|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Lepiej to ty nie zakłamuj rzeczywistości, bo z samych pucharów i mistrza Basałaj przysporzył Wiśle wystarczająco dużo kasy a dodatkowa sprzedaż piłkarzy to przysłowiowy Kasparczaka Bonus od Basałaja dla Cupiała i jego Wisły. Jak dla mnie Bednarz powinien być odpowiedzialny za działalność na szkodę spółki, której zarządzał, bez względu, czy zmuszał go ktoś do tego, nawet jego zwierzchnicy czy robił to z własnej inicjatywy, a o wypłaceniu mu jeszcze kasy za to, to jak dla mnie profanacja pojęcia prezes i zarządzanie spółką. Ps Kominek - bardzo przepraszam, ale ja nie staram się dyskutować o Bednarzu a tym bardziej mu ubliżać, tylko o polityce sportowo-finansowej klubu, gdzie nie da się udawać, że Bednarz na nią nie miał wpływu, a wręcz odwrotnie był twórcą jej nibylandii . Chodzi o niezbędne wnioski na przyszłość, aby już nigdy nie dochodziło do takich absurdów zarządzania, jak z JB. - proszę o łaskę. ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 31.08.2014 o godz. 18:11.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
KOMINEK da nam popalić ....
ale jak można dyskutować o polityce bez historii ? to tak jakby rozmawiać o polityce w stosunku do Rosji nie pamiętając o ZSRR ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Grantar Trzymaj się faktów i nie twórz rzeczywistości równoległej.
Gdy przychodził Jacek B. do Wisły po raz drugi, to ta miała szansę na grę w europejskich pucharach, tymczasem zamiast, jak nakazuje rozsądek poczekać do końca sezonu, w jego trakcie zaczął nieudanie próbować zrywać kontrakty i jedynym efektem było całkowite zdezintegrowanie drużyny, efekt zamiast miejsca np. 4, dającego europejskie puchary, miejsce 7. Drugi sezon, to pomysł z trenerem Kulawikiem, bez komentarza, czyli znowu klapa, miejsce 7. Trzeci sezon to już pojawienie się trenera Smudy, co było osobistym pomysłem Cupiała, a ci co pamiętają początki obecności powrotu Franza do Wisły, pamiętają iż nie miał on dobrych relacji z JB. Wisła zaczęła grać dobrą piłkę, ale zasługa JB w tym jest żadna. Co więcej, wiosną tego roku ponownie była szansa na miejsce w lidze dające puchary, ale tu ponownie JB dał znać o sobie konfliktem z kibicami, maksymalnie popsuł atmosferę w klubie, co przy wąskiej kadrze /kontuzje/ dało serię porażek, efekt to miejsce dopiero 5. Kontrakty piłkarzy kończyły się, więc odchodzili.. obowiązki prezesa są inne, on ma zwiększać dochody klubu, tymczasem w tym względzie poniósł porażkę na całej linii. Sponsorów brak, a w dodatku maksymalnie popsuł klimat w klubie, nakręcając konflikt z kibicami .. Teza zaś że wybudował ośrodek w Myślenicach jest już na poziomie Tworków, wiec jej komentować nie zamierzam. Konkludując, poniósł porażki na wszystkich polach, którymi się zajmował. W dziedzinie finansów, klęska, kibicowsko, klęska. Dobrze że choć na płaszczyźnie sportowej była ingerencja Bogusława Cupiała i pojawił się trener Smuda. Generalnie moim zdaniem problemem jest to, iż tak mało czasu poświęca klubowi właściciel, a ingeruje dopiero gdy trzeba przeciąć wrzód, ot taki wrzód jak Jacek B. EDIT. PS. Jak dla mnie całość wątku o JB, albo do kasacji, albo do przeniesienia do innego działu. Hmm ..osobiście bym wykasował, tak jak Rada Nadzorcza, z funkcji prezesa Wisły SA, wykasowała Jacka B. Do postu poniżej. crazykaro Jakie pół roku ..prawie 3 lata trwał ten koszmarek, dla mnie przedłużanie go o choćby jeden post, to o jeden most za daleko. ., ale pamięć o JB, nie może być pamięcią jego apologetów .. jak dla mnie wątek kasować !
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.08.2014 o godz. 17:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
KOMINEK da wam popalić. O Bednarzu miało być tylko w "Byłych pracownikach..."
![]() Poza tym nudne to już. Pół roku nie wystarczyło |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
To nie fejk ?!?! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Pewnie dziś się dowiemy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Informację widziałem wczoraj i do teraz nie wiem jak ją odebrać. Dziwny wybór.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przecież wg. mediów ma nim być tylko kilka miesięcy, a potem Gaszyński. Pewnie chodzi o znormalizowanie stosunków na linii klub - kibice. Napewno lepszy wybór niz wcześniej podawany Reszczyński z TF.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Szanuje tego człowieka ale on ma już ponad 80 lat.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy dziwny - powiem tak, jak Ludwik jest w stanie ciągnąć dwie posady jednocześnie to lepszej osoby się po prostu nie znajdzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kocur realnie jedną. Pamietam jego wypowiedź w kontekście rezygnacji z funkcji prezesa TS'u:
Cytat:
No nic, zobaczymy co na to sam zainteresowany.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.09.2014 o godz. 09:18.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
czyzby pierwszy krok w kierunku wdrazania SA do TSu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no raczej nie. To Prezes na obecne czasy, uspokojenie sytuacji i zjednoczenie kibiców. To kolejny prezes będzie miał za zadanie wyprowadzić Wisłę na szerokie wody, a obecny ma mu tylko przygotować do tego okręt.
Powodzenie Panie Prezesie!!!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.09.2014 o godz. 15:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Słowa Pana Ludwika na "dzień dobry" znaczące. Oby to był początek drogi na szczyt! Do czegoś naprawdę dużego.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
""Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle".
No to się przyznam: wybuliłem 1700 zeta na silver VIP, aczkolwiek to dla mnie mało nie jest ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dobry wybór na te pół roku. Osoba idealna na okres przejściowy i dająca spore szanse na zasypanie przynajmniej części okopów, które powstały w obozie Wisły. W sam raz żeby przygotować grunt na nowe otwarcie. Powodzenia!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Teraz pozostaje walka o mistrza
A tak na serio to wybór Ludwika do końca roku to strzał w ''dziesiątke''. Wiadomo, że jest już osoba za stara na pełnienie tego stanowiska na dłużej. Pozostaje jednak do końca roku i przynajmniej razem z Tadkiem nie pozwolą, żeby w Wiśle znów coś się popier***. ![]()
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom
![]() „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle'' ~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak to powiedzieć delikatnie. Może tak PAN Ludwik będzie mniej więcej taki prezesem jakim jest w TS. Tak naprawdę to Wiceprezes Zarządu: Maciej Krupa
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
„Na osobistą prośbę p. Prezesa Bogusława Cupiała postanowiłem podjąć się roli Prezesa Wisły Kraków SA na okres do końca bieżącego roku. Zbyt wiele Wisła zawdzięcza p. B. Cupiałowi, abym mógł odmówić Jego prośbie. W 1997 roku pomógł Wiśle wyjść z głębokiego impasu i minione 17 lat obfitowało w największe sukcesy piłkarzy Wisły w 108-letniej historii klubu. Podejmując się tej trudnej roli, apeluję do wszystkich, którym Biała Gwiazda jest bliska sercu, od najmłodszych do zaawansowanych wiekiem, o zaniechanie wszelkich podziałów, zaprzestanie roztrząsania przeszłości i skupienie całej energii na wsparciu naszych piłkarzy.
Pokażmy wspólnie całej Polsce, jak zjednoczona jest Wiślacka Rodzina, jak wielkie jest Wiślackie Serce. Parafrazując słynne powiedzenie b. prezydenta USA J.F. Kennedy’ego, mówię: „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”. Z hasłem „Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda" rozpocznijmy wspólnie marsz ku nowym sukcesom”. Ludwik Miętta-Mikołajewicz ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Delikatnie wskazałem kto tak na prawdę będzie zarządzał SA
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
okay ( 10 znaków )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja tylko powiem, że chciałbym dożyć takiego wieku i prezentować taką sprawność jak Pan Prezes!
Oby to był dobry czas dla Wisły. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem ...co ta nominacja ma znaczyć ....
A róbta co chceta ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.09.2014 o godz. 21:16.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A może to chęć odzyskania zaufania oraz jedności. Pan Prezes ma duży autorytet wsród kibiców.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.09.2014 o godz. 21:54.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Na prezesa nominuje się człowieka związanego z klubem od pół wieku a tutaj jeszcze pytania "co to znaczy" ...
Może lepszy byłby Tabisz ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kominek, Maciej Krupa to osoba, która w klubie bywa zazwyczaj raz na 2-3tyg, a czasem grubo ponad miesiąc nie ma. Głównie podpisuje umowy, na linkedin mogles go znalesc. Gość z TF, który za audyt finansowy odpowiada (wszelkie finanse czy księgowość, są robione przez osoby z TF). Także, błędne masz założenie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|