The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2015, 18:43
Kadra Wisły składa się ogólnie z dwóch grup ,jedna to DZIATKI niektórzy całkiem nieźli na swój wiek i z DZIADÓW .
Odpowiedz cytując
dmc
Member

Od: 10.2014

Stary 09.03.2015, 19:04
Chcecie młodego, ambitnego trenera z planem na drużynę ?

Mieliśmy już takiego całkiem niedawno, niestety z pewnych powodów jego plany nie wypaliły.....
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2015, 19:11
Jeśli nie zagraniczny trener (np. Kocian), z różnych powodów, to polski.

Kto zatem? Zdaje sobie sprawę, że mój kontrowersyjny typ zostanie wyśmiany, ale mimo wszystko wyrażę swoje zdanie. Jeśli ktoś wskaże mi rzeczowe, racjonalne kontrargumenty przeciwko mojemu pomysłowi to jestem otwarty na dalszą dyskusje. Jeśli ktoś zaś wypisze wierszyki o koncesjach na tytoń to szkoda naszego czasu.

Tomasz Hajto.
Dlaczego nie miałby dostać szansy w Wiśle Kraków?
Człowiek z niesamowitą charyzmą. Młody, ale twardo stąpający po ziemi. Racjonalista.
Piłkarz o międzynarodowym doświadczeniu, biorący udział w najbardziej prestiżowych rozgrywkach świata.
Znający dobrze nasze krajowe warunki, lokalne środowisko. To ważne.
Zebrał już pierwsze szlify w swojej trenerskiej przygodzie.
Dać mu szansę. Do końca przyszłego sezonu. No chyba, że na starcie Wisła grałaby beznadziejnie to do końca obecnego sezonu.

Moskal jest w porządku, ale obawiam się, że po poprzedniej przygodzie z Wisłą jego autorytet wśród piłkarzy mocno ucierpiał. To samo się tyczy Henia Kasperczaka.

Jeśli nie Hajto to ewentualnie L. Ojrzyński.
Aczkolwiek wysłucham waszych kontrargumentów przeciwko Tomaszowi Hajcie. Bo wyśmiać od handlarza papierosów potrafi każdy, ale jakby tak zapytać kim jest, co osiągnął, to jeden z drugim miałby pewnie problem, jeszcze wtedy nie interesował się piłką, wchodzili wyprostowani pod szafę.

Polecam:
http://youtu.be/5XvqY3ywl_g?t=1h16m17s
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.03.2015, 19:12
Kukułeczka kuka....

(uff na szczeście chłop zajęty)

up : Jak w ogole mozna mówić o Hajtowym czy Ojrzynskim ? I ten i ten pracuja u siebie w klubie. Nie sadze ze mamy takie eldorado by Nas stać było na podkradanie trenerów.
A co do charyzmy Hajty - tutaj bym polemizował.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.03.2015, 19:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kukułeczka kuka....

(uff na szczeście chłop zajęty)
Okuka jest wolny i czeka na oferty.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Kazek Moskal albo Tomek Kulawik ( jesli sie zgodza, a mysle ze nie odmowia) do konca maja , byleby nie spasc z ligi, pozbyc sie po sezonie mozliwie jak najwiecej szrotu ( tzn szukac jeleni co wezma za darmo ) - a te puchary to sami sobie jestescie winni , kto o zdrowych zmyslach myslal powaznie o pucharach ? nowy prezes musial takie cele postawic , przeciez prawdy nie mogl przy pierwszej konferencji przedstawic .....pomyslec nad nowym trenerem od czerwca , jedyny cel w tym roku to nie spasc z ligi ...... nie chce wsadzac kija w mrowisko ale co Wy widzicie w tym Urbanie ( bez napinki)
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

@nesta

Słyszałem podobne rzeczy (bez informacji o Gdańsku).

Skoro Smuda poleciał, to konsekwencje dla piłkarzy też mile widziane.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.03.2015, 19:13
A co Hajto dotychczas pokazal jako charyzmatyczny trener? Jak na razie tylko gada - w mediach.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.03.2015, 19:16
Pomysł z Zubem naprawdę bardzo ciekawy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
dmc
Member

Od: 10.2014

Stary 09.03.2015, 19:19
Hajto w Białymstoku płakał, że nie ma takiej kadry jak kluby w Niemczech to ciekawe co by u Nas powiedział
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 09.03.2015, 19:29
Jeżeli to prawda, że piłkarze grali przeciw Smudzie to kogokolwiek, kto będzie miał u nach szacunek i autorytet. Gorzej niż u Smudy grać nie będą, a na pewno taki Urban czy Michniewicz jakieś pojęcie o taktyce mają, na pewno nie mniejsze niż Franc(a)...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.03.2015, 19:33
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda, że piłkarze grali przeciw Smudzie to kogokolwiek, kto będzie miał u nach szacunek i autorytet. Gorzej niż u Smudy grać nie będą, a na pewno taki Urban czy Michniewicz jakieś pojęcie o taktyce mają, na pewno nie mniejsze niż Franc(a)...
jeżeli piłkarze grają przeciwko trenerowi to wywioza tu na taczkach kazdego...czy to Smuda czy Guardiola jeden .....

E: poniżej;
Serio Drago wolny ? Kojarzyłem ze cos z chinczykami miał wspolnego
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.03.2015 o godz. 19:42.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 09.03.2015, 19:38
jeżeli piłkarze grają przeciwko trenerowi to wywioza tu na taczkach kazdego...czy to Smuda czy Guardiola jeden .....
tylko jeśli to prawda, to trzeba coś z tym zrobić, bo jak oni grają przeciwko trenerom, to i przeciwko nam.. zero szacunku dla koszulki, herbu, barw, nas. po .... na mecz iść i śpiewać "Wisełko wygraj mecz", jeśli oni jak będą chcieli zwolnić trenera to będą robić wszystko, żeby przegrać?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.03.2015, 19:30
To skoro nie Hajto to moze Engel?
To on był najbliżej awansu do Ligi Mistrzów z Wisłą, nie Maskant.

https://www.youtube.com/watch?v=NcgPtrly17k
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 09.03.2015, 19:35
Racja, jak Smudę nawet to spotkało, a on raczej miał poparcie Cupiała to spotka to już każdego. Smutna prawda.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.03.2015, 19:36
Jak z zagranicy to by pasowało dobrego trenera na którego nas nie stac, młody głodny sukcesów nie koniecznie musi sie sprawdzic, ale moze warto podjac ryzyko, tym bardziej ze u nas ciezko o solidnego trenera, urban, tarasiewicz? moze to najlepsze nazwiska w tym momencie natomiast mi osobiscie szkoda ze kiedys rozstano sie z e skorza, ja osobiscie go cenie i chciałbym Zeby kiedys znowu trenował piłkarzy Wisły
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.03.2015, 19:38
Skorża to szczyt marzeń, niestety.

Dawać Ojrzyńskiego.
Odpowiedz cytując
Marlowe
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 09.03.2015, 19:56
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Skorża to szczyt marzeń, niestety.

Dawać Ojrzyńskiego.
Nie wiem czy chciałby w obecnej sytuacji iść do Wisełki,w Bielsku ma status gwiazdy .
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.03.2015, 19:40
Wątpię, aby dało się z tym coś zrobić. Jest tu kilku takich, co w buntach przeciwko trenerom się specjalizują.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Tommy91
Member

Od: 08.2011

Stary 09.03.2015, 19:43
Wypowiedź Dana z 2009r.:
Kilkukrotnie powtarzał pan, że z chęcią wróci do Krakowa. Mając oferty klubów z Anglii warto wracać do drużyny, gdzie większość piłkarzy mówi o panu wyłącznie źle?
- Oferta z Anglii była, ale ze słabego zespołu. Na razie chcę jednak pracować w Unirei. Ale do Krakowa wracam choćby za chwilę. Mam Wisłę w sercu. Śledzę jej wyniki w Internecie, oglądam bramki, dopinguje im. Wisła ma wspaniałych kibiców i to mnie urzekło. Moim marzeniem jest prowadzenie Steauy, później Chelsea a na trzecim miejscu Wisły. Jeżeli odbiorę telefon od Bogusława Cupiała z ofertą pracy będę naprawdę szczęśliwy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.03.2015, 19:47
Po Smudzie bedzie nowy trener. Koniec, kropka.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 09.03.2015, 19:53
....a, co wy z tym Hajto?! Zub czy Urban to chyba jedyne polskie nazwiska do zaakceptowania i wyciagniecia.. Jak słyszę o Michniewiczu to mnie trzepie. Ojrzynskiego bym tez widzial ale on chyba jeszcze woli posiedziec w Bielsku...tam nie ma na co narzekac, presja mniejsza a wyniki przy tym bardzo dobre, jest tam szanowany i tyle.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2015, 19:56
@Tommy91 Co do wypowiedzi Petresu z 2009 - troszkę się od tamtego czasu pozmieniało ^_^ To już nie ten pułap finansowy.

Warto nadmienić, że za czasów Petrescu piłkarze narzekali na zbyt ciężkie treningi, a sam Dan wypominał im brak profesjonalizmu. Wątpię, że przy ponownym objęciu stanowiska treningi byłyby lżejsze.
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.03.2015, 20:01
A co myślicie o Ricardo Monizie? W Lechii dawał radę, dość dobry motywator. Chyba teraz bez pracy jest...
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 09.03.2015, 20:01
Co do Zuba to nie ma sie czym podniecac, pracuje w najlepszym klubie litewskim w bardzo slabiutkiej lidze. Nie oszukujmy sie w tej sytuacji o sukces naprawde nietrudno. Potrzeba kogos z jajem kto wejdzie z buciorka do szatni i pie****lnie piescia w stol. Zadnych dobrych wujkow i dziadkow.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.03.2015, 20:12
Ja nie wiem ale wyście się opili dzisiaj czy co?
Klub nie ma hajsu. Stilić zapewne podpisał dawno kontrakt na Bałkanach tylko dogadał się z klubem aby nie ogłaszać (dlatego był hajs na 2 transfery zimą). Maksimum możliwości to jest Urban i to jeszcze jak się zgodzi. Nie byłem jego fanem i nie będę.
Co do Wdowczyka i Michniewicza -> nie ma szans afery korupcyjne
Ojrzyński się nie ruszy.
Kasperczak? To wolę Leńczyka i piłki lekarskie.
Moskal do wzięcia - opcją najłatwiejsza do ogarnięcia ale pytanie jest inne - patrząc na terminarz - jaki ma być profil trenera który uratuję nam pierwszą 8?

Chyba że to ja się czegoś najadłem i jutro zwariuje jak włączę internet... oby tak było.
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 09.03.2015, 20:33
Nie ma się co łudzić, wiadomo, że Broniszewski będzie na pewno na najbliższe 2 mecze, a może i do końca sezonu trenerem, tak więc Zarząd nawet innej osoby nie miał dogadanej jak usuwał Franza.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.03.2015, 20:42
A juz niech bedzie ten Urban - innego polskiego kandydata nie widze na ten moment a nie powinien to byc trener, ktory pracował wczesniej z tymi słabszymi zespołami nie majac na koncie prowadzenia tego lepszego zespołu. W zagranicznego trenera jak Jovanovic nie chce mi sie wierzyc. Baweł Prozek na FB powiedział, ze jutro poznamy nowego trenera wiec skoro tak szybko to wychodzi na to, ze bedzie jednak ten Janek
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2015, 20:44
A tymczasem przy niekorzystnym układzie za tydzień możemy być poza pierwszą ósemką.
Mogą nas wyprzedzić Podbeskidzie i Łęczna, a dogonić Piast i Bełchatów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.03.2015, 20:56
Szkoda, że przegapiono moment, kiedy Skorża był wolny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów