The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2013, 23:21
enzo napisał(a):Wyświetl post
Oświećcie mnie, bo nie ogarniam tej beki, że mecz w mecz zawodnikiem meczu - gdy gra Śląsk - zostaje Stevanović.
Ossohozzi?
http://www.wykop.pl/ramka/1584767/ke...olskiej-pilce/
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.09.2013, 03:53
Mroczkowski w Widzewie stawia na młodych polaków, wychowanków. Tia Jasne
iNestety media .......ić będą jeszcze z 2 sezony o czymś o czym mówią eksperci a co nie do konca ma ujście w realnym świecie.

Widzew Łódź w meczu z PB

: Maciej Mielcarz - Patryk Stępiński, Kevin Lafrance, Jonathan de Amo Perez, Lewon Hajrapetjan - Aleksejs Visniakovs, Povilas Leimonas, Princewill Okachi, Veljko Batrovic (68. Tomasz Kowalski), Marcin Kaczmarek (81. Alen Melunovic) - Eduards Visniakovs (66. Alex Bruno)
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.09.2013, 07:21
superwygraliwczorajalezajebiciebyłozteopowodusięci eszę
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.09.2013, 12:34
Może to pytanie juz padlo ale nie moge znalesc nigdzie. czy Legia ma zakaz na wyjazd na Wisłe? bo nie moge skojarzyc
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2013, 16:18
Bardzo ładny wynik mamy w końcówce meczu w Bydgoszczy, to fajny prognostyk przed tym, co czeka nas w przyszłym tygodniu
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.09.2013, 17:23
Stadionem Amiki/Lecha Poznań zarządza od niedawna... Amica Wronki:
wis.la/xp1jk
rrr
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.09.2013, 18:39
Wyniki sobotnie jak narazie super: sąsiadka poległa w Bydgoszczy, a teraz Śląsk wygrywa z Amica, oby tak sie skończył mecz.
Czekam tez na to, ze moze Legia straci punkty w Kielcach.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.09.2013, 19:00
Świetna kolejka. Wisła liderem , WKS ogrywa kartoflarzy a parchy przegrywają ze słabiutkim Zawiszą ,. Oby tak dalej !
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 14.09.2013, 20:22
Wiem, że to jeszcze za wcześnie na takie wróżby, ale jak w Kielcach nic się nie zmieni, to spadek gwarantowany. Nie ma chyba w tej chwili słabszego i bardziej rozbitego zespołu w buraczance.
What's new?

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.09.2013, 20:29
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to jeszcze za wcześnie na takie wróżby, ale jak w Kielcach nic się nie zmieni, to spadek gwarantowany. Nie ma chyba w tej chwili słabszego i bardziej rozbitego zespołu w buraczance.
Spokojnie, dla mnie główny pretendent do tytułu " Rycerze Wiosny"...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.09.2013, 20:59
Legia dzisiaj miażdzy Korone
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.09.2013, 21:01

I bardzo dobrze - poza obrzezanymi to koroniarze są najbardziej popieprzoną ekipą.
Nie oglądam dzisiaj ale bym się nie zdziwił jakby po Wiśle jechali przez pół meczu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.09.2013, 07:04
Korona niech w koncu spadnie z ligi ja na pewno za nia płakac nie bede
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.09.2013, 20:01
http://www.youtube.com/watch?v=G3yf8uj7coY jeśli ktoś jeszcze nie widział. Polska piłka...

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.09.2013, 09:40
Wrzucam jako ciekawostkę, należy kliknąć w spoiler w pierwszym poście:
http://www.wykop.pl/ramka/1659849/ko...nik-oskarek89/
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 24.09.2013, 21:39
Hmm coś czuję, że Legia może mieć problem z wygraną w Białymstoku. Mamy wicelidera i to mnie cieszy najbardziej
What's new?

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.09.2013, 14:33
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej to się nie podpalać i nastawiać na świetny wynik. Nie jesteśmy faworytami. Wg mnie gramy trochę ponad stan tzn lepiej niż wskazuje na to skład. Widać co się dzieje jak brakuje w środku Chrapka I Ostoji. Oby chłopaki podtrzymały dobrą passę u siebie i wygrali , bo jak Legia wygra to ikt jej nie dogoni chyba już...
Przypominam, że punkty są dzielone przez 2
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.09.2013, 15:14
palikot napisał(a):Wyświetl post
I co z tego?

L ma 5 punktów przewagi nad drugim zespołem. Jak się nic nie zmieni to w 30-stej kolejce będzie miała 15-ście czyli zapas 8 pkt przewagi.
Zostanie jej do rozegrania 7 meczy z zespołami o wyrównanym potencjale. Średnio powinien paść remis.

BTW po to dzieli się punkty aby dać jakąkolwiek szansę dogonienia lidera ale która drużyna będzie w stanie nadrobić 8 punktów w 7 spotkaniach grając z Lechem, Legia, Pogonią, Lechią, Wisłą czy Górnikiem? Ja takiej nie widzę.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.09.2013, 16:46
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział, że teraz punkty są sztucznie mnożone x2

Wszyscy wiedzą, że np. Legia ma 12 pkt a Wisła ma 9 pkt... tylko nie wiadomo po ki uj prawie wszyscy udają, że jest inaczej...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.09.2013, 18:13
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy wiedzą, że np. Legia ma 12 pkt a Wisła ma 9 pkt... tylko nie wiadomo po ki uj prawie wszyscy udają, że jest inaczej...
Zabawy z punktami jeszcze przed podziałem wprowadziło weszlo... cisnęli farmazony po pierwszych dobrych meczach Wisły, że nie ma być z czego zadowolonym bo dorobek punktowy mamy tak naprawdę o połowę mniejszy i jesteśmy tuż nad strefą spadkową... jednocześnie nie przeszkadzało im to pisać, że Legia odjeżdża lidze już na 5 pkt.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.09.2013, 20:01
Ja bym powiedział, że teraz punkty są sztucznie mnożone x2

Żeby wiedzieć kto będzie po 30 kolejkach w strefie mistrzowskiej, a kto w spadkowej.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 01.10.2013, 18:50
Brozinho_23 napisał(a):Wyświetl post
Żeby wiedzieć kto będzie po 30 kolejkach w strefie mistrzowskiej, a kto w spadkowej.
Mhm... Czyli Jak podzielisz teraz punkty wszystkim na 2 to w tabeli się popier..niczy i nie będzie wiadomo kto jest na miejscach 1-8 a kto na 9-16 ? Czy dzielenie i mnożenie przez 2 jest k... takie trudne?

Zawisza ma 5 pkt, Wisła ma 9 pkt, Legia ma 12 pkt i mecz w niedziele jest o 1.5 pkt czy komuś się to podoba czy nie.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
IMHO mistrzostwo nadal zdobywać się będzie tak jak do tej pory, czyli wygrywając z drużynami z dołu tabeli (z grupy spadkowej).
Nie w takich proporcjach jak w poprzednich sezonach. Teraz ze słabiakami można zdobyć o połowę mniej punktów. Za to z górą tabeli można zdobyć tyle samo co zawsze choć w 3 meczach a nie w dwóch. Np. na Legii można zdobyć 6 punktów w 3 meczach (1,5+1,5+3) czyli tyle samo co w zeszłym sezonie ale na takim Widzewie, który raczej zajmie miejsce od 9 w dół to zdobyć już możesz tylko 3 pkt w sezonie (1,5+1,5)

W sezonie zasadniczym w 30 kolejkach do zdobycia jest tylko 45 punktów a nie 90 jak zwykle. Natomiast w ostatnich 7 meczach będzie do zdobycia aż 21 punktów i to te mecze będą kluczowe.

Teraz walka jest o to aby być w pierwszej czwórce po 30 kolejkach. Dzięki temu w grupie mistrzowskiej będzie się grało 4 mecze u siebie i tylko 3 na wyjeździe. I tylko te 7 spotkań będzie za 3 pkt, imho kluczowych.
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2013 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.10.2013, 19:48
Mhm... Czyli Jak podzielisz teraz punkty wszystkim na 2 to w tabeli się popier..niczy i nie będzie wiadomo kto jest na miejscach 1-8 a kto na 9-16 ? Czy dzielenie i mnożenie przez 2 jest k... takie trudne?
Miałem na myśli miejsca 8 i 9, ale to już sam nie wiem teraz czy dobrze rozumuje.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2013, 19:55
(...) W sezonie zasadniczym w 30 kolejkach do zdobycia jest tylko 45 punktów a nie 90 jak zwykle. Natomiast w ostatnich 7 meczach będzie do zdobycia aż 21 punktów i to te mecze będą kluczowe.
Błyskotliwe
Logika jest jak robienie ciasta - można ugniatać w dowolna stronę. Dowód:

Załóżmy że jesteś w pierwszej 8-ce na miejscu nr 8 i powyżej są drużyny 'trudne' a poniżej 'łatwe'.
Masz zatem w sezonie 7+2x7=21 meczy statystycznie 'trudnych' za 21+21=42 punkty oraz 16 meczy łatwych za 1.5 punktu każdy czyli 24 punkty.

Mecz trudny jest więc za 2-pkt a łatwy za 1.5pkt. Zatem nie jest prawdą iż:

Teraz ze słabiakami można zdobyć o połowę mniej punktów.
O ćwierć? Bo 'słabiaków' o sztukę więcej a silnych o sztukę mniej?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 01.10.2013, 21:01
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
O ćwierć? Bo 'słabiaków' o sztukę więcej a silnych o sztukę mniej?
Tutaj się nie będę kłócił Dla mnie słabych drużyn jest kilka... Korona, Widzew, Podbeskidzie, Zawisza... Chyba tyle. Generalnie liga jest wyrównana i każdy może wygrać z każdym. Nawet Ruch z Legią. Kluczowych będzie ostatnich 7 meczy bo będą one za 3 pkt a nie za 1,5. To dokładnie tak jakby rok temu zrobić po 30. kolejkach ekstra 7. kolejek po 6 pkt za wygraną. Działa na wyobraźnię, nie? Wisła mogłaby w te 7 meczy podwoić dorobek punktowy z całego sezonu (a nawet więcej byłoby do ugrania niż ugrała w 30. kolejkach). Sporo mogłoby się pozmieniać. Dlatego teraz te punkciki są niewiele warte. Tzn. straty 29 pkt do Legii byśmy nie odrobili ale 9 pkt do Śląska można byłoby w 2 mecze
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2013 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.10.2013, 22:33
Powiem ci thecris że nieźle to przedstawiłeś.
Mało czytałem o tej bezsensownej reformie ale chyba pierwszy raz widzę takie podejście do całej sprawy i jestem w stanie się z nim zgodzić. Nawet dwie przegrane z legią w sezonie zasadniczym da sie zniwelować jedną wygraną w fazie 3 "zjebanej"
Zachowana niestety została praktycznie równowaga w przypadku rund. Na jesieni można zdobyć 21x1,5= 31,5, na wiosnę 9 x 1,5 + 21 = 34,5. Gdyby dysproporcja była większa dawało by to nam więcej możliwości w przypadku naszych mitycznych 4 transferów

A morał z tego wszystkiego jest dobrze znany, nie ma zapierdalania, to nie ma wygranych. A kalkulacje może zostawmy na ostatnie 4 kolejki, bo jedni obecnie liczą już punkty a drudzy krzesełka.

Mam nadzieję na mecz emocji z happy endem i jakimś objawieniem. Obudzić się muszą skrzydła , a mecz sezonu zagrać Boguski.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2013, 11:21
PlayLikeAPro napisał(a):Wyświetl post
Powiem ci thecris że nieźle to przedstawiłeś.
Mało czytałem o tej bezsensownej reformie ale chyba pierwszy raz widzę takie podejście do całej sprawy i jestem w stanie się z nim zgodzić. Nawet dwie przegrane z legią w sezonie zasadniczym da sie zniwelować jedną wygraną w fazie 3 "zjebanej"
Inaczej by chyba to wszystko troche wyglądało gdyby po fazie zasadniczej i ustaleniu pierwszej i drugiej "ósemki", sporządzono odpowiednie tabele biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie spotkania pomiędzy drużynami z ósemki i nie dzieląc punktów na pół.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 03.10.2013, 18:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Inaczej by chyba to wszystko troche wyglądało gdyby po fazie zasadniczej i ustaleniu pierwszej i drugiej "ósemki", sporządzono odpowiednie tabele biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie spotkania pomiędzy drużynami z ósemki i nie dzieląc punktów na pół.
W 100% się zgadzam. Miałem dokładnie to samo napisać w poprzednim poście. Jest to wariant znany z siatkówki, który ja bym trochę zmodyfikował. Idealny wariant moim zdaniem to taki, że po fazie zasadniczej dla drużyn, które zajęły miejsca 1-8 nie dzielimy punktów z meczów między tymi właśnie ekipami a dzielimy na 2, punkty zdobyte z drużynami 9-16. Dlaczego tak? Bo jednak moim zdaniem połowa punktów ze słabymi drużynami powinno się dorzucać dla drużyn z miejsc 1-8. Aż 16 meczy w ogóle nie brać pod uwagę po sezonie zasadniczym to trochę przegięcie. Oczywiście z grupą spadkową zrobiłbym to samo. Czyli nie dzieliłbym punktów tych drużyn z meczów między ekipami, które znalazły się na miejscach 9-16 natomiast podzieliłbym przez 2 zdobycz z drużynami z grupy mistrzowskiej (z miejsc 1-8).

Przy Twoim czy moim pomyśle przedstawiane obecnie table jak teraz czyli z 3pkt za wygraną miałoby jakiś sens. Obecne tabele przy tych zasadach co mamy... są idiotyczne i wprowadzają w błąd.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.10.2013 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 04.10.2013, 07:36
W 100% się zgadzam. Miałem dokładnie to samo napisać w poprzednim poście. Jest to wariant znany z siatkówki, który ja bym trochę zmodyfikował. Idealny wariant moim zdaniem to taki, że po fazie zasadniczej dla drużyn, które zajęły miejsca 1-8 nie dzielimy punktów z meczów między tymi właśnie ekipami a dzielimy na 2, punkty zdobyte z drużynami 9-16. Dlaczego tak? Bo jednak moim zdaniem połowa punktów ze słabymi drużynami powinno się dorzucać dla drużyn z miejsc 1-8. Aż 16 meczy w ogóle nie brać pod uwagę po sezonie zasadniczym to trochę przegięcie. Oczywiście z grupą spadkową zrobiłbym to samo. Czyli nie dzieliłbym punktów tych drużyn z meczów między ekipami, które znalazły się na miejscach 9-16 natomiast podzieliłbym przez 2 zdobycz z drużynami z grupy mistrzowskiej (z miejsc 1-8).

Przy Twoim czy moim pomyśle przedstawiane obecnie table jak teraz czyli z 3pkt za wygraną miałoby jakiś sens. Obecne tabele przy tych zasadach co mamy... są idiotyczne i wprowadzają w błąd.
Bardzo fajny pomysł ale słabym punktem jest dzielenie drużyn na grupy 1-8 i 9-16 na podstawie tradycyjnego punktowania. Mogłoby się bowiem okazać że drużyny z miejsc 7-8 większość punktów zdobyły na słabych (z dołu tabeli) zespołach a drużyna np.9 na tych z góry ale nie ma to znaczenia przy załapaniu się do mistrzowskiej i spadkowej, przy czym gdyby 9-tce policzyć punkty po zasadach z grupy mistrzowskiej mogłaby się okazać lepszą drużyną niż np 8-ma po zasadniczej części.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2013, 11:07
PitM napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajny pomysł ale słabym punktem jest dzielenie drużyn na grupy 1-8 i 9-16 na podstawie tradycyjnego punktowania. Mogłoby się bowiem okazać że drużyny z miejsc 7-8 większość punktów zdobyły na słabych (z dołu tabeli) zespołach a drużyna np.9 na tych z góry ale nie ma to znaczenia przy załapaniu się do mistrzowskiej i spadkowej, przy czym gdyby 9-tce policzyć punkty po zasadach z grupy mistrzowskiej mogłaby się okazać lepszą drużyną niż np 8-ma po zasadniczej części.
Dobrze jest tak jak jest i nie ma sensu bardziej kombinowac. Juz nie moge doczekac sie emocji i jak to bedzie wygladac w ostatnich 7 kolejkach, a tu jeszcze 20 meczy do rozegrania do tego czasu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów