|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
my gramy kiepsko u siebie i tracimy sporo bramek (11), tylko raz u siebie zagraliśmy na zero z tyłu (z Bełchatowem), Śląsk gra kiepsko na wyjeździe, dodatkowo też traci sporo goli (14), co jest 4 od końca wynikiem, w każdym meczu na wyjeździe tracili co najmniej jedną bramkę. Czyli tak jak z Koroną, raczej możemy być pewni, że coś wpadnie.Z kolei my zagramy bez dwóch podstawowych obrońców, wśród których jednemu "żarło" (Bury). To co nas łączy ze Śląskiem to lepsza ofensywa niż defensywa.
Poprzednicy już pisali i ja się z tym zgadzam - na ten moment nie za bardzo mamy argumenty, by myśleć o pokonaniu Śląska, który prezentuje się solidnie, za dużo bramek tracimy - ale, że to Ekstraklasa przyjmuje to jako nasz atut Moja diagnoza: over 2,5 i nasze zwycięstwo
Ostatnio edytowane przez Krav : 05.11.2014 o godz. 09:05.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
to ten co nie widział ręki Pazdana więc może być znów "ciekawie"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a ktora drużyna jest w tej chwili bliżej Legii i bardziej jej zagraża?
Która w konsekwencji może zostać udupiona? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie czarujmy się - kadrowo jest dramat. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To będzie ciężki mecz bez dwóch zdań. Śląsk jest w gazie, a biorąc pod uwagę naszą postawę przed przerwami reprezentacyjnymi, wyczuwam porażkę. Remis po bezbarwnym wzięłabym w ciemno
Na pocieszenie dodam, że gdy przewiduję klęskę Wisły, to nasi kopacze "jak na złość" wygrywają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
- Na koniec - mój osobisty apel do kibiców Wisły, żeby w tej trudnej sytuacji w jakiej klub się znalazł i mając w pamięci te dobre chwile i lata - nie odwracali się od Wisły, a wręcz przeciwnie, aby masowym udziałem w meczach, które nas czekają, potwierdzili swoje przywiązanie i tożsamość z klubem - powiedział prezes.
Nie wiem na co niektórzy czekają z zakupem biletu na mecz ze Śląskiem ... Wiadomo, Szpilka walczy z Adamkiem, ale to pewnie koło północy także spokojnie zdążycie a poza tym są rzeczy ważne i ważniejsze a w tym przypadku WISŁA ! ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.11.2014 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krótka piłka - chcesz wesprzeć klub ? Pojaw się na meczu. Jeśli masz nie przyjść na mecz bo: -
- jesteś w pracy - zimno, - nie chce mi się ruszyć zadu sprzed tv - walka Adamka ze Szpilką - dobra bibka - nie mam jak wrócić, Masz karte kibica ? Kup bilet przez neta/ w kasie i po prostu nie przyjdź na mecz. Każde 20 zł się liczy. Wszystkie ręce na pokład !
Ostatnio edytowane przez Krav : 07.11.2014 o godz. 14:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków: Alarmowa sytuacja w finansach klubu
Cytat:
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sobie myślałem, co można by zrobić by choć trochę pomóc Wiśle. Ja i znajomi mamy karnety, jak nic nieprzewidzianego się nie dzieje, jesteśmy na stadionie, jeździmy na wyjazdy, jak syt.finansowa pozwala wspieramy wiślackie akcje, ja po rozliczeniu z fiskusem w zeszłym roku 1 % przekazałem na Akademie. Teraz pod wpływem impulsu poświęciłem chwilę na sformułowanie swego rodzaju apelu. Nie wiem czy przyniesie on jakikolwiek efekt (jestem raczej sceptyczny), ale mimo tego uważam że warto, jak przez to chodźby kilkanaście osób więcej przyjdzie na mecz.
Dlatego jeśli uważacie to za słuszne, rozpowszechnijcie to gdzie się da, fejsbuki tłitery czy inne nasze klasy i miejsca gdzie może przeczytać to dużo osób. Uważam, że każda forma pomocy w sytuacji jaką zastaliśmy jest potrzebna. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krav : 07.11.2014 o godz. 16:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krav - wysłaleś do SKWK? bo oni zauważyłem zaczęli prowadzić działalność charytatywno-patriotyczną. Meczami w ogóle się nie interesują przynajmniej na stronie a forum jest martwe. Brać się za jaja i po bilety!
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.11.2014 o godz. 17:06.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Patrząc na jakość gry i wyniki osiągane przez naszych ostatnich rywali (Podbeskidzie, ktore przegrało z nami, a dzięki dobrej grze i zaangażowaniu wyrwało remis w Pyrlandii, oraz Korona, która fuksem nas pokonała, a jest zdecydowanie lepsza tak co do gry piłką jak i co do wyniku - na razie 2:0 w Gdańsku) należy na te nasze ostatnie wyniki spojrzeć trochę inaczej.
Czy przełoży się to na dzisiejszy wynik? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedanych biletów około 13,5 - 14 tysięcy na tę chwilę. No czyli jak pęknie 15k to maks.
![]() Oby był to fajny dla oka, szybki mecz! WISŁA & ŚLĄSK! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Nie możemy wygrać z czarną mafią...9 mecz sędziują nam kandydaci na wyjazdowiczów do Wrocławia i zwiedzania tamtejszej prokuratury...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.11.2014 o godz. 23:46.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
mecz dobry tylko gdyby nie Donald na obronie i Guła. Bardzo dobre spotkanie Bogusia. Stępiński musi grać żeby wreszcie zaczął podejmować dobre decyzje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dla mnie piłkarzem meczu był Uryga. Chyba najlepszy jego występ od meczu z Pogonią.
Na minus: Sarki, Guerrier i Garguła. Wystawianie Donalda na lewą obronę to ogromne ryzyko, ale dziś chyba nie było innej opcji. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wynik jak najbardziej sprawiedliwy.
Na plus: Boguski (uratował nam ten remis wybiciem z piątki, wszędobylski, pracowity), Uryga, Głowa. Na minus: Garguła (kończy się chłop niestety), Guerrier (wybitnie zła pozycja na boisku), Sarki (przydałoby mu się parę wykładów u Grzesia Patera). Oba zespoły mnóstwo niewymuszonych strat, raziła niedokładność podań. Przecież to jest podstawa tego zawodu.... |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
sekwencja urojonych rzutów wolnych dla Śląska w ostatnich 10-ciu minutach porażająca, wypowiedż Dudki po meczu rzuca światło na intencje warszawskiego dupka w czerni, dobrze że zaczęli o tym w końcu głośno mówić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie miałem już nadzieji, że kiedyś tak napiszę. Boguś najlepszy na boisku.
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Znowu bylismy lepszym zespołem i znowu szwankowała skutecznosc. To najwieksza bolaczka Naszego zespołu w ostatnich spotkaniach. W pierwszej połowie cos tam Slask jeszcze szarpał ale w drugiej nie miał juz nic do powiedzenia. Szkoda, ze nie wygralismy bo statystyki pokazały, ze na to zasłuzylismy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sekwencja s.......onych zagrań przez czarnuchow jescze bardziej przerażająca. Sarki w tym meczu nie miał jednego(!) udanego zagrania Dolce Gabbana 77 to tykajaca bomba pod naszą bramką, szczęśliwie zawalił tylko jedną, fart ze po idiotycznym faulu w 88. Mila tylko ostemplowal słupek. Goście mają jedną wielką pustkę w głowie niech już lecą na ta kadrę w Haiti razem (Sarki nawet zaczął nosić opaski w barwach Haiti żeby wyrazić solidarność z ojczyzna swojego 132 letniego pradziada - no debil) i nie wracają. Smuda tez ancymon widzi, że czorny jebie każde zagranie i nie wpuści Zająca na podmeczonego i tu nie ma co nawet .......ic o przydatności mlodziezy, bo od czornego w tym meczu lepiej zagralbym ja, Kazimierz Kmiecik, Jarek Krzoska i Rudi Schubert.
DG7577857: "Jeśli chodzi o rzut karny, to moim zdaniem sfaulowałem, ale to nie był faul na karnego". Geniusz.
Ostatnio edytowane przez fialo : 09.11.2014 o godz. 11:59.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
trzeba bylo juz dawno pogonic czarnucha , to technicznie surowy grajek i do tego intelektualna masakra, o grzew obronie on ma tyle pojecia co ja o fizyce kwantowej , wy.......ic na zbity pysk albo oddac gdziekolwiek za darmo - drugi murzyn niech bedzie na lawce - bo choc jest rownie cienki to niepowoduje tyle strat i zagrozen pod wlasna bramka - ogolnie mecz jak wszystkie w tej rundzie- niczym mnie ta druzyna nie zaskakuje pod wodza pana Smudy- i lepiej nie bedzie- ogolimy tylko frajerow ktorzy dadza sobie szybko strzelic bramka i nie siada agresywnym presingiem - dlugi dzidy na samotnego Brozka to strata pilek w 90 % - ale co tam - wiekszosc meczu task gramy .....ogolnie mecz STANDARDOWY ...nie chce bronic Garguly ale jego pozycja to typowy ofensywny pomocnik - a nie zapchajdziura i wymiana pozycjami z Boguskim - no bo oczywiscie Boguski ma monopol na gre u Smudy - i przez to jest bajzel ..Gula na skrzydle badz def pomocniku to taki sam idiotyzm jak Dzikus na lewej obronie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wystarczy popatrzeć na jego tępy wyraz twarzy. Do tego wywiady w których sie wypowiada że to nie piłka teraz jest jego najważniejszym celem a jakieś biznesy. Wywaliść go do rezerw.
A tutaj artykulik z wp na temat sędziowania: http://sport.wp.pl/kat,32282,title,S...wiadomosc.html Nie widziałem wczoraj wiekszości 1. połowy. Była jakaś akcja na karnego dla Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jest gdzieś do pobrania/obejrzenia ta akcja co Sarki zawalił, co nie podał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wierz mi, nie chcesz tego oglądać...
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobra frekwencja na Wiśle jeśli się jeszcze weźmie pod uwagę co gra obecnie zespół. Zresztą najwyższa w tej kolejce. Bardzo dobra gra Iniesty-Boguskiego, aż przecierałem oczy. Zastanawiająca jest,że po wielu meczach gdzie się nie da go ogladać bez przeklinania, potrafi nagle wskoczyć na taki poziom.Kiedy wreszcie Smuda zrozumie, ze u siebie trzeba grac 2 napastnikami. Do Brozia dołączył Stępiński to dopiero zaczęliśmy zagrażać bramce Śląska.
Zdziwiła mnie ta policyjna armatka wodna pod stadionem, a dokładniej pod samym sektorem C. Co niby miało się dziać wg. policji ? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|