The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2014, 09:59
MiroPL napisał(a):Wyświetl post
Tak najeżdżacie na Smudę tylko powiedzcie kto w tej chwili będzie lepszy od niego? Uważam, że popełnia błędy ale nie uważam, że należy go zwalniać.
Powinieneś już się przyzwyczaić, że naszą cechą narodową jest narzekanie i że najlepsi są ci, których tutaj nie ma.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2014, 10:08
Kompletnie nic nie rozumiecie.

Nikt nie 'najeżdża' na Smudę (bo tu widzę hurr durr święte oburzenie, że Smude obrażajo - nie zauważyłem niczego takiego) - chyba każdy ma do Frania szacunek za co to robi z tymi przeciętnymi piłkarzami, chwała mu za to, wyniki jak na skład personalny ma naprawdę doskonałe i brawa dla niego. Ale no właśnie.

Niektórzy z nas - niestety w przerażającej mniejszości - zauważają, że to jest myślenie wybitnie krótkofalowe i na już. Ja się boję, że to się skończy I ligą za niedługo. My mamy w ataku samych gości po 30 oprócz Stilicia (który w lipcu najdalej zapewne odejdzie) i Jankowskiego, który wiele na razie nie wnosi. Z tyłu mamy dwóch stoperów, którzy w sumie mają 65 lat. Za niedługo oni wszyscy odejdą, a już na pewno grać lepiej niż teraz nie będą. I co później ?

Mamy długi? Mamy. Mamy pieniądze na transfery? Nie mamy. Kto zastąpi Łukasza G., Brożka, Boguskiego, Głowę, Stilicia za sezon-dwa, skoro nie mamy pieniędzy, a zmienników/następców sobie nie wychowujemy tylko trzymamy ich na ławce, nawet przy 0-3?

Ja rozumiem, że was cieszy obecna kampania, mnie samemu podoba się i styl i oczywiście wynik. Ale po prostu boję się, ponieważ wygląda to na ostatnie konwulsje umierającego. Teraz jest fajnie, cieszymy sie, po kolejce bedzie miejsce 1-2. OK.

Żebyśmy tylko za dwa lata się utrzymali w lidze.

E. 65 lat oczywiście
Powód: dodawanie :)
Ostatnio edytowane przez fialo : 31.08.2014 o godz. 10:22.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 31.08.2014, 10:12
75 lat? Serio?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2014, 10:13
Smuda też marudził nad warunkami Frankowskiego. Pamiętam jak po jakimś meczu pucharowym stwierdził, że Franek ma takie warunki jakie ma, i nic się z tym nie da zrobić. Obaj mają porównywalne parametry (różnica 1 cm i parę kg - choć to 65 kg Franka jest z 2009, a wcześniej trochę mniej ważył). Zając ma za to większą dynamikę. Zresztą bez sensu to pieprzenie o nikczemnych warunkach Zająca. Smuda najchętniej, to by wystawił 11 wyrwidębów. Ma co ma, i niech się stara to jak najlepiej wykorzystać.Czy Frankowski był dużo lepszym piłkarzem w tym wieku? Miał tylko to szczęście, że się doszkolił we Francji.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.08.2014, 11:02
Fialo :
A ja uważam, że i tak mamy więcej niż w poprzednim sezonie. Wtedy z perspektywicznych piłkarzy, którzy odeszli mieliśmy tylko Chrapka i Miśkiewicza. Na Chrapku zarobiliśmy godziwe pieniądze, Misiek do teraz nie może znaleźć klubu (za wysokie wymagania?).

Zamiast nich mamy :
25 letniego Sadloka
24 letniego Jankowskiego
25 letniego Buchalika
Do tego w pierwszym składzie ogrywa się 20 letni Uryga (w poprzednim sezonie niewiadoma)
Wypożyczony z opcją pierwokupu jest 19 Mariusz Stępiński

Dodatkowo z tych piłkarzy co byli w zeszłym sezonie do dyspozycji są :
27 letni Stilić
26 letni Burliga
25 letni Guerrier
27 letni Sarki

Jest na czym budować. Na pewno jedni będą odchodzić, inni przychodzić, ale nie ma takiej tragedii, którą ty rysujesz. Jedynie źle wygląda obsada pozycji stopera, bo piłkarza takiego jak Arek to ze świecą szukać, jeśli zdecyduje się skończyć karierę.

/edit : zapomniałem o Bunozie! no ale on też coś klubu znaleźć nie może jakoś...
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.08.2014 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2014, 11:19
Zając jest młodziutki. Maki w jego wieki prezentowały się fizycznie tak samo. Musi zrozumieć, że trzeba jeść i chodzić na siłke bo inaczej to słabo. Przesadzić nie można patrz - Patryk Małecki pod koniec gry w Wiśle.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.08.2014, 11:36
Jedni piszą, że Uryga gra tylko dlatego, że Ostoja kontuzjowany i w normalnych warunkach nie miałby szans na pierwszą 11 (taki wniosek można wysnuć). W innym temacie pewnie te same osoby piszą, że szkoda Sobola (i pewnie wtedy wiek by nie przeszkadzał już). Pewnie Uryga grałby zamiast Sobola...

Smuda pokazauje, że jak się nie nadajesz to nie grasz. Pare nazwisk któe odeszły udowadnia, że miał racje. Gdzie jest chociaż Szewczyk, który też mial fanów zagorzałych kiedy jeszcze nie grał tylko siedział na ławce?

Nie dogodzi nigdy wszystkim...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 31.08.2014, 11:43
A ten drugi za Makiem to piłkarz? Na pewno? Bo patrząc na jego brzuch to raczej jakiś siłacz czy atleta

Po tym sezonie Arek już nie będzie tym samym piłkarzem, ale ściągnięcie na jego miejsce jednego stopera plus albo doszkolenie (raczej nie, ale może...) albo wyjebanie Czekaja, Chavez out i szkolimy naszą młodzież - w rezerwach idzie im nieźle, w ostatnich 7 E-Klapy meczach powinni dostawać okazję do ogrywania się, chyba, że będziemy realnie mieć szanse na puchary albo bronić się przed spadkiem (choć tu konkurencja jest ogromna ). W pomocy jest kim grać, młodzież jakaś tam jest, są też na wypożyczeniu - tu może być tylko lepiej, o ile uda nam się zatrzymać Stilicia. A ataku Brożek... dla mnie niewiadoma, z każdym kolejnym rokiem może, ale nie musi być słabiej. Stępiński... nie wiem. Zając... i tak chcą go przerobić na skrzydło. I wychodzi, że jak nie będzie transferów to nie będzie kim grać.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2014, 12:14
1 miejsce w tabeli i "ostatnie konwulsje umierającego". Już sobie przypomniałem dlaczego tu długi czas nie zaglądałem. Na tym forum od kilku lat, obojętnie co się w klubie dzieje, wyskakują mądre głowy ze swoim "to się skończy I ligą za niedługo". No ja jebie...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.08.2014, 20:19
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Fialo :
A ja uważam, że i tak mamy więcej niż w poprzednim sezonie. Wtedy z perspektywicznych piłkarzy, którzy odeszli mieliśmy tylko Chrapka i Miśkiewicza. Na Chrapku zarobiliśmy godziwe pieniądze, Misiek do teraz nie może znaleźć klubu (za wysokie wymagania?).

Zamiast nich mamy :
25 letniego Sadloka
24 letniego Jankowskiego
25 letniego Buchalika
Do tego w pierwszym składzie ogrywa się 20 letni Uryga (w poprzednim sezonie niewiadoma)
Wypożyczony z opcją pierwokupu jest 19 Mariusz Stępiński

Dodatkowo z tych piłkarzy co byli w zeszłym sezonie do dyspozycji są :
27 letni Stilić
26 letni Burliga
25 letni Guerrier
27 letni Sarki

Jest na czym budować. Na pewno jedni będą odchodzić, inni przychodzić, ale nie ma takiej tragedii, którą ty rysujesz. Jedynie źle wygląda obsada pozycji stopera, bo piłkarza takiego jak Arek to ze świecą szukać, jeśli zdecyduje się skończyć karierę.

/edit : zapomniałem o Bunozie! no ale on też coś klubu znaleźć nie może jakoś...
Zapomniałeś jeszcze o juniorach; na pewno kilku będzie grało w Wiśle ...
O ile wiem Patryk Fryc jest wypożyczony do Termaliki i gra tam regularnie (Termalica jest liderem).
Coś tam jeszcze pewnie kupimy .....
Też uważam że źle nie jest .....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.08.2014 o godz. 20:26.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 31.08.2014, 20:28
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś jeszcze o juniorach; na pewno kilku będzie grało w Wiśle ...
O ile wiem Patryk Fryc jest wypożyczony do Termaliki i gra tam regularnie.
Coś tam jeszcze pewnie kupimy .....
Też uważam że źle nie jest .....

Fryc już nie jest już na wypożyczeniu. Wisła nie przedłużyła z nim kontraktu.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.08.2014, 20:31
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
1 miejsce w tabeli i "ostatnie konwulsje umierającego". Już sobie przypomniałem dlaczego tu długi czas nie zaglądałem. Na tym forum od kilku lat, obojętnie co się w klubie dzieje, wyskakują mądre głowy ze swoim "to się skończy I ligą za niedługo". No ja jebie...
to może lepiej nie zaglądaj tutaj kolejnych kilka. To, że Wisła ostatnio wygrywa nie znaczy, że wszystko idzie w niej w dobrym kierunku.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.08.2014, 20:40
Najwyzsza frekwencja w tej kolejce, Semir Stilic z plusem meczu i plusem całej kolejki (przejał pałeczke od Dalibora Stevanovicia), w 11stce kolejki tylko Głowacki i oczywiscie najwazniejsze: W KONCU LIDERA MAMY!!! ... i zostalismy jedyna niepokonana druzyna w ekstraklasie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów