The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Mecz pomiędzy Koroną a Wisłą zakończy się
Zwycięstwem gospodarzy 18 16,36%
Remisem,ciężki teren, ciężki mecz. 22 20,00%
Zwycięstwem Wisły! 70 63,64%
Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2013, 20:53
Moim zdaniem Sarki w ofensywie na minus, w defensywie na plus. Stolarski się uczy na własnych błędach, na szczęście dziś bez konsekwencji.
Bunoza całkiem przyzwoicie - swoje zrobił.

Małecki był dziś bezproduktywny. Do niego dorzucę Wilka - dwa filary z ekipy Maaskanta obecnie grające piach.
Boguski - mogłoby go dziś nie być.

Miskiewicz wyciąga znów swoje. Głowacki trzyma solidny poziom.
Garguła bezsprzecznie gracz meczu.

Co do spotkania - zamiast napastnika mamy strzały z dystansu - całkiem ciekawe rozwiązanie. Dziś skrzydła zawiodły, za to środek miał dzień konia. Obyi fart utrzymał się jak najdłużej.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.07.2013, 20:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
scyzory chyba od roku nie przegrały u siebie w twierdzy gdzie Nas nie wpuszczają.

pasowało by s.......ić im statystyki, szczególnie że my bez zębow.
no i się kłerwa udało.
HAHA.

Brawa za 3 punkty się należą, i może najlepiej zamknąć już ten temat i o meczu nie rozmawiać bo bieda straszna.3-2 AEJAO

E: Kaan - wypracował karnego to troche dla mnie na wyrost. Dziękujmy niebiosom ze odcięły prąd obrońcom scyzoryków i zrobił Nam karnego. Brawo Chrapek! Brawo. Nogi się nie ugięły - szacun!
Szarki cały mecz piach, a tu zrobił akcje meczu
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2013 o godz. 21:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.07.2013, 20:56
Od razu mówię, że meczu nie oglądałem.

Skoro Burliga wszedł w 77 minucie a wypracował karnego to dlaczego nikt nie pisze o nochalu Smudy?
Równie ważne jak wygrana jest strzelenie 3 bramek w jednym meczu bez napastnika A to cieszy potrójnie. Mimo wszystko Paweł wracaj jak najszybciej.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Matt
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 29.07.2013, 20:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A kto dośrodkowywał na głowę Boguskiego? Gdyby tam był Brożek a nie Rafał to byłby gol

Ja widzę duży plus bo:

Sarki grał badziew
Małecki grał badziew

Obaj mieli być liderami i motorami napędowymi Wisły. A mimo to wygraliśmy z kompleksiarzami z Kielc prawie bez nich. To jeśli chłopaki zaczną grać lepiej (a zaczną) to dopiero nasza gra z szybkimi skrzydłowymi będzie sporo lepsza niż teraz. Tak to widzę

Tak masz racje, gdyby tam był Brożek to myśle ze byłoby 3:0 dla nas.
Ciekawe kiedy ostatni raz Brożek trafił do siatki
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2013, 20:59
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Sarki w ofensywie na minus, w defensywie na plus. Stolarski się uczy na własnych błędach, na szczęście dziś bez konsekwencji.
Bunoza całkiem przyzwoicie - swoje zrobił.

Małecki był dziś bezproduktywny. Do niego dorzucę Wilka - dwa filary z ekipy Maaskanta obecnie grające piach.
Boguski - mogłoby go dziś nie być.

Miskiewicz wyciąga znów swoje. Głowacki trzyma solidny poziom.
Garguła bezsprzecznie gracz meczu.

Co do spotkania - zamiast napastnika mamy strzały z dystansu - całkiem ciekawe rozwiązanie. Dziś skrzydła zawiodły, za to środek miał dzień konia. Obyi fart utrzymał się jak najdłużej.
Sarki na plus w defensywie ale dopiero po o.......u od Smudy w czasie meczu. Wcześniej w defensywie na dwa minusy

Z resztą się zgadzam.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2013, 21:00
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cóż widocznie w Polsce w przeciwienstwie do pro lig wszystko stoi na glowie. Jak sa pieniadze to dzialaja one demobilizujaco na wyniki. Patrz my z przeplaconymi stranieri czy Zaglebie Lubin i ich ligowe kampanie, Polonia bogata za JW. A skonfrontujmy to z Polonia biedna, i biedną Wisłą. Lepiej punktuja biedaki jadacy na ambicji niz ci, ktorym nie brakuje niczego.

"Bo artysta syty nie ma nic do powiedzenia
Chce picia i jedzenia, nie chce nic zmieniać
Artysta głodny jest o wiele bardziej płodny"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2013, 21:02
Matt napisał(a):Wyświetl post
Tak masz racje, gdyby tam był Brożek to myśle ze byłoby 3:0 dla nas.
Ciekawe kiedy ostatni raz Brożek trafił do siatki
Powinno to brzmieć inaczej co napisałem: gdyby tam stał jakikolwiek piłkarz który w przeciwieństwie do Boguskiego potrafi jakkolwiek uderzyć piłkę głową byłoby 3-1 dla nas.

Nie mogło być 3-0 dla nas bo było 2-1... coś z liczeniem u kolegi
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2013, 21:02
Jakby mało było mi trzech punktów w Kielcach, to jeszcze weszło dodatkowo słodzi...

Cytat:
Wisła po dwóch kolejkach ma cztery punkty, a Korona tylko jeden, chociaż przecież miało być odwrotnie (kielczanie grali dwa razy u siebie). Przypomnijmy jednak, że tak naprawdę… Wisła ma punkty dwa, a Korona jeden, bo za momencik Ekstraklasa SA będzie ciachała dorobek ligowców.
Oj, kogoś dupka boli
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 29.07.2013, 21:10
kilka obserwacji.
1. pierwsza bramka Garguły, ok, szczęśliwy rykoszet, ale z ujęcia zza bramki widać, że szło gdzieś w okolice słupka; szczęściu trzeba pomóc.
2. obie bramki Korony to straszne błędy w obronie.
3. zastanawiałem się, co by było, gdybyśmy mieli mniej szczęścia i przegrali to 1-2. zostałoby to i owo: piękna brama Garguły, kilka akcji Chrapka, niezły pressing, dobry Miśkiewicz, wrażenie, że zaczyna się team.
4. Smuda to nie jest zły trener na te czasy.

oglądałem w knajpie w stolycy (praca), miłe uczucie

czy nadobny Fabian dotknął piłkę w ogóle?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2013, 21:14
Przeciwnikom Smudy mówie (bez względu na następne wyniki), zapraszam na kolejny mecz.
Po występie Wilka mówię,nie mam uwag dlaczego ławka...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2013, 21:15
crux.a napisał(a):Wyświetl post
czy nadobny Fabian dotknął piłkę w ogóle?
Nie, ale odmienił losy meczu, bo wszedł przy 2-2.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.07.2013, 21:16
Grali co umieli....najważniejsze, że im się chciało i to się opłaciło w ostatniej minucie. Brawo za 3 pkt...mogą przegrać mecz, ale muszą gonić i tak według mnie było... dziś dużo szczęścia, ale taki jest futbol i za to go kochamy...były emocje do końca ( obrona Miśkiewicza i karny dla nas) tym bardziej cieszy zwycięstwo że, na wrogim terenie....teraz kolejna twierdza - Wrocław do zdobycia...nadzieja umiera ostatnia...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2013, 21:20
Ze Śląskiem będzie ciężko, to samo z Jaga Stokowca.
Mój scenariusz jeden punkt w tych meczach. Jak na ten materiał ludzki to i tak niezły wynik będzie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2013, 21:22
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam, że dodatkowo dobrze dzisiaj Gordan zagrał. Słabiej Stolarski z Nalepą, ale gdzie mają się uczyć gry pod presją i ogrywać, jeśli nie w meczach o stawkę? Uważam, że pomimo kilku słabszych momentów Ostoja Stepanovic zagrał dzisiaj dobre zawody. To wszechstronny zawodnik, który na pewno nie zaniża naszego poziomu, a może być tylko lepiej. Nie jest Meliksonem, ale uważam, że może być lepszy np. od Tomka Jirsaka, 5 lat temu nie zmieściłby się na ławce, ale a w naszej sytuacji kadrowej taki gość to duży walor. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc do Wrocławia po trzy punkty.
Gordan zagrał dobrze, bo przyjął taktykę wspomnianego przez Ciebie Jirsaka i był poza grą. W pierwszych dwudziestu minutach Korona wszystko grała jego stroną, a jego nie było. Generalnie obrona w dzisiejszym spotkaniu grała średnio, martwi niepewność Głowackiego. Ostoja to mi bardziej przypomina Lantame Ouadje niż Jirsaka.

Mamy dużo szczęścia, bo Franio od 75 ustawił turbodefensywę i bronił wyniku, a wygrał. Do tej drużyny potrzeba jeszcze 5 przyzwoitych zawodników, bo póki co to za bardzo na sztukę nie ma kto grać na niektórych pozycjach

Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Nie, ale odmienił losy meczu, bo wszedł przy 2-2.
Przed bramką dostał piłkę na prawej stronie obrony i zrobił klasyczny B-klasowy wyjazd w aut.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 29.07.2013 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.07.2013, 21:23
Nieważny styl i okoliczności w jakich te 3 pkt zdobyliśmy. Najważniejsze, że w końcu wygraliśmy z tymi pajacami na ich terenie. +3 nad parchactwem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.07.2013, 21:24
forthy napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz 3,5
Stolarski 3,5
Głowacki 3,5
Nalepa 4,0
Bunoza 3,5
Stjepanovic 4,0
Garguła 2,0
Chrapek 2,5
Sarki 4,5
Małecki 4,5
Boguski 3,5
---
Burliga 3,5
Wilk 3,5

Skala jak w kickerze.
Tyś jest kicker.

Skala normalna, polska, zdroworozsądkowa, nie z tvnu lub innego na czasie badziewa, którego gość po 28 roku zycia wstydziłnby się zainsynuować :
skala 1-10

Miśkiewicz 6 (troche zawalił przy 1 bramce, ale kilka razy uratował)
Stolarski 5
Głowacki 6
Nalepa 4
Bunoza 5
Stjepanovic 2
Garguła 7,0
Chrapek 6
Sarki 4
Małecki 4
Boguski 3
---
Burliga 4
Wilk 4

jak w kickerze

oceny raczej lepsze po 5 browarach niż na trzeźwo gimnazjalisty z kickera

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.07.2013, 21:34
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jakby mało było mi trzech punktów w Kielcach, to jeszcze weszło dodatkowo słodzi...

Oj, kogoś dupka boli
a nejlepszy jest fakt

ze w tym systemie Legia ma teraz 3 punkty

o tym juz weszlo nie napisalo
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.07.2013, 22:04
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ze Śląskiem będzie ciężko, to samo z Jaga Stokowca.
Mój scenariusz jeden punkt w tych meczach. Jak na ten materiał ludzki to i tak niezły wynik będzie.
Może Śląsk będzie nieco zdechły po meczu z Brugge.
A jakby jakimś cudem ugrali z Belgami jakiś remis to może będą się nastawiać raczej na rewanż niż na nas. I m.in. w tym szansa na remis we Wrocku.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 29.07.2013, 22:06
Aż ciężko uwierzyć że mamy aż 4 pk z taka ekipą grajków Naprawdę ciężko
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.07.2013, 22:15
Gramy gorzej niż rok, czy dwa lata temu, ale wygrywamy i to po golu w 94 minucie.Przypomne, że rok temu też był gol w 90 minucie, ale w tyłek.

Co by nie mówić, ale dokładnie tak grają drużyny Smudy - gryząc trawę do samego końca. Myślałem, że dłużej mu zajmie odciśnięcie swojego piętna na zespole, a tu niespodzianka. Imho to dobry trener na te ciężkie czasy, a Wisła, mimo, że od jej oglądania zęby bolą, po raz pierwszy do dłuższego czasu mnie rozweseliła, zamiast zdołować.

Aż mi sie zechciało na forum zaglądnąc!
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 29.07.2013, 22:20
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Aż ciężko uwierzyć że mamy aż 4 pk z taka ekipą grajków Naprawdę ciężko
Bez przesady, w tej lidze każdy może... przegrać z każdym. Jakby nie patrzeć dzisiaj to bardziej Korona z nami przegrała, niż my wygraliśmy ten mecz - w pierwszej połowie cisnęła nas niemiłosiernie, w drugiej zepsuła dwie setki. Oczywiście w żadnym razie nie mam zamiaru z tego powodu płakać, czy twierdzić, że powinniśmy zrzec się punktów
Po prostu trzeba przyjąć do wiadomości, że możemy zdobywać punkty w meczach, w których nie będziemy stroną lepszą i tracić oczka tam, gdzie uda się rywala zdominować. Taki urok tej ligi, że o wyniku bardziej decyduje suma farta niż umiejętności.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.07.2013, 22:25
Pół dnia mi dziś siedziało, że Garguła to taki polski Kaka, dobry gracz, potem kontuzja, transfer i koniec bajki. Zobaczymy czy to tylko przebłysk i jedno meczowy dzień konia, czy może w końcu zacznie spłacać swój kontrakt. Co najmniej na tydzień o 180 stopni zmienią się poglądy połowy forum co do Garguły po tym meczu
Fajnie, że Chrapek nie boi się odpowiedzialności i podszedł do karnego, chociaż czułem, że będzie pudło. Teraz czekać na napastnika, który złapie formę, (może być i Brożek, bo w moim mniemaniu, jeżeli będzie mu kto miał podać dalej jest top zawodnik, który może w naszej buraczanej lidze strzelić minimum 15 goli) i ten sezon wcale nie musi być, aż taki stracony jak wszyscy twierdziliśmy, ale z drugiej strony jedna jaskółka wiosny nie czyni i należy się wstrzymać z hurraoptymizmem.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.07.2013, 22:51
Przeciez gdyby na boisku dalej byl Malecki, to on by poszedl zamiast Burligi w tej ostatniej minucie.
I wiadomo co by bylo. Strzal w kierunku Radomia i pretensje do Sarkiego.

Czyli: brawo zmiany Smudy!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.07.2013, 23:04
Zamiana Szczepanowicza na Sobola póki co wygląda marno-żałośnie.... Masakra każde plus przypisywane za tą kopaninę dla Smudy powinny brutalnie zrównoważyć komedię zamiany.....

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.07.2013, 23:11
Wynik cieszy, ale trzeba zachować chłodne spojrzenie. Można teraz pochwalić zawodników za determinację, trenera za przygotowanie do meczu i zmiany, ale jak przegramy 2 następne mecze, znowu będzie wieszanie psów
Dlatego tak jak ktoś pisał wyżej, to zwycięstwo jest bardzo cenne w perspektywie następnych meczów. Jeśli uda się ugrać od 1 do 3 pkt w tych dwóch meczach będzie bomba. Jak 6 to kosmos. Jak zero to na forum zapanuje wielki gniew
What's new?

Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2013, 06:57
Gramy tak że da się to oglądać.
Chrapek zaczyna pokazywać pazurki.
Garguła - przy Chrapku może się jeszcze rozwinąć
Sarki - ja jednak dałbym mu kredyt zaufania, jest chimeryczny ale potrafi jednym zwodem zmienić losy meczu.
Małecki - słabo ale jest potrzebny ( na razie ) na boisku
Boguś - jak to Boguś, niby jest, niby coś biega, ale pożytek nie za duży. Potencjał też.
Stjepanović - trochę szybciej i będzie lepiej, kredyt zaufania, NA RAZIE WILK NA ŁAWĘ, kultura piłkarska wyrażnie po stronie Ostoji.
Cała obrona na duży plus, są błędy ale piłka dosyć szybko wychodzi z tej strefy, Głowa w normie, Bonanza, Nalepa i Stolarski na plus.
Miśkiewicz - duuuży plus za cały mecz, obok Chrapka i Garguły współautor 3 punktów.
Generalnie momentami w środku wygląda to fajnie piłka szybko chodzi, "dzieje się", znacznie przyjemniej się to ogląda bo w końcówce ubiegłego sezonu nie można było na trzeźwo na to patrzeć. Dojdzie Brozio i powinno być lepiej w napadziorze ( o gorzej naprawdę trudno), środek wygląda obiecująco, tyły też. Póki co, po 2 kolejkach, umiarkowany optymizm.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.07.2013, 07:05
mee napisał(a):Wyświetl post
Stjepanović - trochę szybciej i będzie lepiej, kredyt zaufania, NA RAZIE WILK NA ŁAWĘ, kultura piłkarska wyrażnie po stronie Ostoji.
Kultura piłkarska? Dla mnie ten gośc jak na razie gra niesamowity piach.
Heh, trzeba na tydzień odpuścić sobie Orbita i hejt. Brawo Wiślacy
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2013, 07:20
Jakich znowu stoperów? To Stjepanovic zostawił kolesia wbiegającego w pole karne...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2013, 07:58
Gramy tak że da się to oglądać.
Tak.....chwilami.

Z taką kulturą to do teatru .... wolę gościa nieco chaotycznego ale wojownika. Strzał "Stiepy" w drugiej połowie na wysokość 4 piętra pokazał że i ta technika niewiele lepsza niż w przypadku Cezarego ...
A co do braku szybkości: ... toć przecież podstawa w piłce ....

Cała obrona na duży plus, ......
Żartujesz.
Obrona zagrała dużo lepiej z Górnikiem. W tym meczu mogliśmy stracić 5 bramek.

Tak w ogóle trzeba na trzeźwo popatrzeć: gdyby w 92 minucie Miśkiewicz nie wybronił w beznadziejnej sytuacji wynik byłby odwrotny więc .... spokojnie !
Jeszcze nie raz dostaniemy buki ...
tej drużynie brakuje:
- napastnika w formie
- Małeckiego w formie
- klasowego defensywnego pomocnika (może rywalizacja Stiepy i Wilka coś poprawi)
- kilku zmienników
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.07.2013 o godz. 08:00.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 30.07.2013, 08:40
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jakich znowu stoperów? To Stjepanovic zostawił kolesia wbiegającego w pole karne...
Tak naprawdę to zawalił brak zgrania.
Indywidualnie najbardziej zawalił Wilk.
Potem Stjepanović.
Potem Głowacki.
Potem Bunoza.

Najbardziej Wilk, bo się do dupy ustawił. On poszedł zaasekurować skrzydło, bo było 2 na 2. Tylko, że zrobił to tak fatalnie, że koledzy myśleli, że on wchodzi w lukę po stoperze i przysnęli - stąd wzięły się kolejne błędy. Na dodatek skrzydło wcale nie wymagało asekuracji, więc Wilk był właściwie wykluczony z akcji, bo ustawił się plecami do tego, co działo się w polu karnym, a z tego, że kontrolował wzrokiem piłkę nic mu nie przychodziło, bo był od niej zbyt daleko.

Stjepanović mógł zażegnać zagrożenie, gdyby przechwycił Sobolewskiego. Ale nie zrobił tego, bo w pole karne poszedł już Wilk. Nie dość, że Stjepanović musiałby zbiec w to samo miejsce, to jeszcze odsłoniłby drugie tempo akcji. Gdyby Stjepanović pobiegł za Sobolewskim, naraziłby drużynę na strzał zawodnika wbiegającego w drugie tempo albo na to, że Korona przechwyci piłkę zaraz przed szesnastką i w taki czy inny sposób zakończy akcję korzystając z tego, że defensywa Wisły będzie już zupełnie zdezorganizowana.

Głowacki mógł zażegnać zagrożenie, gdyby uprzedził Sobolewskiego, ale był przekonany, że albo Wilk zajmie strefę stopera, albo Stjepanović pójdzie za zawodnikiem i wtedy ewentualnie Głowacki próbowałby blokować uderzenie z drugiego tempa, albo ze zbiórki, poprzez wyskoczenie z linii obrony. Głowacki miał najlepszy przegląd pola w tej sytuacji i jako szef defensywy powinien był podjąć decyzję, ale wiedział też, że ma kogoś za plecami - kogoś prawdopodobnie wyższego i silniejszego od Stolarskiego, czyli jeżeli Głowacki wyjdzie do Sobolewskiego, dostanie wrzutkę za plecy, która prawdopodobnie skończy się bramką.

Bunoza też mógł zażegnać zagrożenie, gdyby wiedział, że Wilk go asekuruje. Z asekuracją miał obowiązek zachować się agresywniej i kiedy Nalepa bardziej wyblokowywał akcję, to Bunoza powinien zaatakować piłkę i spróbować ją odebrać/wybić. Ale mógł to zrobić TYLKO przy założeniu, że ma asekurację, bo bez tego było 2 na 2. Wnosząc z jego ustawienia, nie miał pojęcia, że Wilk go asekuruje albo był zbyt zmęczony żeby skojarzyć fakty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów