|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisly-krakow A propo Milinkovica, 2010 - dla przypomnienia
Ta informacja od TT to bezmyślny fake. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
https://twitter.com/WojtowiczG/statu...34507235368960
Widocznie ten Brazylijczyk z II albańskiej kompletnym zerem nie jest skoro jeszcze dają mu szansę |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Co z Diego Manicero, jego pozyskanie jest nieaktualne chyba, wiem, ze to pilkarz prawonozny, na prawym skrzydle tez by sobie pewnie poradzil.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o deff pomocnika:
http://www.90minut.pl/news/227/news2...z-Piastem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Wolę stawiać w tym sezonie na młodych niż zapychać kadrę Stjepanovicopodobnymi grajkami. Nie to, żebym miał coś do Ostoi - chłop robi swoje i jak najbardziej się przydaje. Ale dwóch przeciętnych grajków na tej samej pozycji to przesada. Wolę dać szansę Urydze, Lucasowi czy Nalepie, a kiedy poprawią się finanse, sięgnąć po kogoś poważnego, tym bardziej, że pozycja jest newralgiczna. Ciśnienie na puchary może jest w drużynie, ale nie wiem czy jest w klubie. Obiektywnie rzecz biorąc na tułanie się po Kazachstanach i Armeniach nie stać nas ani finansowo, ani sportowo i do lata się to raczej nie zmieni. Ewentualne puchary zabiją nam przygotowania do sezonu i wyeksploatują i tak wąską kadrę. Dlatego nie ma sensu zabijać się o miejsce na podium. Mistrzostwo zawsze będzie sympatyczne, bo to prestiż, a el. LM to niemal gwarancja jakichśtam wpływów do kasy. Ale Liga Europy to dla nas bardziej problem niż nagroda. A że szanse na mistrzostwo na dziś są jednak iluzoryczne - nasza kadra jest nieprzyzwoicie wąska w porównaniu z Legią i Lechem (trzeba pamiętać, że obie drużyny na jesieni miały pomór i notorycznie kilku ważnych piłkarzy coś leczyło), a wyniki i styl gry na wyjazdach wręcz nas dyskwalifikują jako mistrzów - to jednak nie przesadzałbym z inwestycjami krótkoterminowymi. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Popieram Twoje zdanie, żeby stawiać na młodych. Wystarczy popatrzeć na Chrapka. Dano mu szanse w Wiśla - fakt faktem, dlatego, że nie miał kto grać na jego pozycji - a teraz jest jednym z niewielu piłkarzy za którego moglibyśmy dostać ponad milion euro. Pokładałem jednak największe nadzieje w Stolarskim, ale chłopak zdecydował, że woli grać w średniaku ligi polskiej niż walczyć o podium. Mam nadzieję, że na wiosnę więcej szans dostanie Uryga. Jest jeszcze Nalepa i powracający z wypożyczenia Szewa. Michał Czekaj też jest względnie młodym piłkarzem.
Odnośnie walki o puchary, to z dwojga złego, jednak wolałbym, żebyśmy w nich grali - mówię o Lidze Europy. Zawsze to coś nowego, a nie tylko kiszenie się któryś rok w tej lidze, bez możliwości zmierzenia się z europejskim/"europejskim" przeciwnikiem. Ja jednak uważam, że możemy powalczyć o mistrza, bo to jest najłatwiejsza droga do faz grupowych LM/LE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
aha i wróble ćwierkają, że mamy na oku jakiegoś "świetnego napastnika" którego wynalazł Żurawski, tylko co kryję się pod nazwą "świetny na nasze warunki finansowe" oby to nie była ironia jak w https://www.youtube.com/watch?v=iWY05pPniP4
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 27.01.2014 o godz. 15:13.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Jak masz wszystko negować dla samego negowania to daj sobie spokój z forum. Drugi bobek...
Furmanka poszła za 3 mln euro do Tuluzy, a Chrapek wart jest tylko 10 % tego co ten przereklamowany piłkarzyna? PS. Przejrzałem statystyki obu panów w Ekstraklasie i obaj mają rozegranych po 46 spotkań. Strzelone gole - 7 do 3 na korzyść naszego pomocnika.
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 27.01.2014 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
To jest jedyny rokujący i perspektywiczny nasz piłkarz, który stale notuje progres. Podejrzewam, że przy 0,5-1mln to by się włodarze zastanowili nad ofertą, niekoniecznie ją przyjmując. Za niego w niedalekiej przyszłości, jeśli następna runda będzie udana a Wisła wejdzie do pucharów będzie można zdobyć więcej niż marne 300 tysięcy i myślę, że nawet Bednarz to rozumie. I tylko nazwisko w tym momencie. Wzięliśmy go za darmo, myślisz, że ktoś by za niego zapłacił milion euro? Raczysz chyba żartować. Jeśliby rozegrał świetny sezon to czemu nie, ale to są narazie mrzonki i gdybania. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
||
1. Reprezentacja - Furman zagrał dwa razy + kapitan U21, Chrapek zero w dorosłej, pewny punkt U21, ale zazwyczaj pierwszy do zmiany 2. Stabilność formy - Furman gra od dwóch sezonów, Chrapek rundę 3. Wiek - ten sam 4. Menedżer - i tu masz odpowiedź skąd te 3mln euro dla Legii, targował aż wytargował, zagranicą jak płacą trzy banki to robią to w sposób inwestycji, albo wypali albo nie i nikt płakać nie będzie ja rozumiem że każdy chce jak najwięcej zarobić, ale nie przesadzajmy z kwotami - tylko w Polsce rozegrasz dwa mecze i krzyczą za Ciebie 1mln, trzy razy pokażesz się z dobrej strony 2mln, zagrasz rundę 3 banki później się dziwicie i śmiejecie jak ktoś za Stępińskiego żądał 2mln euro, jak Starzyńskiego Ruch wycenia na 1mln, jak Maków z I ligi cenią na 1mln
problem polega na tym, że ofert dla Wiślaków nie ma i dlatego nie odchodzą, a jak już przyjdą to Stolarski out, Małecki out i ch*j ma do powiedzenia jeden z drugim sprzedać jak najszybciej bo każdy grosz się liczy, tak ciężko się domyślić? ![]() ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
||
|
|
Koneser
Offline |
|
|
A tak z ciekawości, to dostaliśmy coś kasy od Pogoni za Małego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
I od kiedy to menedżer targuje się co do kwoty wykupu?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w dzisiejszym wywiadzie z Franzem w PS pada nazwisko Tomasza Hołoty ze Śląska w kontekście przejścia do Wisły.Myśle że to byłby bardzo dobry pomysł, to może być następca Sobola z dawnych czasów.W odróżnieniu od Stjepana Hołota dysponuje silnym strzałem z dystansu a tego bardzo brakuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Smuda mowi, ze Holota mu sie jako pilkarz podoba, ale ze wzgledow finansowych nie ma zadnych szans na jego przyjscie. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Smuda mówił, że mu się podoba i widziałby go w drużynie, ale na tą chwilę Wisły nie stać na jego transfer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ja słyszałem o 600 tyś złotych płaconych w 2 ratach.
aa i jeszcze jeden argument po stronie Chrapka - jest jednak bardziej ofensywny niż Furman, tak? potrafi fajnie podać, rozruszać przód - a za ofensywnych piłkarzy płaci sie więcej. dlatego niech gra tak regularnie. Wisła będzie wysoko w tabeli, on będzie miał dobre statystyki, pogra w reprze (oby) i moze zostac za fajną kase sprzedany. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Strzelam, ale pewnie Seweryn Michalski to syn Radosława Michalskiego, który grał kiedyś w Widzewie w tym czasie, gdy Smuda wprowadzał Widzew do LM.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pudło jak stąd do Mechelen
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
ciekawe co z tym bramkarzem z włoch. czyzby małe byly szanse na dogadanie sie z Miśkiem?
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dopiero będzie heca, jak ten Santarelli okaże się drugim Buffonem
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taaa, na pewno 25 letni bramkarz nie mieszczący się w składzie IV ligowej drużyny - to daje podstawy do takich oczekiwań
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ale z drugiej strony to brzmi lepiej niż druga liga albańska czy siódma niemiecka ![]()
Ostatnio edytowane przez Eraziel : 30.01.2014 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra, a Miskiewicz to skąd przychodził i ile grał przed przyjściem do Wisły?
Może ogór, może nie - wyjdzie w praniu. Stosunkiem cena - jakość i tak pewnie przebije Jovanicia. W najgorszym wypadku będzie to darmowy bramkarz zarabiający grosze, który nie umie bronić. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|