko, nikt o zdrowych zmysłach nie będzie nam dawał szans nawet na punkt przeciwko pod....ionej po dzisiejszym oszustwie Jagiellonii... co oznacza że pewnie wygramy
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.05.2015, 22:58
Nie ma sianka nie ma granka.
Dudka - za machanie w kierunku trybun - wypierdalaj.

O .... chodziło młynowi z tym ....a głaskaniem po dupach tych jebanych gwiazdorków? Co było na tych koszulkach, które po chwili ochoczo rozdali dzieciakom?

Ps. Nigdy więcej Que Sera przed ostatnim gwizdkiem. Na derbach się udało. Dziś, o ironio, nie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.05.2015, 23:02
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Podajcie mi choć trzy powody, dla których mielibyśmy awansować do pucharów? Zaczniemy od 1 albo 2 rundy eliminacji LE, pojedziemy do jakiegoś Azerbejdżanu albo innej Mołdawii, zbierzemy bęcki, rewanż u siebie w środku wakacji, przyjdzie z 5 tysięcy ludzi. Szansa, że awansujemy dalej wynosi te statystyczne 50%. Więcej na tym stracimy niż zyskamy.

Jeden. Ktoś tu pisał, że nawet w fazie eliminacyjnej Uefa płaci, niewielkie pieniądze ale jednak.
Dwa. Bo awans do pucharów to budowa atmosfery sukcesu wokół drużyny. A to jest większa frekwencja i jacyś drobni sponsorzy.A póki co mamy aure pt. emeryci frajerzy co raz na ruski rok zagrają dobrą piłkę.
Trzy. Bo na kit pt. drużyna pucharowa można zgarnąć lepsze (te darmowe oczywiście) odpady ze stołu transferowego. Do drużyny o ksywie "frajerzy 2:2" nikt się nie będzie garnął.

Dudka i jego nowa drużyna. Daje do myślenia. W pamięci mam jeszcze co odwalał przed poprzednim odejściem.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.05.2015, 23:05
W pewnym momencie myślałem że Dudka gra już pod Pogoń. No i na litość Boską dlaczego on uderza te wolne?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.05.2015, 23:08
Dudka machał łapami w kierunku trybun? Czy ktos mógłby mi przyblizyc ta sytuacje... Zawsze był dla mnie piłkarskim miernota, zerem. Wypad z Wisły cieniasie. Nochal jak klamka... Czemu uderza wolne. Otórz temu, ze gosciowi wydaje się iż jest Cristiano Ronaldo!!! Raz trafil w poprzeczke i mysli , że jest the besciak!!! Cienias, nadaje się do 3 ligi jak dla mnie!!!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 20.05.2015, 23:08
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Jeden. Ktoś tu pisał, że nawet w fazie eliminacyjnej Uefa płaci, niewielkie pieniądze ale jednak.
Dwa. Bo awans do pucharów to budowa atmosfery sukcesu wokół drużyny. A to jest większa frekwencja i jacyś drobni sponsorzy.A póki co mamy aure pt. emeryci frajerzy co raz na ruski rok zagrają dobrą piłkę.
Trzy. Bo na kit pt. drużyna pucharowa można zgarnąć lepsze (te darmowe oczywiście) odpady ze stołu transferowego. Do drużyny o ksywie "frajerzy 2:2" nikt się nie będzie garnął.

Dudka i jego nowa drużyna. Daje do myślenia. W pamięci mam jeszcze co odwalał przed poprzednim odejściem.
1. Ile dostaniemy, a ile wydamy na organizację meczów?
2. Sukcesu? Myślisz, że sponsorzy zachłysną się drużyną odpadającą w meczach z ogórkami z Kazachstanu?
3. Dobrze to określiłeś - kit.

Jak dla mnie ma żadnych pozytywów awansu do pucharów w sytuacji, w jakiej obecnie znajduje się Wisła.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 20.05.2015, 23:09
Buchalik zrobiłby trzy jebane kroki do przodu i wybiłby tę piłkę, koncertowo się obsrał zaczął się cofać, później wyszedł - bramkarz komedia. Na to, że regularnie gramy w 10 w polu, to i tak dużo punktów nazbieraliśmy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2015, 23:12
Juz tyle punktów zjebanych w koncowce meczu ,ze oczy mnie kierwa bolą

bolą bo my za to nic nigdy w koncówce nie strzelamy. Nigdy.Ale za to jak banda .... dajemy sobie My strzelac czy To Bialystok,Warszawa,Gdansk,czy dzis

Ale najwaznjsze mecze dopiero przed nami,i nie pitolcie, dobrze by bylo zagrac w Pucharach.Zawsze jakies pienadze ,moze jakis sponsor itd.

P.S I jeszce bramkarz,niewiem czemu ale jak on broni to nie mam zaufania,inni bramkarze to wybronią a Buchalik nie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.05.2015, 23:15
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Dudka machał łapami w kierunku trybun? Czy ktos mógłby mi przyblizyc ta sytuacje... Zawsze był dla mnie piłkarskim miernota, zerem. Wypad z Wisły cieniasie. Nochal jak klamka... Czemu uderza wolne. Otórz temu, ze gosciowi wydaje się iż jest Cristiano Ronaldo!!! Raz trafil w poprzeczke i mysli , że jest the besciak!!! Cienias, nadaje się do 3 ligi jak dla mnie!!!
Potwierdzam po którymś z rzędu jego genialny zagraniu dostał z D i E solidną porcję gwizdów odwrócił się i zaczął machać łapami. Dla mnie resztę sezonu powinien kończyć w III lidze.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.05.2015, 23:15
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Był taki moment, gdy było 1:1 i grali jak totalne ....y, Dudka dostał piłkę i zaczął z nią zbiegać w kierunku linii bocznej, podniosło się oburzenie na trybunach, a ten coś machnął w ich kierunku. Taki przynajmniej mam odbiór. Niech spierdala, bez względu czy machał, czy nie. Jebany sabotażysta.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.05.2015, 23:20
No to zwycięzce kategorii 'najwięksi frajerzy roku' już znamy, ale dziwi mnie inna rzecz, to głaskanie piłkarzyków, albo masz jaja albo nie, a tu kur*a czy wygrywasz czy nie... im to zwisa zadowoleni po meczu przybiją z przeciwnikiem piątki, podejdą pod trybunę i spuszczą głowy... fajnie, Moskal na konferencji znów będzie pierd***ł, ten klub to totalna prowizorka, niektórym rozgrzały się głowy i marzyli o mistrzostwie... Śmiech na sali! Tu trzeba uzdrowić klub od podstaw. Sponsora jak nie było tak nie ma , wieczne mydlenie oczu , że już zaraz będzie dobrze. Naprawdę tak ciężko znaleźć kur*a sponsora Naprawdę tak ciężko przyciągnąć ludzi na stadion? Marketing? Gdzie? Wiekszość akcji robi SKWK a Strefie Kibica do dzisiaj wisi Małecki. Z czym do ludzi...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.05.2015, 23:35
Dzisiejszy mecz to totalna kompromitacja, a Dudka był jej kwintesencją. Tak żenującej Wisły nie widziałem już od dawna i to cud, że wpadły dla nas dwie bramki, bo nie zasłużyliśmy nawet na jedną.

Ten mecz kolejny raz pokazał, że Wisła w tym momencie to zwykły przeciętny klub ekstraklasy, który potrafi zagrać spotkanie wybitne, a potem w niewyjaśnionych okolicznościach zagrać kompletne dno.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Był taki mecz z anglikami... z tego się nie wyrasta.

Do 94 minuty trener był z nosem .
To jak odszczekasz te słowa odnośnie Buchalika? Bo dzisiaj o dziwo bardzo dobry występ z jego strony

No i może jeszcze skomentuj mi wybitny mecz Rafała Boguskiego. Czy dziś też zagrał tak świetnie jak w Gdańsku, bo za perspektywy trybun nie zauważyłem
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.05.2015, 23:44
Banda najemników.
Od Dudki począwszy na Brożku kończąc.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 21.05.2015, 00:08
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
No to zwycięzce kategorii 'najwięksi frajerzy roku' już znamy, ale dziwi mnie inna rzecz, to głaskanie piłkarzyków, albo masz jaja albo nie, a tu kur*a czy wygrywasz czy nie... im to zwisa zadowoleni po meczu przybiją z przeciwnikiem piątki, podejdą pod trybunę i spuszczą głowy... fajnie, Moskal na konferencji znów będzie pierd***ł, ten klub to totalna prowizorka, niektórym rozgrzały się głowy i marzyli o mistrzostwie... Śmiech na sali! Tu trzeba uzdrowić klub od podstaw. Sponsora jak nie było tak nie ma , wieczne mydlenie oczu , że już zaraz będzie dobrze. Naprawdę tak ciężko znaleźć kur*a sponsora Naprawdę tak ciężko przyciągnąć ludzi na stadion? Marketing? Gdzie? Wiekszość akcji robi SKWK a Strefie Kibica do dzisiaj wisi Małecki. Z czym do ludzi...
Na uzdrowienie sytuacji w klubie potrzeba pieniędzy. Nie da się tego zrobić z kilkunastominutowym długiem. Nie da się spłacić długu bez sponsora z ciągle malejącą frekwencją. Nie uda się przyciągnąć sponsora na piękne oczy i publiczności przy spadającym poziomie sportowym. Jedyne co można zrobić, to ciąć koszty, ale to z kolei powoduje spadek poziomu i dalsze straty widzów, a także zmniejsza prawdopodobieństwo na znalezienie sponsora. Błędne koło. I żadnych perspektyw na poprawę w najbliższych latach, jeśli w ogóle.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.05.2015, 03:47
To była po prostu klątwa remisowego sędziego.
Pewnie zostaniemy teraz na tym 5 miejscu, boję się kolejnego sezonu.
Jak nie znajdą się skądś jakieś pieniądze to może być źle...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.05.2015, 07:12
Ludzie, nie bądźmy naiwni, to że my chcemy pucharów to nie ma żadnego znaczenia dla zawodników. Oni ich nie chcą. Patrząc na kalendarz puchary komplikują im plany urlopowe, część z nich myślami już jest gdzie indziej, a poza tym patrząc wczoraj na ich grę widać było, ze chyba klub nie wywiązał się z obietnicy uregulowań zaległych wypłat do 15 maja. Trudno wymagać gryzienia murawy od kogoś kto nie dostaje wypłat.
Wiem, wiem mają dużo i honor, barwy i te sprawy ale to już dawno nie prawda. Na duży plus kibice, doping na duży plus, widać, ze nieprzypadkowi ludzie byli wczoraj na meczu.
Co do przyszłego sezonu, popadliśmy w marazm, kibic takiego klubu Jak Wisła niedawno przez kilkanaście lat był rozpieszczany, od kilku lat jest kicha, trzeba się przyzwyczaić, ze frekwencja będzie spadać, bo takie granie jak wczoraj nie ściągnie na trybuny dodatkowych oglądaczy a i stałych cześć na pewno wypłoszy.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 21.05.2015, 07:32
Już pisałem kluby w Polsce to półprodukty. My bez bramkarza i napastnika, 7egia bez napastnika i z sędziami itp. Mamy długi, stadion jest miasta, ale idziemy do pucharów? Po co? Bo niby wtedy Cupiał da kasę ? Kadra sie sypie odejdzie Stilic Cupiał dałby milion Euro i znów domagałby sie wygrani LE czy CL to wszystko stoi na glowie, bez wizji planu i pieniędzy a tak sie nie da. To co od 3 lat obserwujemy w Wiśle to właśnie wypadkowa w/w rzeczy. Tu uciekły punkty, tam na pustaka ktoś nie trafi. Może gdybyśmy mieli dobra sytuacje finansowa i mocna kadrę to widząc dzisiejszy mecz trener wstawiłby lepsza wersje Dudki Brozka i oni zapewniliby Nam zwycięstwo? Bo jak powiedział Michniewicz szczęściu trzeba pomoc no ale i tak będziemy kibicować trzymać kciuki, wylewać żale taka rola kibica
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów