The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2014, 20:42
Ja tylko cytowałem info ze strony węgierskiej... tam stoi jak byk 10 000 euro... Skoro nie ma nowych graczy, to może Franio wpuści juniora raz czy dwa...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.09.2014, 21:20
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko cytowałem info ze strony węgierskiej... tam stoi jak byk 10 000 euro... Skoro nie ma nowych graczy, to może Franio wpuści juniora raz czy dwa...
Franz nie będzie miał po prostu wyjścia. Skorzysta.

W zeszłym sezonie Franz postawił na łącznie 30 zawodników. Tylu zagrało chociaż minute w pierwszej drużynie. 11 z nich to byli zawodnicy poniżej 21 roku życia.

W tym zagrało już(albo raczej dopiero) 15 zawodników, w tym 3 poniżej 21 roku życia. Na jesień na pewno dostanie też szanse Żemło, Lech a i może Kolanko.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 02.09.2014, 21:31
Weźmy pod uwagę, że każdy z seniorów poza Ostoją grał już w meczu, więc następni gracze to będą tylko juniorzy. No i ewentualnie Osman "Bobsleista" Chavez...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.09.2014, 09:50
Czy ktos napisze co z tym mlodym Cleberem tyle bylo szumu , On naprawde taki cienki jest ze Smuda na niego nie stawia ? czy moze "stary" Cleber mial nie po drodze ze Smuda czy cos jeszcze innego ? czy ten chlopak naprawde niezasluguje na sprawdzenie go ? pytam bo sporo czasu spedzam za granica a na ligi rezerw czy juniorow nigdy nie chodzilem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2014, 09:58
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos napisze co z tym mlodym Cleberem tyle bylo szumu , On naprawde taki cienki jest ze Smuda na niego nie stawia ? czy moze "stary" Cleber mial nie po drodze ze Smuda czy cos jeszcze innego ? czy ten chlopak naprawde niezasluguje na sprawdzenie go ? pytam bo sporo czasu spedzam za granica a na ligi rezerw czy juniorow nigdy nie chodzilem
Chłopak nie grał rok w piłkę, jest na poziomie fizycznym, taktycznym gorzej niż podstawowi zawodnicy naszych rezerw. Bo i tak nie mieści się w pierwszym składzie. Technicznie chłopak ma potencjał i może jak ostro popracuje jesienią to na wiosnę ma szansę zaistnieć, ale nie wcześniej.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2014, 11:51
tak jak Karherop napisał + to że chyba trocche przereklamowany jest/był tak samo jak wynalazki Clebera z Brazylii

jak by był tak dobry to mysle że poznali by się na nim portugali i holandi ( czy gdzie on tam był jeszcze ) Choć mam nadzieje ze jeszcze odpalii
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.09.2014, 13:26
@up

A on nie miał oferty z Porto? Przypomina mi się, że w jakimś wywiadzie tak mówił.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 03.09.2014, 14:14
podejrzewam że to gadanie pod publiczke.. jak by naprawde porto bylo nim zainteresowane to tyle bysmy go zobaczyli. milosc do Wisly nie miala by znaczenia
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.09.2014, 16:39
Mówił, że w Porto miałby problem z przebiciem się do I drużyny. Wisłę traktował jak trampolinę.
Spoko, nie jestem aż takim idealistą, by wierzyć, że taki Lucas olałby Porto ze względu nam miłość do Wisły (choć nie powiem, zyskałby gigantyczny szacunek)
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 04.09.2014, 08:26
^^ Trzeba wziąć poprawkę pod to, że w takim Porto wymagania co do piłkarza są o wiele większe niż u nas. Zawodnicy, którzy u nas by wymiatali Milik/Klich/Steblecki często grzeją ławę. Jak Lucas chce grać to Wisła nie jest taką złą opcją, zwłaszcza przez stawiennictwo ojca.

Porto mogło być nim zainteresowane ale na zasadzie treningu i ewentualnie ogrywania na wypożyczeniach. Co niekoniecznie dla niego musiałoby atrakcyjne.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.09.2014, 10:11
Viper napisał(a):Wyświetl post
Zawodnicy, którzy u nas by wymiatali Milik/Klich/Steblecki
aż się zakrztusiłem.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 04.09.2014, 10:35
^^ Krztuś się krztuś, mimo wszystko trafił do Ligii holenderskiej.

Specjalnie wymieniłem piłkarzy, którzy gwiazdami w europie nie będą a mimo to w ekstraklasie robią różnicę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.09.2014, 10:59
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Krztuś się krztuś, mimo wszystko trafił do Ligii holenderskiej.

