The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2014, 13:52
Viper napisał(a):Wyświetl post
Po drugie, żadna poważna firma nie będzie sponsorować klubu w którym prezesem jest Misiek. Pół biedy jakby po wyjściu z więzienie nie miał nic za uszami. Jednak on właśnie dostał nowy wyrok.
Jak już podajesz jakieś brednie z gazety, to dodaj może, że wyrok nie jest prawomocny.

Akurat na stadionie jest obecnie wielu reklamodawców. To, że żaden z nich nie rzuca dużych pieniędzy wynika z wielu przyczyn.
Skoro jesteś tak dobrze zorientowany, to podziel się czemu nie rzucają? Tylko nie chcę argumentów w stylu "bo klub przejmują bandyci"

^^ I jak już raz wspomniałem należy zapomnieć o IV lidze.
Dlaczego? Skoro, pozwoliłoby sieto spokojnie odbudować jak Lechii czy Pogoni to czemu nie? Bo nie będzie meczy z Legią, Lechem i wtedy już nie będzie się chciało tak bardzo "kochać" Wisły?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.05.2014, 13:52
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Skąd ci się wzielo 10 mln? Przecież wg rewelacji np krakowskiej (tfu) jest tych milonów ok 200.

Tak na spokojnie... Jak myślicie, Cupiał nie wie o tym, co robi Bednarz z naszym klubem?
Krakowska pisała też o bieżącym zadłużeniu. I tam było tych 10 milionów. Wisła jest zadłużona może i na 200, ale to są pewnie stare długi Wisły wobec których Telefonika patrzy z przymrużeniem oka.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 07.05.2014, 13:57
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Jak już podajesz jakieś brednie z gazety, to dodaj może, że wyrok nie jest prawomocny.
No cóż może liczyć na apelacje, ale trafi do pierdla jak nie teraz to po apelacji. Wina jest tutaj ewidentna.

Skoro jesteś tak dobrze zorientowany, to podziel się czemu nie rzucają? Tylko nie chcę argumentów w stylu "bo klub przejmują bandyci"
Prosta zależność, im więcej ludzi chodzi na stadion tym więcej z nich widzi reklamę a tym samym ten kto za nią płaci jest skłonny wydać więcej. Do tego jest kwestia taka, że żadna poważna firma nie zainwestuje w reklamę, która będzie tłem dla głoszenia haseł faszystowskich czy związanych z nawoływaniem do mordowania. A tylko takie firmy mają wielomilionowe budżety na reklamę.

Dlaczego? Skoro, pozwoliłoby sieto spokojnie odbudować jak Lechii czy Pogoni to czemu nie? Bo nie będzie meczy z Legią, Lechem i wtedy już nie będzie się chciało tak bardzo "kochać" Wisły?

Jak napisałem kwestia stadionu na który miasto wydało 500 mln złotych. Lechia w momencie gdy przejmowali ją kibice grała na swoim obiekcie a obecny był dopiero w planach. Z Pogonią sytuacja analogiczna. W obecnej sytuacji nikt Spółki Akcyjnej kibolstwu nie odda.
Ostatnio edytowane przez Viper : 07.05.2014 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 07.05.2014, 14:03
No cóż może liczyć na apelacje, ale trafi do pierdla jak nie teraz to po apelacji. Wina jest tutaj ewidentna.
Chcesz się założyć?

Prosta zależność, im więcej ludzi chodzi na stadion tym więcej z nich widzi reklamę a tym samym ten kto za nią płaci jest skłonny wydać więcej.
Raz twierdzisz, że potencjalni sponsorzy są na stadionie, a teraz, że potencjalni sponsorzy patrzą ilu jest ludzi na stadionie i temu nie wykładają pieniędzy.

Jak napisałem kwestia stadionu na który miasto wydało 500 mln złotych. Lechia w momencie gdy przejmowali ją kibice grała na swoim obiekcie a obecny był dopiero w planach. Z Pogonią sytuacja analogiczna. W obecnej sytuacji nikt Spółki Akcyjnej kibolstwu nie odda.
Stadion jest własnością miasta, wystarczy jedna oferta i nawet cracovia może na niej rozgrywać mecze.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 07.05.2014, 14:09
Chcesz się założyć?
Sąd jednej instancji wydał taki wyrok, jest duża szansa że kolejny ją podtrzyma.

Raz twierdzisz, że potencjalni sponsorzy są na stadionie, a teraz, że potencjalni sponsorzy patrzą ilu jest ludzi na stadionie i temu nie wykładają pieniędzy.
Widać nie rozumiesz, są różni sponsorzy a dokładniej firmy płacące za reklamę. Jedną stać na to by wydać na to 10 tys złotych. I zadowoli ją 10 tys ludzi na stadionie. Druga może wydać 20 razy więcej ale musi być odpowiednia publika.

Stadion jest własnością miasta, wystarczy jedna oferta i nawet cracovia może na niej rozgrywać mecze.
Tylko nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. To nie klub dyktuje ile zapłaci za rozegranie spotkania na stadionie ale właściciel czyli miasto. To owszem może wynająć stadion np za 1zł. Jednak nie zmienia to faktu, że samo uruchomienie obiektu na jeden mecz to olbrzymi koszt. Mowa tu o kwotach 5 cyfrowych.

Rozegranie spotkania na ziemnej trybunie gdzie nie wejdzie tysiąc osób (czyli nie jest to impreza masowa) to zupełnie inna para kaloszy, zwłaszcza od strony finansowej.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 07.05.2014, 14:42
Sąd jednej instancji wydał taki wyrok, jest duża szansa że kolejny ją podtrzyma.
Duża szansa, nie oznacza, że tak musi być na 100%

Widać nie rozumiesz, są różni sponsorzy a dokładniej firmy płacące za reklamę. Jedną stać na to by wydać na to 10 tys złotych. I zadowoli ją 10 tys ludzi na stadionie. Druga może wydać 20 razy więcej ale musi być odpowiednia publika.
Nie ja nie rozumiem, a Ty piszesz co post co innego - stwierdziłeś, że sponsorzy są na trybunach podczas meczu, ale nie chcą wydawać pieniędzy na Wisłę, zapytałem czemu, Ty odwróciłeś kota ogonem

Tylko nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. To nie klub dyktuje ile zapłaci za rozegranie spotkania na stadionie ale właściciel czyli miasto. To owszem może wynająć stadion np za 1zł. Jednak nie zmienia to faktu, że samo uruchomienie obiektu na jeden mecz to olbrzymi koszt. Mowa tu o kwotach 5 cyfrowych.

Rozegranie spotkania na ziemnej trybunie gdzie nie wejdzie tysiąc osób (czyli nie jest to impreza masowa) to zupełnie inna para kaloszy, zwłaszcza od strony finansowej.
Znów sobie przeczysz, raz twierdząc, że nikt nie wynajmie stadionu kibolom, by teraz stwierdzić, że miasto może wynająć obiekt komu chcę ( po tym jak ja Ci napisałem to samo)
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.05.2014, 14:44
MU też może
I co lepsze - obecność Wisły na stadionie nie jest przeszkodą.

Bardziej realna jest adaptacja stadionu jako miejsca organizacji koncertów lub po prostu jego wyburzenie za jakiś czas. Tak jak to chce się zrobić w Portugalii. Tyle że przepchnięcie takiego scenariusza jest na poziomie ministerialnym.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.05.2014, 14:46
Mowa o słynnych ogrodowych maczetach z artykułu To jak on się będzie bronił? Powie że miał doła że ludzie krzywo na jego łysy łeb patrzyli i musiał wynieść towar przy czym zapomniał zapłacić ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 07.05.2014, 14:52
Równie dobrze możesz zakładać, że wygrasz w jakiejś zdrapce 500 tys podobne prawdopodobieństwo. Został złapany na gorącym uczynku, dla niego jest to recydywa. Skruchy nie okazuje.

Nie ja nie rozumiem, a Ty piszesz co post co innego - stwierdziłeś, że sponsorzy są na trybunach podczas meczu, ale nie chcą wydawać pieniędzy na Wisłę, zapytałem czemu, Ty odwróciłeś kota ogonem

No i Ci odpowiedziałem, za mała frekwencja na stadionie by ktoś wyłożył duzą kasę. Nawet jak jednorazowo pojawi się 30 tys, to istnieje ryzyko że na następnym meczu będzie 5tys. W takich warunkach nikt nie zainwestuje dużych pieniędzy. Zwłaszcza że takie pieniądze może wydać tylko naprawdę duża firma. Czego w tym nie rozumiesz?

Do tego to jest bardzo złożona problematyka i wybryki kiboli też mają w tym swój wkład.

Znów sobie przeczysz, raz twierdząc, że nikt nie wynajmie stadionu kibolom, by teraz stwierdzić, że miasto może wynająć obiekt komu chcę ( po tym jak ja Ci napisałem to samo)
Nigdzie nie napisałem, że nikt stadionu nie wynajmie. Zauważyłem, że nowa Wisła finansowana przez kibiców nie będzie miała funduszy by grać przy R22.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 07.05.2014, 15:32
Jak czytam komentarze powyżej i waszą agresję w stosunku do każdego kto nie pisze, że Bednarz to stara k... i że powinniśmy zaczynać od 4 ligi, bo 500 osób dostało zakazy stadionowe do końca sezonu, to mi ręce opadają. Bednarz jest złym prezesem, ale wy robicie i piszecie takie bzdury, że nie dziwię się Cupiałowi, że stoi za Bednarzem. Klub dał natychmiastową możliwość odzyskania możliwości kupna biletów pod warunkiem, że uznacie że rzucanie racami jest głupie. I jest, przynajmniej według mnie. To dalsze postępowanie Bednarza nie jest godne pochwały, ale obudźcie się. Wisła jest biednym klubem i jak nigdy prawie wcześniej potrzebuje kibiców, a wy to zlewacie bo wam się Bednarz nie podoba. Nikomu się nie podoba, jego mania oszczędzania powoduje to, że gdy kasa się pojawia to nie umie mądrze wydawać pieniędzy, więc jest jako taki na te czasy gdy rzeczywiście trzeba oszczędzać. Radzę SKWK aby podjęło rozmowy mające na celu uratowanie klubu. i końca kryzysu.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.05.2014, 15:39
Jak widze takie komentarze jak powyżej to mi się przykro robi....
20 lat jestem na Wisle i żaden lysy buc nie będzie decydowal o kibicach w taki sposób...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.05.2014, 16:13
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
my tu rozmawiamy o sprawach, które są najważniejsze dla wielu osób. Ważne i to nie ze względu na 90 minut meczu, 5 liter, czy fajne bramki. Jeśli ktoś broni takiego kogoś to zasługuje na naszą pogardę. Nas kibiców, ludzi którzy chodzą na mecze, jeżdzą na wyjazdy, kochają swój klub i zrobią dla niego wszystko.
Chyba zrobią wszystko, żeby obrazić się na klub, bo klub im nie dał złotówki od biletu... ile byście chcieli zarabiać na oprawach, co? 30 tysięcy to się w głowach nie mieści... dzieci nie mają miejsc w przedszkolach w Krakowie, a Wy chcecie zarabiać na klubie, który już niedługo może pójść na dno... toż to hipokryzja!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2014, 16:29
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chyba zrobią wszystko, żeby obrazić się na klub, bo klub im nie dał złotówki od biletu... ile byście chcieli zarabiać na oprawach, co? 30 tysięcy to się w głowach nie mieści... dzieci nie mają miejsc w przedszkolach w Krakowie, a Wy chcecie zarabiać na klubie, który już niedługo może pójść na dno... toż to hipokryzja!
zrobimy dla tego klubu wszystko. Klubu rozumianego szeroko, a nie tylko Wisła Kraków S.A.:

- poświecimy swój prywatny czas
- poświęcimy swoje i to nie małe pieniądze
- pojedziemy na wyjazd do Szczecina albo do Białegostoku
- zrobimy oprawy
- opiekujemy się dziećmy na sektorach szkolnych
- pojedziemy do domu dziecka, szkoły czy szpitala
- zabezpieczymy impreze Wisły Kraków S.A. - bo tej nie stać na normalna ochronę
- i wiele wiele innych rzeczy

Nie mówię już o ludziach, którzy bronią honoru Wisły i trójkolowego Krakowa przed pasiastą i gumiastą zarazą.

Gdyby Klub wtedy nie podjął takiej tragicznej w skutkach decyzji to, nie zbiedniałby ponieważ:
- 1 zł miał być doliczony do ceny biletu
- atrakcyjnośc spotkań i opraw byłaby większa, co przyciagnęłoby dodatkowych kibiców
- klub wygrałby sporo meczów będąc wspierany przez kibiców, co również nakręciłoby frekwencje
- za te pieniądze miał wypięknieć stadion, co też miałoby wpływ na wizerunek klubu oraz większą frekwencje

Nie mówię już o tym, że budowa nowego pomnika, nowego muzeum to po prostu byłby strzał w 10 dla marketingu tego klubu.

I wobec powyższych jakiś *&^*&%%, ktoś kto nigdy nie był na wyjeździe, na mecze chodzi od dzwona, nie poświęca swojego czasu na wiele inicjatyw kibicowskich, bo mu się nie chce i ma wiele innych spraw do zrobienia, śmie tutaj mieć pretensje do kibiców.

Kim Ty jesteś ? Może lepiej idź Bednarzowi lub swojemu sierżantowi przybij piątkę...Ja .......e skad tacy kosmici się biorą.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.05.2014 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.05.2014, 16:40
Czy naprawde Pan Jacek Bednarz nie byl w stanie zebrac liczbe 500 Wislakow spoza sektora C, SKWK, bez zakazow itd itp nawet 500 ? gdyby policzyc ilosc przeroznych nickow i loginow na roznych Wislackich forach - ktorzy kochaja Wisle i nietoleruja bandytow, hoolsow itd - to powinno byc chetnych pare tysiecy - a tu nagle Zonk ---nawet 500 sie nieznalazlo .... no chyba nikt nie zarzuci ze LeSny nie dalby 500 biletow dla tych "pozytywnych" i " grzecznych" prawdziwych kibicow Wisly prawda ?
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.05.2014, 16:44

Nikt nie chce zarabiać na klubie bo ta złotówka nie pochodzi z budzetu klubu!

Klub na tym w zaden sposob nie jest stratny, zarabia tyle samo co przedtem.

Wislacki Smok to rozumie, ktory byl inicjatorem akcji "zlotowka od biletu", Ty tego pojąc nie mozesz..
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 07.05.2014, 17:31
Pewnie, my mamy iść na kompromisy i to my jesteśmy źli.
Mamy podpisywać lojalki, legionista, który jest kłamcą moze nami rządzić..
Bednaza trzeba poprostu wy.......ić. Inaczej na stadion nie przyjdę, a jakimś kibolem itd. nie jestem.

^^ No i ? Najwyżej zbankrutujemy. To jak dać za przeproszeneim d** szefowi żeby dostać prace. Może i beziesz zarabiać itd. ale honor został zhańbiony.
Nie będę poniżał się przed łysym, żeby ratować klub. Odejdzie łysy? - będę chodził na mecze itd.
Najwyżej zagramy w wspomnianej IV lidze, ale z myślą że ''nie dałem dupy'' i nie pozwoliłem się nikomu dać zhańbić i poniżyć
Ostatnio edytowane przez huberix : 07.05.2014 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2014, 17:32
Nie, Wy nie potraficie pojąć, że na chwilę obecną klub jest zadłużony. I teraz nie ma czasu na eksperymenty. Pod koniec roku na eksperymenty można się pokusić, ale jak klub wyjdzie na prostą, a nie w chwili obecnej, gdzie ma problem z wypłacaniem bieżących pensji.
to chyba Ty zaklinasz rzeczywistość i masz problem z rozumieniem czytanego tekstu. Zresztą to takie typowe dla uczniów reformy edukacyjnej i wspaniałych gimnazjów...

Nie rozumiesz, że klub nie musiałby nic płacić. 1 zł miał być doliczony do biletu i tyle - tak wyglądały ustalenia. Tu nie ma nic do eksperymentowania, 1 zł idzie na oprawy i inne słuszne inicjatywy co jeszcze bardziej wzmancia klub, działania marketingowe, wzmacnia też drużynę...

Eksperymenty to zrobił Łysu gnój na żywym organizmie, odciał dopływ kasy, zniszczył atmosferę i zmierza do zniszczenia Wisły Kraków...

Do momentu jak ten patałach jest na stanowisku nie kupię karnetu, po raz pierwszy od wielu wielu lat...

huberix napisał(a):Wyświetl post
No i ? Najwyżej zbankrutujemy. To jak dać za przeproszeneim d** szefowi żeby dostać prace. Może i beziesz zarabiać itd. ale honor został zhańbiony.
Nie będę poniżał się przed łysym, żeby ratować klub. Odejdzie łysy? - będę chodził na mecze itd.
Najwyżej zagramy w wspomnianej IV lidze, ale z myślą że ''nie dałem dupy'' i nie pozwoliłem się nikomu dać zhańbić i poniżyć
Amen. Ale jak ktoś ma mentalność prostytutki to i tak tego nie zrozumie...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.05.2014 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.05.2014, 17:50
Dzindobry sory ze się tak wcinam piewcom teori o złym Łysolu co to jak Hitler Wisełkę przejął we władanie i szkody robi. .
Łysol jak to łysol ,pewnie kiedyś był rudy . Dla tego fałszywy.
Tyle tylko ze nic nie jest czarne lub białe. Moim zdaniem bojkot meczów Wisełki jest wielkim błędem. Można Dżaka kopać w nos dużo bardziej dotkliwie nie przynosząc szkody Wisełce. Ale Wam się nie chce.

A czesie którzy piszą ze Cupiał niech się zabiera albo spadniemy zbankrutujemy i uj powinni mieć rok bana dla wytrzeźwienia. Są takimi samymi trolami jak obrońcy Łysiaka.

Generalnie bełkoczecie na okrągło i w kółko to samo. Nic mądrego nie piszecie.

Byłęm pewien ze nam stadion po derbach w pisss..du zamkną Już nawet ci z za błoń się cieszyli. A tu widzę ferajna obrażona i zrobiłą pokaz z Ruchem. Geniusze. Szopka.
Jak to było?.. Kali ukrasć krowę to dobrze......

Był taki czas kiedy tvn transmitował mecze Wisły i bywało nas 3 tys. Przeżyło się ,Bednarza też przeżyjemy . NIemądrych pomysłodawców bojkotu też....

Zuraw jest jeszcze aktualny ,ale żalll co odpierr. Niech lepiej młodzież ćwiczy bo wstyd Macieju WSTYD.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 07.05.2014 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 07.05.2014, 18:17
A jak Jacenty z Łazienkowskiej czy cholera wie skąd wyjęty będzie w Wisełce siedział tfuuu 5 albo 8 lat to co? Będziecie tu tyle samo biadolić? zapiszecie cały internet

Dominiku osobniku. A co Tyt robisz oprócz gęgania non stop tego samego na każdej stronie tego tematu? Kogo przekonujesz i co wnosisz? Co to daje? Proponuję. Idź pod stadion czy do myslenic czy pod ratusz ,

przepraszam AntModzie ,ani jestem anty ani nawet pro. Cuś się komuś w główce pojęcia popierdzieliły. Napisałęm ze taka forma protestu szkodzi Wiśle ,Bed-narzowi pewnie też . Ale Wiśle bardziej. Tylko tyle i aż tyle
. Proponuję czxytać ze zrozumieniem i nie dortabiać ideologi.

NIe chcecie ,nie kibicujcie. Kazdy według uznania.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.05.2014 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 07.05.2014, 19:15
mam pytanie : kto i dlaczego usuwa moje posty
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.05.2014 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2014, 19:18
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś nie czytał to polecam :O

http://wiadomosci.onet.pl/biala-gwiazda-miska/c9n6q

swoją drogą nie wiedziałem gdzie to wkleić
Jak zmieniają się poglądy trzeba było dawniej czekać całe pokolenia dziś wystarczy kilka max kilkanaście lat aby to dostrzec. Pierwszy lepszy pismak mówiąc WISŁA do jednego worka wrzuca TS i SSA. Obie w kryzysie ale obie w zupełnie innych warunkach, innym modelu i z innymi oczekiwaniami oraz problemami. SSA miotająca się od jednego przesilenia z winy właściciela TS pozbawiona wsparcia miasta i bez pomocy tych złych kiboli skazana na degrangoladę. Długi, brak perspektyw, wiele niedoinwestowanych sekcji, starzejąca się baza. Jeśli cofnąć się kilkanaście lat ta sytuacja nie różniłaby nas zbyt wiele od sytuacji w jakiej była sąsiadka. Wtedy u niej powstała grupa 100. Może jeszcze są tu starzy forumowicza pamiętający cóż to był za twór i pamiętający też jak ongiś byli przedstawiani? Wg ówczesnej prasy zatroskani o los swojego klubu, szukający wsparcia, lojalni i oddani. W rzeczywistości ludzie z trybun mający na ustach hasła antyWisła, zaślepieni nienawiścią, z kompleksem ratlerka i zazdroszczący nam sukcesów. To ci sami, którzy dziś podpisują się pod donosami po meczach z nami, płaczący i skarżący się na swój wiecznie garbaty los a wtedy opiewani za upór i nawet usprawiedliwiani za Basztową, która miała im przynieść Filipiaka.
Ot taka ironia losu. Wtedy mendy dziennikarskie widziały świat inaczej. Cóż fejsbuk zmienił perspektywę ...
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 07.05.2014, 19:26
Masz całkowitą rację AntyModzie. To pewnie ten mroczny FraMat się na Ciebie zaczaił.
Tylko....
Dla czego pytasz o to parunastu nieszczęśników tutaj a nie pod stadionem?. CZemu raz jeden raz nie przyjdziecie na C z transami i przyśpiewkami non stop o Łysym?

AntyModzie. sory że pytam ,ja już leciwy ,po 40 ,nioeogarnięty. Mamy jakiś plan B? Inny niż bojkot? Inny niż wieczna kłótnia i pretensje?
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 07.05.2014 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 07.05.2014, 19:31
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Masz całkowitą rację AntyModzie. To pewnie ten mroczny FraMat się na Ciebie zaczaił.
Tylko....
Dla czego pytasz o to parunastu nieszczęśników tutaj a nie pod stadionem?. CZemu raz jeden raz nie przyjdziecie na C z transami i przyśpiewkami non stop o Łysym?
bo nie pojde na stadion dopoki w klubie bedzie Pan Przezes Jacek Bednarz ..... nie bede ci rozwijal dlaczego bo i tak wielu z aWas na forum ( szkoda ze garstka na stadionie) tego nie rozumie i nie ma pojecia o co tu chodzi . wiec wybacz ze nie odpowiem na Twoja zaczepke , ale nie bede bil glowa w mur, zadko tu pisze bo od dawna widac ze wielu ludzi nie rozumie co sie aktualnie dzieje na WISLE ...pozwol zecie nie pozdrowie, ale musze byc grzeczny gdyz takie czasy nastaly nawet Tutaj
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 07.05.2014, 20:53
^^ A Ty myślisz że wiesz o co chodzi w tym konflikcie? może to Ty robisz za pożytecznego idiotę? przyszło Ci to na myśl?

