|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Mecz pomiędzy Koroną a Wisłą zakończy się | |||
| Zwycięstwem gospodarzy |
|
18 | 16,36% |
| Remisem,ciężki teren, ciężki mecz. |
|
22 | 20,00% |
| Zwycięstwem Wisły! |
|
70 | 63,64% |
| Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zajebiście dużo wysiłku włożone w ten mecz. Za to należą się chłopakom wielkie brawa.
Są 3 punkty wywiezione z trudnego terenu. Siły starczyło na 70 minut, zatem 10 min wiecej niz w poprzedniej kolejce. To już coś. Stjepanovic dramatycznie slaby, mam nadzieje, ze Smuda wie co robi, trzymajac go do na boisku. Na Sarkiego przez wiekszosc meczu nie dalo sie patrzec. Boki obrony zaskakująco dobrze, środek ok. Dopóki środek pomocy miał siły dominował nad Koroną, całkiem dobrze to wyglądało. Jeśli jeszcze z przodu będzie ktoś, kto będzie napastnikiem nie tylko z nazwy, będzie spoko. 4 punkty po 2 meczach! ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pozwolę od siebie na komentarz
Najlepsi na Boisku: Chrapek Garguła Miśkiewicz/Głowacki(dylemat) Mizerni: Bunoza(Za bramkę na 2:2 to powinien za brak doskoku następny mecz oglądnąć z ławki... III-ligowych rezerw!) Małecki Stjepanowić/Sarki(dylemat) Burliga wchodzi na 15 minut i gość siły nie ma po minutach - 5. Wilku potwierdził, że ława to miejsce dla niego Sarki całe spotkanie mizernie, ale ta akcja z końcówki potwierdza, że klasowy zawodnik to taki, który mimo iż gra mu nie idzie przez cały mecz, robiąc jednym zwodem akcje która przesądza wynik meczu. Garguła; W końcu się spłacił!! Zespół: W zeszłym sezonie kadrowo byliśmy o wiele mocniejsi: Wisła - Górnik 1:3 Korona - Wisła 1:1 pkt: 1 Dziś: Wisła - Górnik 0:0 Korona - Wisła 2:3 pkt:4 Jeszcze kilka takich wyników i potwierdzi się moja teza, że wola walki ambicja i bieganie presing w tej lidze wystarczą aby być wysoko w tabeli. Ciułać te punkty do przyjścia Brożka i dalej do zimy... ciułać
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.07.2013 o godz. 19:34.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wg mnie nasz środek pomocy przestał istnieć jak wszedł Wilk.... niestety... co się porobiło z tym zawodnikiem....
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
może by Wilka przekwalifikować na LO albo ŚO bo do środka to on się nie nadaje..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
I kto w jego miejsce? Chyba zapomniałeś, że nie mamy ławki rezerwowych. Niektórzy zawodnicy po prostu muszą grać w pierwszej 11 i Sarki jest jednym z nich.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
O plusach naszej gry juz pisalem. O wszystkich minusach naszej gry bedzie mozna poczytac w podsumowaniu meczu na wesz(L)o bo jak znam zycie ten mecz od tej zlej strony Wisly bedzie tam przedstawiony...
Ale to moze i dobrze zebysmy nie zaglaskali naszych milusinskich![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na trzeźwo nie dało się ogladac tych popisów.
Dobrze że wygraliśmy. A jak nikomu nie życzę nigdy źle, tak prawie wszystkim rzeźnikom z Korony nalezy się taki koniec jak Korzymowi. Te ich chamskie, siłowe wejścia, bez szacunku dla rywala kiedys skończą się połamanymi nogami. Oby, ich nogami, a nie rywali. Faul wysoką nakładką Gołębiewskiego na Chrapku w końcówce meczu to powinna byc od razu czerwona kartka. Nikt tego nie widział: ani sędzia, ani komentatorzy. Na normalnym europejskim boisku Gołębiewski wyleciałby z boiska i dostał pół roku zawieszenia. A rzeźnicy mogą grać (tfu: - nie grać tylko polowac na kości rywali) dalej. Kiedys władze PZPN będa płakały, że nie zareagowały wcześniej |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Żadnych minusów nie widziałem, wygrana z burakami jest najwazniejsza.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Sarki się w drugiej połowie ogarnął i lepiej mu szło. Smuda go porządnie o.......ił przy linii i trochę się zmieniło.
Nasz pressing momentami naprawdę przyjemnie było oglądać. Szkoda tylko ze pod koniec oddaliśmy Koronie trochę inicjatywę. Na szczęście Burliga (który mało się nie zabił o własne nogi) wywalczył nam karnego. Jest jeszcze dużo do zrobienia ale jakieś pozytywy widać. W końcu kopacze zaczeli biegać od początku i to daje jakieś nadzieje. U mnie Chrapek dzisiaj duży plus. Miśkiewicz też nieźle ale musi chłop popracować na precyzyjnymi wykopami bo średnio to mu narazie wychodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wygrana z tymi patafianami to podstawa,ale dawno tak sie z gola Chrapka na 3;2 nie cieszylem.
Atakujemy lidera ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Plus za dzisiejsze spotkanie dla Garguły, Chrapka i Miśkiewicz. Minus - Małecki, coś nie może wskoczyć na właściwe tory, zagubił się gdzieś, kilka strat, niedokładnych podań- oby to się zmieniło. Sarki - defensywa u Sarkiego dziś kulała strasznie, w akcjach pod bramką Korony też nie był zbyt widoczny, spodziewam się po nim więcej. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bo jak się walczy to czasem i szczęście przychodzi.
Niektórzy zagrali nieźle. Gargula i Miśkiewicz dobrze. Małecki i Sarki tragicznie. Tyle że Sarki przeprowadził ta ostatnia akcje. Ja bym go zdjął już dawno. Walczyć, walczyć. Dwa, trzy transfery potrzebne. Miśkiewicz uratowales nam mecz poniekąd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Śmiech na sali ten dzisiejszy mecz, fajnie że wygrana, ale gra mocno przeciętna, by nie powiedzieć, że po prostu słaba. Mimo to, przy takiej dyspozycji Śląska, jaką obecnie prezentują - jest nadzieja na przynajmniej remis we Wrocławiu. Było kilka momentów dzisiaj, które mi się podobały, ogólnie Garguła i Chrapek zdecydowanie "in plus", ale daliśmy się parokrotnie w katastrofalny sposób zaskoczyć i cud, że wywieźliśmy pełną pulę. Można rzec - skuteczność 100%
![]() Co do przyszłości, tej najbliższej - bardzo dobrze, że i Śląsk i Lech nam się trafiają w momentach, kiedy będą jeszcze w pucharach (choć po wczorajszych popisach Lecha kto wie, czy Żalgiris nie okaże się zaporą nie do przejścia ), bo jest spora szansa na ciułanie punktów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cóż widocznie w Polsce w przeciwienstwie do pro lig wszystko stoi na glowie. Jak sa pieniadze to dzialaja one demobilizujaco na wyniki. Patrz my z przeplaconymi stranieri czy Zaglebie Lubin i ich ligowe kampanie, Polonia bogata za JW. A skonfrontujmy to z Polonia biedna, i biedną Wisłą.
Lepiej punktuja biedaki jadacy na ambicji niz ci, ktorym nie brakuje niczego.![]()
.
. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję że ten tajemniczy sponsor który był na meczu oleje scyzorów i cały ten ich wypi.zdów. Niech ich boli ta porazka cały tydzien, a na pewno mocno boli
![]() ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Jesteśmy w trakcie budowy. Dojdzie Brożek, może Brazylijczyk, pewnie jakiś lewy obrońca. Zle nie jest, a śmiem twierdzić, że bedzie lepiej. Podoba mi się, to że Wisła chce grać i ma kim grać. Chrapek, Garguła lubią grać kombinacyjnie. Oby tylko Małecki doszedł do formy, bo z Małym mamy duży problem.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Moglo byc w obie strony, Miskiewicz wyjal patelnia w samej koncowce. Gole Garguly itp. Gramy z fartem oby jak najdluzej.
Od dominacji jestesmy daleko jak w poprzedniej rundzie, jedna zmiana to jakis duch w tej druzynie sie pojawil, jakas iskierka nadzieji. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żadnych plusow czy minusow nie bede rozdawal. Najważniejsza wyhrana z komplelsiarzami z Klerychowa i to po brameczce w ostatniej minucie
Bol dupy koronli prez rok mamy gwarantowany ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Kopanina jak w okręgówce ale najważniejszy jest wynik. Śmiem twierdzić że to Garguła dziś był dość aktywny a że nie zawsze wychodziło to nie ważne w końcu to Ekstraklasa. Niech Smuda wykorzysta cały potencjał Garguły, Chrapka, Sarkiego to może te Europejskie Puchary będą bo widać żę Amica trochę nie formie, potem przycisną więc dobrze by było aby zrobić te punkty na jesień i jeśli będziemy w 8 to pewnie Cupiał dorzuci na transfery.
Najbardziej chorym punktem naszego zespołu jest napastnik który sam stworzy sobie sytuacje jak to potrafił świetnie w ostatnim czasie Dudu Biton, Brożek kimś takim nie jest co mnie przeraża troszkę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No to mamy 4 pkt po dwóch kolejkach. Jest lepiej niż przypuszczałem.
Ale zgoła inne nastroje byłyby gdyby Burliga zakiwał się w tej ostatniej minucie na śmierć. Super, że się udało, że wywalczył karnego, a Chrapek strzelił, ale moim zdaniem ta akcja to w ogóle powinna się skończyć ładnym rozegraniem kontry 2 na1 i golem strzelonym przez Burligę albo przez Sarkiego. Jak dojdzie Brożek może być tylko lepiej. Zaczynam wierzyć w to, że stać Wisłę na pierwszą ósemkę (w domyśle miejsce 5-8)
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 29.07.2013 o godz. 20:30.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja uważam, że dodatkowo dobrze dzisiaj Gordan zagrał. Słabiej Stolarski z Nalepą, ale gdzie mają się uczyć gry pod presją i ogrywać, jeśli nie w meczach o stawkę? Uważam, że pomimo kilku słabszych momentów Ostoja Stepanovic zagrał dzisiaj dobre zawody. To wszechstronny zawodnik, który na pewno nie zaniża naszego poziomu, a może być tylko lepiej. Nie jest Meliksonem, ale uważam, że może być lepszy np. od Tomka Jirsaka, 5 lat temu nie zmieściłby się na ławce, ale a w naszej sytuacji kadrowej taki gość to duży walor. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc do Wrocławia po trzy punkty.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kupa szczęścia.
Na plus: Garguła, Chrapek, Miśkiewicz, Nalepa Na minus: Małecki, Stiepanowić, ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co do Garguly... Ostatnia runda przed tym jak bedzie mogl podpisac z kim chce.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A Małecki nie pierwszy (i zapewne nie ostatni...) raz zakończył mecz bez choćby jednego udanego zagrania...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Ja widzę duży plus bo: Sarki grał badziew Małecki grał badziew Obaj mieli być liderami i motorami napędowymi Wisły. A mimo to wygraliśmy z kompleksiarzami z Kielc prawie bez nich. To jeśli chłopaki zaczną grać lepiej (a zaczną) to dopiero nasza gra z szybkimi skrzydłowymi będzie sporo lepsza niż teraz. Tak to widzę ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Garguła to podpisywać z kim chciał mógł 4,5 roku temu. Teraz to raczej z tym, kto jego zechce
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja się trochę podczas tego meczu uśmiałem, bo z piłką nożną miało to mało wspólnego, ale co mi się podobało:
- pressing czasami - skuteczność (głównie tutaj czapki z głów dla gumożuja) Z tym pressingiem jest tak, że w Polsce wystarczy być na nogach i podbiec do byle drewniaka i piłkę można w jakiś sposób odzyskać. U Kulawika pressing wyglądał tak, że podbiega zawodnik i fauluje. U Smudy z kolei jakoś to lepiej wygląda. No nie jest to pressing sensu stricto, taki jaki jest w prawdziwym futbolu, ale na drewna ligowe to wystarcza, co mnie trochę smuci, bo to znaczy, że polska piłka to dno. Tak więc tym optymistycznym akcentem kończę mój komentarz pomeczowy ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|