|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Wiele razy było tak, że piłka pozornie była za linią, ale liczy się obraz "z góry" i jeśli obrys piłki zostaje na linii to gola nie ma. Tutaj wygląda to na 99% na taką właśnię sytuację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
decyzje na styku powinno się podejmować na + atakującego, i takie są chyba zalecenia uefa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
^^^ + rzut wolny by był dla nas na około 18-20 metrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@K4millo: zarzuciłeś wprost manipulacje a BYĆ MOŻE to po prostu lenistwo/olewajnictwo/brak profesjonalizmu osób, które obsługują sprzęt w C+.
Ja tam nie widzę manipulacji. Nie mamy technologii GOAL-LINE, nie mamy widoku pionowego z góry. Kamera zawsze trochę przekłamuje i nawet najlepsza klatka zrobiona pod kątem nie daje 100% pewności. Nie raz i nie dwa zostaliśmy ewidentnie wydymani przez sędziów, ale tutaj sytuacja nie jest zero jedynkowa. Jeśli ja dobrze rozumiem interpretację (coraz bardziej niejasnych) przepisów w tym względzie, to jeśli sędzia nie ma 100% pewności, że była bramka to jej nie uznaje.Tutaj nie miał, VAR nie pomógł ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
W sensie że jest prosta, a powinna być pokrzywiona, tak? Dwa dni nad tym główkowałeś? Weź nie zawracaj już gitary. Nie jest, bo następne pokazuje już piłkę w ruchu po kopnięciu. Reklamacje proszę zgłaszać do realizatora transmisji, który używa za słabych kamer. Canal+ użył jeszcze wcześniejszego ujęcia i dlatego wrzuciłem te późniejsze, aby każdy sobie mógł je zobaczyć i ocenić jak wyglądała ta sytuacja z tej perspektywy kamery. ![]()
Wisła Kraków
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
OK, zgłaszam, bo jest. Nieważne z czyjej winy, ale jest.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
1. VAR zmienia decyzję tylko wtedy, kiedy jest pewność, że jest błędna. Decyzja sędziego na boisku była, że nie ma gola.
2. Nawet widok "zieleni" między piłką a linią w tych ujęciach nie przesądza, że piłka przekroczyła całym obwodem linię. Piłka może nie dotykać linii, a jednocześnie jej nie przekraczać całym obwodem. Stosowne rysunki poglądowe dla wątpiących w stereometrię znajdują się np. w aktualny przepisach gry w piłkę nożną (str. 94). 3. Ujęcie z narysowaną linią jest zatrzymane za wcześnie, przed zagraniem piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ludzie dajcie spokój, co za różnica czy był ten gol czy nie, przecież mieliśmy sporo innych sytuacji i z takimi dziadami jak Arka powinniśmy je wykorzystać, a nie pierdzielić o tym jednym wolnym. Sędziowie mogli nie być pewni i skoro nie byli, to ogólnie bardziej sprawiedliwe jest nie uznać kontrowersyjnej sytuacji niż ją uznać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@Cycu: dokładnie tak
![]() zauważ, że na "Twojej" stopklatce lewy słupek bramki jest o całą grubość słupka na boisku (linia jest jakby za słupkiem) ![]() Niestety, ujęcia są po kątem i to powoduje DUŻE przekłamanie perspektywy przez kamerę (płaski obraz). Rozumiem, że sugerujesz się kawałeczkiem zielonej murawy między punktem styku piłki z boiskiem a linią, ale przepisy (może to i głupie) wymagają, żeby piłka całym odwodem przekroczyła linię. Kamera widzi obraz płasko, dzięki temu możliwe są tricki tego typu: https://www.youtube.com/watch?v=Z3wAHpYcZNA Spróbuj to wydrukować i uzyskać taki sam efekt patrząc na to dwoma oczami ![]() Ze stopklatki tego typu NIE DA SIĘ przesądzić czy był gol czy nie. W sumie to ciekawe, czemu zainwestowali w VAR a nie są wstanie dodać kamery w górnej poprzeczce patrzącej pionowo w dół. Koszty chyba nie aż takie wielkie ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dyskusji na 20 postow nad golem, którego ewidentnie nie było, to sie nie spodziewalem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Dzisiejsza czerwona kartka to jest skandal i parodia sędziowska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
To co zrobił sędzia to jest największe kur estwo jakie może być... Napluc w ryj to mało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ten sędzia w co drugim meczu, w którym sędziuje popełnia jakiś karygodny błąd. Słaby jest. Niestety jest bardzo promowany przez Przesmyckiego, wiele osób wypowiadało się na ten temat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze w następnej akcji Chuca dostaje łokcia w tył głowy i tylko ostrzeżenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W Anglii w identycznej sytuacji Mane w zeszłym sezonie w meczu z City też dostał czerwona więc bym się nie rozpedzal
Holownia ciosy karate niech sobie w domu poćwiczy, nawet jeżeli przeciwnika nie widział Zresztą niech ćwiczy gdzie chce, więcej już go w Wisle nie zobaczymy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
Ciekaw jestem czy Canal+ uświadczy nas powtórką karnego, bowiem bramkarz Korony nie stał prawdopodobnie w momencie strzału na linii bramkowej, ale tego "ekspert" z VAR-u już nie podpowiedział... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku jaki cios karate? Podniósł nogę żeby przyjąć piłkę a koroniarz o tyle samo schylił głowę. Nic tylko każdą piłkę atakować głową nawet na wysokości jaj i liczyć że ktoś cie przypadkowo draśnie... Żałosne..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
No i tak jak to wyglądało na żywo, bramkarz Korony wyszedł przed linię przy karnym, więc powinien być on powtórzony, czego nie zasygnalizował Tomasz Kwiatkowski, sędzia VAR.
Wg ekspertów Canal+ Tomasz Kwiatkowski niesłusznie zasygnalizował również sędziemu głównemu czerwoną kartkę przy sytuacji Hołowni. Wg Canal+ Tomasz Kwiatkowski sędziując dzisiejszy mecz Piasta ze Śląskiem, pochopnie wyrzucił zawodnika Piasta z boiska jeszcze w 1 połowie meczu, podobnie było z Kuveljiciem. Takich oto "sędziów" promują latami w PZPN-ie, którzy swoimi bzdurnymi decyzjami niszczą kompletnie sens oglądania meczów Ekstraklasy, niesłusznie pokazując czerwone kartki które ustawiają przebieg spotkania. Taki delikwent powinien być natychmiast odesłany do niższej ligi, ale znając życie nadal będzie psuł piłkarskie widowiska, przy aprobacie PZPN-u. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Serio kpina. Czerwona za wysoko podniesioną nogę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Do wysokości jaj tam trochę brakowalo
Zagrał nierozważnie, miał pecha że się przeciwnik napatoczy i tyle Czerwona do wybronienia A ze ogólnie sędzia jest beznadziejny to każdy kto go widział w jakimkolwiek meczu to wie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak kur wa nierozważnie zagrał? Przyjmował piłkę cały czas się patrząc na nią. Koroniarz doskonale wszystko widział i się w.......il celowo głową schylając się.. Wybroni go tylko i wyłącznie Sławek w lidze plus ale to nikogo nie zdziwi..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Już od dawna było wiadomo, co to za drukarz: https://weszlo.com/2019/12/16/myc-po...arzy-sedziego/.
Dawno nie widziałem aż tak nie panującego nad meczem sędziego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Skandal co Myć odstawił. Dobrze, że mecz o nic i cykory wracają na swoje terenu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wcale nie takie o nic. Mieliśmy realne szanse na 10 miejsce prxy dobrym układzie meczów. Oczywiście gdyby Turgeman strzelił karnego nie byłoby o czym mówić no ale jednak poziom sędziowania tragedia. Dawno czegoś takiego nie widziałem. Sędzia sam rozłożył mecz i to przez niego sfrustrowani Wislacy łapali kartke za kartką
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Już pal licho czerwoną dla Hołowni.
Już pal licho ewidentny karny dla Korony na faulu na Radinie. Ale to co się działo przez pierwsze 15 minut drugiej połowy, jak "sędzia" Myć nie wiedział co się dzieje powinno sprawić że był to jego ostatni występ na poziomie Ekstraklasy. Dziwne/błędne decyzje z tego meczu można wymieniać w nieskończoność. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sadlok też wyprzedzał w polu karnym i został złapany za rękę, karny ewidentny nie rozpatrzony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie ma zadnego wytłumaczenia na dzisiejsze sedziowanie Mycia. To nie był jego pierwszy raz
https://weszlo.com/2019/12/16/myc-po...arzy-sedziego/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tu macie drugiego linka czemu sędziuje
https://www.youtube.com/watch?v=FhSZQ8HhUAs |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czerwo dla Hołowni za co? brak spojrzenia na var przy ataku na Saldoka w polu karnym, brak żółtej dla Kovacevicia za atak łokciem,zatrzymanie naszej akcji kiedy leżał jeden z kielczan, żółta dla Radina kiedy faulował Wojtkowskiego no i przy golu dla korony puszczenie rzutu z autu dobre 15 metrów dalej niże powinien być wykonany.
z drugiej strony czerwo dla Klemenza , czerwo dla Lisa i karny dla korony po starciu z Radinem to wszystko się działo kiedy powinno być 2-0 dla nas i spokojnej grze z naszej strony. no ale wykonanie karnego .... żenada |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Żółta dla Lisa i karny. Według przepisów nie ma już podwójnego karania.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|