|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dlaczego? Skoro, pozwoliłoby sieto spokojnie odbudować jak Lechii czy Pogoni to czemu nie? Bo nie będzie meczy z Legią, Lechem i wtedy już nie będzie się chciało tak bardzo "kochać" Wisły? |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Krakowska pisała też o bieżącym zadłużeniu. I tam było tych 10 milionów. Wisła jest zadłużona może i na 200, ale to są pewnie stare długi Wisły wobec których Telefonika patrzy z przymrużeniem oka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
||
Jak napisałem kwestia stadionu na który miasto wydało 500 mln złotych. Lechia w momencie gdy przejmowali ją kibice grała na swoim obiekcie a obecny był dopiero w planach. Z Pogonią sytuacja analogiczna. W obecnej sytuacji nikt Spółki Akcyjnej kibolstwu nie odda.
Ostatnio edytowane przez Viper : 07.05.2014 o godz. 14:04.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stadion jest własnością miasta, wystarczy jedna oferta i nawet cracovia może na niej rozgrywać mecze. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Sąd jednej instancji wydał taki wyrok, jest duża szansa że kolejny ją podtrzyma.
Rozegranie spotkania na ziemnej trybunie gdzie nie wejdzie tysiąc osób (czyli nie jest to impreza masowa) to zupełnie inna para kaloszy, zwłaszcza od strony finansowej. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Duża szansa, nie oznacza, że tak musi być na 100%
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I co lepsze - obecność Wisły na stadionie nie jest przeszkodą. ![]() Bardziej realna jest adaptacja stadionu jako miejsca organizacji koncertów lub po prostu jego wyburzenie za jakiś czas. Tak jak to chce się zrobić w Portugalii. Tyle że przepchnięcie takiego scenariusza jest na poziomie ministerialnym. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mowa o słynnych ogrodowych maczetach z artykułu
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Równie dobrze możesz zakładać, że wygrasz w jakiejś zdrapce 500 tys podobne prawdopodobieństwo. Został złapany na gorącym uczynku, dla niego jest to recydywa. Skruchy nie okazuje.
No i Ci odpowiedziałem, za mała frekwencja na stadionie by ktoś wyłożył duzą kasę. Nawet jak jednorazowo pojawi się 30 tys, to istnieje ryzyko że na następnym meczu będzie 5tys. W takich warunkach nikt nie zainwestuje dużych pieniędzy. Zwłaszcza że takie pieniądze może wydać tylko naprawdę duża firma. Czego w tym nie rozumiesz? Do tego to jest bardzo złożona problematyka i wybryki kiboli też mają w tym swój wkład. Nigdzie nie napisałem, że nikt stadionu nie wynajmie. Zauważyłem, że nowa Wisła finansowana przez kibiców nie będzie miała funduszy by grać przy R22. |
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Jak czytam komentarze powyżej i waszą agresję w stosunku do każdego kto nie pisze, że Bednarz to stara k... i że powinniśmy zaczynać od 4 ligi, bo 500 osób dostało zakazy stadionowe do końca sezonu, to mi ręce opadają. Bednarz jest złym prezesem, ale wy robicie i piszecie takie bzdury, że nie dziwię się Cupiałowi, że stoi za Bednarzem. Klub dał natychmiastową możliwość odzyskania możliwości kupna biletów pod warunkiem, że uznacie że rzucanie racami jest głupie. I jest, przynajmniej według mnie. To dalsze postępowanie Bednarza nie jest godne pochwały, ale obudźcie się. Wisła jest biednym klubem i jak nigdy prawie wcześniej potrzebuje kibiców, a wy to zlewacie bo wam się Bednarz nie podoba. Nikomu się nie podoba, jego mania oszczędzania powoduje to, że gdy kasa się pojawia to nie umie mądrze wydawać pieniędzy, więc jest jako taki na te czasy gdy rzeczywiście trzeba oszczędzać. Radzę SKWK aby podjęło rozmowy mające na celu uratowanie klubu. i końca kryzysu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak widze takie komentarze jak powyżej to mi się przykro robi....
20 lat jestem na Wisle i żaden lysy buc nie będzie decydowal o kibicach w taki sposób... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- poświecimy swój prywatny czas - poświęcimy swoje i to nie małe pieniądze - pojedziemy na wyjazd do Szczecina albo do Białegostoku - zrobimy oprawy - opiekujemy się dziećmy na sektorach szkolnych - pojedziemy do domu dziecka, szkoły czy szpitala - zabezpieczymy impreze Wisły Kraków S.A. - bo tej nie stać na normalna ochronę - i wiele wiele innych rzeczy Nie mówię już o ludziach, którzy bronią honoru Wisły i trójkolowego Krakowa przed pasiastą i gumiastą zarazą. Gdyby Klub wtedy nie podjął takiej tragicznej w skutkach decyzji to, nie zbiedniałby ponieważ: - 1 zł miał być doliczony do ceny biletu - atrakcyjnośc spotkań i opraw byłaby większa, co przyciagnęłoby dodatkowych kibiców - klub wygrałby sporo meczów będąc wspierany przez kibiców, co również nakręciłoby frekwencje - za te pieniądze miał wypięknieć stadion, co też miałoby wpływ na wizerunek klubu oraz większą frekwencje Nie mówię już o tym, że budowa nowego pomnika, nowego muzeum to po prostu byłby strzał w 10 dla marketingu tego klubu. I wobec powyższych jakiś *&^*&%%, ktoś kto nigdy nie był na wyjeździe, na mecze chodzi od dzwona, nie poświęca swojego czasu na wiele inicjatyw kibicowskich, bo mu się nie chce i ma wiele innych spraw do zrobienia, śmie tutaj mieć pretensje do kibiców. Kim Ty jesteś ? Może lepiej idź Bednarzowi lub swojemu sierżantowi przybij piątkę...Ja .......e skad tacy kosmici się biorą.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.05.2014 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Czy naprawde Pan Jacek Bednarz nie byl w stanie zebrac liczbe 500 Wislakow spoza sektora C, SKWK, bez zakazow itd itp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Nikt nie chce zarabiać na klubie bo ta złotówka nie pochodzi z budzetu klubu! Klub na tym w zaden sposob nie jest stratny, zarabia tyle samo co przedtem. Wislacki Smok to rozumie, ktory byl inicjatorem akcji "zlotowka od biletu", Ty tego pojąc nie mozesz.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Pewnie, my mamy iść na kompromisy i to my jesteśmy źli.
Mamy podpisywać lojalki, legionista, który jest kłamcą moze nami rządzić.. Bednaza trzeba poprostu wy.......ić. Inaczej na stadion nie przyjdę, a jakimś kibolem itd. nie jestem. ^^ No i ? Najwyżej zbankrutujemy. To jak dać za przeproszeneim d** szefowi żeby dostać prace. Może i beziesz zarabiać itd. ale honor został zhańbiony. Nie będę poniżał się przed łysym, żeby ratować klub. Odejdzie łysy? - będę chodził na mecze itd. Najwyżej zagramy w wspomnianej IV lidze, ale z myślą że ''nie dałem dupy'' i nie pozwoliłem się nikomu dać zhańbić i poniżyć
Ostatnio edytowane przez huberix : 07.05.2014 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie rozumiesz, że klub nie musiałby nic płacić. 1 zł miał być doliczony do biletu i tyle - tak wyglądały ustalenia. Tu nie ma nic do eksperymentowania, 1 zł idzie na oprawy i inne słuszne inicjatywy co jeszcze bardziej wzmancia klub, działania marketingowe, wzmacnia też drużynę... Eksperymenty to zrobił Łysu gnój na żywym organizmie, odciał dopływ kasy, zniszczył atmosferę i zmierza do zniszczenia Wisły Kraków... Do momentu jak ten patałach jest na stanowisku nie kupię karnetu, po raz pierwszy od wielu wielu lat...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.05.2014 o godz. 17:40.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Dzindobry
Łysol jak to łysol ,pewnie kiedyś był rudy Tyle tylko ze nic nie jest czarne lub białe. Moim zdaniem bojkot meczów Wisełki jest wielkim błędem. Można Dżaka kopać w nos dużo bardziej dotkliwie nie przynosząc szkody Wisełce. Ale Wam się nie chce. A czesie którzy piszą ze Cupiał niech się zabiera albo spadniemy zbankrutujemy i uj powinni mieć rok bana dla wytrzeźwienia. Są takimi samymi trolami jak obrońcy Łysiaka. Generalnie bełkoczecie na okrągło i w kółko to samo. Nic mądrego nie piszecie. Byłęm pewien ze nam stadion po derbach w pisss..du zamkną Już nawet ci z za błoń się cieszyli. A tu widzę ferajna obrażona i zrobiłą pokaz z Ruchem. Geniusze. Szopka. Jak to było?.. Kali ukrasć krowę to dobrze...... Był taki czas kiedy tvn transmitował mecze Wisły i bywało nas 3 tys. Przeżyło się ,Bednarza też przeżyjemy . NIemądrych pomysłodawców bojkotu też.... Zuraw jest jeszcze aktualny ,ale żalll co odpierr. Niech lepiej młodzież ćwiczy bo wstyd Macieju WSTYD.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 07.05.2014 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak Jacenty z Łazienkowskiej czy cholera wie skąd wyjęty będzie w Wisełce siedział tfuuu 5 albo 8 lat to co? Będziecie tu tyle samo biadolić?
Dominiku osobniku. A co Tyt robisz oprócz gęgania non stop tego samego na każdej stronie tego tematu? Kogo przekonujesz i co wnosisz? przepraszam AntModzie ,ani jestem anty ani nawet pro. Cuś się komuś w główce pojęcia popierdzieliły. Napisałęm ze taka forma protestu szkodzi Wiśle ,Bed-narzowi pewnie też . Ale Wiśle bardziej. Tylko tyle i aż tyle . Proponuję czxytać ze zrozumieniem i nie dortabiać ideologi. NIe chcecie ,nie kibicujcie. Kazdy według uznania.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.05.2014 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam pytanie : kto i dlaczego usuwa moje posty
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.05.2014 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ot taka ironia losu. Wtedy mendy dziennikarskie widziały świat inaczej. Cóż fejsbuk zmienił perspektywę ... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz całkowitą rację AntyModzie. To pewnie ten mroczny FraMat się na Ciebie zaczaił.
Tylko.... Dla czego pytasz o to parunastu nieszczęśników tutaj a nie pod stadionem? AntyModzie. sory że pytam ,ja już leciwy ,po 40 ,nioeogarnięty. Mamy jakiś plan B? Inny niż bojkot? Inny niż wieczna kłótnia i pretensje?
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 07.05.2014 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo nie pojde na stadion dopoki w klubie bedzie Pan Przezes Jacek Bednarz ..... nie bede ci rozwijal dlaczego bo i tak wielu z aWas na forum ( szkoda ze garstka na stadionie) tego nie rozumie i nie ma pojecia o co tu chodzi . wiec wybacz ze nie odpowiem na Twoja zaczepke , ale nie bede bil glowa w mur, zadko tu pisze bo od dawna widac ze wielu ludzi nie rozumie co sie aktualnie dzieje na WISLE ...pozwol zecie nie pozdrowie, ale musze byc grzeczny gdyz takie czasy nastaly nawet Tutaj
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ A Ty myślisz że wiesz o co chodzi w tym konflikcie?
może to Ty robisz za pożytecznego idiotę? przyszło Ci to na myśl?pewność jest domeną głópców |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też o tej żydowskiej klice pisałem. ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ten temat nie służy Wiśle. Ani Towarzystwu ani Spółce Cupiała ani Kibicom. Ten temat dzieli. Zacietrzewienie sięgnęło zenitu.
Tak jak został na jakiś czas zamknięty temat o moderatorach tak i ja zamykam ten temat na jakiś czas.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 07.05.2014 o godz. 21:22.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
otwieramy na nowo by nie mnożyć bytów.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No i Cupiał wywalił Bednarza.
Z reguły tak to bywa w takich sytuacjach, że mądrzejszy ustępuje pierwszy. Mam nadzieję, mimo wszystko, że nie będzie żadnych dalszych ustępstw względem stowarzyszenia. Bednarz poleciał, bo musiał - bo nie był problemem tylko dla kumatych ale większości normalnych fanów. Mam nadzieję, że nowy prezes powie twardo, że żadnych złotówek od biletów nie ma i nie będzie. Pozdrawiam normalnych kibiców i mam nadzieję, zobaczymy się niedługo na R22! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że wraz z odejściem Pana Jacka Bednarza, zmieni się również polityka klubu wobec kibiców.
Żeby się nie okazało, że zmieni się tylko marionetka na danym stanowisku. Jedno drukować na koszulkach "szanujemy was wszystkich", drugie rzeczywiście liczyć się z kibicami tego klubu, którzy są słynni na całym świecie. Pokazaliśmy, że jesteśmy jednością. Pokazaliśmy, że to nie jakaś Bogdanka Łęczna - tutaj z kibicami trzeba się liczyć. Jak zawsze, czas zweryfikował wszystko. Piłka nożna dla kibiców. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|