|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Radzę się obudzić i zacząć patrzeć na świat z pełną dozą realizmu. Zwolnienie Moskala zepsuło jedyną pozytywną rzecz jaką jeszcze posiadała Wisła. Strategii Cupiał nie miał nigdy, ale w bieżącej sytuacji żaden ceniący się trener, czy też piłkarz do Wisły nie przyjdzie, a tu wpisy jakbyśmy mieli kredytu na transfery ze 30 baniek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zrobienie tego w tym momencie było jedną z najgłupszych rzeczy jakie można było zrobić.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Grisza, Pivosh92 - swietne posty. 2 transfery zrobilyby roznice - 9 i 10. Z racji Drzazgi o 9 mozemy pomarzyć, a po letnich "transferach" i zakonczeniu tzw. polrocznego parasola ochronnego rowniez mozemy pomarzyc. Spirala ekonomiczno-wizerunkowo-sportowa i kurevsko wielka strefa komfortu.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 14.12.2015 o godz. 10:04.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
w swojej teorii spiskowej zapomniales o brzozie smolenskiej ... a Franz mial strzelac do papieza jak mowil Olo w Psach
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Problemem Wisły jest poczucie megalomanii i oczekiwania na wyrost nie mające realnych podstaw. Obecna Wisła to drużyna na połówkę tabeli, a czy będzie to miejsce 5 czy 12 zależy od sumy zdarzeń niezależnych od nas, czyli postawy sędziego, szczęścia, gry innych zespołów. Wynik na miejsca 5 - 12 gwarantował nam Smuda. Zamiast jednak uczciwie powiedzieć kibicom: proszę państwa, sytuacja finansowa jest trudna, w najbliższych dwóch sezonach gramy o miejsce w środku tabeli, gdyż chcemy je poświęcić na ustabilizowanie sytuacji budżetowej, a każdy wynik ponad te pozycje będzie naszym sukcesem, to zaczęto nakręcać się na mistrzostwo i puchary. Zwolniono Smudę, bo puchary zaczęły się oddalać, zatrudniono Moskala, który pucharów nie zrobił. Teraz zwolnienie Moskala, bo przegrał derby. Przecież w tej polityce nie ma ładu ani składu. Brak jakiejkolwiek konsekwencji, planu strategicznego. Wisła jest obecnie jak Piotrek Żyła w skokach: czasem odda genialny skok, czasem spieprzy na całej linii, czasem jest autentycznie śmieszny, a czasem żałosny. Taki skoczek, którego głównym celem jest trwanie i skakanie. Bez perspektyw, że zdobędzie medal, puchar świata czy inne trofeum.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 13.12.2015 o godz. 17:27.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Moskal kolorował rzeczywistość ale w granicach rozsądku i mocarstwowych planów nie snuł. Teraz weźmiemy kolejnego trenera i za około roku poleci i tak w kółko Macieju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Smuda mowil o 6.
Real Madryt jest jak Wisła Kraków. Zmieniła trenera i dostaje w dupe od wszystkich. :-( ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Kiedy Wisła zmieniła trenera? Coś mi umknęło? Kolejny mądry inaczej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Każdy pełniący czy jak to nazwie jesz trenerem bo musi mieć licencje na prowadzenie zespołu. A Moskal zwolniła. Chyba ze się nie orientujesz. Mądry inaczej
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moskal w wywiadzie mowi, ze zrzekl się części pieniedzy a nie wszytskich
http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...sy_749221.html Pewnie to odpowiedz na to co mowil Smuda wczorja |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A co mówił Smuda wczoraj?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W wywiadzie http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...rade,id,t.html
Fragment: Jak skomentuje Pan decyzję trenera Kazimierza Moskala, który po zwolnieniu z Wisły Kraków zrzekł się wszystkich należnych mu z mocy kontraktu pieniędzy? Niech Pan nie wierzy w takie bzdety i bzdury. " i dalej jest troche wiecej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Prawda jest taka ze Moskal się zrzekl pieniędzy ale jakiejś części... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tych wszystkich dziennikarzy to w....u wysłać na sybir..jak nie pieprzą o zwolnieniu Moskala przez pół roku to wiecznie ciągną tego pajaca Smudę za język. Tabloidowe bzdety z tych wywiadów z nim wychodzą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Ale im właśnie o to chodzi, żeby szukać sensacji i dobijać leżącego. Taki zawód :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
- To ile pan odpuścił Wiśle?
- O szczegółach nie mogę mówić. Zapewniam, że zachowałem się fair wobec klubu. - Nie kusiło pana, żeby wzorem poprzednika na stanowisku trenera Wisły Franciszka Smudy powalczyć z klubem o wypłatę całości wynagrodzenia? - Nawet przez myśl mi to nie przeszło! Gdy poinformowano mnie o zwolnieniu, miałem świadomość, że mogę albo siedzieć w domu i czekać na kasę, albo zamknąć temat od ręki, rezygnując z części poborów. Wybrałem drugie wyjście. ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
pogratulujmy tytanom intelektu, którzy domagali się zwolnienia Moskala za serie niedopuszczalnych ich zdaniem remisów... Brawo osiągnęliście swój cel... w końcu Wisła przestała remisować...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przecież w tym temacie cisza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czzulem ze tak ze tak bedzie od 1 minuty jak przeczytalem ze zwolniono Moskala
Cupial nie uczy sie na niczym.Liczka za Kasperczaka to juz byl pierwszy objaw jego głupoty. Wywalono wiec...Moskala za remisy i nawet ciekawą pilkę ..no to mamy cos innego ... gdzie sa Ci ktorzy tak chcieli glowy Kazka? ok ,jest po waszemu teraz mamy porazke i za porazką i gre w grupie spadkowej No ale grunt ze Moskala nie ma, remisow tez juz nie ma. Nic nie ma.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.12.2015 o godz. 23:42.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Spokojnie. Zaraz przylecą i powiedzą, że to przecież wina Kazka bo to on ich tak przygotował do rundy ![]() Jeszcze jak Kazik był trenerem Wisły to czytałem z nim wywiad i mówił, że wzmocnienia muszą być bo nie da się grać cały czas jednym składem. Zaraz po tym poleciał bo przegrał derby. ....a mać, Cierzniak mówił w wywiadzie po Lechu, że to był trener, który ich rozumiał, z którym dobrze im się współpracowało. Sorry ale nikt mi nie wmówi, że Moskal miał tak dobry skład jak Smuda. Brak nominalnego rozgrywającego robił swoje. Jankowski się dusił na tej pozycji. Zresztą on się dusił na każdej ale, ktoś tam musiał grać. Bo na pewno nie krzywejajo. Nie będę pisał, że gdyby Jankowski wykorzystał to a Brożek to itd. Fakty są takie, że potrafiliśmy zagrać ładne akcje tylko brakowało wykończenia. Teraz jak brakuje Brożka to nie ma nawet takich sytuacji. Niech się ktoś ....a, w końcu obudzi w tym klubie i zacznie traktować nas kibiców poważnie. Codziennie czytam jakieś nowinki, że niby nowy trener, że niby piłkarze dostaną kasę. Nie mamy słabego składu, ale nie mamy ławki i to nas zabiło kilka razy. Ale tłum chciał głowy Moskala, bo przecież on był winny temu, że nie zmienników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Szkoda, że w dobrym okresie sezonu (kolejki 1-13) zostaliśmy tyle razy przekręceni i zawodziła skuteczność, bo była szansa na więcej punktów i spokój przed rundą wiosenną. Obecnie, jeśli wzmocnienia nie będą naprawdę udane, awans do pierwszej 8 raczej mało realny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tak na spokojnie to mi sie wydaje, ze zwolennicy zwolnienia Moskala byli bardziej za opcja zastapienia go kims lepszym niz samym zwalnianiem ot tak. Naprawde ciezko podejsc do tego tematu. Z jednej strony czysta glupota bylo zwalnianie go przed koncem rundy ale z drugiej strony .... derby. W kazdym badz razie nie pozostalo nic innego jak czekac do wiosny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie zawracajcie kijem Wisły - zwolnienie Moskala to kompromitacja i tyle. Koniec tematu.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|