pewność jest domeną głópców
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 07.05.2014, 21:13
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
bo nie pojde na stadion dopoki w klubie bedzie Pan Przezes Jacek Bednarz ..... nie bede ci rozwijal dlaczego bo i tak wielu z aWas na forum ( szkoda ze garstka na stadionie) tego nie rozumie i nie ma pojecia o co tu chodzi . wiec wybacz ze nie odpowiem na Twoja zaczepke , ale nie bede bil glowa w mur, zadko tu pisze bo od dawna widac ze wielu ludzi nie rozumie co sie aktualnie dzieje na WISLE ...pozwol zecie nie pozdrowie, ale musze byc grzeczny gdyz takie czasy nastaly nawet Tutaj
A po co mamy przychodzić ? żeby dostać mandaty za byle gówno i zostać spisanym ? A na następny dzień w gazetach będą czerwone nagłówki że kibole przyszli wyganiać ludzi ze stadionu...
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 07.05.2014, 21:13
spartan napisał(a):Wyświetl post
Jak zmieniają się poglądy trzeba było dawniej czekać całe pokolenia dziś wystarczy kilka max kilkanaście lat aby to dostrzec. Pierwszy lepszy pismak mówiąc WISŁA do jednego worka wrzuca TS i SSA. Obie w kryzysie ale obie w zupełnie innych warunkach, innym modelu i z innymi oczekiwaniami oraz problemami. SSA miotająca się od jednego przesilenia z winy właściciela TS pozbawiona wsparcia miasta i bez pomocy tych złych kiboli skazana na degrangoladę. Długi, brak perspektyw, wiele niedoinwestowanych sekcji, starzejąca się baza. Jeśli cofnąć się kilkanaście lat ta sytuacja nie różniłaby nas zbyt wiele od sytuacji w jakiej była sąsiadka. Wtedy u niej powstała grupa 100. Może jeszcze są tu starzy forumowicza pamiętający cóż to był za twór i pamiętający też jak ongiś byli przedstawiani? Wg ówczesnej prasy zatroskani o los swojego klubu, szukający wsparcia, lojalni i oddani. W rzeczywistości ludzie z trybun mający na ustach hasła antyWisła, zaślepieni nienawiścią, z kompleksem ratlerka i zazdroszczący nam sukcesów. To ci sami, którzy dziś podpisują się pod donosami po meczach z nami, płaczący i skarżący się na swój wiecznie garbaty los a wtedy opiewani za upór i nawet usprawiedliwiani za Basztową, która miała im przynieść Filipiaka.
Ot taka ironia losu. Wtedy mendy dziennikarskie widziały świat inaczej. Cóż fejsbuk zmienił perspektywę ...
Dokładnie.
Też o tej żydowskiej klice pisałem.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 07.05.2014, 21:16
Ten temat nie służy Wiśle. Ani Towarzystwu ani Spółce Cupiała ani Kibicom. Ten temat dzieli. Zacietrzewienie sięgnęło zenitu.
Tak jak został na jakiś czas zamknięty temat o moderatorach tak i ja zamykam ten temat na jakiś czas.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 07.05.2014 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.08.2014, 14:39
otwieramy na nowo by nie mnożyć bytów.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.08.2014, 17:58
No i Cupiał wywalił Bednarza.
Z reguły tak to bywa w takich sytuacjach, że mądrzejszy ustępuje pierwszy.

Mam nadzieję, mimo wszystko, że nie będzie żadnych dalszych ustępstw względem stowarzyszenia. Bednarz poleciał, bo musiał - bo nie był problemem tylko dla kumatych ale większości normalnych fanów.

Mam nadzieję, że nowy prezes powie twardo, że żadnych złotówek od biletów nie ma i nie będzie.

Pozdrawiam normalnych kibiców i mam nadzieję, zobaczymy się niedługo na R22!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2014, 18:08
Mam nadzieję, że wraz z odejściem Pana Jacka Bednarza, zmieni się również polityka klubu wobec kibiców.
Żeby się nie okazało, że zmieni się tylko marionetka na danym stanowisku.

Jedno drukować na koszulkach "szanujemy was wszystkich", drugie rzeczywiście liczyć się z kibicami tego klubu, którzy są słynni na całym świecie.
Pokazaliśmy, że jesteśmy jednością. Pokazaliśmy, że to nie jakaś Bogdanka Łęczna - tutaj z kibicami trzeba się liczyć.

Jak zawsze, czas zweryfikował wszystko.

Piłka nożna dla kibiców.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów