The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2013, 22:05
Ale co mnie obchodzi kto ją budował i gdzie była w poprzednim poście jasno napisałem czego jest SYMBOLEM i nic tego nie zmieni.

Tak samo jest z salutem rzymskim, co z tego, że kiedyś oznaczał pozdrowienie "Ave", jak teraz jest utożsamiany z symbolem faszystowskim za wykonanie którego w niektórych krajach grozi kara.

Z mojej strony kończę dyskusję bo nie mam ochoty z Tobą dalej rozmawiać jak nie rozumiesz tak oczywistej sprawy ...

Specjalnie pogrubiłem tekst bo może w końcu zrozumiesz ... Najlepiej przeczytaj kilka razy, uważnie !
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 13.11.2013 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.11.2013, 22:29
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
Ale co mnie obchodzi kto ją budował i gdzie była w poprzednim poście jasno napisałem czego jest SYMBOLEM i nic tego nie zmieni.

Tak samo jest z salutem rzymskim, co z tego, że kiedyś oznaczał pozdrowienie "Ave", jak teraz jest utożsamiany z symbolem faszystowskim za wykonanie którego w niektórych krajach grozi kara.

Z mojej strony kończę dyskusję bo nie mam ochoty z Tobą dalej rozmawiać jak nie rozumiesz tak oczywistej sprawy ...

Specjalnie pogrubiłem tekst bo może w końcu zrozumiesz ... Najlepiej przeczytaj kilka razy, uważnie !

to Ty nie rozumiesz. ten kto ją stawiał nie brał pod uwagę, że tęcza jest symbolem lgbt. cała tą otoczkę dookoła wymyślono PO zbudowaniu jej na placu. A czy ktoś w niej widzi ruch lgbt, pedała czy urozmaicenie przestrzeni publicznej to już jego własna, nieprzymuszona wola i wolność. INTERPRETACJA należy do każdego jak sobie chce. ale wsadzanie komuś na siłe jednej wersji jest debilizmem, przejaskrawieniem i niesprawiedliwością.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2013, 09:25
Szpen napisał(a):Wyświetl post
to Ty nie rozumiesz. ten kto ją stawiał nie brał pod uwagę, że tęcza jest symbolem lgbt. cała tą otoczkę dookoła wymyślono PO zbudowaniu jej na placu. A czy ktoś w niej widzi ruch lgbt, pedała czy urozmaicenie przestrzeni publicznej to już jego własna, nieprzymuszona wola i wolność. INTERPRETACJA należy do każdego jak sobie chce. ale wsadzanie komuś na siłe jednej wersji jest debilizmem, przejaskrawieniem i niesprawiedliwością.
No to robimy małe doświadczenie. Zamiast słowa "tęcza" wstawiamy słowo "swastyka" .

ten kto ją stawiał nie brał pod uwagę, że swastyka jest symbolem faszyzmu [/B]. cała tą otoczkę dookoła wymyślono PO zbudowaniu jej na placu.[B] A czy ktoś w niej widzi faszyzm, faszystę czy urozmaicenie przestrzeni publicznej to już jego własna, nieprzymuszona wola i wolność. INTERPRETACJA należy do każdego jak sobie chce. ale wsadzanie komuś na siłe jednej wersji jest debilizmem, przejaskrawieniem i niesprawiedliwością.

No to jak stawiamy dla próby
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2013, 10:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to robimy małe doświadczenie. Zamiast słowa "tęcza" wstawiamy słowo "swastyka" .

ten kto ją stawiał nie brał pod uwagę, że swastyka jest symbolem faszyzmu [/B]. cała tą otoczkę dookoła wymyślono PO zbudowaniu jej na placu.[B] A czy ktoś w niej widzi faszyzm, faszystę czy urozmaicenie przestrzeni publicznej to już jego własna, nieprzymuszona wola i wolność. INTERPRETACJA należy do każdego jak sobie chce. ale wsadzanie komuś na siłe jednej wersji jest debilizmem, przejaskrawieniem i niesprawiedliwością.

No to jak stawiamy dla próby
głupota z Twojej strony bo swastyka w Polsce jest zakazana zgodnie z art. 256 Kodeksu karnego (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553)
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 14.11.2013, 10:40
głupota z Twojej strony bo swastyka w Polsce jest zakazana zgodnie z art. 256 Kodeksu karnego (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553)
ale bądźmy uczciwi - czytajmy i przywołujmy wszystkie przepisy wspomnianego przez Ciebie art. 256 kk. Otóż w §.3..tego artykułu przeczytamy: "Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w § 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej." Kto wie, może i by się udało obronić "instalację artystyczną" ze swastyką
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2013, 11:49
Żadna głupota tylko na jej przykładzie wykazałem Twój sposób wybielania tęczy. A swastyka jest tez starozytnym symbolem szczęścia. Więc podobnie argumentując można ją lansować w pierwotnym znaczeniu. A to, że sie komus źle kojarzy to tak samo jak z tęczą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów