The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Piątkowy mecz zakończy się:
Zwycięstem Wisły! 30 93,75%
Remisem 2 6,25%
Zwycięstem Korony 0 0%
Głosujących: 32. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2013, 20:46. [17 kolejka] WISŁA Kraków - Korona Kielce, 22 listopada godzina 20:30
VS.

Witam,
Po dwutygodniowej przerwie spowodowanej towarzyskimi meczami naszej reprezentacji wracamy do szarej ligowej rzeczywistości. Przed nami 17. kolejka T- Mobile Ekstraklasy w której to nasza Wisła zmierzy się w piątek przed własną publicznością z Koroną Kielce. Początek spotkania zaplanowano na godzinę 20:30. Transmisję z Krakowa przeprowadzi stacja Canal + Sport HD.

Historia spotkań pomiędzy Wisłą Kraków a Koroną Kielce:

Sezon 2006/07

20 sierpnia 2006, 19:15, Wisła Kraków – Korona Kielce 2:0, Piotr Brożek 63, Branko Radovanović 89

Sezon 2007/08

10 sierpnia 2007, 20:00, Wisła Kraków - Korona Kielce 4:0, Paweł Brożek 5, Cleber 17 (karny), Niedzielan 19, Paweł Brożek 56.

Sezon 2008/09

Korona Kielce zdegradowna za udział w aferze korupcyjnej.

Sezon 2009/10*

30 kwietnia 2010, 20:00, Wisła Kraków - Korona Kielce 0:1, Jacek Kiełb 9.

Sezon 2010/11

17 września 2010, 20:00, Wisła Kraków - Korona Kielce 2:2, Paweł Brożek 44, Cezary Wilk 72 - Aleksandar Vuković 47, Andrzej Niedzielan 83

Sezon 2011/12

26 lutego 2012, 17:00 Wisła Kraków - Korona Kielce 0:1, Paweł Sobolewski 59.

Sezon 2012/13

11 maja 2013, 15:45 Wisła Kraków – Korona Kielce 3:0, Michał Chrapek 26,90 Patryk Małecki 87.

Wiślacy przed własną publicznością podejmowali Koronę siedem razy, bilans spotkań jest korzystny dla podopiecznych Franciszka Smudy, którzy trzykrotnie wygrywali a dwukrotnie spotkania kończyły się podziałem punktów i zwycięstwem gości.

Z obozu rywali.

Korona Kielce początek sezonu miała słaby, piłkarze prezentowali się poniżej oczekiwań i ciężko było sobie wyobrazić, że kielczanie mogliby powalczyć o górną połowę tabeli. Efektem słabej postawy było zwolnienie z klubu Leszka Ojrzyńskiego, który zespół objął w czerwcu 2011 roku. Za jego rządów Korona stała się zespołem grającym bardzo ambitnie ale czasami ta ambicja przeradzała się w brutalne faule i ostrą grę. Nowym szkoleniowcem kieleckiej jedenastki został Hiszpan – Jose Rojo Martin, przed którym postawiono jasny cel – poprawa skuteczności i gry drużyny. Znaczącej poprawy w grze Korony nie zaobserwowaliśmy, ponieważ kielczanie nadal balansują nad strefą spadkową zajmując 13 pozycję z dorobkiem 16 punktów.

Korona to drugi od końca zespół który ma najwięcej straconych bramek bo aż 29. Dziurawa defensywa to jeden z powodów słabej postawy Korony. Drugi z powodów to kontuzja Macieja Korzyma, który dopiero niedawno wrócił do gry i za nim wejdzie w rytm meczowy to za pewne będzie już przerwa zimowa.

W piątkowej konfrontacji Jose Rojo nie będzie mógł skorzystać z Tomasza Lisowskiego, który jest kontuzjowany, do gry natomiast zdolni już są Przemysław Trytko i Jacek Kiełb.

Piłkarze Korony pod lupą!

W składzie naszego najbliższego przeciwnika nie ma gwiazd, czy głośnych nazwisk, są natomiast zawodnicy, którzy w większości przypadków na boisku zostawią kawałek serca. Przeglądając skład Korony warto zwrócić uwagę na Zbigniewa Małkowskiego, który jest pewnym punktem swojego zespołu, podobnie zresztą jak Pavol Stano, który mimo swojego wieku wciąż jest podstawowym obrońcą bloku defensywnego. Do tego dodać należy jeszcze Pawła Golańskiego, Michała Janotę oraz najlepszego strzelca zespołu – Pawła Sobolewskiego.

Wisła rzuca wyzwanie! Podejmiesz się?

Wisła Kraków wyzwała swoich Kibiców na pojedynek! Piłkarze reprezentujący Białą Gwiazdę zaproponowali sympatykom Wisły zakład, który polega na uzbieraniu na dwóch najbliższych spotkaniach łącznie 32 tys. widzów. Jeżeli ta sztuka nam się uda to ostatni mecz w tej rundzie z Pogonią Szczecin – kibice będą mogli wejść za złotówkę!

Nie siedź w domu i nie klep w klawiaturę narzekając na frekwencję, pogodę i zły świat! Zacznij wymagać od siebie! Każdy na Reymonta! Nie da się lepiej zacząć weekendu niż na R22 dopingując swoją ukochaną drużynę!

Niech każdy zastanowi się czym dla niego jest WISŁA..

Meldunek z Reymonta.

Przegląd wieści z naszego klubu należy zacząć od blamażu w piątkowym sparingu. Nie popisali się zawodnicy, którzy dostali szansę gry i pokazania, że to że siedzą na ławce rezerwowych to czysty przypadek.. Patryk Małecki czy Emmanuel Sarki ewidentnie takiej szansy nie umieli wykorzystać podobnie zresztą jak testowany Nigeryjczyk, który po sparingu spakował swoje rzeczy i wrócił do ciepłych krajów.

Chodzą głosy, że piątkowy wypad na Słowację będzie miał swoje dalsze konsekwencje a piłkarze, którzy lekceważąco podeszli do swoich obowiązków zostaną ukarani. W jaki sposób i czy w ogóle taka sytuacja będzie mieć miejsce dowiemy się za pewne w przeciągu kilku dni.

Przygotowania do meczu z Koroną. Powrót kontuzjowanych?

Przygotowania do piątkowego spotkania wkraczają w decydującą fazę. Jest duża szansa, że obaj kontuzjowani zawodnicy – Paweł Brożek i Gordan Bunoza będą do dyspozycji trenera Smudy. Pierwszy z nich dochodzi do siebie urazie mięśnia czworogłowego uda natomiast Bunoza przez ostatnie dwa tygodnie poddawany był intensywnym zabiegom rehabilitacyjnym.

Z drużyną nie trenuje Michał Chrapek, młody pomocnik przebywa na zgrupowaniu młodzieżowej reprezentacji Polski, miejmy nadzieję, że nie przeszkodzi to Michałowi zagrać w piątkowym meczu przeciwko Koronie.

Kolejny zawodnik na testach.

Po nieudanych testach piłkarzy z Czarnego Lądu, klub nie zamierza jednak zamykać drzwi z napisem testy kolejnym zawodnikom. Tym razem pod Wawel trafił młody Haitańczyk Jean Garry Rubin. Występuje on na pozycji obrońcy a jak mówi jego przyjaciel Donald Guerrier, „Jean dobrze gra obiema nogami i dysponuje bardzo mocnym strzałem” - z czego zna go całe Haiti. W najbliższym czasie okaże się na ile słowa Donalda były prawdziwe.

Terminarz 17. kolejki T-Mobile Ekstraklasy:

22 listopada (piątek)

18:00 Zagłębie Lubin – Piast Gliwice
20:30 Wisła Kraków – Korona Kielce

23 listopada (sobota)
15:30 Zawisza Bydgoszcz – Widzew Łódź
18:00 Jagiellonia Białystok – Śląsk Wrocław
20:30 Legia Warszawa – Pogoń Szczecin

24 listopada (niedziela)

15:30 Lechia Gdańsk – Ruch Chorzów
18:00 Górnik Zabrze – Podbeskidzie Bielsko –Biała

25 listopada (poniedziałek)

18:00 Cracovia – Lech Poznań

Zapraszam do dyskusji.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.11.2013, 20:59
Po ostatnich dwóch klapach do 3 razy sztuka i jedziemy nożyczki.

btw...

WSZYSCY NA STADION
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 19.11.2013, 09:07
czy kibice drużyny przyjezdnej organizują jakiś wypad na R22? Do kauflanda się wybrali w dobrej liczbie...
Odpowiedz cytując
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 19.11.2013, 10:05
Nadal boją się nas odwiedzić.
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 19.11.2013, 11:01
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
Nadal boją się nas odwiedzić.
a szkoda... to następną ekipą, która odwiedzi nasz stadion będą pejsy, bo Śląsk to wiadomo, a Pogoń wątpię, żeby się wybrali w miarę przyzwoitej liczbie...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.11.2013, 20:37
Przerwa na mecze reprezentacji dobiega końca, wracamy do naszej polskiej, ligowej rzeczywistości Z Koroną u siebie trzeba wygrać. Każdy mecz przy R22 powinien kończyć się 3 punktami dla Wisełki, tym bardziej gdy gramy z 13. ekipą Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 21.11.2013, 17:44
Poznaliśmy arbitra który poprowadzi jutrzejsze spotkanie to Bartosz Frankowski. Niestety kibice Wisły nie wspominają miło tego arbitra, w tym sezonie Frankowski prowadził jeden mecz z udziałem Białej Gwiazdy - 1/8 PP Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 0:1.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 21.11.2013, 17:50
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Poznaliśmy arbitra który poprowadzi jutrzejsze spotkanie to Bartosz Frankowski. Niestety kibice Wisły nie wspominają miło tego arbitra, w tym sezonie Frankowski prowadził jeden mecz z udziałem Białej Gwiazdy - 1/8 PP Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 0:1.
a tam od razu nie miło wspominają.

To, że piłkarzom nie chciało się grać to powinniśmy pamiętać
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.11.2013, 21:28
Gramy u siebie, wszyscy zdrowi, mecz trzeba wygrać.
Królestwo za szybko strzelona bramkę.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 22.11.2013, 06:23
W temacie taka cisza jakbyśmy dziś nie grali!
Mam nadzieje, że to spowodowane jest mobilizacją na dzisiejszy wieczór.

Meczowa osiemnastka:

BRAMKARZE:

Gerard Bieszczad
Michał Miśkiewicz

OBROŃCY:

Arkadiusz Głowacki
Łukasz Burliga
Paweł Stolarski
Gordan Bunoza
Patryk Fryc
Piotr Brożek
Marko Jovanovič

POMOCNICY:

Fabian Burdenski
Łukasz Garguła
Michał Chrapek
Emmanuel Sarki
Donald Guerrier
Patryk Małecki
Ostoja Stjepanovič

NAPASTNICY:

Paweł Brożek
Rafał Boguski

W kadrze brakło miejsca dla Osmana Chaveza, Michała Nalepy i Dawida Kamińskiego. Natomiast znaleźli się w niej powracający po kontuzjach Gordan Bunoza i Paweł Brożek, trener Smuda w miejsce Nalepy do meczowej kadry włączył Fabiana Burdenskiego.

Pod znakiem zapytania stoi występ Rafała Boguskiego.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 22.11.2013 o godz. 08:17.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.11.2013, 08:58
Powiedzcie mi gdzie dziś o 20:30 będzie te 20 tys osób które przyszły na mecz Wisła Legia ? Powiedzcie czy wtedy przyszyliście na Wisłę czy na Legię ? Może Was ruszy gdy okaże się że wyższa frekwencja była w poniedziałek o 18 niż w piątek
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 22.11.2013 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.11.2013, 21:01
ale dzis Boguski ma otwierajacych podan. dzis sobie skojarzylem co on gra. rozgrywającego! i z roli sie wywiązuje prawie zawsze. i to jest pożyteczne, bo zauwazcie ze prawie nigdy nie traci piłek, więc jest ciągłość gry. nie ma miliona podan ryzykownych, a bardziej bezpieczne, ale są one jednak dobre i do przodu. z klepy prawie zawsze też dobrze odegra. tak myslalem, ofensywny? nie bardzo, boczny? też nie, ale rozgrywający tak, krążący po linii pomocy i czasem w okolicach napadu.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.11.2013 o godz. 21:05.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.11.2013, 21:31
racja, ale czasem biega jak żyd po pustym sklepie a piłkę przyjmuję na 5 metrów ze stratą. Nie przypominam sobie też jakiegokolwiek przerzutu piłki przez Rafała, a on czasem podając piłkę wygląda tak jakby kopał piłkę lekarską.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.11.2013, 22:25
7 mecz z rzedu wygany na R22 w tym sezonie i to do 0 jest pojazd patrzac na statystyki bylismy lepsi i dobrze, ze wygralismy wazne 3 punkty chociaz w 2 polowie mozna bylo sie zalamac
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 22.11.2013, 22:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
racja, ale czasem biega jak żyd po pustym sklepie a piłkę przyjmuję na 5 metrów ze stratą. Nie przypominam sobie też jakiegokolwiek przerzutu piłki przez Rafała, a on czasem podając piłkę wygląda tak jakby kopał piłkę lekarską.
przerzutów, fakt, praktycznie nie robi dlatego ci defensywni bardziej przydają się w tym aspekcie. ostatnim ktory jeszcze jako takie przerzuty miał to Cantoro?

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.11.2013, 23:06
Uff ....
3 punkty się należały ... a już przestałem wierzyć ...
0-10
Michał Miśkiewicz - 5 - miał dziś trochę szczęścia ..... błędów nie pamiętam
Łukasz Burliga - 4 - co do gry większych uwag nie mam ... ale zachowanie ... gówniarza co z adrenaliną sobie nie radzi
Arkadiusz Głowacki - 6 - nie był to wybitny mecz ale tą obronę jak zwykle ustawiał
Marko Jovanović - 6 - dobry mecz ... czasem ciarki przechodziły ... ale
Gordan Bunoza - 5 - miewał lepsze mecze
Rafał Boguski - 6 - w pierwszej połowie grał dobrze .. kontuzja ?
Ostoja Stjepanović - 6 - solidnie
Michał Chrapek - 7 - kilka świetnych zagrań, gdyby jeszcze szybkość
Łukasz Garguła - 7 - bardzo pracowity i aktywny, asysta
Wilde-Donald Guerrier - 5 - za szybki ?
Paweł Brożek - 7- strasznie celownik mu się rozregulował ale w końcu ładnie nogę dostawił
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.11.2013, 23:09
Zwycięstwo zasłużone, mimo że bramka zdobyta tak późno. Nieźle grał Boguski dzisiaj, zaskoczyła mnie jego zmiana. Chociaż trzeba przyznać, że Sarki zanotował jeden z lepszych występów.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 22.11.2013, 23:12
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Uff ....
3 punkty się należały ... a już przestałem wierzyć ...
0-10
Michał Miśkiewicz - 5 - miał dziś trochę szczęścia ..... błędów nie pamiętam
Błędów nie pamiętasz, bo ich nie było. Kolejny dobry mecz Miśka.
Odpowiedz cytując
KordaS
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 22.11.2013, 23:23
Boguski swój chłop, pokazał dziś że ma jaja
Dziś tylko ten Burliga i Guerrier ale Franek się nimi zajmię, hehe.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 22.11.2013, 23:39
Boguski dostał 1 od weszlo, czyli chyba te "zapite ryje" to oni.

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.11.2013, 23:40
Żeby było w temacie, cieszy wygrana.

Bardziej cieszy ten płacz w wypiz.dowie i poczucie żalu. Wiem że boli scyzorów porazka i tylko żałuję że gol nie wpadł 5 minut później zeby ich całkiem krew zalała.

Mam nadzieję że w krainie wiatrów i majonezu weekend zje.bany mają totalnie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.11.2013, 23:47
Emocje po Golu Brozka niesamowite, kto był ten wie!
Wróciłem do domu włączyłem skrót meczu na necie i jak słysze każdy komentarz Węgrzyna to naprawdę nie wiem czy się mam śmiać czy tylko patrzyć z politowaniem na tego marnego człowieczka- wg niego decyzha o żółtej kartce dla Małkowskiego była słuszna...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 22.11.2013, 23:50
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Boguski dostał 1 od weszlo, czyli chyba te "zapite ryje" to oni.
A co, jesteś ich wyznawcą? Poj***ło ich z tą oceną.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.11.2013, 23:56
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
wg niego decyzha o żółtej kartce dla Małkowskiego była słuszna...
No bo była. No bo jak nie była to Guerrier też zagrał specjalnie ręką i też dostał tylko żółtą.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 23.11.2013, 00:02
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No bo była. No bo jak nie była to Guerrier też zagrał specjalnie ręką i też dostał tylko żółtą.
Ale przy zagraniu piłki ręką przez Guerriera Korona nie miała realnej szansy na zdobycie bramki. Ta sytuaja miała miejsce w środku pola. Z kolei gdy Małkowski zagrywał piłkę ręką, to Guerrier miał w polu karnym Korony dwóch kolegów z drużyny. Spróbuję to jeszcze kilka razy przeanalizować, ale wydaje mi się, że gdyby Małkowski nie zagrał ręką, to Wisła miała by szansę na zdobycie gola.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.11.2013, 00:04
jak słuszna? ręka bramkarza za polem karnym to czerwo...
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 23.11.2013, 00:07
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
jak słuszna? ręka bramkarza za polem karnym to czerwo...
Dokładnie! A już tym bardziej, że Wisła miałaby dobrą sytuację, bo ta piłka przelatywała Małkowskiego i leciała przed Guerrier'a, była w zasięgu, a on by już z niej pożytek zrobił, a przynajmniej miałby pustą bramkę.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.11.2013, 00:09
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Emocje po Golu Brozka niesamowite, kto był ten wie!
Wróciłem do domu włączyłem skrót meczu na necie i jak słysze każdy komentarz Węgrzyna to naprawdę nie wiem czy się mam śmiać czy tylko patrzyć z politowaniem na tego marnego człowieczka- wg niego decyzha o żółtej kartce dla Małkowskiego była słuszna...
Kartka słuszna czy nie, to bardzo kontrowersyjne. A od Węgrzyna sie od........ Jakby nie było były Wiślak, wiec troche szacunku. Marny to ty jestes, i do tego głupi, co widac po twoich postach
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.11.2013, 00:11
Małkowski powinien dostać czerwoną, ale równie dobrze także Burliga w pierwszej połowie... Jak dla mnie kolejny raz w tym meczu wygrywamy dzięki Gargule. Tak się zastanawiałem podczas meczu - forma reprezentacyjna ? Skoro taki Mączyński może, czy nawet Pazdan, to czemu by nie ? Pewnie mnie pół forum wyśmieje, ale sami przyznajcie, że w tym sezonie Guła bije obu tych panów na głowę. No i wreszcie miałby kto dobrze z rożnego wrzucić.

Wracając do meczu. Korona dzisiaj postawiła autobus w bramce. Nawet Arek Głowacki w pierwszej połowie grał raczej jako rozgrywający niż stoper.
Kolejny dobry mecz Stjepanovicia. Kilka dobrych odbiorów, bardzo mądrze wyprowadzał piłkę. No i duże brawa za czyściutki wślizg w naszym polu karnym w drugiej połowie.
Guerrier musi chyba zostawać po każdym treningu i ćwiczyć trzymanie linii spalonego. Donald jest więcej razy na ofsajdzie niż reszta drużyny razem wzięta.
Duże brawa także dla Jovanovicia. Gra bardzo pewnie, naprawdę solidnie.
Sarki dał dobrą zmianę i odziwo Małecki - także. Różnica jest taka, że Sarki zagrał bardzo dobrze, a Małecki po prostu nie gorzej niż Guerrier. Szkoda, że raz za długo przytrzymał piłkę, zamiast odegrać Chrapkowi.
Mam odmienne zdanie od użytkowników wyżej. Dla mnie Burliga zagrał dobry mecz. Ładnie się podłączał, w obronie też raczej bezbłędnie. A to, że trochę dał się podpuścić - trudno.

Jedyny minus tego meczu to dla mnie gra Bunozy. Zjazd u Gordana, porównując mecze z początku sezonu z obecnymi, jest niesamowity. Rzadko się podłączał do przodu, a jak już to robił, to jakoś tak niepewnie. Nie uważam, że Pietia na lewej obronie grałby gorzej. Dlatego myślę, że kontraktu nie ma co przedłużać, a nawet trzeba się rozejrzeć za kimś, kto zapłaci za odejście zimą.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.11.2013, 00:15
mistico napisał(a):Wyświetl post
Małkowski powinien dostać czerwoną, ale równie dobrze także Burliga w pierwszej połowie... Jak dla mnie kolejny raz w tym meczu wygrywamy dzięki Gargule. Tak się zastanawiałem podczas meczu - forma reprezentacyjna ? Skoro taki Mączyński może, czy nawet Pazdan, to czemu by nie ? Pewnie mnie pół forum wyśmieje, ale sami przyznajcie, że w tym sezonie Guła bije obu tych panów na głowę. No i wreszcie miałby kto dobrze z rożnego wrzucić.
.
Dzisiaj baaardzo miło sie patrzyło na gre Łukasza, zapierdalał za trzech, i to jeszcze bardzo produktywnie. Największy + meczu zdecydowanie. Jak dla mnie reprezentacja.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów