|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Obawiam się, że Putinowi wystarczyły dwa telefony, aby przekonać się, że euro-patałachy nawet nie pierdną (ze strachu) kiedy on będzie zajmował kolejne tereny. Pierwszą próbą była Gruzja, drugą - Krym. Telefon do Angeli, gdzie "zgodził się na misję OBWE":
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polit...obwe-na-krymie a następnie rozmowa z "dobrze opalonym" który śmiał zagrozi mu "izolacją" ![]() http://www.kresy.pl/wydarzenia,polit...iczna-izolacja i może hasać gdzie chce. Dopóki nie popełni poważnego błędu, może przy pomocy "pełzającego ataku bez otwierania ognia" zdobyć naprawdę dużo. W tym momencie jestem bardzo ciekaw reakcji jeszcze jednego gracza na rubieżach Europy, należącego do NATO - Turcji. Armię mają liczną, nie mam pojęcia na ile nowy/skuteczny mają sprzęt no i przede wszystkim jakie są ich relacje z Rosją. Czy odważą się "nieco" postraszyć Putina wysyłając parę łajb na Morze Czarne, np. "dla ochrony mniejszości tatarskiej na półwyspie", czy ograniczą się do wysłania noty? No i przy okazji mam pytanie, jakie są obecnie relacje polsko-tureckie (handel, wojskowość) - prawdziwe, nie zaś widziane przez okienko Tusk Vision Network? ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co do samych Ukraińców, to jak spróbują zrobić coś innego, jak się przyglądać, to Ruscy wykorzystają pretekst i zaj*bią im Zagłębie Donieckie, a bez niego Ukraina nie będzie nawet Mongolią, a Somalią Europy. A Europa dalej nie kiwnie palcem, bo w Europie rządzą politycy. Oni patrzą na słupki wyborcze, a nie na rację stanu. Putin nie musi zwracać uwagi na wyniki wyborów, bo on już je zna.
Mnie też się nie uśmiecha iść się strzelać za Krym dla Ukrainy. Sęk w tym, że Putin właśnie na takim podejściu zachodu opiera swoją politykę. Na bierności. Nikt nie kiwnie palcem za drugiego, a Putin po mału robi swoje.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 03.03.2014 o godz. 10:49.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|