Specjalnie wymieniłem piłkarzy, którzy gwiazdami w europie nie będą a mimo to w ekstraklasie robią różnicę.
Zagalapowałeś się umieszczając Stebleckiego z Klichem i Milikiem.

Klich - robił różnicę w naszej lidze - odszedł za 1,5 mln euro
Milik - robił różnicę w naszj lidze - odszedł za ponad 2 mln euro
Steblecki - nigdy nie robił różnicy i odszedł za grosze...

Przesadziłeś ze Stebleckim - on nawet nie miał miejsca w 11 parchatych. Miał momenty od czasu do czasu. Klich czy Milik to były mocne ogniwa swoich drużyn.
(Zobacz jego statystyki... bo chyba jego gry nie widziałeś sądząc po poście)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2014, 10:59
wiertar napisał(a):Wyświetl post
tak jak Karherop napisał + to że chyba trocche przereklamowany jest/był tak samo jak wynalazki Clebera z Brazylii

jak by był tak dobry to mysle że poznali by się na nim portugali i holandi ( czy gdzie on tam był jeszcze ) Choć mam nadzieje ze jeszcze odpalii
jeszcze w 2010 roku czytałem wypowiedzi trenerów młodzieżowych o najlepszych zawodnikach U-15 czy U-16, wtedy wszyscy jednym tchem wymieniali Stolarskiego i Lucasa, jednak w tym momencie można powiedzieć, że oboje mają duży zastój w swoich karierach. Poniekąd z własnej winy, poniekąd też nie.

Lucas jest dużym talentem, nie mam co do tego wątpliwości. Jednak talent to nie wszystko, najważniejsza jest ciężka praca i regularność. Wtedy można zaistnieć. Mam nadzieję że za ok 7-8 miesięcy nie poznamy Lucasa na boisku i Wisła z nim przedłuży kontrakt.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.09.2014, 12:50
Dziwię się, że nikt nie zainteresował się jeszcze Princewillem Okachim. Wg mnie zdecydowanie najlepszy zawodnik Widzewa w poprzednim sezonie. Był aktywny, groźnie strzelał i rozgrywał, a poza tym jest dość młody (przynajmniej wg papierów) i za free. Natomiast nasza defensywna pomoc mnie wciąż w ogóle nie przekonuje.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 04.09.2014 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.09.2014, 18:11
Z kartą "na ręku"
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.09.2014, 19:02
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że nikt nie zainteresował się jeszcze Princewillem Okachim. Wg mnie zdecydowanie najlepszy zawodnik Widzewa w poprzednim sezonie. Był aktywny, groźnie strzelał i rozgrywał, a poza tym jest dość młody (przynajmniej wg papierów) i za free. Natomiast nasza defensywna pomoc mnie wciąż w ogóle nie przekonuje.
Siano we łbie ponoć. Donaldowi nie potrzebny kolejny kolega na poziomie jego umysłowości.

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.09.2014, 21:30
Espena Ruuda chętnie bym u nas widział.

W sierpniu wykluczył możliwość powrotu do Odd, podkreślając, iż chciałby spróbować sił w wielkim klubie grającym poza Skandynawią. Wisła pasuje jak nic!
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 12.09.2014, 22:09
Jak słyszę o Ruudzie to od razu przypomina mi się jego asysta:

https://www.youtube.com/watch?v=Po3VxY2M1Os
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 12.09.2014, 22:26
Grał dla Wisły już wtedy, więc jeśli dalej będzie nam dobrze szło w lidze to powinniśmy mieć szansę go wziąć.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.09.2014, 04:09
A ja się cieszę, że nie gra u nas Sandomierski trochę osób za nim sondowało by został zawodnikiem Wisły
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2014, 09:17
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A ja się cieszę, że nie gra u nas Sandomierski trochę osób za nim sondowało by został zawodnikiem Wisły
Sandomierski nawet sam chciał u nas grać, wtajemniczeni wiedzą że był(jest?) kibicem Wisły.

Poza tym Wisła mu kiedyś składała ofertę, ale był nie do wyjęcia z Jagi.

Tak swoją drogą to sądzę że może by go Smuda nawet odbudował, ale w tej chwili co najwyżej potrzebujemy bramkarza na ławkę.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.09.2014, 15:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Dobry trener bramkarzy postawi go na nogi. Może też potrzebna jest pomoc psychologa po zagranicznych porażkach.
Moim zdaniem Sandomierski ma potencjał co już pokazał i zupełnie hipotetycznie jeśliby pojawił się w Wiśle to przy dobrym trenerze bramkarzy posadziłby na ławie Buchalika.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2014, 09:52
Sandomierski szału nie robi, przynajmniej w obecnym sezonie, ale mając na ławce Bieszczada (który dla mnie jest kompletną niewiadomą, ale raczej nie jest to mocny piłkarz), chyba wolałabym mieć Grześka. Jakieś tam doświadczenie ma, no i w Jadze bronił na poziomie, gdyby wrócił do tego poziomu, to spokojnie walka o skład z Buchalem.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.09.2014, 11:25
piotrex007 napisał(a):Wyświetl post
Jak słyszę o Ruudzie to od razu przypomina mi się jego asysta:

https://www.youtube.com/watch?v=Po3VxY2M1Os
Jak to widze to odrazu na mysl mi przychodzi:
Gdzie dzis jest Wisła a gdzie Fulham
http://www.livesports.pl/pilka-nozna.../championship/
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.09.2014, 15:51
strzeliliśmy 18 bramek w 8 meczach co daje nam 2,5 bramki/mecz co daje bardzo przyzwoity wynik
straciliśmy 9 bramek w 8 meczach co daje nam 1,125 bramki/mecz co daje nam wynik powiedzmy sobie szczerze średni

-trzeba nam 2 solidnych skrzydłowych do podstawowego składu zakładając, że Sarki z Boguskim satysfakcjonują nas jako rezerwowi, jeśli nie trzeba jeszcze kogoś bo Sarki ze swoim speedem(bo nic więcej oprócz wrzuty na raz to on raczej nie ma) nadaje się na minuty 70>

-trzeba nam dobrego bądź nawet przeciętnego jak na naszą ligę bramkarza na ławkę lub Buchalika na ławkę, a nowego do podstawy
-trzeba nam dobrego prawego obrońcę który mógłby zagrać też na innych pozycjach w obronie
-trzeba nam czwartego(Węgier i Jovanovic razem robią za tego 3) poważnego stopera który mógłby zagrać też na innych pozycjach w obronie czy nawet na DP
-trzeba nam lewego obrońcę na ławkę bądź sprawdzić Żemłę na poważnie czyli dać mu jakiś mecz z trochę mniej wymagającym rywalem/połówkę przy jakimś 3/4:0, szansę na poważny sprawdzian- wiadomo o co chodzi; dobrze by było żeby mógł zagrać także na innej pozycji w obronie

-trzeba nam pozbywania się bez żalu przeciętności, a nawet mierności(Czekaj, Bieszczad), a także chorych teoretyków(Guerrier)
-trzeba ściągać piłkarzy na już, ale tych młodych 17/18/19 latków także próbować i odsiewać który może zostać w kadrze i grać nawet ogony czy te 15-20 minut, a tych którzy murawy nawet nie powąchają wypożyczać do Ekstraklasy/I ligi i zapisywać im w kontraktach, że muszą rozegrać tyle i tyle minut tak żeby nie wisieli w próżni w najważniejszym wieku na zrobienie tego decydującego kroku albo poważna piła albo jestem za cienki i odpadam(idealny przykład Chrapka, a doskonale wiemy, że Chrapek to 1,4mln ), że są zdolni, a nawet bardzo zdolni pokazali bardzo dobrze rozjazdem amici czy pejsów, teraz trzeba tego tylko i aż nie zmarnować, każdemu dać profesjonalną dorosłą piłkę oczywiście na miarę możliwości czy to rezerwy, spadkowicz z ekstraklasy, bijący się o awans do ekstraklasy, nawet ogony w 1 drużynie, ci ludzie muszą grać i iść do przodu, stoisz w miejscu=cofasz się

no i JŻS
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.09.2014, 22:56
dobrze, że dałeś kolory bo inaczej bym nie przeczytał.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.09.2014, 15:25
Wypożyczyłbym Kubę z BVB chłopak obecnie kontuzjowany i nie wiadomo w jakiej będzie formie, u nas mógłby się odbudować i wrócić na lato do BVB aby mógłby się przygotować do sezonu.Lepiej być wypożyczonym i grać niż siedzieć na ławce i być wpuszczam sporadycznie

P.s zaraz będzie za to hejt pewnie

P.s 2 miałem pisać w Polityce transferowej,ale nie chciałem śmiecić
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.09.2014, 15:53
Transfer w sferze marzeń.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna