The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2014, 01:20
TOMEK 11 za to Ty masz doskonały przegląd na sytuacje. Fakty są takie że Melikson całą jesień grał poniżej oczekiwań.
Miał swoje 28 lat i nie miał raczej chęci do kontynuowania swojej kariery w klubie, w którym byly problemy z kasą, z bazą i sprawami organizacyjnymi.
Co do samej polityki transferowej na pewno potrzebny nam jest napastnik, skrzydłowy i defensywny pomocnik.
Oczywiście w pomocy mogą występować czy to Stolarski czy Fryc jednak od dobytku glowa nie boli, i lepiej mieć
jednego dodatkowego zawodnika który potrafi coś kopnąć. Mam nadzieje że ewentualne transfery będą realizowane
jak najszybciej, a nie na ostatnią chwile.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.01.2014, 08:58
Tak bywa, życie. Powodzenia dla Małego indywidualnie, ale drużynowo to obyśmy tę jego Pogoń zawsze niszczyli.
..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.01.2014, 09:33
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe fantazje i napinki ale pewnie szybciej niż z tobą

w dupie byłeś i gówno widziałeś więc nie rozprawiaj o rzeczach o których nie masz pojęcia, łysy idiota sprzedał go w najgorszym momencie i wszyscy to dobrze wiemy, wiemy również co grał ten typ i jest to niepodważalne, włącz sobie choćby Litex jak już zapomniałeś; w dupie nie w kryzysie w czasie to kiedy wszystko co złe zostało zrzucone na Holendrów, nie wspominąc, że do tej pory nikt nie udowodnił, że na pucharach wyszliśmy na minus; o tym co zrobiłby Melikson też wiedzieć nie możesz bo tego nie wie nikt, daj mi w ogóle dowód złego słowa Meliksona na Wisłę

zejdź na ziemię, a nie błagasz o wirtalne głosy..

To słucham. Bo jeżeli Ty się tak mądrzysz to zapewne uczestniczyłeś w negocjacjach transferowych i w ogóle nie opuszczałeś Meliksona na krok. To kiedy należo go sprzedać, z jakiego wielkiego klubu miał propozycję i ile za niego mogliśmy minimalnie wziąć? Tylko nie pisz, że dużo więcej niż dało klub z Francji tylko konkretnie.

P.S
Przypomnij sobie jeszcze jaką "wspaniałą" jesień miał Maor, jak to prowadził nas od zwycięstwa do zwycięstwa. Ty żyjesz dalej wspomnieniami o Litexie i Skonto Ryga.

Dla Ciebie całe zło w tym klubie to Bednarz, gościowi obrywa się równo od każdego. Bez względu na to czy jest winny czy nie jest winny. Jest źle = wina Bednarza.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 05.01.2014, 09:37
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Może by tak spróbować wyciągnąć Kaźmierczaka ze Śląska? Jest lepszy od Stjepanovicia, i z warunkami fizycznymi bardziej na naszą ligę, a poza tym DP nam teraz niedostatek.
Osobiście wolałbym aby Smuda postawił na piłkarza o 12 lat młodszego od Kaza - Urygę. Chłopak mi imponował spokojem, niezłym wyprowadzeniem piłki i walecznością. Chciałbym, żeby drużynę wiosną tworzyli młodzi, głodni sukcesu wychowankowie klubu.

A co do ciężkich treningów, to czy czasem nie Buras rzygał ze zmęczenia latem, że musiał iść na wypożyczenie bo nie nadążał?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.01.2014, 10:18
Ktoś wie jak radzi sobie Szewczyk na wypożyczeniu? Dla mnie gość z mega możliwościami, a przy naszej obecnej kadrze na pewno by się przydał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2014, 11:33
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
To słucham. Bo jeżeli Ty się tak mądrzysz to zapewne uczestniczyłeś w negocjacjach transferowych i w ogóle nie opuszczałeś Meliksona na krok. To kiedy należo go sprzedać, z jakiego wielkiego klubu miał propozycję i ile za niego mogliśmy minimalnie wziąć? Tylko nie pisz, że dużo więcej niż dało klub z Francji tylko konkretnie.
W FM pewnie non stop napływały za niego oferty .

Ja pragnę tylko przypomnieć, że od momentu błysku Meliksona w el.LM do jego odejścia upłynął mniej więcej rok. Dodatkowo w tym czasie Maor odniósł kontuzje, a po powrocie już tak nie błyszczał. Jak jeszcze doliczymy do tego to, że klub leciał mu w momencie transferu hajs, to raczej za dużych perspektyw na większą kasę za transfer nie było.

Niektórym chyba się zdaje, że na kwotę transferową składa się tylko jeden czynnik - potencjał zawodnika jakim dysponował/dysponuje, a wszystkie inne rzeczy schodzą na dalszy plan i są nieważne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.01.2014, 12:18
Kluczowy przy transferze Meliksona był jego wiek 28 lat. Zatem mizerna szansa że jakiś klub na Zachodzie go weźmie po to żeby ewentualnie dalej odsprzedać z zyskiem. Ponadto to piłkarz podatny na kontuzje ze sporymi wahaniami formy co nie powinno dotykać już piłkarza w wieku 28 lat.

Gdyby Melikson miał 21 lat i wypłynął na szersze wody grając w Wiśle w pucharach oraz dodatkowo zakotwiczył w kadrze Izraela to spokojnie dostalibyśmy za niego w przedziale 3-5 mln euro przy jego umiejętnościach. Wiele klubów chciałoby go kupić jako inwestycję do oszlifowania na wyższym poziomie i dalszego odsprzedania za 2-3 razy tyle co go kupili do jeszcze bogatszych klubów.
Ale za 28 latka po kontuzjach? Chętnych z większą kasą nie było bo to żadna inwestycja. Taka Tuluza woli dać 3 mln za Furmana z myślą że chłopak się rozwinie (ma 21 lat). Ten sam Furman w wieku 28 lat kosztowałby pewnie z 300 tysięcy euro
Wiek jest kluczowy przy transferach z naszej ligi. Inaczej jest gdy są to uznani piłkarze gdzie jeden przechodzi z MU do Realu... ale to inna bajka
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 05.01.2014 o godz. 12:21.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.01.2014, 14:51
Ciekawe, jak Małecki będzie wyglądał na wiosnę, kiedy przejdzie inny okres przygotowawczy. Czy znowu będzie starym Patrykiem? Zobaczymy, ile prawdy jest w jego historyjkach o niedobrym Smudzie. Na pewno będę śledzić jego rozwój (albo regres, to się okaże).

Na tę chwilę cieszę się, że pozbyliśmy się problematycznego zawodnika, ale też liczę, że szybko kogoś sprowadzimy w jego miejsce. Mam nadzieję, że Wisła kupi porządnego skrzydłowego, bo już jesienią było z tym krucho, a teraz jak odszedł jeszcze marny bo marny, ale zawsze skrzydłowy, to sytuacja wygląda tak, że mamy Donalda, Sarkiego (który już bukuje bilet do Turcji), Boguskiego, od biedy Fryca... Czyli kaszana.

Ktoś wie, co z Szewczykiem? Wraca, czy ma wypożyczenie do końca sezonu?
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 05.01.2014, 15:36
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie jak radzi sobie Szewczyk na wypożyczeniu? Dla mnie gość z mega możliwościami, a przy naszej obecnej kadrze na pewno by się przydał.

Szewczyk: 13 spotkań 1 bramka, odkąd przyszedł raczej gra w ataku w pierwszym składzie.
Buras: 12 spotkań 0 bramek i asyst, raczej we wszystkich meczach wchodził z ławki , a ich Okocimski jest na ostatnim miejscu w I lidze.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.01.2014, 16:50
Szewczyk piłkarsko to o wiele słabszy Małecki. Na rezerwy moze byc, nic wiecej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.01.2014, 17:20
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Wisła kupi porządnego skrzydłowego, bo już jesienią było z tym krucho, a teraz jak odszedł jeszcze marny bo marny, ale zawsze skrzydłowy, to sytuacja wygląda tak, że mamy Donalda, Sarkiego (który już bukuje bilet do Turcji), Boguskiego, od biedy Fryca... Czyli kaszana.
Fryc nie jest skrzydłowym. Kierując się tą logiką, to od biedy mogą na skrzydle grać jeszcze Piotrek Brożek, Burliga, Nalepa czy Uryga. Może tam grać nawet Gerard Bieszczad...

Z zakupami może być ten problem, że nie ma pieniędzy ani na transfery, ani na kontrakty, a na liście wakatów mamy tez drugiego napastnika i ew. następców tych, którzy mogą odejść.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.01.2014, 19:51
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
To słucham .
Nie musisz słuchać tylko pomyśl, czy lepiej jest sprzedawać piłkarza za Kulawika, czy większa korzyść będzie za Smudy, czy Garguła, Jovanović, Bunoza, grali lepiej za Kulawika, czy teraz za Smudy.. Jak sobie na te pytania odpowiesz, to dalej..czy Melikson grałby lepiej za Smudy czy gorzej, czy wartość jego rynkowa wzrosłaby czy zmalała..I jak już rzecz przeanalizujesz to zobaczysz ile w tym winy Bednarza (który cały czas go wyrzucał z Wisły, stąd stracił do niej chęć gry, ale gdy on grał słabo, podobnie grali inni), ciąć koszty, czyli odfajkowywać odejścia kolejnych piłkarzy to nie jest wszystko co powinien robić aktualny prezes Wisły, powinien też trochę myśleć z choć niewielką dozą antycypacji, choć tyle.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 19:56
Oczywiście to Bednarz podsunął mu pomysł po którym nagle przestać grać i zaczął łapać dziwne kontuzje. Przejebane muszą mieć ludzie którzy rano po otwarciu oczu widzą łysego Jacka.

Tak własnie wygląda rozmowa z miloszami.
A: Przedstaw fakty
MIŁOSZE : Nie przedstawie bo tak naprawde wiem tylko tyle co przeczytam w gazecie krakowskiej...ALE jeśli pomyślisz tak jak JA to będziesz wiedział JAK BYŁO!

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 05.01.2014, 20:11
Niee, skądże, Bednarz po przyjściu do klubu skonsolidował drużynę, zachęcał wszystkich do pozostania w klubie stąd wszyscy zaczęli grać dużo lepiej, zarówno Biton jak i Melikson dowiedzieli że Wisła na nich bardzo liczy na wiosnę i na innych też liczy, no i w ogóle było fajnie .., szkoda tylko że to ironia, a nie rzeczywistość.

PS. Na demagogię SZPROTSONÓW nie powinno się odpowiadać, ..ale co tam, zrobiłem wyjątek.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 20:19
Załóżmy że masz racje, i w takiej sytuacji zachowanie piłkarzy sciągniętych przez Holendrów bardzo dobrze o nich świadczy, tzn że są profesjonalistami jak np. Zieńczuk czy Cantoro którzy wiedzieli ze odejdą a grali na 100%. No ale Zienia i Mauro nie sciagnęli Holendrzy bo nie byli ich fumflami. Dobrze ze Pareiko polecony przez Frankowskiego nie szedł tym torem bo byśmy z ligi spadli ,w końcu puszczałby co leciało, przeciez wiedział że Wisła juz na niego nie będzie liczyć.

Powiedz mi MIŁOSZu kim Ty jesteś skoro sugerujesz Bednarzowi by powinien też trochę myśleć. Rozumiem że miałes juz do czynienia z takim stanowiskiem jakie on piastuje, no ale wolę zapytać.

p.s. nie wiedziałem ze dyr. sportowy konsoliduje druzynę, myślałem ze szatnię trzyma trener,no ale co ja tam wiem... Na szczęście Ty mi powiesz jak to dokładnie wygląda i wyglądało.

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.01.2014, 20:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fryc nie jest skrzydłowym.
Donald też nie
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 05.01.2014, 20:44
raindog napisał(a):Wyświetl post
Piszczek też całe życie grał jako napastnik, a Bunoza jako środkowy.

O ile w przypadku Jovanovica, zmienność pozycji nie wchodzi w rachubę, u innych może być inaczej.
Absolutnie tak, Jova na środku daje radę, na boku obrony już nie.
- Na nic tu Twoje małe prowokacje, wartość Pana Bednarza poznali w Legii gdy tam pracował, poznał Pan Cupiał gdy go z klubu wyrzucał, a teraz boss ma taki kaprys aby był u nas ponownie, ot kto bogatemu zabroni..
-Zawsze mnie bawią tacy Internetowi adwokaci cudzej nieudolności, jak Ty, Bednarz od 12 marca 2012 roku był na stanowisko wiceprezesa zarządu Klubu do spraw sportowych i robił co mógł aby było coraz ciekawiej ..i robi tak do dziś, np. zapowiedział już jako prezes iż w połowie roku 2014 będą u nas tylko kłopoty bogactwa, wprost nie mogę się doczekać.

EDIT do postu poniżej
Jagul

Rzecz polega na tym iż nikt tu nie kwestionuje iż Melikson chciał odejść, tyle że nikt z włodarzy Wisły w tym jej prezes nie namawiał go do zagrania jeszcze pół rundy kolejnego sezonu i przy nowym trenerze, ano właśnie trenerze.., albowiem Pan Kulawik to kiedyś świetny piłkarz, ale trener żaden, otóż przy nowym szkoleniowcu Panu Smudzie szansa na bardziej intratny dla Wisły kontrakt byłaby znacznie większa.. wiesz to jest tak że ja patrzę na punkt widzenia Wisły, bo dla Maora im szybciej się wydostał się z polskiej ligi tym lepiej..
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.01.2014 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2014, 21:25
milosz napisał(a):Wyświetl post
Nie musisz słuchać tylko pomyśl, czy lepiej jest sprzedawać piłkarza za Kulawika, czy większa korzyść będzie za Smudy, czy Garguła, Jovanović, Bunoza, grali lepiej za Kulawika, czy teraz za Smudy.. Jak sobie na te pytania odpowiesz, to dalej..czy Melikson grałby lepiej za Smudy czy gorzej, czy wartość jego rynkowa wzrosłaby czy zmalała..I jak już rzecz przeanalizujesz to zobaczysz ile w tym winy Bednarza (który cały czas go wyrzucał z Wisły, stąd stracił do niej chęć gry, ale gdy on grał słabo, podobnie grali inni), ciąć koszty, czyli odfajkowywać odejścia kolejnych piłkarzy to nie jest wszystko co powinien robić aktualny prezes Wisły, powinien też trochę myśleć z choć niewielką dozą antycypacji, choć tyle.
Sam może trochę pomyśl. Zawodnik też ma jakieś zdanie o jego sytuacji w klubie. Nawet jeżeli Bednarz nakłaniał Meliksona do odejścia, to można być w 99% pewnym, że i Melikson chciał odejść. Bo, co takiemu grajkowi jak on po grze w 7 drużynie ekstraklasy? (na koniec sezonu 2011-2012). Nawet nie miałby okazji, żeby się wypromować, a i gówno w kolejnym sezonie by osiągnął, bo był widać na początku sezonu jaka jest sytuacja jeśli chodzi o dyspozycje drużyny. Na pewno taki zawodnik, który w normalnej dyspozycji przerastał naszą ligę, miał chęć zostać i dalej topić się w tym gównie. Pojawiła się oferta, więc pewnie sam miał parcie, żeby Wisła ją zaakceptowała. Myślisz, że dlaczego było mu dane zagrać w pierwszych meczach sezonu 2012-13? Nie miał żadnej oferty, więc pewnie jak zobaczył ofertę z Francji to się nawet nie zastanawiał...
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.01.2014, 21:43
Jeśli my mamy 200tys zalegości w stosunku do Małego w tym momencie, to 700tys euro za Melikson rok temu rozeszło się na pniu. Pewnie mogliśmy trzymać Meliksona do teraz i sprzedać drożej, pytanie czy klub by jeszcze wtedy istniał, a nie podzielił losu innych bankrutów.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 21:47
art napisał(a):Wyświetl post
Jeśli my mamy 200tys zalegości w stosunku do Małego w tym momencie, to 700tys euro za Melikson rok temu rozeszło się na pniu. Pewnie mogliśmy trzymać Meliksona do teraz i sprzedać drożej, pytanie czy klub by jeszcze wtedy istniał, a nie podzielił losu innych bankrutów.
Pewnie, że mogliśmy go trzymać - milosz przecież z własnej kieszeni uregulowałby wszystkie nawarstwiające się zaległości finansowe klubu, żeby tylko Meliksona sprzedać "korzystnie"...

ps. Ciekawe kiedy nauczycie się, że z miloszem nie rozmawiamy o Bednarzu? W najlepszym przypadku nazwie Was członkami fanklubu łysego i tyle z Waszych postów
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 05.01.2014, 21:55
no tak jak ktoś ośmieli się skrytykować Bednarza to jest na posterunku stójkowy seresk.c2.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 22:11
no tak jak ktoś ośmieli się skrytykować Bednarza to jest na posterunku stójkowy seresk.c2.
zadałem Ci 2 pytania odnośnie Twojego wcześniejszego wpisu. Mógłbyś na nie odpowiedzieć?

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 05.01.2014, 22:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zadałem Ci 2 pytania odnośnie Twojego wcześniejszego wpisu. Mógłbyś na nie odpowiedzieć?

-Kwestionujesz rolę dezintegrująca Bednarza wiosną 2012, masz prawo.Nie chodź na mecze Wisły, nie rozmawiaj o Wiśle z innymi, nie czytaj gazet, żyj w hermetycznym pudełko, skoro Ci tam dobrze.
-To nie Twoja sprawa i nic nie ma to do rzeczy, to tak jakby polityka mogli krytykować tylko inni politycy, od kilku dekad kupuje bilety na R22 i mam prawo do krytyki, nie podoba się, Twój problem ..

PS stójkowy serek.c2 i kłótliwy szprotson, no proszę już zapomniałem jaki jest folklor tego forum, na szczęście to tylko folklor.

_______

EDIT do postu poniżej.
serek.c2
To co ja robie to jest właśnie krytyka, a Ty sprawdź kto to jest stójkowy
EDIT 2
I dobrze bo taki był mój zamiar, aby jej nie było.
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.01.2014 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 22:36
Sprawdź w słowniku co znaczy krytyka...

edit. nie wciągniesz mnie miloszu w tą bezsensowną dyskusję.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.01.2014 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 05.01.2014, 23:31
raindog napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, Donald bardziej pasuje mi na napastnika, niż na skrzydłowego. ...chyba, że w końcu ogarnie się taktycznie
Akurat Donald ma wiele atutów by atakować właśnie z głębi pola, ma też do takiej gry sporo do poprawy. Przykład schematu z dzisiejszego meczu w jaki sposób można go wykorzystać, tym bardziej że Garguła i Chrapek potrafią dostrzec i wyprowadzić w ten sposób partnera (pierwsza bramka dla Swansea).
Osobiście nie widzę go w roli napastnika.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.01.2014, 23:56
Panowie, wetnę się Wam

Milosz:
1) Klub ledwo zipiał jeśli chodzi o kontrakty. Powiedz mi - kto miałby opłacać i tak wysoki kontrakt Maora przez najbliższe pół roku? Bednarz wygrałby ją w Totku?
2) Jovanović nie gra dobrze, tylko poprawnie - jak zawsze. To Głowa błyszczy w obronie i zapieprza na boisku naprawiając też jego błędy.
3) Zakładam że wiesz jaka była sytuacja wewnątrz klubu? Maor był w sytuacji, w której nie dostawał regularnej pensji, Bednarz trąbił o problemach finansowych i potrzebnych cięciach + sytuacja z reprezentacją? Na jego miejscu chciałbyś tu zostać czy wolałbyś naciskać na transfer?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.01.2014, 00:07
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Donald też nie
Jeżeli nie widzisz różnicy w wyszkoleniu Donalda i Fryca, to nie ma sensu ciągnąć tematu. Napisałem - grać może każdy, nawet Bieszczad.
Jak - to już inny temat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.01.2014, 00:18
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Panowie, wetnę się Wam

Milosz:
1) Klub ledwo zipiał jeśli chodzi o kontrakty. Powiedz mi - kto miałby opłacać i tak wysoki kontrakt Maora przez najbliższe pół roku? Bednarz wygrałby ją w Totku?
2) Jovanović nie gra dobrze, tylko poprawnie - jak zawsze. To Głowa błyszczy w obronie i zapieprza na boisku naprawiając też jego błędy.
3) Zakładam że wiesz jaka była sytuacja wewnątrz klubu? Maor był w sytuacji, w której nie dostawał regularnej pensji, Bednarz trąbił o problemach finansowych i potrzebnych cięciach + sytuacja z reprezentacją? Na jego miejscu chciałbyś tu zostać czy wolałbyś naciskać na transfer?
Bednarz trąbił, bo Cupiał jak zwykle zrobił głupotę... chciał wszystko na już, na teraz... zatrudnili Lameya zamiast młodego Olkowskiego... przypuszczam, że wyszłoby o wiele taniej zatrudnić zawodnika perspektywicznego, niż piłkarza doświadczonego, z obyciem w europejskich pucharach, ale Cupiał chciał drużynę na już. Innym przykładem jest również Ivica Iliev - pomysł Kapki. Kolejnym przykładem jest Biton - zawodnik wypożyczony stricte na rozgrywki w Lidze Mistrzów. Cały plan Cupiała był pomysłem zbyt kosztownym i sam Cupiał powinien był zdawać sobie z tego sprawę. Niestety nie bardzo miał tego świadomość.

Należy też podnieść fakt, że za Basałaja Wisła miała najlepszy marketing - nie tylko piłkarze bronili się sami, ale też zostali doskonale zareklamowani. Marketing Wisły gwarantował wówczas jakość. W chwili obecnej to marne żebranie o dodatkowych kibiców.

Generalnie - za czasów Valcxa mieliśmy piłkarzy, którzy zbyt dużo kosztowali, ale niewiele wnosili. Nie oznacza to jednak, że byli też tacy, którzy zdecydowanie byli warci pieniędzy na nich wydanych.

Nie mówię jednocześnie, że Bednarz kłamie. Bednarz sam w sobie może nie kłamie, ale jego postawa wynika z niespełnionych marzeń Cupiała i jego chorej ambicji, by dostać się do Ligi Mistrzów.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.01.2014, 00:23
Ależ ja zdecydowanie wiem że to Cupiał popełnił błąd. Ale nie możemy winić za to Jacka, który dostał polecenie przyjdź i to napraw, więc chłopina zaczął sprzątać.
Tak naprawdę Ivica byłby genialną opcją, ale jako joker do dobrego zespołu. Jeśli wsadzić go na 30 ostatnich minut mógłby sporo namieszać. Technicznie to mistrz, miał też jako taki pomysł na grę.

Cupiał pozwalając na takie transfery nie spełnił się nie jako właściciel, ale przede wszystkim jako biznesmen. Więc teraz patrzy na Wisłę pod względem biznesu, dlatego nie sypie obficie kasą. Myślę że drugi raz do takiej sytuacji nie dojdzie.

O marketingu niestety nie mogę się wypowiedzieć, bo na tej sprawie akurat się nie znam.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 06.01.2014, 00:30
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Panowie, wetnę się Wam

Milosz:
1)klub cały czas ledwo zipie, przed holendrami, po holendrach, czyli jest bez zmian od dawna, rzecz w tym że aby dokonać prostej kalkulacji, sprzedajemy teraz taniej, czy później drożej.. ja uważam że to drugie. Co do pensji za te pół dodatkowe roku, toż podobno inni mają zaległości, no to Maor dołączyłby do innych (to tylko luźna hipoteza).. a oddano by mu z kwoty transferowej. Ważne by było, aby wiedział iż dobra gra jesienią br., to dobry transfer dla niego plus kasa z pensji w momencie transferu, tyle że w klubie od początku tzw. wielkiego przesilenia liczy się tylko cięcie kosztów, jedna gęba do karmienia mniej to jeden problem mniej, stąd Sobolewski, Wilk, Genkow, czy Małecki odchodzą gratis, być może z zaległościami za pensje, które jakoś się klajstruje przy ich pozbywaniu się.
2)Jovanonović gra dobrze na tle np. prawego obrońcy Burligi, czy w ofensywie Boguskiego. Zaś w porównaniu do gry Głowackiego, to wszyscy (może z wyjątkiem Miśkiewicza i Pawła Brożka) grali max tylko poprawnie lub źle. Na tle Arka Głowackiego, Jova gra tylko poprawnie , okay, zgoda.
3)Zgoda, tak było i co to zmienia. Punkt widzenia Maora mało mnie obchodzi, liczy się tylko to co dobre dla Wisły. A scenariusz który opisałem w p.1) był możliwy, czy ryzykowny , owszem tak, moim zdaniem jednak lepszy od zrealizowanego.
PS mam takie wrażenie że co by nie zrobiono w klubie to zawsze znajdą się adwokaci takiego postępowania, jakoś jestem pewien ze gdyby Maor odszedł całkiem darmo, to też uznano by że to super decyzje.. stąd już wiem iż cokolwiek nie zdarzy się w kontekście Bunozy będzie to jedynie słuszna decyzja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów