|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Czekaj na wielki plus. Stilić-Chrapek ; idealne zestawiene, świetnie sie uzupełniali
Sarki zagrał najlepsze spotkanie w barwach Wisły. Podsumowywując innych piłkarzy to: -Stjepa ładnie walczył. Świetnie zastępuje Sobola. Oczywiscie do Radka mu daleko, ale pokazuje że chce walczyć i z jesieni na wiosne zaliczył super progres. -Broziu odrodzony jak feniks z popiołów. -Dudka gra coraz lepiej, widać że brak gry przyczynił się bardzo negatywnie na jego formę, ale faktycznie w nast. sezonie powinno być już bardzo dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2013
Offline |
|
|
Faktycznie zmiana o 100% , zupełnie inny zespół , kasa wpłyneła , kontrakty mają być podpisane do meczu z zawiszą , i świeżość wróciła
oby tak dalej ale zastanawia mnie to samo co resztę jak można przegrać 5 meczy pod rząd i to też z takimi drużynami co są gdzieś na dole tabeli czyżby piłkarze aż takimi aktorami byli ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Zdecydowanie jeden z najlepszych meczów Wisły w przeciągu ostatnich kilku lat.
Na pochwałę zasługują wszyscy. Co się stało, że nastąpiła taka zmiana? A no taki futbol, że dziś wygrywasz z Chelsea 3-1 aby za pare dni dostać 2 w plecy walcząc o mistrza. Myślę, że ta rozmowa Smudy z Cupiałem i komunikaty jakie poszły po tym spotkaniu do piłkarzy na pewno pozytywnie zadziałały. Wszystko się rozwaliło jak zaczęły się problemy z racami + plaga kontuzji. więc tutaj bym doszukiwał się odrodzenia zespołu. A zespoły z którymi przegrywaliśmy ostatnio walczyły o życie więc to też trudny przeciwnik. Od teraz walcząca o mistrza Chelsea dostała w tyłek z Norwich. No a nikt nie powie, że Mou to słaby trener a Chelasea ma do bani piłkarzy. Swoją drogą zastanawia mnie jakie trzeba mieć odniesienie i do czego żeby powiedzieć, że w sezonie w którym mieliśmy spadać z ligi (straciliśmy sporo zawodników, masa kontuzji), a walczyliśmy przez długi czas o majstra (byliśmy liderem), teraz mamy szanse na puchary.. żeby powiedzieć, że to słaby sezon ![]() Taką Wisłe jak z Pogonią chciałoby się widzieć co mecz chociaż to nie realne. Liczę na walkę w następnych meczach i po chichu liczę na puchary.
Ostatnio edytowane przez dominatorbj : 05.05.2014 o godz. 07:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Mou to strasznie słaby trener a Chelsea ma jeszcze słabszych piłkarzy. Wisła leje takich leszczy a majstra to ja mam na budowie.
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wisła walczy zawsze o mistrza !!! O majstra to może walczyć ale amica poznań! ://
Swoją drogą skąd te komunikaty że piłkarze dostali siano i zaczęli nagle grać ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
To czym wytłumaczysz nagły przypływ dobrej gry Wisły w tym meczu? Cudowne uzdrowienie, przez 5 ostatnich meczy kopali sie po czołach, prosto piłki nie potrafili kopnąć do kolegi z drużyny który stał parę metrów dalej. Dla mnie to był sabotaż i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Cud nad Wisłą.. a tak serio to nie chce wierzyć że oni tyle meczy zawalili bo chcieli to zrobić.. to nieprofesjonalne i haniebne :f
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jest euforia jest pięknie itp.
Niestety jest mała sprawa którą zauważyłem w meczu z Pogonią. Oni grali bardzo daleko od naszych nie było praktycznie w ogóle pressingu. Moim zdaniem stąd tak koronkowa i dobra gra Wisły. Obawiam się, że jeśli przeciwnik postawi wyżej poprzeczkę powrócą stare błędy i problemy. Nie potrafimy rozgrywać piłki pod pressingiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z kolei ja chciałem zwrócić uwagę na inny aspekt. Możliwości rozwiązania akcji.
Praktycznie przy każdej bramce mogliśmy ją strzelić inaczej, bo wielość zawodników z przodu umożliwiała kilka rozwiązań. Pierwsza bramka: Inteligentnie i w tempo Dudka, inteligentnie Sarki, Burliga jak zwykle chaotycznie (jestem bliski pewności, że kopnął tę piłkę "w ciemno"), potem przytomnie Stilić, dobrze fizycznie Chrapek i znów przytomnie Brożek. Dudka 1, Sarki 2, Burliga 3, Stilic 4, Chrapek 5, Brozek 6, jeszcze obok stał pusty Guerrier (7), a tuż przed polem karnym Stjepanović (8). Atakowaliśmy ośmioma (!) zawodnikami. Jakaż to jest gigantyczna różnica w porównaniu do niektórych minionych spotkań. Druga bramka: Dobre ustawienie przed polem karnym. Guerrier, Stjepanović i Stilić są tak ustawieni, że kontrolują wszystkie strefy. Przy okazji bomby Sarkiego z 23 minuty: Sarki, Chrapek, Burliga, Brożek, Guerrier i Stilic. 6 (z przewagą) w kontrze. Trzecia bramka: choć początkowo Sarki musiał wykonać indywidualny rajd, to potem Stilic miał wieele możliwości zagrań w ataku. Itd. nie mówiąc już o bramce Brożka, gdzie także mógł podać, a wykonał to fenomenalnie. To napawa optymizmem. Tylko niech ktoś wytłumaczy Guerrierowi spalonego i pozycję spaloną, bo gość pali bardzo dużo akcji i powyższych sytuacjach choć nieraz uczestniczył, to także nieraz był na pozycji spalonej. Byle do przodu, atak fajnie funkcjonował I brawa dla Czekaja! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Mozna tez zalozyc, ze po tym jak wyplynely informacje o zajebistym wychodzeniu Jacusia na prosta oraz zadluzeniu klubu siegajacym nawet dostawcy koszulek, zrozumieli ze tutaj gora rok kopania i zwijamy biznes. Po prostu walcza o kontrakty...w nowych klubach.
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|