The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2013, 14:31
Czy w FM 2014 są herby i koszulki czy tak jak zawsze trzeba ściągnąć i wgrać ja po wgraniu nowego systemu do 13 nie mam nic i lipnie się gra :/
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.11.2013, 18:12
"jak zawsze trzeba ściągnąć i wgrać".
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.11.2013, 18:54
Do gry potrzebny jest jakiś specjalny crack albo witaminka? Bo nie mam prawdziwych nazwisk.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.11.2013, 12:40
Potrzebny fix.

http://catshare.net/NFDaJrdJHHYQbuWp/fm2014fix.rar

Wolne pobieranie -> czekamy 60 sekund -> przepisujesz kod -> pobierasz -> Wypakowujesz i instalujesz do folderu z grą.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.11.2013, 22:40
TO pograłem... od razu na starcie crash dumps
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.11.2013, 00:01
czyli są takie jaja jak rok temu ? Oj

PS. Może ktoś wrzucić screena ze składem Wisły z FM14 z widoczną wartością piłkarzy ?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez mistico : 19.11.2013 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.11.2013, 22:26
Cytat:
Ja czekam na 14 ale dopiero będę mieć w święta tak że myślę zacząć w tym roku jeszcze coś szaprać 14 a teraz gram 13 fraiburgiem a zacząłem jako bezrobotny bo nigdy tak nie próbowałem grać
Jako bezrobotny zacząłeś mając status niedzielnego piłkarza/amatora/zawodowca/reprezentanta kraju? Ja też zacząłem sobie grać jako bezrobotny (w FM11 bo dla mnie to najlepsza wersja) i wziąłem opcje menedżer amator. Przyęli mnie do Unii Tarnów, awansowałem z 3 ligi (4 klasa rozgrywkowa) do 1 ligi (2 klasa) i tak się kiszę z tą Unią już któryś sezon. Status z amatora na zawodowca mi się nie zmienił i jest trochę lipa. Nie chcą mnie przyjmować do lepszych klubów, nawet jakieś lepsze kluby z 1 ligi mnie nie biorą.
A W Unii ciężko się gra bo budżet płacowy mały, piłkarze drodzy też przychodzić nie chcą (tzn posprowadzałbym niezłych kopaczy ale za mało im mogę zaoferować pensji) i trochę w martwym punkcie utknąłem.
Z ciekawości zrobiłem nowego menedżera ze statusem zawodowiec i od razu mnie chcieli do Hajduka przyjmować. Ale na razie dalej gram tą Unia i mam plan awansować do Ekstraklasy i zobaczyć czy to zmieni mój status z amatora na zawodowego trenera.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 20.11.2013, 00:28
nie wiem, czy to Ci coś da. Ja w FMa zawsze gram na dwóch managerów - jeden Wisłą, drugi bezrobotny. I tym bezrobotnym w FM12 nająłem się w drugiej lidze Islandzkiej. Tam byłem skazywany na spadek, a wygrałem ligę. Później w islandzkiej ekstraklasie zająłem 2 albo 3 miejsce, nie pamiętam. W każdym razie nic to w mojej reputacji nie zmieniło, dalej dla innych klubów byłem ogórem, nawet dla klubów z Islandii
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.11.2013, 01:39
Może ten element grze jest niedopracowany bo trochę dziwne, że jeśli zaczynamy przygodę z trenerką jako amator i prowadzimy klub kilka lat, awansujemy do wyższych lig, zdobywamy jakieś tam miejsca to nam się nie zmieni status na zawodowca.
Zobaczymy, na razie pomęczę tą Unię jeszcze i dam znać jeśli coś z tego wyjdzie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 20.11.2013, 13:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Może ten element grze jest niedopracowany bo trochę dziwne, że jeśli zaczynamy przygodę z trenerką jako amator i prowadzimy klub kilka lat, awansujemy do wyższych lig, zdobywamy jakieś tam miejsca to nam się nie zmieni status na zawodowca.
Zobaczymy, na razie pomęczę tą Unię jeszcze i dam znać jeśli coś z tego wyjdzie
panowie, chyba nie rozumiecie tego statusu. "amator" dotyczy waszego doświadczenia piłkarskiego i siłą rzeczy jak się jest menedżerem, a nie piłkarzem, to ten status się nie zmieni, choćbyście wygrali LM Pi....rowem Wy....ów. jedna rzecz, która się zmienia, to znajomość na świecie i od tego w dużej mierze zależy zainteresowanie innych klubów waszą osobą, wiadomym jest tylko, że istnieje zależność nieznany + reprezentant kraju > nieznany + amator.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.11.2013, 17:11
Cytat:
panowie, chyba nie rozumiecie tego statusu. "amator" dotyczy waszego doświadczenia piłkarskiego i siłą rzeczy jak się jest menedżerem, a nie piłkarzem, to ten status się nie zmieni, choćbyście wygrali LM Pi....rowem Wy....ów. jedna rzecz, która się zmienia, to znajomość na świecie i od tego w dużej mierze zależy zainteresowanie innych klubów waszą osobą, wiadomym jest tylko, że istnieje zależność nieznany + reprezentant kraju > nieznany + amator.
Kurde, racja. Jakoś mi to do głowy nie przyszło. Ale zależność, o której piszesz jest wielka bo niedzielnego piłkarza jako menedżera chcieli przyjąć max do 3 ligi polskiej (do słabych klubów), jak zacząłem grać jako amator to dostałem angaż w Unii czyli kandydata do awansu z 3 ligi. Tak jak pisałem wyżej, z ciekawości też zrobiłem menedżera jako zawodowca i od razu na dzień dobry chcieli mi dawać Hajduka do prowadzenia. Domyślam się, że reprezentant kraju mógłby dostać posadę w Barcelonie czy innym MU.
Trochę to jest głupio urządzone bo to, że ktoś jest zawodowym piłkarzem narodowości polskiej to nie oznacza, że dostałby posadę w Hajduku. Także z moich obserwacji i prowadzenia Unii to nierealnie wygląda to z jakiego pułapu startujemy oraz bezsensowne jest to, że robiąc 2 awanse nawet nas nie chcą zatrudnić w klubie z równoległej ligi.
Rzeczywiście te statusy dotyczą życia menedżera jeszcze jako piłkarz ale tak naprawdę wygląda to tak jakby był to niejako status menedżera (chociaż wiadomo niedzielny piłkarz czy reprezentant kraju mają się ni jak jeśli chcemy określić zaawansowanie menedżera)
No nic, pogram tą Unią. Domyślam się, że dopiero wygrywanie najwyższych krajowych rozgrywek pozwoli na znaczący wzrost reputacji menedżera a to przełoży się na oferty pracy.
drozd:
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 23.11.2013, 00:21
może ktoś w końcu napisać, czy warto przeszukiwać internet w poszukiwaniu FM14 ? Czy są crashe jak rok temu ?
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 23.11.2013, 04:14
Crashe nie zaleza od wersji FMa tylko od twojego komputera. Jak chcesz 14 odpalac na tym samym sprzecie, na ktorym wczesniej miales crashe to nie polecam bo znowu je bedziesz mial.
Co do samej gry. Oryginal kupilem i tak bardzo mi sie spodobal ze po tygodniu skasowalem i wrocilem do 13 z uaktualnionymi skladami na obecny sezon.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 23.11.2013, 11:02
Crashe z 13 były spowodowane wadliwym crackiem, nie sprzętem.
też czytałem, że 13 lepsza. Z tym że mi ta 13 jakoś nie podpasowała... Za dużo rzeczy do robienia, w poprzednich FMach ustawiałem jedną taktykę i grałem nią cały czas w drużynie, a w 13 już ciężko z czymś takim. No chyba, że to Wisłą się tak ciężko gra w 13 i po prostu to o to chodzi, a nie o to, że jest za trudny. Obecnie nie mam żadnego FMa i nie wiem, za którego się wziąć.

Inżynierka co raz bliżej, także taki zabieracz czasu się przyda
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.11.2013, 11:26
A więc co do mojej przygody jako trener bezrobotny. Udało mi się Unią awansować do Ekstraklasy. Co się okazało ściągnąłem taką zajebistą łatkę do gry, że grając w ekstraklasie nie da się zarejestrować do rozgrywek na rundę jesienną żadnego piłkarza ze swojego składu... Da się to dopiero zrobić na rundę wiosenną... Efekt tego, że mi żadnego piłkarza nie zgłosiło był porażający. Grałem szarakami i przegrałem 18 meczów na jesień, straciłem 70 ileś bramek... Mimo tego zaproponowano mi objęcie posady w Arce Świni (też ekstraklasa). Klub z większą reputacją, lepszym budżetem płacowym i transferowym. A więc jednak nie było tak źle, po awansie do ekstraklasy ma się już jakąś reputacje i chcą zatrudniać w lepszych klubach.

Cytat:
też czytałem, że 13 lepsza. Z tym że mi ta 13 jakoś nie podpasowała...
Nacinaj w FM11. Najlepsza część. W 13 grałem tylko w demo. 12 mi się nie podobała. W 11 już jest wszystko, tryb 3D, zmienna reputacja ligi i jakiś bardziej dostępny ten FM - tak jak piszesz w innych jest za dużo tych bajerów. Mnie też to wkurza bo bez przesady, co mnie te wszystkie niuanse obchodzą, ja chcę się pobawić, prowadzić klub, ustalić trening, taktykę, porobić transfery a nie się zajmować mało ważnymi sprawami. Wiem, że w 13 był ten tryb classic ale z tego co pamiętam to jak to włączyłem to znowu jakoś za bardzo to wszystko było okrojone.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.11.2013 o godz. 11:30.
drozd:
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 24.11.2013, 05:45
mistico napisał(a):Wyświetl post
Crashe z 13 były spowodowane wadliwym crackiem, nie sprzętem.
też czytałem, że 13 lepsza. Z tym że mi ta 13 jakoś nie podpasowała... Za dużo rzeczy do robienia, w poprzednich FMach ustawiałem jedną taktykę i grałem nią cały czas w drużynie, a w 13 już ciężko z czymś takim. No chyba, że to Wisłą się tak ciężko gra w 13 i po prostu to o to chodzi, a nie o to, że jest za trudny. Obecnie nie mam żadnego FMa i nie wiem, za którego się wziąć.

Inżynierka co raz bliżej, także taki zabieracz czasu się przyda
kolego na chlopska logike jakby crashe byly spowodowane zlym crackiem to szybko by to zostalo skorygowane i nie zadawalbys takiego pytania

gralem w 11,12,13 na jednym komputerze - zawsze mialem raz czesciej, raz rzadziej crashe
ostatnio kupilem nowego laptopa - gralem w 13,14 - ani jednego crasha
poza tym z tego co pamietam z oficjalnego forum fma kolesie ze sports interactive sami nie potrafili wytlumaczyc tego crash "fenomenu"
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 26.11.2013, 16:39
Jako bezrobotny zacząłeś mając status niedzielnego piłkarza/amatora/zawodowca/reprezentanta kraju? Ja też zacząłem sobie grać jako bezrobotny (w FM11 bo dla mnie to najlepsza wersja) i wziąłem opcje menedżer amator. Przyęli mnie do Unii Tarnów, awansowałem z 3 ligi (4 klasa rozgrywkowa) do 1 ligi (2 klasa) i tak się kiszę z tą Unią już któryś sezon. Status z amatora na zawodowca mi się nie zmienił i jest trochę lipa. Nie chcą mnie przyjmować do lepszych klubów, nawet jakieś lepsze kluby z 1 ligi mnie nie biorą.
A W Unii ciężko się gra bo budżet płacowy mały, piłkarze drodzy też przychodzić nie chcą (tzn posprowadzałbym niezłych kopaczy ale za mało im mogę zaoferować pensji) i trochę w martwym punkcie utknąłem.
Z ciekawości zrobiłem nowego menedżera ze statusem zawodowiec i od razu mnie chcieli do Hajduka przyjmować. Ale na razie dalej gram tą Unia i mam plan awansować do Ekstraklasy i zobaczyć czy to zmieni mój status z amatora na zawodowego trenera.

Jako reprezentant kraju tak jakoś
Odpowiedz cytując
Alex_Morgan
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 07.12.2013, 14:56
Mam trochę dziwne pytania. Mianowicie jak włączyć tryb tekstowy w FM 13? Nie chce mi się za każdych razem oglądać tych meczów, nawet najważniejszych akcji.
Odpowiedz cytując
Dzordzu
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 15.12.2013, 11:10
Potrzebuję FM 2012. Sprawdzonego na jakimś sensownym serwerze. ma ktoś może ;>
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.12.2013, 16:13
Odwiedź exsite.pl, ewentualnie peb.pl i poszukaj Bo nie wiem, czy mnie nie zbanują za takie linki.
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 25.12.2013, 14:01
Czy Wy też tak macie że w FM 2014 nie macie oryginalnych nazwisk w żadnym z klubów czy tylko ja tak mam że czegoś nie dograłem proszę o pomoc
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.12.2013, 14:22
pelek napisał(a):Wyświetl post
Czy Wy też tak macie że w FM 2014 nie macie oryginalnych nazwisk w żadnym z klubów czy tylko ja tak mam że czegoś nie dograłem proszę o pomoc
Przed startem gry jest opcja użyj prawdziwych nazwisk, na 100% ją odznaczyłeś.
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 25.12.2013, 14:31
hmm odpale jeszcze raz i szukam
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 25.12.2013, 14:35
Dzięki znalazłem Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 29.12.2013, 12:51
Panowie gdzie mogę ściągnąć herby do ligi Holenderskiej bo nie mam :/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.01.2014, 12:15
Panowie mam pytanie, warto grać w nowego fm'a? jakoś mnie nie przekonuje, gram obecnie w 12 i nie zamierzam się ruszać...chodź nie powiem 14 kusi
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.01.2014, 13:54
Ponoć 12 najlepsza sporo osób w nią gra i nie myśli się przesiadać. Powiem Ci tak, jeżeli masz grać na łatce 14.2, daruj sobie. Ja gram na 14.1.3, rewelacji nie ma, powiem więcej są niedociągnięcia (chociaż nie aż tak duże jak niektórzy piszą), ale już się przyzwyczaiłem.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 17.01.2014, 08:55

WTF ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2014, 14:25
Normalne to nie jest albo tak zrobili specjalnie albo nie wiem zobacz na to:

Ok czas na karierę w FM 14 zagrałem jeden sezon Wisełką, byłem negatywnie nastawiony do 14 i dalej jestem.Co mnie wkurza ? przez połowę sezonu moja drużyna traciła duzooo bramek, trafiały się mecze hokejowe np.Amica-Wisła 3-5 Co mnie ogromnie wkurzyło. Oczywiście Mistrzostwo zdobyte 2 pkt nad Legią O.o.Pasiaste damy ograne dwa razy ,co mnie ucieszyło. Walka z Legią okraszona jednym zwycięstwem w sezonie zasadniczym jak i remisem, porażka z nimi w grupie mistrzowskiej.Mecz który zabolał? 3-4 z Górnikiem Zabrze dwie bramki zdobyte przez Zabrzan w końcówce plus jedna w doliczonym czasie gry zaraz na początku sezonu.Postawiło mnie w stopniu dużego zapytania czy grać dalej.z PP odpadłem z Chrobrym Głowów.Uwaga 6-4 na wyjeździe odpuściłem zupełnie, poszły rezerwy i tak się skończyło...z ligi spadły Zawisza i Widzew. Zawodnicy którzy zostali kupieni/podpisani za free na zasadzie łapanki:

David Hohs-Dobry bramkarz lepszy od Miśka gra regularnie w pierwszej 11
Olexandr Rybka-Tak ten Rybka z Szachtara na razie głęboka rezerwa przygotowywany do pierwszego składu,gdyż pewnie nie uda mi się przedłużyć umowy z Hohs-em
Sergey Politevich-solidny obrońca kupiony w zimie z Głową tworzą solidny środek obrony
Steeve Joseph-Reinette-darmowy prawy obrońca ściągnięty za Jove bo chciał odejść a ja też potrzebowałem kasy
Pavel Sitko-Klasa sama w sobie przyszedł za 25 tys za Pana Małeckiego który odszedł za 2.5 miliony zł stwierdził, że Wiśle za mojej kadencji grać nie będzie,nie żałuje.
Maxim Kotovich- Następca Garguła który podobnie jak Małecki stwierdził, że grać nie chce kupiony za 7 tys zł
Jefferson-ofensywny środkowy pomocnik grał z Kotovich'em dopóki nie dostał kontuzji i wygryzł młody Chrapek
Kacper Przybyłko-wypożczony z Koln zastępca Pawła Brożka który słabo grał w sezonie...
Ebi Smolarek-Gwiazda 27 meczów 16 bramek najlepszy zawodnik Wisły,ale 33 lata to już czas na poszukanie zastępcy

Rozczarowania:
Miśkiewicz: słabo,słabo i jeszcze raz słabo
Małecki,Garguła nie chcieli grać to nie droga wolna
Paweł Brożek-8 bramek mało jak na napastnika według mnie czasami nie dawał z siebie wszystkiego.

Gwiazdy:

Michał Chrapek 8 bramek i 11 asysty król środkowego pola już wiem na kogo stawiać w przyszłym sezonie.
Emmanuel Sarki-podobnie co Michał 8 bramek lecz 17 asysty o.O
Pawel Sitko-11 goli i 11 asyst
Ebi Smolarek-16 bramek, ale czy to gwiazda? jednego sezonu pewnie

Przyszłe Gwiazdy:

Rybka, Politevich,Ktovich

Cele:

Obrona mistrzostwa i gra w pucharach.Nie wiem czy dam rade awansować do fazy grupowej LM,ale jakby się udało to było by fajnie,poprawiło by to budżet klubu.

Transfery:

Może bramkarz,obrońca środkowy,prawy oraz Napastnik nie wiem czy nie dwóch...
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 25.01.2014 o godz. 15:05.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 06.06.2014, 10:29
Każdy na początku chce odejść ode mnie jest metoda ich zatrzymać Nie mam kasy na transfery kim bd grać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów