The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Mecz pomiędzy Koroną a Wisłą zakończy się
Zwycięstwem gospodarzy 18 16,36%
Remisem,ciężki teren, ciężki mecz. 22 20,00%
Zwycięstwem Wisły! 70 63,64%
Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2013, 20:11
Mam jakieś dziwne przeczucie(niczym nieuzasadnione), że jutro wygramy.
Logicznych argumentów na poparcie mojej tezy nie ma
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2013, 20:36
To będzie typowy "mecz walki". Niestety zakończony nasza porażka. Obym się mylił. Remis w naszym zasięgu.
Nie można było takiego Golebiewskiego ściągnąć? W naszej sytuacji sprzydalby się.
Uwaga na podlaczajacego się Golanskiego.
Odpowiedz cytując
soQlABG
Member

Od: 08.2012

Stary 28.07.2013, 21:33
Mam nadzieje, że wygramy i będzie 4 miejsce!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.07.2013, 23:15
Lekkie 2-0
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.07.2013 o godz. 09:27.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2013, 09:37
A ja mam też nadzieję, że drwale z Korony nie potraktują zbyt brutalnie naszych grajków Jeszcze kontuzji nam trzeba....
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2013, 10:02
Jest upał, 40 stopni. Wieczorem będzie podobnie więc i wynik powinien być wymęczony.
Obstawiam bramkę ze stałego fragmentu gry dla Korony lub celny strzał z dystansu dla nas.
Liczę na 0:1 po jakimś strzale z dystansu Stolarskiego.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.07.2013, 10:23
Wisła jest dla Korony bardzo niewygodnym przeciwnikiem (tak!) i raczej kiepsko sobie radzą z nami w meczach u siebie. Od ich awansu do Ekstraklasy nie wygrali z nami u siebie ani razu, raz przegrywając i dwa razy ratując remis w ostatniej minucie meczu.

Mam nadzieję, że tym razem uda nam się wygrać. Jedyne co mnie martwi to nasza porażająca indolencja ofensywna stająca się, o zgrozo, naszym znakiem firmowym. Ciekaw też jestem jak wymęczona przez Smudę drużyna zniesie mecz rozgrywany w ciężkim upale.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.07.2013 o godz. 10:25.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Camilos
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 29.07.2013, 13:56
0-1 dla Wisły po bramce Małego nie ma na to żadnych logicznych przesłanek, ale mam jakieś dziwne przeczucie że będzie dobrze
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.07.2013, 14:16
Juz nie moge czytac wiecej tych wszystkich "mam przeczucie"
DysoN
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.07.2013, 14:20
będzie 2 - 0,nie ma szans na wygraną z tak słabą kadra jak nasza choć pomarzyć zawsze można
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.07.2013, 17:54
Mały - powinien sie ogarnac... Nie mowie, ze jest najslabszy na boisku, ale jak na osobe, ktora aspiruje by byc liderem druzyny to gra dno...
Ostatnio edytowane przez Savik : 29.07.2013 o godz. 17:57.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2013, 17:57
Ale Sarki dostał bure od Głowackiego i Smudy.

Myślałem, że go Arek zje tym wzrokiem, nie dziwię się.

Oby udało się jakoś na farcie dociagnac. Remis nie będzie zły.

Musimy dłużej trochę utrzymywać się przy piłce bo Stolarski i Nalepa nie dają żadnej gwarancji dobrej gry w defensywie.
Mówiłem uważać na Golanskiego.
Małecki narcyz.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2013, 18:03
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
będzie 2 - 0,nie ma szans na wygraną z tak słabą kadra jak nasza choć pomarzyć zawsze można
Takich "twardo wierzacych" jak Ty w zespol w trudnych czasach trzeba nam wielu... a wtedy bedzie jeszcze lepiej...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.07.2013, 18:29
Wisla walczy!!!! + kilka udanych podań. Na wiecej nas obecnie nie stać.
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.07.2013, 18:32
Gra wygląda naprawdę całkiem przyzwoicie. Nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca, ale ten zespół zap..... na boisku. a kilka presingów i odbiorów to mistrzostwo świata. Widać przynajmniej że mają siłę na bieganie po boisku
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2013, 18:42
Tego wlasnie tzreba wymagac od tej Wisly: walki, prostej gry, podaj wyjdz na pozycje. Trzeba przyznac ze taktycznie wygladamy lepiej niz za Kulawika. Sa zalazki presingu na przeciwniku. No ale spokojnie zobaczymy co bedzie dalej.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.07.2013, 18:57
great success!
półamatoskie igraszki za (w naszym przypadku) 33 bańki/sezon
a jak jeszcze będziemy mieć napastnika to pudło w kieszeni
Ostatnio edytowane przez arti : 29.07.2013 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.07.2013, 19:00
Sarki w następnym meczu ławka. Przy paru zagraniach przypominał wypisz wymaluj Damiana Gorawskiego.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 29.07.2013, 19:03
Gorawski był dobry.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 29.07.2013, 19:04
walka do końca dała swoje, oby tak dalej !!

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.07.2013, 19:04
Z góry podkreślę, że z przyczyn obiektywnych nie widziałem inauguracji z Górnikiem i zdaję sobie sprawę, że mieliśmy dużo szczęścia (z gry to 2-2 wziąłbym w ciemno). Niemniej jestem zbudowany tym, co dzisiaj zobaczyłem, zwłaszcza w świetle naszej obecnej polityki finansowo-kadrowej

Walka, napierdalanie, pomysł na grę - ZESPÓŁ. Po raz pierwszy od zwolnienia Moskala widziałem zespół, który wie co ma grać.

Oczywiście czas pokaże co będzie dalej, ale póki co Franz przy Kulawiku wygląda jak Mourinho.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.07.2013, 19:05
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że Kielce to mistrzowie świata?

W tej lidze wystarczy biegać i mieć szczęście a nie mieć umejętności... wygraliśmy dzisiaj bo do 70 minuty mieliśmy to pierwsze a w końcówce to drugie.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2013, 19:05
Wynik, emocje, ok.

Reszta, o reszcie lepiej nie myśleć, po co psuć sobie przyjemność zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2013, 19:08
Jeszcze do mnie to nie dociera skazywani na porazke pojechalismy do Kielc i zrobilismy swoje Maja za swoje scierwa z Kielc, ktorym sedzia nawet kartki nie chciał dac gdzie im sie nalezało chociazby za symulke.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 29.07.2013, 19:10
Walka, nieustępliwość, pressing, połamane nogi kielczan. Bardzo podobał mi się dzisiejszy mecz, żadna strona nie odpuszczała, dynamiczna gra, wymiana ciosów, wygrana Wisły
Jedyne czego brakuje to jeszcze umiejętności i napastnika
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 29.07.2013, 19:10
Miśkiewicz 3,5
Stolarski 3,5
Głowacki 3,5
Nalepa 4,0
Bunoza 3,5
Stjepanovic 4,0
Garguła 2,0
Chrapek 2,5
Sarki 4,5
Małecki 4,5
Boguski 3,5
---
Burliga 3,5
Wilk 3,5

Skala jak w kickerze.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.07.2013, 19:11
Brawo dla Łukasza Garguły. Chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę Michała Chrapka, który moim zdaniem rozegrał najlepszy mecz od pewnego czasu.

Cieszę się bardzo ze zwycięstwa, chociaż nie widziałem karnego, bo mi transmisja padła w takim momencie...

EDIT: tak jak już inni napisali, pozytywnie zaskoczył mnie pressing Wisełki, może piłkarze złapali już tą świeżosc
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.07.2013, 19:14
d napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście czas pokaże co będzie dalej, ale póki co Franz przy Kulawiku wygląda jak Mourinho.
Nie popadajmy w aż taki zachwyt - pierwsza połowa była katastrofalna. Jakby zupełnie nie wiedzieli co i jak mają grać.

Dopiero po przerwie nastąpiła znaczna poprawa wielu elementów gry - zaczął funkcjonować poprawnie odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obronnej, skrzydłowi zostali ustawieni w głębi bliżej bocznych obrońców i zaistniała asekuracja, poprawiła się też gra kombinacyjna i wychodzenie na pozycje. Do pewnego i przekonywującego zwycięstwa zabrakło... dobrego napastnika. Bo to 3-2 jest szczęśliwe (94 minuta).

Gracz meczu - Garguła. Mimo całej krytyki, z tej całej paczki którą teraz mamy on jest teraz najbardziej kompletnym piłkarsko i najlepszym ofensywnym zawodnikiem w Wiśle. Wraz z Głowackim to teraz liderzy drużyny. Dobrze grał też Chrapek, natomiast najsłabszy na boisku jak dla mnie Małecki. Ostoja stara się jak może, ale niestety odstaje od poziomu naszej ekstraklasy - wprawdzie dużo widzi i ma zamysł go gry, ale jest słaby motorycznie, fizycznie i trochę też technicznie.

Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Problemem Garguły jest jego zaangażowanie, charakter, podejście do pracy oraz przekonanie o swoich niebagatelnych właściwościach, które predestynują go do gry na pół gwizdka.
To niestety jest racja. Ale pod względem jego możliwości, tak jak wyżej pisałem jest to teraz najbardziej kompletny piłkarsko i najlepszy ofensywny zawodnik w Wiśle. Inna sprawa, czy będzie grał z pełnym zaangażowaniem. Ale co do dzisiaj nie wymagałbym od niego gryzienia trawy, bo grę mógł mu utrudniać uraz, który jak widzieliśmy, nie został jeszcze zaleczony do końca. Mimo tego - 2 bramki.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 29.07.2013 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2013, 19:19
Problemem Garguły jest jego zaangażowanie, charakter, podejście do pracy oraz przekonanie o swoich niebagatelnych właściwościach, które predestynują go do gry na pół gwizdka. Dzisiaj środek pomocy zagrał naprawdę nieźle. Boki pomocy - słabiutko. Sarki dopiero pod koniec się rozegrał, a Mały na razie szuka formy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.07.2013, 19:20
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nie popadajmy w aż taki zachwyt - pierwsza połowa była katastrofalna. Jakby zupełnie nie wiedzieli co i jak mają grać.
Prawda, zapomniałem to ująć - może nawet nie tyle cała 1. połowa, ale pierwszy kwadrans z kawałkiem to była katorga, cud boski, że nie dostaliśmy już wtedy na 0-1, bo się nam należało.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów