The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2013, 12:13
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jedręk, ale zdajesz sobie sprawę, że to nie jest wyłącznie miejsce dla osób szanujących i uważających komisję Macierewicza za działającą w słusznej sprawie? Jeśli ta kolejny raz bajdurzy, robi szopki w stylu Rońdy to nie ma co się dziwić, że nie tylko trolle podchodzą do tego emocjonalnie [...]
A czy ja napisałem gdziekolwiek coś takiego Stwierdziłem jedynie, że osoby, które nie są zainteresowane tematem zamiast żądać jego zamknięcia (w moim odczuciu jest to efekt jakichś mentalnych zaszłości i chęci przywrócenia cenzury) powinny po prostu do niego nie zaglądać, ot wszystko.

Być może specjalnie dla Ciebie powinienem zboldować poniższy fragment swojej wypowiedzi.
JEDREK76 napisał(a):
[...]Jeżeli uważam, że sprawa jest wyjaśniona to wyrażam swoją opinię i podpieram ją argumentami merytorycznymi. [...]
Twierdzisz, że zespół parlamentarny "[...] kolejny raz bajdurzy, robi szopki w stylu Rońdy [...]", to jest to Twoje subiektywne odczucie. Bo wg mnie Rońda nie jest ubezwłasnowolniony i sam odpowiada za swoje czyny/wypowiedzi. Trudno tutaj za jego wygłup (krytykowany także przez członków zespołu) obarczać cały zespół parlamentarny. Sytuacja o tyle jest dla mnie skandaliczna, że w przypadku Rońdy nie tylko jego obarcza się odpowiedzialnością za kłamstwo, którego się dopuścił, ale próbuje się winą obarczyć cały zespół. W przypadku kłamstw drugiej strony (ówczesna minister Kopacz, minister Miller autoryzujący swoim podpisem na raporcie haniebne ataki na gen. Błasika, prokurator Szeląg stwierdzający, że czytniki nie wykazały obecności trotylu, by tydzień później przyznać, że jednak odczyt wskazał TNT etc. etc.) mało tego, że nikt nie poniósł konsekwencji za swoje kłamstwa, to jakoś nie widzę, aby osoby insynuujące tutaj różne rzeczy zespołowi parlamentarnemu rozciągały odpowiedzialność za kłamstwa Kopaczowej i Millera na rząd, a prokuratora Szeląga na całą prokuraturę.

P.S. Dokładnie jestem podobnie zdziwiony jak FraMat. Tym bardziej, że milczy w tej sytuacji polski rząd, który w moim odczuciu powinien wysłać oficjalne zapytanie do Rosjan czy śledztwo zostało zakończone skoro niweluje się teren i niszczy dowody? I wykorzystać tą kwestię żądając zwrotu wraku.
Ta sytuacja obrazuje zarazem, że gdyby nie działalność zespołu parlamentarnego, czy takich dziennikarzy jak red. Gargas, czy red. Gmyz to o wielu sprawach dotyczących katastrofy smoleńskiej byśmy się nie dowiedzieli, bądź w naszej świadomości utrwaliłyby się kłamstwa o dobrej współpracy, obecności polskich patomorfologów, przekopaniu ziemi, dostępie do wszelkich dowodów...

Emj10 czy wrak nie jest własnością polskiego państwa

P.S.2 Po raz kolejny i ostateczny specjalnie dla Ciebie doprecyzuję, że chodzi mi o osoby, które wchodzą do tego tematu z żądaniem jego zamknięcia, a poza bluzgami w jedną stronę nic do niego nie wnoszą. Wydaje mi się, że sprawa została ostatecznie wyjaśniona
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 24.10.2013 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów