|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ani ona polska, ani dziennikarka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Rosja to karzeł w stos. do Chin i USA ale (niestety) chce pokazać, że należy ją ująć podczas nowego światowego rozdania.
http://wpolityce.pl/polityka/234419-...to-nasz-wywiad ------------ Nie ma przyjaciół i nie ma wrogów. Są tylko interesy. (W Polsce, polityka jest "emocjonalna"). http://www.kresy.pl/wydarzenia,gospo...ki-wschodniej#
Ostatnio edytowane przez yarow : 20.02.2015 o godz. 01:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pozwala dlatego, że nie do końca wszystko z tego o czym mowią jest fikcją.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Połowa strony.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...pl#post1371002 Wydaje mi się, że w lutym-marcu prowadziliśmy jeszcze jedną dyskusję na ten temat, ale nie mam za bardzo jak tego szukać. Sam nie ukrywam, że dopiero na przełomie 2013 i 2014 roku zorientowałem się kto stoi za tym portalem i czemu jest to prorosyjskie panslawistyczne zaplecze Giertycha. Postawa przeciw Majdanowi rozwiała wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jak można czytać proukraińskie portale typu niezalezna.pl i gazeta.pl (sic!niezłe jaja tak nawiasem mówiąc) to tym bardziej można kresy.pl .Dla mnie różnica jest taka że na kresach nikt nigdzie nie wychwala Putina,a na w/w Poroszenko,Ajdar i Azow to powody do chluby czyli moim zdaniem znacznie bardziej obiektywne są kresy -bez znaczenia czy macza w nim palce jajogłowy idiota którego nie trawie
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko o jakie kresy chodzi ? Bo są kresy.pl podobno gietychowska agitka i kresy24.pl. Z tych dwóch to te z cyferką 24 da się czytać, a te giertychowskie to wali od nich sowieckimi onucami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
O akcjach na ukr. z diaczenką czy oddziałach odwołujących się do dirlewangera raczej nie dowiesz się z innych mediów ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
a co wy sie tak ta ukrainka przejmujecie? u nas problemow nie ma? malo ukraincy nam krzywdy w przeszlosci wyrzadzili?a teraz Polska taka pomocna dla ukrainy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego napisałem, że z tych dwóch wolę kresy24.p.l
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Polecam artykuł kolegi. Poniżej fragment, a całość w linku na końcu cytatu
Wot, taka wojna" Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry artykuł, kolega będzie miał pewnie sporo więcej do opowiadania.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Tydzień przed ostrzelaniem Krematorska
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To on tam chyba dłuższy czas siedzi/ał i widać, że objeżdżał gorące rejony walk. Ciekawe relacje.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
bywał/bywa dość często
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skrzypczak. Wywiad.
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...-ukrainie.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jaka inwazja ? Skoro w Donbasie walcza tylko separatyści, piekarze, hydraulicy jak to powiedział miłujący pokój, gołabek tow. Putin.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Kolejny artykuł mojego kolegi
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.06.2015 o godz. 19:09.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W kontekście pośrednio Ukrainy. Polskie "elity" nadal mało rozumieją z tego, co to jest polityka i jak się ją (niestety) "robi". Kto to jest podmiot a co to jest przedmiot. Źli Brytyjczycy.
http://wiadomosci.onet.pl/prasa/prof...-wywiad/824fmm |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Kolejny tekst mojego kolegi na temat wojny na Ukrainie. Rzetelne , fachowe i wyważone spojrzenie na sprawę, a nie poprany politycznie bełkot z jakim mamy do czynienia u różnych dziennikarzy, w różnych mediach.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 20.07.2015 o godz. 15:29.
![]() Cytat:
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bardzo brutalne i niestety prawdziwe.
Okrutne sposoby UPA na mordowanie Polaków https://www.youtube.com/watch?v=OTzo_4y-MYg Prezydent, który podpisuje uchwałę robiąc z rzeźników bohaterów narodowych niewiele się różni od Putina ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Chyba wszyscy teraz są zaangażowani na Ukrainie więc jakiegos tępaka użyli do napisania tych bzdur. Naziści doszli do władzy he, he, he. A w Moskwie demokraci kochający pokój ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://niezalezna.pl/52495-prorosyjs...-lista-nazwisk |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Grupa ukraińskich żołnierzy przemieszcza się po terenie swojej bazy, a drogę zagradza im(zapewne nielegalnie) trzech uzbrojonych(zapewne nielegalnie) umundurowanych(zapewne nielegalnie) mężczyzn. Jeżeli postrzeliliby lub zabili któregoś żołnierzy ukraińskich, to ciekawe jak KGBista(gwarant porządku na Krymie jak się określa) by się tłumaczył. Pewnie i tak byś to kupił.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 04.03.2014 o godz. 22:54.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Powtórzę raz jeszcze to co pisałem kilka stron temu. Ruscy robią z Ukrainą to samo co Zachód zrobił z Kosowem - i wtedy było ok? było ok jak B-52 latały nad głowami Serbów? Putina nie bronię, naprawdę, ale co ma zrobić facet jak większość naprawdę większość tych społeczeństw mimo trudnej historii (UKR i RUS) chce być w bratnich stosunkach. Naprawdę mega naiwne są teorie o tym, że Europa to Gruzja, Ukraina i Kazachstan. a NATO to już w ogóle... Był ktoś z Was na Ukrainie kiedyś? Widział to? Tam czas się zatrzymał, bieda aż piszczy i cytując Sienkiewicza "garstka szlachty". I lud się podniósł przeciwko Panom. Turcja jest w NATO tylko po to aby szachować Ruskich w takich właśnie sytuacjach. Nie wiem jak to wyglądało na backstage'u, ale Turasy wypowiadały się dość jasno na temat tej sytuacji, pewnie nie było to nawet w smak czarnemu w USA. Fakty na ten moment są takie, że Krym będzie rosyjski "bez wystrzału". UE będzie się onanizować sukcesem demokracji i negocjacji a Ruscy zrobili swoje bo widać, że tak można dalej zagrać. Biegajcie, róbcie pompki, łaźcie na ASG przynajmniej - bo ja nie umrę póki przynajmniej jednego kacapa nie za.......ę, a że taką ewentualność zapewni mi pedalska Unia i demokraci w USA to mam jak w banku. To jest Ruska ziemia na cała Ukraina, robienie z tego symulowanej Państwowości niczym dobrym się nie kończy. Ukraińcy sprzedawali nas Tatarom, Turkom, Ruskim, Niemcom. Palili bezbronne wsie, wycinali płody z ciężarnych kobiet, patroszyli mężczyzn na żywca. Daj "swołoczy" odrobinę wolności a poczujesz słodki smak tej wolności na swoich plecach jak będzie Cię smagał chamski bat. Idę ....a do roboty teraz, ale za Bugiem nic dobrego dla nas nie ma i nigdy nie było. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Porównanie do sytuacji na Krymie jak z koziej d...y trąba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Powiem tak: Panowie ogarnijcie się i miast używać argumentów o agenturalności spod znaku czy to $ czy carskiej mocy czy gwiazdy sześcioramiennej, zaczynicie dyskutować na argumenty... Stojąc z boku zaczyna to komicznie wyglądać. "Postępowcy" mają niezły ubaw... Temat Ukrainy to temat rzeka:
Fakty są jednak TEŻ takie: http://www.isakowicz.pl/index.php?pa...id=88&nid=9122 |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|