|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W sumie związane z motoryzacją,
Może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć przesłanki dzięki którym został ustanowiony zakaz parkowania wzdłuż błoń na Al.. 3 Maja? Z 3 lata regularnie zawsze na Wisłę przyjeżdżam autem i znalezienie miejsca przed meczem zajmowało maks 5 minut, a dziś istna masakra, nawet miałem w głowie myśli - o kurdę, Lechia w PP i Lubin to wypadki przy pracy i frekwencja wraca do normalnego poziomu ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A to nie jest z okazji 1 listopada? Widziałem wiele znaków zakazu parkowania z dopiskiem od 29go do 2go.
Sam też tam parkowałem 2 tyg temu jak na rolkach byłem. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wiąże się to prawdopodobnie z faktem, że miasto jako właściciel stadionu planuje zorganizować na placu przed stadionem parking płatny. Wobec możliwości parkowania za darmo na 3-Maja niewielu chętnych skusiłoby się płacić za możliwość pozostawienia samochodu. Nie wiem tylko czy brany jest pod uwagę plac od jednej Pd jak i od drugiej strony Pn stadionu.
Nie spodziewałem się że tak szybko wprowadzą to w życie, chyba, że jak pisze Kocur, wiąże się to z Wszystkimi Swiętymi ale nie bardzo widze sens akurat tam. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nawet nie gadajcie. Na Oleandry mam biuro firmy ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczytałem i generalnie plan jest taki jak opisuje Kaan. Najlepsze w tym ze sami nie wiedzą co zrobią z Al. 3maja gdy nie będzie pasu przeznaczonego do parkowania. Jak dla mnie kuriozalne jest kasowanie tak znakomitego miejsca do parkowania w bezpośrednim centrum miasta w miejscu idealnie do tego przeznaczonym. Z całym szacunkiem nie widzę sensu w parkowaniu blisko 2km od centrum jeszcze na płatnym parkingu pod stadionem. A już zamykanie miejsc przed meczem to chyba tylko łączy się z patrolami straży miejskiej tak chętnie wystawiającej mandaty dla osób parkujących w nie zawsze dozwolonych miejscach...
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Myślałem że sobie jaja robicie z tym zakazem ...
K.urwa jedyne miejsce rekreacyjne z dobrym dojazdem, bezpiecznie, nikt tam nie zapieprzał 80 km/h, spokojnie każdy przyjeżdżał pobiegać czy na spacer czy rolki. Rodziny z dziećmi do Parku Jordana. Teraz każdy poleci na Piastowską szukać miejsca albo na Focha. Tam też wprowadzą zakaz? To zaraz całą Wolę Justowską zastawią ludzie bo i tak będzie się opłacało podejść na Błonia. No ja p.ierdolę ![]()
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Panowie doradźcie laikowi
![]() Szukam jakiegoś 5cio drzwiowego hatchbacka, rocznik 07-09'. Ważne, żeby dało się wrzucić LPG (głownie jeżdżę po mieście, sporadycznie w trasę). Faworytem jest Astra III 1.6 - spory wybór, niezłe opinie. Po głowie chodziło mi jeszcze Bravo II, Ceed... Macie jakieś inne propozycje? Ew. komentarze odnośnie Opla? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narzeczona ma Astrę III GTC 1.6 w benzynie bez gazu. W moim uznaniu silnik wyłącznie do miasta, na trasie kiepsko sobie radzi. Spalanie po mieście 7,5 litra mierzone na dystansie 5 tys.km. Felgi 17 cali absolutnie zamulają auto z tą wersją silnikową. Zdecydowanie rekomenduję 15-tki. A i spalanie powinno nieco spaść z uwagi na węższą oponę. Zawieszenie dość trwałe, części bardzo tanie. Często podobno lubią lecieć cewki zapłonowe, czujnik płynu chłodzącego. Dla mnie auto prowadzi się nijako. Mało precyzyjny układ kierowniczy, brak wyczucia. Zawieszenie o wiele bardziej miękkie od mojej Alfy GT. Miejsca w środku spokojnie dla 4 osób + bagaż. Fotele kiepsko wyprofilowane, siedzi się jak na taboretach. Deska rozdzielcza zbudowana z samego plastiku, twardego w dotyku. Jeśli jeździsz tylko po mieście to ten silnik mógłby Ci podpasować, ewentualnie 1.8. Jeśli lubisz pocisnąć, nawet po mieście to rozglądaj się za 2.0 T. Diesle są dobre ale się nie opłacają na miasto.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
A może Mazda 2
Możwsz się umówić na jazdę próbną jaka organizuje najbliższy Ci salon mazdy. Wystarczy na stronie producenta wypełnić formularz zgłoszeniowy i wysłać. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam Astrę H 1,6. Z tym że sa 2 rodzaje silników 100 i 115 KM. Mam ten drugi. Dodam tylko, że wczesniej tez miałem Astrę H tylko w dieslu.
Ta kupiłem nową, w 1,5 r 24 tys, średnia spalania 6,8. Nowe to nie sprawia problemów, mi sise jeździ nim dobrze stąd już drugie takie auto. Jeżdżę spokojnie więc wystarcza, to auto jest cięzkie jak na swoją klasę stąd może wydawać sie mulaste przy ruszaniu. jakies konkretne pytania to zapraszam na pw ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnie samochodów posiadających Ferrari?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy takie urządzenie:
http://www.amazon.co.uk/Silverline-2...CAR+JUMP+LEADS wystarczy do odpalenia golfa 1.8 1995? Bo mam problemy z akumulatorem a muszę zostawić auto na lotnisku na parę dni i nie wiem czy odpali bez problemów... ![]()
Ddf
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja bym go podpiął pod dobry prostownik a wtedy kilka dni mu nie zaszkodzi - wielkich mrozów ma nie być.
Najwyżej kup kable za 20 zł i trzymaj w bagażniku. A zresztą za 20 zł to taryfiarze jeżdżą z kablami ![]() Co do prostowników - używałem tego: Bosch C3 http://www.strefakierowcy.pl/23919,p...3-automat.html ocena 11/10 ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odpisałem w innym temacie. Prostownik nic nie da bo Konrad pewnie zostawia samochód na ogólnodostępnym parkingu bez źródła zasilania. Odepnij po prostu minusową klemę z akumulatora, a zacisk odłóż w takie miejsce żeby przypadkiem nie dotykał "minusa" w akumulatorze. Jeżeli aku samo w sobie nie jest uszkodzone to bez problemu kilka dni wytrzyma. Mi Astra kiedyś stała tak 4-tygodnie po czym odpaliła od strzała.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Robota będzie od grudnia, po nowym roku trzeba pomyśleć o autko.
Mondeo o którym pisałem ciągle jeszcze gdzieś tam jest ale po jednej jeździe zachorowałem nieuleczalnie na Volvo s60 2.5 T 210 KM. Pomijając że autko też duże i wygodne to ten silnik miażdży. Kopie niesamowicie a 12 litrów w mieście to uważam za idealny wynik przy dynamicznej jeździe. Problem w tym że fajne egzemplarze to 40-45K. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Hehe, no właśnie do prezesa daleko.
Robota fajna ale dużo mniej płatna niż oczekiwałem. Ciężko będzie na razie cokolwiek odłożyć. W ogóle zakup czegokolwiek dopiero po nowym roku (styczeń, luty), coś się jeszcze może zmienić . Że tak uściślę, fakt że autko mi się nieziemsko spodobało nie znaczy że je kupie ![]() Ceny części obadałem, kumpel ma v70 to prawie identyko, tylko ma inny silnik. W ogóle dziwne jest że ta sama jednostka jest w mondeo 2.5 turbo i w fordzie pali średnio dwa litry więcej...
Ostatnio edytowane przez Kocur : 27.11.2013 o godz. 20:37.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heh, ja niestety z pracą dalej walczę i pomału tracę nadzieję na znalezienie czegoś satysfakcjonującego. Chyba lepiej poświęcić czas spędzany na pisaniu CV i LM na poszukiwani klientów i rozwój swojej spółki. Chociaż ciągle gdzieś ta nadzieja się tli...
Co do Volvo, fajna fura oprócz tego, że na tylnych siedzeniach usiąść mogą tylko dzieci. Koszmarnie mało miejsca na nogi. Mi to takie S60 się marzy w R`ce, 300 KM i napęd na 4 buty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mam problem przy odpalaniu auta.Kilka dni temu raz odpalał,raz nie (normalnie kręcił jak co dzień) więc na początek naładowałęm akumulator.Po wsadzeniu akumulatora zapalał niemal jak przed 'awarią' po czym dziś odpalił,potrzymałem go troche na luzie bez gazowania i zaczął przygasać,aż wkońcu zgasł.Dwie kolejne próby powiodły sie,samochód zapalił lecz po 5 sekundach gasł i nie reagował wogóle na gaz.Po 20 minutach odpalił i na gaz już reagował,ryzyko było nim jechać więc wsiadłem do drugiego auta
dodam,że jest to benzyna. Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie wiecie może czy przekraczając granice Zachodnią czy tam Południową można mieć kłopoty jadąc autkiem z wyciętym DPF?
Oczywiście podobnie jak w Polsce usuwanie jest nielegalne - ale wiadomo jak jest u nas, każdy ma to w dupie. Ciekawi mnie czy np. w Dojczlandi policja włazi pod auto i sprawdza? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Filtry są usuwane najczęściej w ten sposób, że wycina się jego wnętrzności natomiast obudowa filtra pozostaje stara. Z zewnątrz tzn. patrząc na niego a zwłaszcza bez kanału tylko schylając się pod auto nie zorientujesz się czy filtr jest czy go nie ma. Policmajstrzy musieli by Ci zbadać skład spalin żeby podjąć merytoryczną dyskusję z której zawsze się wytłumaczysz, że ty kupiłeś auto w obecnym setup`ie i "who know what was before"
. Według mnie nie do udowodnienia przez co nie przejmowałbym się tym zupełnie. A zwłaszcza w Niemczech gdzie pewnie Policji nawet się nie śniło, że można takie rzeczy robić ![]()
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 10.12.2013 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet analizator spalin tak do końca prawdy ci nie powie bo auta z wyciętym też mieszczą się w normach. TAki test był na TVN turbo. Wiec raczej nie do sprawdzenia.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak właśnie mi się wydawało że podczas kontroli to mogę im w balonik dmuchnąć co najwyżej.
Gorzej będzie jak idioci wymyślą żeby to podczas corocznych przeglądów sprawdzać ... Tak się głośno zastanawiam bo może będzie za miesiąc okazja kupić Vectrę C z pewnej ręki za dobrą kasę - bez DPF właśnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak pisze MatMario, często nawet po wycięciu DPF auta spełniają normy emisyjne i środowiskowe wobec czego nawet jak będą sprawdzać na przeglądzie to mówisz, że takie auto kupiłeś i koniec. Przecież nikt Ci nie będzie ciął wydechu kątówką żeby sprawdzić czy filtr jest czy nie. DPF to nie jest filtr, który wkręcasz/ wykręcasz. Jest to element spawany. To tak jakby diagnosta kazał Ci rozcinać tłumik żeby sprawdzić czy w puszce masz elementy wygłuszające.
Co do silnika bardzo dobry motor. Mam taki u siebie w Alfie. Tyle, że u mnie on seryjnie nie posiada DPF. Jedna z najlepszych konstrukcji dieslowskich i silnikowych wogóle do Opla. Pamiętać trzeba tylko o systematycznym, okresowym czyszczeniu EGR`u. Ja ten zawór czyszczę wtedy kiedy wymieniam filtry i olej. Silnik totalnie bezproblemowy, o niezłej kulturze i spalaniu. Od czasu kiedy zacząłem dolewać oleju 2T kultura jeszcze większa a dymienie zauważalnie spadło. Prawie jakbym miał DPF ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
I doszliśmy do EGR
W poprzedniej VB mi padł ze starości, w sensie uszczelki sparciały i poleciał do kosza. Nawet nie był bardzo zapchany.Zastanawiam się co daje zaślepienie zaworka? Bo koszt minimalny. Plusy - nie zatka się Minusy - ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteś mniej ekologiczny...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
A nie trzeba programować kompa po tym?
Bo inna temperatura gazów będzie w silniku itp. Tak się pytam bo nie mam pojęcia ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
zabrali mi auto firmowe i dostane nowe dopiero 1 marca 2014.
jakie auto możecie polecić do powiedzmy 8 tyś. ważne żeby miał silnik nie większy jak 1.9 i żeby był 5 drzwiowy i co najważniejsze... żebym nie miał problemu żeby go sprzedać w marcu 2014. wolę raczej coś nowszego(z nowszym silnikiem) jak ładniejszego... czyli stare bety czy merole odpadają. raczej od 2003 w górę. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|