The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2014, 16:44
O tym Madsonie to strony rumuńskie piszą, że interesuje się nim na poważnie..... pewien klub z Warszawy
http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL...olonia+la+pach

Vaslui zostało karnie zdegradowane na zaplecze ekstraklasy (za zaległości w wypłacaniu pensji pikarzom) i zawodnicy składają wnioski o rozwiązanie ich kontraktów. Tak więc ci piłkarze moga być wolni. Może stąd nasze zainteresowanie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.06.2014, 17:08
widzę, że w Wiśle spore wzmocnienie, odchodzi Nalepa
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
asmistrz
Member

Od: 07.2010

Stary 05.06.2014, 17:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
O tym Madsonie to strony rumuńskie piszą, że interesuje się nim na poważnie..... pewien klub z Warszawy
http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL...olonia+la+pach
Artykuł jest z 29 kwietnia.Przemysław Gajzler z Onetu(to wiele wyjaśnia) zatwittował 3 czerwca: "Wisła Kraków ma już kandydata na miejsce Michała Chrapka. To Brazylijczyk Madson z FC Vaslui, znany też skautom... Legii Warszawa." Grzegorz Wojtowicz z "PS" twierdzi, że zainteresowanie Wisły Madsonem to bzdura(tak samo jak Kirmem- o nim napisał portal futbol.pl, kolejne "wiarygodne" źródło). Ktoś tu kłamie i skłaniałbym się ku temu, że to ten gość z Onetu, tak samo jak ploty rozsiewa futbol.pl o Kirmie. Dla mnie najlepsze info ma Gazeta Krakowska. Pewni przyjścia są praktycznie Jankowski, Buchalik i Plizga. Polecam nie snuć czarnych scenariuszy i cierpliwie czekać na kolejne wieści transferowe
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.06.2014, 22:05
huberix napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=11QIsJ6__sw - Wspominany coraz częściej w kontekście przyjścia do Wisły Madson. Na filmiku widać, że ma .......*ięcie To tylko filmik i zmontować taki można o największym drewnie, ale ma to coś i kojarzy mi się z Marcelo
Nie zdziwiłbym się, gdyby faktycznie był przymierzany do Wisły. W żadnym razie nie jest zły, ale też nic w nim szczególnego. Na 8 minutach filmiku nie było momentu, żebym pomyślał - wow, naprawdę pokazał klasę. Ot solidna robota defensywnego pomocnika. Niezła siła, ciekawie się porusza po boisku, choć próbka jest za mała by ocenić na ile jest to jego atutem, a na ile wadą (po odbiorze piłki i oddaniu do partnera, nie rusza w ciemno do przodu tylko pozostaje pod akcją). Widać, że dobrze czuje kiedy przeciwnik źle osłania piłkę i można wsadzić nogę, niestety u nas w lidze szybko naprostowałyby go wszystkie płaczki turlające się po murawie po byle kontakcie i wspierający je panowie na czarno.

Wiem, że liga rumuńska jest lepsza od Ekstraklasy, ale takiemu Chrapkowi można zmontować 10 razy dłuższą i dziesięć razy bardziej efektowną kompilację z minionego sezonu. Na osiem minut to materiału było po samym przegranym meczu z Jagiellonią.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.06.2014, 22:19
Kazmierczak odchodzi ze Śląska. Brać go do Wisły.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.06.2014, 22:49
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Rok temu miałoby to sens. Teraz można zapytać, czy on jest lepszy od Stjepanovicia? Ale oczywiście warto go zakontraktować - wtedy Dudka zostaje już jako drugi lewy obrońca (obok Brożka).
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.06.2014, 06:10
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Rok temu miałoby to sens. Teraz można zapytać, czy on jest lepszy od Stjepanovicia? Ale oczywiście warto go zakontraktować - wtedy Dudka zostaje już jako drugi lewy obrońca (obok Brożka).
Tylko Dudka na lewej obronie to niezbyt dobra opcja , w przypadku tego zawodnika powinny być brane pod uwagę tylko dwie pozycje - defensywnego pomocnika i środkowego obrońcy .
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.06.2014, 06:27
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie ma młodszych na rynku? Nie tędy droga.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.06.2014, 07:28
arti napisał(a):Wyświetl post
Nie ma młodszych na rynku? Nie tędy droga.
Jak widac wiek weteranow nieraz niema znaczenia.. patrz Sobol.. to zalezy od tego czy Kazmierczak ma jeszcze takie ambicje jak Sobol by cos komus udowodnic..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.06.2014, 11:39
Tiaa... Pomijając kwestie finansowe, to już widzę jak Kaźmierczak chciałby grać u trenera, który kiedyś (będąc trenerem reprezentacji) stwierdził, że takich drewniaków to on do gry nie potrzebuje.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.06.2014, 13:26
Jankowski oficjalnie piłkarzem Wisły. Pierwsze sensowne wzmocnienie. Oby nie ostatnie.
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...88941599215617
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.06.2014, 13:35
misiek_86 napisał(a):Wyświetl post
Jankowski oficjalnie piłkarzem Wisły. Pierwsze sensowne wzmocnienie. Oby nie ostatnie.
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...88941599215617
No to teraz czekam najbardziej na przedłuzenie umowy z Brozkiem i w koncu w nastepnym sezonie bedziemy mieli dwoch tylko jednego (jezeli Brozio podpisze). Ciekawe kto nastepny wbije moze ten Madson.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.06.2014, 13:52
Jankowski - dość dobry transfer. 24 lata, posiada jakieś śladowe ilości techniki użytkowej, może byc zmiennikiem Brożka (o ile - daj Boże - ten przedłuży kontrakt) grać za nim, albo na skrzydle. Niby nie ma się do czego przyczepić.

Nie wiem, ale mogę strzelać, że miał chłopak pewnie oferty z jakiejś drugiej Bundesligi, albo innej Rumunii, więc pozytywne jest też to, że Wisła wciąż może skusić zawodnika, który uważany jest za relatywnie wyróżnającego się kopacza Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.06.2014, 13:58
2 lata temu został wybrany 'odkryciem roku' wg tygodnika piłka nożna

Wiadomo że to był konkurs kuriozum, ale papiery na granie ma. Teraz wszystko w rękach Smudy, by wzniósł się na wyższy poziom.
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.06.2014, 14:06
Moim zdaniem gdybyśmy mieli robić tylko takie darmowe transfery, to nie musimy wydawać kasy (innej niż na pensje) w tym okienku
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2014, 14:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
2 lata temu został wybrany 'odkryciem roku' wg tygodnika piłka nożna

Wiadomo że to był konkurs kuriozum, ale papiery na granie ma. Teraz wszystko w rękach Smudy, by wzniósł się na wyższy poziom.
Wydawca i właściciel tejże PN (Profus) jest menagerem Jankowskiego, stąd....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Wariacik1984
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 06.06.2014, 14:18
Plizga i Buchalik na dniach.Według Grzegorza Wojtowicza obaj mają juz gotowe umowy,pozostaja wyniki badan do podpisania kontraktów.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.06.2014, 15:02
Widzę ze Jacek sprowadza kolegów wg swojego własnego klucza czyli czarnej eLki w sercu Szklany Legionista, co strzela 2 bramki na sezon. A tepa gawiedz się cieszy.
Ostatnio edytowane przez fialo : 06.06.2014 o godz. 15:05.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.06.2014, 16:32
8, 8, 6, 4 - za 90minut.pl

Jeśli przyszedł za darmo, nie policzył sobie zbyt dużo za podpis, nie będzie dużo zarabiał - można nawet się cieszyć. Tym bardziej, że nazwisko rozdmuchane na polskiej scenie piłkarskiej, to menadżer mógł wypchnąć go nawet za granicę - może to znak, że coś tam jeszcze możemy zaoferować. Zresztą, napisał to Revolver.

A że lubi Legię - dopóki nie będzie odwalał jakichś numerów, niech sobie lubi.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 06.06.2014, 16:41
Cytat:
Maciej Jankowski, choć od niespełna roku gra w barwach Ruchu, to w sobotę jako jedyny mógł liczyć na ciepłe przyjęcie ze strony warszawskiej publiczności. Wszystko dlatego, że Jankowski jest kibicem Legii. I to nie takim, który opowiada, że "od zawsze chciał grać w Legii", a faktycznie regularnie pojawiał się na Żylecie i jeździł z legionistami na wyjazdy.
http://legionisci.com/news/42151_Mac...ach_Ruchu.html

Mamy prezesa z Żylety, napastnika z Żylety, wychowankowie (Chrapek, Miśkiewicz) odchodzą. Kibiców na trybunach nie będzie. Nie idzie to w dobrą stronę. A sam Jankowski to chyba najbardziej przereklamowany zawodnik w całej lidze, juz pomijam kwestię słynnego odkrycia

Aa zapomniałem o nowym kontrakcie dla bezbarwengo darmozjada Garguły. Same świetne ruchy, nie ma co
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2014, 16:47
fialo napisał(a):Wyświetl post

Mamy prezesa z Żylety, napastnika z Żylety, wychowankowie (Chrapek, Miśkiewicz) odchodzą. Kibiców na trybunach nie będzie. Nie idzie to w dobrą stronę. A sam Jankowski to chyba najbardziej przereklamowany zawodnik w całej lidze, juz pomijam kwestię słynnego odkrycia

Aa zapomniałem o nowym kontrakcie dla bezbarwengo darmozjada Garguły. Same świetne ruchy, nie ma co
http://www.2x45.info/aktualnosci/332...-swoje-zdanie/

on nigdy na żylecie nie siedział, a teraz robi się z niego kibola legii

A Stillić to kto ? fanatyk AMIKI !!! a i przypomnij mi jego dokonania wiosną tego roku

A z Miśkiewicza taki wychowanek jak z z Garguły darmozjad. Przypomnij mi jego statystyko z tego sezonu jak już miałeś śmiałość go tak nazwać.

A Chrapek to co lepszy ? ojciec był legenda Ruchu. To rodowity ślązak

zacznijcie jeszcze bardziej przywiązywać wagę do 'pochodzenia' - tak trzymać!
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.06.2014 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2014, 17:25
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, ale mogę strzelać, że miał chłopak pewnie oferty z jakiejś drugiej Bundesligi, albo innej Rumunii, więc pozytywne jest też to, że Wisła wciąż może skusić zawodnika, który uważany jest za relatywnie wyróżnającego się kopacza Ekstraklasy.
Teraz już nie ma tak łatwo. W ekstraklasie pensje poszły w dół, a żeby się załapać na saksy trzeba obrotnego menadżera. Z takimi statami, w takim wieku i po takim sezonie - raczej nikt się o niego nie zabijał. 24 lata to już ukształtowany zawodnik. Jakby miał z pięć mniej, to może ktoś by się na niego skusił, w nadziei że coś się z niego wystruga (jak z Milika czy Sobiecha).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.06.2014, 17:43
Widzę ze Jacek sprowadza kolegów wg swojego własnego klucza czyli czarnej eLki w sercu Szklany Legionista, co strzela 2 bramki na sezon. A tepa gawiedz się cieszy.

Weź nie przesadzaj . Wszyscy wiedzą wg jakiego klucza są obecnie ściągani piłkarze do Wisły - koniec kontraktu i Jankowski mimo , że jakimś wirtuozem nie jest to bez wątpienia najciekawszy Polski napastnik dostępny w tej chwili bez konieczności płacenia odstępnego innemu klubowi. Szklanego oraz zdobywania 2 bramek na sezon nie będę komentował bo każdy sam sobie może sprawdzić statystyki a wtedy zobaczy że jest nieco inaczej niż Ty to przedstawiasz . Kibic legii w naszej drużynie - rozumiem że niektórym osobą to się nie podoba ale też nie można z niego robić na siłę jakiegoś fanatyka :
Cytat:

- Wyjaśnijmy to, bo wciąż są niejasności. Kibicuje Pan Legii, dawniej chodził Pan na jej mecze i bywał nawet na wyjazdach, tak?
- Bez przesady z tym moim zaangażowaniem. Znam parę osób z Żylety, są to moi koledzy, którzy od dawna chodzą na Legię. Nigdy nie byłem jako kibic na żadnym wyjazdowym spotkaniu warszawskiego klubu, nie miałem za bardzo takich możliwości. Na domowych meczach często bywałem, ale nie na Żylecie, tylko na trybunie krytej.
Urodził się w Warszawie to nic dziwnego , że sympatyzował z najpopularniejszym klubem z tamtych okolic i chodził na ich mecze . Też oczywiście wolałbym ,żeby w Wiśle grali wyłącznie kibice Naszej drużyny ale realia są nieco inne i liczy się wartość sportowa . Jeśli Jankowski będzie dawał z siebie podczas meczów i treningów wszystko , pokaże swoją dobrą grę na boisku , będzie godnie reprezentował nasz klub to zapracuje również na szacunek dużej grupy(jeśli nie wszystkich) kibiców Wisły .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 06.06.2014 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2014, 18:09
Dodam tak jeszcze że do niedawna idolem kibiców był niejaki Cezary Wilk - rodowity Warszawiak wychowanek uwaga Polonii Warszawa. Czyli tak jakby cracovii!

ach ci kibice,

tak jeszcze przypomnę - Brożkowie to scyzoryki, a Głowacki to pyra!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 06.06.2014, 18:43
Ja wiem ile wy możecie zrobić w zamian za nowego skorokopa i nawet jakby chodził na młyn zydow to by znalazło się jakieś wytłumaczenie Mnie się nie podoba, że przeciętny gracz przywiązany do Legii (Bodziach z legialive to nie jest przypadkowy człowiek i gdyby Jankowski nie jeździł na wyjazdy to by o tym nie pisal) będzie grał w Wiśle. Inna rzeczą jest transfer Stilica, który w Amice kopał a co innego prawdziwy kibic Legii w koszulce Wisły Jankowskiemu jak widać to nie przeszkadza, bo jak typowy pilkarzyk pieniądze są ważniejsze.

A Gargula to oczywisty kotrupcyjny szkodnik, żal ze kolejne 2 lata będę musiał oglądać tego coraz starszego stojanowa.

Odpowiedz cytując
Roszek
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.06.2014, 19:04
[QUOTE=Karherop;1363777]

Po pierwsze nie Chrapka, a Szewczyka. A po drugie to nie ślązak, bo pochodzi z okolic Zatora, a to Małopolska.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.06.2014, 19:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post
http://www.2x45.info/aktualnosci/332...-swoje-zdanie/

on nigdy na żylecie nie siedział, a teraz robi się z niego kibola legii

A Stillić to kto ? fanatyk AMIKI !!! a i przypomnij mi jego dokonania wiosną tego roku

A z Miśkiewicza taki wychowanek jak z z Garguły darmozjad. Przypomnij mi jego statystyko z tego sezonu jak już miałeś śmiałość go tak nazwać.

zacznijcie jeszcze bardziej przywiązywać wagę do 'pochodzenia' - tak trzymać!
Dobrze się czujesz ? Jaworzno to Śląsk na papierze a historycznie, kulturowo i etnicznie Małopolska, Zobacz jakie stroje ludowe tam noszą.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 06.06.2014, 19:54
Jeśli Jankowski będzie dawał z siebie 100% dla Wisły, to nie widzę problemu. Mam mieszane uczucia, bo jest to napastnik, który .. ekhem... nie strzela.. Oby przy Smudzie wystrzelił i STRZELIŁ dla nas kilka fajnych bramek.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.06.2014, 20:26
Ja uważam że Jankowski to dobry ruch transferowy a nie tolerowałbym tylko kibiców parchatych jako piłkarzy Wisły. Majdan kibic Pogoni ale czy to coś zmieniło?

A do "inteligenta" od Brożków jako scyzoryków... nie chodzi o to gdzie się ktoś urodził, bo Brożkowie owszem urodzili się w Świętokrzyskim ale kibicami kompleksiarzy z Kielc nigdy nie byli. Głowacki tez kibicem Amici nie był.

Jankowski jest natomiast kibicem Legii... ale mi to nie przeszkadza jeśli będzie grał dobrze i na 100% w każdym meczu, a zwłaszcza przeciw Legii. Co innego jakby był kibicem parchatych
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów