The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2013, 15:43
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie czytałem wszystkich wiadomości dzisiaj.

Czy nasz prezydent ZAŻĄDAŁ już oficjalnych przeprosin za atak na polską placówkę w Moskwie?
on im jeszcze wyślę przeprosiny, że nasza Ambasada w Moskie niepotrzebnie prowokuje do tzw. "spontanicznych zachowań" albo za to, że na Ambasadzie wisi nasza flaga...
Nie mam pomysłu za co on może ich jeszcze przepraszać. Ale zastanawiam się czy już mozna nazwać Pana Prezydenta: Bronisław "Przepraszam" Komorowski ?

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jakby powodem zrobienia zadymy był brak pracy i perspektyw ,to takie hasła by nieśli na transparentach ,a takich transparentów nie było chyba w ogóle albo były w mniejszości , za to dominowały hasła w stylu: "Raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę" ,"Polska narodowa" i do tego spalenie tęczy. Tak więc był to wiec ludzi ,którzy się ideologizują ze skrajną prawicą ,a nie rozczarowanych brakiem pracy. Z drugiej strony trudno mi uwierzyć ,że ludzie ,którzy rozpierdalają pół miasta, następnego dnia wstali by z uśmiechem na twarzy do pracy w jakiejś fabryce...

Mi się wydaje że w przypadku zagrożenia (widząc tych gości w kominiarkach) , prędzej by szabrowali na tyłach sklepy ,niż stawali na pierwszej linii frontu...
na transparentach !! czy to komuniści albo jakieś lewaki !! Czy ty jesteś normalny ?
Gdyby mieli iść do pracy we wtorek, to by nie pojechali w poniedziałek na zadymę. A jak by pojechali 11.11 do Warszawy, to z rodziną uczcić Święto Niepodległości i nie w głowie byłyby im jakiekolwiek rozróby.

Nie odniosłeś się do sedna, że ten kraj, te wszystkie rządy upodliły bardzo dużą częśc młodego pokolenia, starszą zreszta też...Wielu młodych nie ma perspektyw, nie ma szans na godną pracę, na zapewnienie rodzinie godnego bytu i to rodzi bunt. On niestety wróci szybciej niż się nam wszystkim się zdaje i będzie jeszcze mocniejszy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.11.2013 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.11.2013, 16:02
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
chyba żąrtujesz?!

na transparentach !! czy to komuniści albo jakieś lewaki !! Czy ty jesteś normalny ?
Gdyby mieli iść do pracy we wtorek, to by nie pojechali w poniedziałek na zadymę. A jak by pojechali 11.11 do Warszawy, to z rodziną uczcić Święto Niepodległości i nie w głowie byłyby im jakiekolwiek rozróby.

Nie odniosłeś się do sedna, że ten kraj, te wszystkie rządy upodliły bardzo dużą częśc młodego pokolenia, starszą zreszta też...Wielu młodych nie ma perspektyw, nie ma szans na godną pracę, na zapewnienie rodzinie godnego bytu i to rodzi bunt. On wróci szybciej niż się nam wszystkim zdaje i będzie jeszcze mocniejszy.
No nie wiem ,jak wmawiasz mi ,że ten marsz był z powodu braku perspektyw ,braku pracy , to wypadałoby mieć jakieś transparenty w stylu " Chcemy pracy" " Chcemy godnego życia" ,a nie spiewac raz sierpem raz młotem , podpalać tęczy czy ambasade Rosji. Nie wiem co ma wspólnego tęcza czy ambasada rosyjska z brakiem pracy w Polsce ? Tak więc już przynajmniej nie czarujmy się w tej kwestii . To był marsz skrajnej narodowej prawicy , a postulaty o pracę w tym wszystkim wyglądały jak kwiatek u kożucha.
No właśnie się zastanawiam czy tego typu ludzie poszliby do tej pracy ,gdyby nawet mieli taką możliwość.Wątpie w to..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2013, 16:15
No nie wiem ,jak wmawiasz mi ,że ten marsz był z powodu braku perspektyw ,braku pracy , to wypadałoby mieć jakieś transparenty w stylu " Chcemy pracy" " Chcemy godnego życia" ,a nie spiewac raz sierpem raz młotem , podpalać tęczy czy ambasade Rosji. Nie wiem co ma wspólnego tęcza czy ambasada rosyjska z brakiem pracy w Polsce ? Tak więc już przynajmniej nie czarujmy się w tej kwestii . To był marsz skrajnej narodowej prawicy , a postulaty o pracę w tym wszystkim wyglądały jak kwiatek u kożucha.
No właśnie się zastanawiam czy tego typu ludzie poszliby do tej pracy ,gdyby nawet mieli taką możliwość.Wątpie w to..
Ty chyba dalej nie rozumiesz. Marsz był z powodu Święta Narodowego 11 Listopada! 99500 osób pojechało tam w tym celu - świętować odzyskanie niepodległości w jedynym społecznym i oddolnym marszu w Polsce. Maszerowal tami ludzie o poglądach prawicowych i narodowych, dla których Polska to coś więcej niż napis na rejestracji samochodu PL, coś więcej niż miejsce życia i pracy, dla których Polska to jeden z sensów ich życia. Tak było dla 99,5 % osób.

500 osób pojechało tam na rozróbę, czyli 0,5 % - i ja mówiłem o tych osobach. Jakbyś miał choć trochę rozumu, to byś zauważył, że nie pisałem o bezpośrednim powodzie pojechania do Wawy, pisałem o całym procesie który zaprowadził ich do tej bandyterki. A u podłoża tego pewnie u wielu osób jest ich sytuacja życiowa, czyli brak perspektyw.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.11.2013, 16:22
No ale jakoś ,nie słysze słów potepienia z twojej strony (czy wiekszości,ktora zabiera glos w tym temacie),dla tej grupki rzekomo 500 osób . Są same głosy poparcia , generalnie ekstra ,że podpalili budke w ruskiej ambasadzie i spalili tęcze. Tak więc obraz ,że 99% maszerowała a rozrabiał 1% też jest zafałszowany.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2013, 16:33
No ale jakoś ,nie słysze słów potepienia z twojej strony (czy wiekszości,ktora zabiera glos w tym temacie),dla tej grupki rzekomo 500 osób . Są same głosy poparcia , generalnie ekstra ,że podpalili budke w ruskiej ambasadzie i spalili tęcze. Tak więc obraz ,że 99% maszerowała a rozrabiał 1% też jest zafałszowany.
jaki zafałszowany ? Poprawiam Cię: rozrabiało 0,5 %, a spokojnie maszerowało 99,5 % - nawet Premier Tusk o tym dziśiaj mówił.

Nie popieram huliganki, ale jeśli już coś kiczowatego sie spaliło (tęcza) to nie mam zamiaru za tym płakać.
Uważam za głupotę podpalenie rosyjskiej ambasady, ale tutaj organizatorzy bardzo szybko zareagowali i nie dopuscili do wiekszych zniszczeń. Nawet osobiście Bosak tam interweniował.

A resztę już wytłumaczyłem. Najpierw dajmy młodym szanse na godne życie w Polsce, a później zastanawiajmy się nad "tragedią tęczy". Poniżej ciekawa grafika

Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.11.2013 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 14.11.2013, 17:07
Pod tekstem ankieta- głosujemy !

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informac...ly,105594.html
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.11.2013, 21:38
Niezłe jaja. TVP zdjęła (pod pretekstem specjalnego serwisu poświęconego wybuchowi gazu) dzisiejszy program Jana Pospieszalskiego, który miał być poświęcony Marszowi Niepodległości http://wpolityce.pl/artykuly/67086-t...o-wybuchu-gazu

macie ....a swoją demokrację. W telewizji ponoć publicznej opłacanej za nasze pieniądze możliwy jest jedynie jeden przekaz - rządowy. Jak za komuny.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2013, 22:08
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Niezłe jaja. TVP zdjęła (pod pretekstem specjalnego serwisu poświęconego wybuchowi gazu) dzisiejszy program Jana Pospieszalskiego, który miał być poświęcony Marszowi Niepodległości http://wpolityce.pl/artykuly/67086-t...o-wybuchu-gazu

macie ....a swoją demokrację. W telewizji ponoć publicznej opłacanej za nasze pieniądze możliwy jest jedynie jeden przekaz - rządowy. Jak za komuny.
szkoda, obejrzałbym.

p.s mocno stronniczy goście: Gośćmi mieli być: Jacek Karnowski, redaktor naczelny tygodnika "wSieci", Rafał Ziemkiewicz z "Do Rzeczy", Tomasz Sakiewicz z "Gazety Polskiej" i Marian Kowalski z Ruchu Narodowego

dałby chociaź jednego do wymiany zdań...

Jareczku uspokój sie, bo Ci pompka wysiądzie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.11.2013, 22:20
Szpen napisał(a):Wyświetl post
szkoda, obejrzałbym.

p.s mocno stronniczy goście: Gośćmi mieli być: Jacek Karnowski, redaktor naczelny tygodnika "wSieci", Rafał Ziemkiewicz z "Do Rzeczy", Tomasz Sakiewicz z "Gazety Polskiej" i Marian Kowalski z Ruchu Narodowego

dałby chociaź jednego do wymiany zdań...

Jareczku uspokój sie, bo Ci pompka wysiądzie
Czy czasem nie leci teraz "szkiełko " w tefałenie24 ? Tego programu nie odwołali napewno .To tam masz ludzi z Twojej bajki, i do tego bardzo obiektywnych prowadzących
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.11.2013 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów