|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tak samo w notesach scoutów Juventusu zapisał się Warzywniak. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To nie do końca tak:
Nogi dwie ma ? Ma Kopnąć piłkę prosto umie? Umie Po schodach umie biegać ? umie Noto witamy w Wiśle Kraków! na początek 2 tys zł miesięcznie to była ironia ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To nie ma znaczenia. Młody jeśli chce robić karierę zawodowego piłkarza musi mieć twardą skórę. Inna sprawa to niefortunne wypowiedzi Smudy, które często mogą uderzać w morale wszystkich piłkarzy, nie tylko juniorów. Taki już urok złotoustego Franza.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
||
Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Tekst źródłowy: http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/578...my-na-dno.html
Cytat:
Edit. Wróble już o tym wcześniej ćwierkały, ale faktów dokonanych ciągle tu brak. ___________ Edit II do tekstu poniżej. autor Matejas_ Podaje żródło, jakim jest tekst z portalu SKWK, a swoje wypociny zachowaj dla siebie i nie zaśmiecaj nimi tego forum.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.07.2014 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
||
______________________ Do postu powyżej
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 11.07.2014 o godz. 18:44.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Burdeński ma się nijak do omawianej kwestii. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Najgorszy jest brak konsekwencji. Na mój rozum to nawet jak jest wąska, to trzeba to jakoś sobie zaplanować i wcielać w życie. Przykład
To samo się tyczy młodych. Ustalam że daje szanse np. Urydze ma stoperze i daje mi 5 meczów, jak po tym czasie nie zrobi postępu i jest słaby to wtedy szukam innych opcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Fryc był nieprzekonujący? To jaki w był Dudka czy Donald na wiosnę? Dlaczego Burdeńskiego mam pomijać, skoro był sprowadzany przez dyzmę, a na sb wielokrotnie mnie ciśniętą, gdy mówiłem, że to atrapa piłkarza skoro nawet nie widziałem go w akcji i nie wiem na co go stać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
PS. A SKWK, jest źródłem do którego mam akurat ograniczone zaufanie, ale i tak większe od treści głoszonych przez netowych proroków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
No jeśli z tym Genkovem to prawda to jest meksyk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie Meksyk tylko IV liga i nie jest to raczej powód do radości
![]() ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie IV liga tylko KOLEJNY blad pewnego bezwlosego Pana - to nie jest kwota przez ktora mozna rozwiazac klub dzieciaki .....to tylko kolejna pomylka pana bez wlosow ktory twierdzi ze ze bez kibicow zbuduje Wisle , szczegoly Wam przedstawia jego klakierzy tylko ze ...hhmm.... na tym forum i innym - jak czytam komentarze to na R22 powinny byc tlumy - a narazie jest ( to relacja mojego sasiada , ktory z ciekawosci poszedl na 2 mecze ) 2000-2500 kibicow ....a nie tak jhak jak Lysy Waz informuje media ze 5 tys .....sorki chlopcy, wasz mesjasz okazal sie przesmiewszym idiota z ktorego nie tylko MY sie smiejemy ale tez cala kibicowska Polska .... jedno co mnie martwi to ta syndykowska UFA ..... bo podpisanie tego mi sie w glowie nie miesci - chyba jedyni mega prawnik musi to wyciagnac kiedys, ze podpisujacy pan byl niespelna rozumu .... jesli prawda w tym wszystkim jest fakt ze np : czysto teoretycznie : przychodzi Pan Abramowicz i dlla kaprysu chce przejac Wisle i dac jej np ... 200 mln euro - to i tak lwia czesc pochlonie UFA
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Licencja przyznana więc nam jej nie odbiorą, ten sezon się jakoś przebujamy, może się odwołamy do UEFA żeby zyskać na czasie, może TF przeleje jakąś kasę, może...
Genkov uciekł od nas bo nie płaciliśmy więc było wiadomo, że wcześniej czy później dostaniemy po d.upie. Pytanie czy z Jovanicem, Jaliensem i resztą już wszystko w porządku czy za chwilę otrzymamy kolejny cios? Bardzo niedobrze to wygląda, odsunięcie B wydaje się jedyną szansą na lepsze czasy. P.S (ze strony skwk) Warto także wspomnieć o bardzo istotnym zdarzeniu. PZPN otrzymał pismo od UEFA, w którym stwierdzono, że w razie braku wypłaty zaległych pensji Genkovovi, a także Milanowi Jovanicowi (toczy spór z Wisłą o zaległości finansowe) i Ivicy Ilievovi, nasz krajowy związek ma de facto przyblokować Wiśle licencję na gę w Ekstraklasie. Co więcej na kontach klubu siada już komornik, więc pierwsza rata za transfer Michała Chrapka nie trafi do klubu. Ładne jaja...
Ostatnio edytowane przez arti : 12.07.2014 o godz. 08:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem jak Cupiał dalej może trzymać bednarza i jemu podobnych w klubie, mało mu dowodów na to, że kompletnie nie potrafią zarządzać klubem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli mielibyśmy się uwolnić od wszystkich długów (w tym od długów wobec Cupiała) za grę w IV lidze - to nie jest to taki dramat jak niektórzy myślą. Wtedy jest dopiero szansa na rozwój klubu. Oczywiście inną alternatywą jest nowy właściciel ale Cupiał nie przejawia chęci żeby Wisłę sprzedać.
BTW Genkow pewnie za swoją drewnianą grę kosił z 350 tysięcy euro rocznie, + odsetki i mamy 400 tysięcy długu. Przy Brożku Genkow to beztalencie jedynie z dobrym wyskokiem a dostał 2 razy tyle ile Paweł Brożek zanim odszedł z Wisły do Turcji. Kto mu tyle dał? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No to ładnie Bednarz rządzi . Z zaległych dla Genkowa 120 tys Euro zrobiło się 400 tys Euro .No geniusz poprostu geniusz . Mieliśmy mieć kłopoty bogactwa a mamy bogastwo długów . Nie zapominajcie też o tym , że podobna sytuacja jest jeszcze z byłym naszym bramkarzem Milanem Jovaniciem . Tutaj jeszcze nie było wyroku ale okoliczności są bardzo podobne więc można sie tego samego spodziewać .
![]()
[Podpis wymoderowany]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Za Chrapka w ilu ratach ma być kasa? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli wierzyć tej stronie to 330 tysiecy euro rocznie brutto.
http://www.orange.pl/kid,4000003306,...e,article.html A "coś" grać to może jakiś junior albo Piotr Brożek za ochłapy (pensja grubo poniżej 50 tysięcy euro rocznie) a nie piłkarz którego kupiliśmy za 650 tysięcy euro z pensją 330 tysięcy euro rocznie! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesli chodzi o kontrakt - rozwiązał umowę z Wisłą, gdyż klub nie wypłacił mu 6 pensji - 120 tys. Czyli rocznie 240 tys. I to by się zgadzało - 6 miesięcy plus cały rok, kiedy kontrakt miał obowiązywać plus jakieś odsetki. Idealnie 400 tys. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Guest
|
|
@ yoda79 Końcówka była taka, że nieopłacany najemnik jak już musiał to wchodził ociężale na boisko i uważał żeby broń boże nie złapać żadnego urazu. Co dziwne nie jest jak kasy na koncie nie było, a w dodatku B mówił to co mówił o przyszłości...
Ostatnio edytowane przez arti : 12.07.2014 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smaczku dodaje fakt, że Genkow te 400 tys. prawdopodobnie do ręki ma dostać, czyli Wisła zapłaci lekko ponad 500 tys.
Kolejny "deal" życia. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
u lysego Szkodnika jest wszystko mozliwe ...w tym cyrku ktory nam serwuje Cupial, to cos czuje ze jeszcze lepsze jaca beda , przedtem UFA, teraz to .... idol obecnych tłumow na R22 i polowy forum moze wszystko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poczekajmy jeszcze na rozwiązanei sprawy z innymi przeplaconymi zawodnikami i sen o IV lidze może rzeczywiscie się ziścić. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Pora pogodzić się z faktami, w obecnej sytuacji jedyne możliwe rozwiązanie to łódzki scenariusz(jedyne co trochę maskuje u nas degrengolade to stadion) czyli albo wzorem Widzewa lecimy do 1 ligi albo wzorem łksu upadamy na dno, przejmuje nas TS i startujemy od 4 ligi... Dramat Ale prawda jest taka ze co okno będzie gorzej i gorzej, aż w końcu zlecimy albo zasłużenie, albo po prostu nie dostaniemy licencji. Smude po skończeniu kontraktu zastąpi jakiś prawdziwek (może Kula wróci
, profesjonalni piłkarze będą sprzedawani/odsylani po skończeniu kontraktu a kadrę będziemy stopniowo coraz bardziej wypełniać juniorami i szrotem... Te ostatnie 2 lata były ciężkie, na początku myślałem ze to tylko sprawa przejściowa ale teraz już się nie łudzę... Smutne zakończenie pięknej przygody. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak może być. Cholera tych juniorow szkoda, porozjeżdżaja się za chlebem, zamiast grać o wysokie cele w Wisle.
Ale nic nie poradzimy na to, powoli trzeba się nastawiać na grę w niższych ligach (w cud powoli przestaję wierzyć). Łysy będzie miał satysfakcję. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|