|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś co to za Francuski pomocnik dołączył do drużyny rezerw?
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
erazmus > scouting
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() Co ten bambo ma w głowie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jest bardziej skomplikowana bo mamy wąską kadrę i małe szansę na znalezienie kogokolwiek w miejsce Łukasza.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Wie ktoś co w ogóle się dzieję z Bangourą?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Czy Garguła w tym i następnym sezonie będzie Nas "cieszył" swoją grą? Miałem nadzieję że podzieli los Łobodzińskiego.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Czyli jakieś kroki ku podpisania z nim kontraktu są podejmowane?
A co do Garguły. Trochę nie rozumiem na jakiej podstawie miałby zostać ten kontrakt rozwiązany? Brak wyroku i przyznania się do winy. Rozwiążemy kontrakt, a później w przypadku oczyszczenia z zarzutów będzie trzeba wypłacać odszkodowanie. Z resztą pewnie nie bez znaczenia pozostaję fakt niezbyt szerokiej kadry, w szczególności na pozycji ŚP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niekoniecznie Bangoura już ma podpisywać kontrakt, pewnie chcą go najpierw na sto procent wyleczyć i dlatego musi mieć wizę. I bardzo dobrze, bo nie mamy teraz możliwości brać kota w worku.
Jeśli chodzi o Gargułę i w ogóle sprawę korupcji w sporcie, to dziwi mnie takie podejście - słaby jest, to go wywalić/mamy dużo pomocników, wy*ebać go. Tu nie chodzi o umiejętności, ale o kwestie moralne. Gdyby przykładowo Stilić był umoczony, to ciągle chcielibyście, żeby został w klubie? IMO trzeba być konsekwentnym w tej sprawie - nieważne, jak dobry/przydatny jesteś, ustawiałeś mecze = żegnamy. A jak czytam niektóre wypowiedzi, to mam wrażenie, że tu chłodna kalkulacja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Garguła miał w kontrakcie zagwarantowane przedłużenie o rok jeśli rozegra określoną liczbę minut/spotkań w tym sezonie, bodajże chodziło o 70% (tej liczby nie jestem pewien)
nie wiem jak to się ma do jego kwestii korupcyjnych, ale jestem na 100% pewien o tym zapisie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wracając do Bangury - gość nie grał przez pół roku, teraz kolejne pół się będzie rehabilitował. Wg mnie musiałby mieć umiejętności ponadprzeciętne, żeby na niego postawić po takim rozbracie z piłką. Bo nie chce mi się wierzyć, że poświęcamy tyle czasu i pieniędzy na zawodnika, który ma być tylko uzupełnieniem składu. DRUGA SPRAWA, WAŻNIEJSZA - o przydatności Bangury zadecydował Smuda - a może Moskal nie widzi go w składzie? To jest naprawdę ciekawa sytuacja, bo wydajemy kasę na leczenie gościa, który:
- ostatni mecz zagrał w listopadzie 2014 - został wybrany przez poprzedniego trenera to musi być drugi Stilic |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja tak samo spodziewam się po tym Bangurze dużo, bo inaczej nie ma sensu go leczyć. Już lepiej wziąć kogoś utalentowanego i przede wszystkim zdrowego z niższych lig. Zobaczymy, jak się jego losy potoczą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bangura wpadł w oko Cupiałowi a nie Smudzie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...e17d9e20cb958d
Wywiad z Donaldem - jedzie po Smudzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Nie mówię, że to źle - sam Smudy nie lubiłem i teraz wychodzi, dlaczego warto było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
w szczególności Jankowski, Boguski, widać że czekali aż przyjdzie Moskal i wstawi ich do składu
podobnie Garguła, na wiosnę grał że ho ho Brożek jak nic nie grał, tak dalej nic nie gra Sadlok to samo Głowacki, Burliga, Uryga, - ich forma jest w zasadzie cały czas taka sama Buchalik puszczał same szmaty! Murazynki na wiosnę i tak praktycznie nie grały Jović całą wiosnę grał przeciw Smudzie! Dudka teraz zaczął kipić ambicją i zmotywowaniem i w sumie wychodzi na to że to Stillić grał na zwolnienie Smudy! ten Stillić który by pewnie za Smudą skoczył w ogień. Piłkarze po porażkach są opluwani przez kibiców, jechani w mediach, nie wiem czy zmiana trenera jest warta takiego wyszydzenia. W to że Smuda tworzył ciśnienie na treningach, palił mu się grunt pod nogami, dobierał złą (albo brak całkowity) taktykę to już prędzej uwierzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
A może trzeba wymienić piłkarzy, a nie trenera non stop.Już raz gwiazdki poleciały na skargę do Cupiała bo ciężko trenują ku...a piłkarze pajacyki To w Anglii by umarli po 15 kolejce albo wcześniej ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co do słów Guerriera, to abstrahując od tego, czy wypowiadanie się o byłym trenerze w taki sposób jest na miejscu, to rozumiem go w pełni. Któremu z was dobrze by się grało, gdyby ciągle słyszał, że przez jego grę trener trafi do Kobierzyna albo że jest z kosmosu. Szkoda, że Smuda tak podszedł do tematu naszych "czarnych pereł", bo wyniki jego całkiem przyzwoitej pracy mogłyby być lepsze. A tak sam "odstrzelił" sobie dwóch piłkarzy i chyba ostatecznie także siebie. Osobiście mam wrażenie, że Franz tak postępował nie tylko w stosunku do Sarkiego i Guerriera. Może dlatego zespół poczuł wyraźną ulgę po jego odejściu. Przecież piłkarze to nie debile (przynajmniej nie wszyscy) i doskonale wiedzą, że to co spotkało DG i ES, w każdej chwili może dotknąć któregoś z nich.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006