The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2013, 18:06
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
a moim zdaniem takie transfery lubią ciszę i potrzebuja czasu
Na razie to ciułamy kasę. Za Brożka coś dostaniemy i Genkovowi dać karty zawodniczej nie chcemy póki nie pójdzie na jakaś finansową ugodę.

Pytanie czy kase całkowicie przejemy czy jednak coś będzie do wykorzystania.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.07.2013, 18:44
Barti napisał(a):Wyświetl post
No no no! Mam nadzieję że to sarkazm, i to gorycz przez Ciebie przemawia. Wisła to My a nie Cupiał. Cupiała nie było a My byliśmy, dlatego na pewne posunięcia zgody na pewno nie będzie. Wierzę że znajdzie się w naszym klubie grupa wpływowych ludzi, która w końcu powie "VETO", jak czara się przeleje, a My "zwykli" kibice im w tym pomożemy . Sam Właściciel jest bardzo ważną i zasłużoną osobą w naszym klubie, ale nie najważniejszą. Co do okna transferowego, to po meczu z Ruchem będzie można robić podsumowania.
Czyli kto to miałby być i kiedy Twoim zdaniem ta czara się przeleje?
Niestety Wisła sportowo i ekonomicznie jest na łasce i niełasce Cupiała. Na ten moment wydaje się, że tylko zastrzyk pieniędzy spoza obecnego układu może poprawić sytuację.
A więc... kibice do bankomatów, do banków likwidować lokaty i do znajomych biznesmenów którym się dobrze wiedzie coby rzucili parę groszy na Wisłę...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.07.2013, 19:30
arti napisał(a):Wyświetl post
Niestety Wisła sportowo i ekonomicznie jest na łasce i niełasce Cupiała. Na ten moment wydaje się, że tylko zastrzyk pieniędzy spoza obecnego układu może poprawić sytuację.
A więc... kibice do bankomatów, do banków likwidować lokaty i do znajomych biznesmenów którym się dobrze wiedzie coby rzucili parę groszy na Wisłę...
Po tym oknie transferowym i tym co się dzieje wokół klubu można czuć pewien niepokój. Jedyną osobą która na tą chwilę, w razie W-u, mogłaby awaryjnie wszystko ogarnąć jest prezes Ludwik Miętta-Mikołąjewicz. Kiedy? To jest pytanie do prawdziwego działacza/y będących blisko tego zamieszania. Tyle w tym temacie...
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 11.07.2013, 21:40
arti napisał(a):Wyświetl post
Czemu uważasz, że Wisła jest na czyjejś łasce? Akurat teraz bardziej niż kiedykolwiek w ostatnich latach mamy wyjątkowo mało do stracenia. Ile w ostatnim czasie klubów upadło i zaczęło grać pod nowymi właścicielami od np. 3 ligi. W naszej lidze, chociażby Pogoń Szczecin (?). Wisła istnieje 105 lat i będzie istniała dalej. A czy klub występuje jako Wisła SSA, czy ewentualnie TS Wisła - to mniej istotne. Ważna jest Biała Gwiazda, barwy i kibice, a to akurat to Prezesa Cupiała nie należy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.07.2013, 21:53
Po tym oknie transferowym i tym co się dzieje wokół klubu można czuć pewien niepokój. Jedyną osobą która na tą chwilę, w razie W-u, mogłaby awaryjnie wszystko ogarnąć jest prezes Ludwik Miętta-Mikołąjewicz. Kiedy? To jest pytanie do prawdziwego działacza/y będących blisko tego zamieszania. Tyle w tym temacie...
Godziny W czyli czego?

Co chcesz uzyskać? Stracimy wiele - sponsora, miejsce w ekstraklasie/I lidze, zafundujemy sobie zjazd do IV ligi i nie stać nas będzie na grę przy Reymonta.

Niedawno były podobne grymasy - za czasów Maaskanta. Pełnia szczęścia miała być gdy a) będą młodzi Polacy w składzie b) nie będzie tylu nieśpiewających pikników/kosmitów na stadionie c) obcokrajowcy nie będą zarabiać krocie i się opierniczać, nie znając naszego języka. Wszystko nawet kosztem jakości sportowej.

I słowo stało się ciałem - są Polacy, nie ma przepłaconych obcokrajowców. Jest bida ale za to prawie całkowicie polska. Nawet jest polski trener - najbardziej utytułowany z utytułowanych. I nadal jest źle, a wręcz gorzej. Więc o co chodzi? O kasę która jak na I ligę jest niezła? O to że się z nas śmieją i sami z siebie też się śmiejemy?

Nie ma kasy na transfery to nie ma - trzeba przecierpieć i znieść z godnością, a nie szukać 'ułana' i zrzucać mu na barki problem organizacyjny i finansowy.

Reasumując - co będziesz miał na boisku lub poza nim czego nie masz teraz?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.07.2013 o godz. 22:26.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.07.2013, 23:05
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Godziny W czyli czego?

Co chcesz uzyskać? Stracimy wiele - sponsora, miejsce w ekstraklasie/I lidze, zafundujemy sobie zjazd do IV ligi i nie stać nas będzie na grę przy Reymonta.

Niedawno były podobne grymasy - za czasów Maaskanta. Pełnia szczęścia miała być gdy a) będą młodzi Polacy w składzie b) nie będzie tylu nieśpiewających pikników/kosmitów na stadionie c) obcokrajowcy nie będą zarabiać krocie i się opierniczać, nie znając naszego języka. Wszystko nawet kosztem jakości sportowej.

I słowo stało się ciałem - są Polacy, nie ma przepłaconych obcokrajowców. Jest bida ale za to prawie całkowicie polska. Nawet jest polski trener - najbardziej utytułowany z utytułowanych. I nadal jest źle, a wręcz gorzej. Więc o co chodzi? O kasę która jak na I ligę jest niezła? O to że się z nas śmieją i sami z siebie też się śmiejemy?

Nie ma kasy na transfery to nie ma - trzeba przecierpieć i znieść z godnością, a nie szukać 'ułana' i zrzucać mu na barki problem organizacyjny i finansowy.

Reasumując - co będziesz miał na boisku lub poza nim czego nie masz teraz?
Od bardzo dawna wyglądasz mi na Bogdana Basałaja.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.07.2013, 23:17
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
a Ty mi na panią Filifionkę z Muminków
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.07.2013, 23:51
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
a Ty mi na panią Filifionkę z Muminków
Każdy ma prawo do własnych wizji...wizji na jakie zasługuje, i które moze pojąć...
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 12.07.2013, 00:20
Oj nie każdy, nie każdy. Też czytam to forum i twierdze że część forumowiczów uważa się za ważniejszych od innych bo są senior member
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.07.2013, 01:06
Godziny W czyli czego?

I słowo stało się ciałem - są Polacy, nie ma przepłaconych obcokrajowców.
Ty tak poważnie?

Ilu Wisła w tym roku zatrudniła Polaków? No, choćby przetestowała?

Bo odeszło od nas kilku w przerwie letniej, z Sobolewskim kapitanem na czele, a na razie testujemy samych obcokrajowców.

Dlaczego nie zaprosi się na testy kogolwiek z niższych lig? Na przykładzie Limanovii widać, że wcale nie jest tak że odstają poziomem. Dlaczego nie próbujemy pozyskać choć jednego piłkarza Unii, a fundujemy testy amatorowi z Rumunii?

Dlaczego nie zostawiliśmy z wszystkich piłkarzy, ikony Sobolewskiego? Gdyby chciał wysoki kontrakt i gwarancję miejsca w skladzie - rozumiem. Ale dlaczego nie zaproponowaliśmy mu niskiego kontraktu i premie za meczówki? Nawet Lech potrafił bardziej uszanować reissa, a gdzie jemu do Sobola...

Także nie rób z kibiców idiotów. To, że krzyczeliśmy "postaw na młodych Polaków" nie oznaczało wy....... wszystkich obcokrajowców i zrób Polską "11". Chodziło tylko, by nie stawiać notorycznie na obcokrajowców którzy gówno grali (Jaliens) a dać szanse im polskim młodszym odpowiednikom (Czekaj).

Trener Moskal coś takiego próbował zrobić, ale po dwóch głupich czerownych kartkach Czekaja został wywalony z klubu. Kto wie gdzie bylibyśmy teraz gdyby dano mu szansę popracować trochę dłużej niż parę tygodni...

A teraz słyszę, że Smuda emeryt dostał trzy okienka na zbudowanie drużyny... A Moskala wywalono po kilku kolejkach i tych pieprzonych czerwonych kartkach...

I mam się nie w....ić... Ba, jeszcze czytać pajaców którzy bronią go. Gościa który jedyny transfer jaki zrobił to zatrudnienie syna swojego kumpla...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 12.07.2013 o godz. 01:10.
Ddf
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 12.07.2013, 05:09
Godziny W czyli czego?
Masz odpowiedź w moim poście. Nie wiem kiedy wybije godzina W. Oficjalne stanowisko jest takie, że mamy kryzys, zbieramy siły, i w trzy okienka transferowe będzie OK. Prawdę może powiedzieć tylko osoba niezależna od Cupiała, będąca blisko klubu, mająca pewne informacje, przecieki. Skąd mnie szaremu człowiekowi wiedzieć, czy w tym momencie odbijamy się od dna, i za rok będziemy się z tego śmiali, czy może trwa właśnie wyprowadzanie pieniędzy z klubu? Jak się ma do czynienia z biznesmenem, nie filantropem, to należy mieć oczy szeroko otwarte. Oczywiście można też być minimalistą, mówić że jest kryzys i popłynąć z prądem twierdząc że tak musi być, taka kolej rzeczy, takie czasy. Ja uważam że jednak warto, popłynąć czasem pod prąd.
Ostatnio edytowane przez Barti : 12.07.2013 o godz. 05:13.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.07.2013, 07:07
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ty tak poważnie?

Ilu Wisła w tym roku zatrudniła Polaków? No, choćby przetestowała?

Bo odeszło od nas kilku w przerwie letniej, z Sobolewskim kapitanem na czele, a na razie testujemy samych obcokrajowców.

Dlaczego nie zaprosi się na testy kogolwiek z niższych lig? Na przykładzie Limanovii widać, że wcale nie jest tak że odstają poziomem. Dlaczego nie próbujemy pozyskać choć jednego piłkarza Unii, a fundujemy testy amatorowi z Rumunii?

..
Za takie pieniądze jakie oferujemy, tylko zawodnicy z dalszych rejonów są brani pod uwagę.

Dla chłopaka z brazylijskich slamsów czy nigeryjskiej jungli kwota może nie jest spełnieniem marzeń, jednak wizja powrotu i dilerki w nocnych klubach Buenos Ares czy harówy na plantacji i widoku konających poplemieńców na malarie, jest wystarczającym bodźcem by przystać na ciekawe warunki.

Ważnym czynnikiem dal Klubu, przemawiającym za obcokrajowcem jest posiadanie umiejętność do adaptacji w skrajnych sytuacjach. Do takiej na pewno zaliczmy pierwszy dzień w klubie , odbiór kopi podpisanego kontraktu i odkrycie faktu, że kwoty są w PLN a nie Euro.

W tych wypadkach dalecy piłkarze stanowią wzór do naśladowania. Całe niezrozumienie kwitują uśmiechami - bije od nich profesjonalizm.

Myślę że powód dla którego odmówiono sobie piłkarzy Limanovii cz Unii Tarnów jest prosty. Nie chcemy wprowadzać "kominów płacowych" w drużynie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2013 o godz. 07:11.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.07.2013, 07:40
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Za takie pieniądze jakie oferujemy, tylko zawodnicy z dalszych rejonów są brani pod uwagę.

Myślę że powód dla którego odmówiono sobie piłkarzy Limanovii cz Unii Tarnów jest prosty. Nie chcemy wprowadzać "kominów płacowych" w drużynie.
To znaczy ci dwaj Brazylijczycy będą zarabiać mniej niż goście z Limanovii? Jakoś nie jestem pewien czy zgodzą się grać za mniej niż piłkarze zarabiają w niższych ligach, nie wierzę. Zwłaszcza jak jeden był już gdzieś w Chinach.

A ten Macedończyk Stjepanović to wręcz będzie dopłacał do gry w Wiśle żeby się wypromować
A Burdeński też mniej dostaje co piłkarze w niższych ligach?

BTW
Zgadzam się z tym co napisał Konrad. Jak czytam że niby jesteśmy "polską Wisłą" po czym każdy amator i nieudacznik z najdalszego zakątka świata byle nie z Polski może do Wisły trafić to nie wiem co myśleć o takich ludziach jak Lukasz co powielają to kłamstwo o "polskiej Wiśle", a już argument że niby domaganie się większej liczby Polaków znaczy nie chcemy w ogóle żadnych obcokrajowców to zwykła manipulacja. Wisła nie powinna być ani Arsenalem ani Athletic Bilbao. Powinna być gdzieś pośrodku - droga środka gdzie większość ilościowo 2/3 to Polacy ale wzbogacona 1/3 dobrymi cudzoziemcami jak Melikson czy Sarki a nie chłamem albo przeciętniakami w stylu Bunozy.
Tymczasem gdyby Cupiał miał pieniądze to nawet sprzątaczki miałby z Argentyny w klubie... taką "polską Wisłę" buduje...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.07.2013 o godz. 08:01.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2013, 08:08
Odpowidxzmy sobie na kilka pytań, szczerze wtedy może będzie łatwiej i poważniej.

W Brazyliii chyba kazdy jest piłkarzem, a oni należą do tych najniższego szczebla. Są setki klubów, dziesiątki innych lig w których by można znalesc lepsze zycie i warunki.
Tylko najpierw trzeba frajera który cię zaprosi na testy a później da podpisać kontrakt.

A ten Macedończyk ? Domyślam się ze grał w Skopje bo tam wszystko gra w Skopje to badz nie badz jest to dla niego krok do przodu. Macedonia to bida z nędzą

Burdeński jak miał 1000 ojro w tym FC to max.

A na koniec , dodam ze z tym kominem płacowym był żart. Dziwie sie ze łyałeś to na serio..

PS.
Kontrakty które oferujemy są śmiesznie niskie, nawet by ciężko bylo uwierzyć że takie daje Wisła Kraków . No ale nie oszukujmy się, zawodnicy są słabi i do takiego pułapu się nadają. Z wyjątkiem tego Macedonczyka. O nim wiemy wszystko, a reszta nawet nie wiadomo czy są tymi za kogo się podają.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2013 o godz. 08:13.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.07.2013, 08:17
Dariook zamiast się bawić w "łykanie" pisz konkrety. Bo mnie od pewnego czasu mało śmieszą twoje żarty.

Czyli czemu zatrudniamy (szukamy tylko) obcokrajowców (skoro kominy płacowe to był żart który "łyknąłem") nie dlatego że są tańsi od Polaków tylko dlaczego? Bo budujemy "polską Wisłę" dlatego nie zatrudniamy Polaków? Bo ja się zgubiłem w tych "odmętach" twego rozumu.

BTW
W Limanovii chłopaki chwytają więcej niż 1000 euro? OK zapytam
Stjepanowić grał będzie za "grosze" - wyjdzie z czasem że pewnie jednak nie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2013, 08:28
Ale ja wcale nie pisze by poprawić ci humor. Zreszta masz opcję ignoruj to w czym masz problem?

Nic nie budujemy. Zostałeś zrobiony w konia i tyle. Czy będzie Polak czy Bambo jeden ...Ważne zeby malo płacić. Jesli postawisz dwoch podobnych pilkarsko , polak bedzie o 100zł droższy to wybiorą murzyna. Czego tu nie kapujesz?

Dla klubu liczy sie saldo a nie kolor skóry.

To co testujemy to jest śmietnik. Tego nikt poważny nie podpisze, tylko takie desperaty w tak słabych ligach jak nasza. U nas tez takie polskie smieci znajdziesz ale widocznie sie cenią drożej. A przepłacać za szrot to idiotyzm.

Ps. JA nawet nie widze sensu dyskutować o tym kogo lepiej testować. Domagacie się sprawdzenia chlapaków z Limanovii, Unii czy innych podobnych klubów. No ,ja tez jestem za tym by dać szanse Polakom niz czarnej mambie, jednak w świetle tego co się wydarzyło w ostatnich tygodniach, to raczej jest w takim klubie jak Wisła Kraków niemożliwe.

Był chłopak z KARPAT KROSNO, zaproszono go na testy. POLAK! Kto wie może był lepszy niz nasz trójca bramkarska, bo niem co ukrywać że orłami nie są. I co się stało? Klub został zmieszany z błotem, że jak ktos z 3 ligi na testach? Wstyd! Hanba! Rozumiem ten kurewski portal warszawski co umieszcza anty Wiślickie artykuły częściej niż wypadają włosy jego tatuśkowi. Jednak jeśli do tego dołączają bandy idiotów mieniących sie kibicami BG to nie mam pytam. Morda w kubeł, trudno stało się i huj im w dupę ...a nie jeszcze swoich atakować.

To się ....a nie dziwcie że macie murzynów, Macedonczyków, afrykancow. I huj ze nawet moga byc z lokalnej 6 ligi,l ważne ze murzyn!
Może było kilku chłopaków z niższych lig, może chcieli ich testować...ale po tym jak zeszmacono klub to nie zdziwie sie jak zrezygnowano z pomysłu z obawy przed kolejnymi atakami. To teraz mamy tydzień do ligi a kadra niepełna.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2013 o godz. 09:11.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.07.2013, 09:24
Nic nie budujemy. Zostałeś zrobiony w konia i tyle. Czy będzie Polak czy Bambo jeden ...Ważne zeby malo płacić. Jesli postawisz dwoch podobnych pilkarsko , polak bedzie o 100zł droższy to wybiorą murzyna. Czego tu nie kapujesz?
Gdyby to tak działało to miałoby to uzasadnienie. To tak nie działa bo w ogóle młodych Polaków się nie zaprasza na testy z niższych lig żeby sprawdzili się z tuzami typu Mendie czy Eduardo.

Nie dostrzegasz tego? Wolisz rżnąć głupa?

Pewnie taki młody chłopak z jakiegoś III ligowca mógłby się okazać jeszcze tańszy w utrzymaniu niż potencjalnie Mendie czy Eduardo. W Wiśle dla Cupiała narodowość ma jak widać bardzo duże znaczenie - obowiązuje zasada -
Każdy szrot i ochłap z całego świata w Wiśle może grać tylko nie Polak!

Jak widać ta "nienawiść" Cupiała do Polaków jest silniejsza niż rachunek ekonomiczny... więc nie ściemniaj.

BTW
Nie manipuluj - bo chłopak z Karpat to nie był młody z niższych lig tylko przejrzały 30 latek na alibi....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.07.2013 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2013, 09:34
A ty nie udawaj głupa. 30 lat na bramkarza to jest nic. Mógł by być 2 lub 3, jeśli Kocoń wypada.

Napisałem ci dlaczego może nie być chłopaków z 3 ligi na testach...z tego samego powodu dla którego pożegnano bramkarza z Karpat. Chyba sie zgodzisz z tym że klub poi takiej reakcjii mógł zrezygnować z tych testów. A nawet była decyzja ze więcej testów nie będzie! Wiec moze to chodzilo o Polakow ktorych przygotowali Zuraw i Kuzba, bo obcokrajowcow wciąż testuja.

PS.
Ja osobiscie nie mam z tym problemu. Mi obojętne czy będzie 11 Polaków czy 11 Obcokrajowców. Nie używam terminów "Polska Wisła" gdyż dla mnie Wsiła to klub, Polski klub bez dwóch zdan , nie ważne jakiej narodowości są piłkarze którzy reprezentują jej barwy, wymagam tylko by robili to godnie.
Piłkarze i my kibice jesteśmy częścią tego klubu jednak grubym nadużyciem jest szeregowanie klubu ze względu na jej pracowników.
Niie kibicuję zawodnikom, nie utożsamiam się z zawodnikami. Kibicuję i utożsamiam się z Wisłą. Są w mojej drużynie, szanuję ich wiec mogą liczyć na moje wsparcie bez względu na narodowość.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2013 o godz. 10:03.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.07.2013, 09:53
A ty nie udawaj głupa. 30 lat na bramkarza to jest nic. Mógł by być 2 lub 3, jeśli Kocoń wypada.

Napisałem ci dlaczego może nie być chłopaków z 3 ligi na testach...z tego samego powodu dla którego pożegnano bramkarza z Karpat. Chyba sie zgodzisz z tym że klub poi takiej reakcjii mógł zrezygnować z tych testów. A nawet była decyzja ze więcej testów nie będzie! Wiec moze to chodzilo o Polakow ktorych przygotowali Zuraw i Kuzba, bo obcokrajowcow wciąż testuja.
Taaa taa taa, nie testowaliśmy ani jednego młodego Polaka z niższych lig bo weszło i inna prasa wyśmiała testowanie kelnerów i studentów oszustów z Rumunii
Tak głupi jesteś żeby to łyknąć?

Kuźba i Żuraw chuja przygotowali manipulatorze. Klub nie zrezygnował z testowania młodych Polaków po artykułach w prasie, bo w ogóle nie planował choćby jednego młodego z niższych lig testować. (młodego)

Gdyby pojawili się młodzi z niższych lig nikt by nie narzekał. Nie byłoby nagonki w Weszło itd. Wszystkie kluby szukają młodych w niższych ligach tylko nie Wisła. Również Lech czyi Legia szukają, tylko My wolimy studentów rumuńskich czy Mendich którzy (jak pisało kilku kolegów) nie grał w klubie od 2011 roku w którym rzekomo gra

Nie ma kasy to testujemy takich na jakich nas stać czyli z niższych lig przede wszystkim.

Kończę - bo rozmowa z Tobą to wałkowanie na wyczerpanie a nie racjonalna dyskusja a mi szkoda na to czasu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2013, 09:58
Wiecie, niby kasy nie ma, a Żurawski latał do Peru scoutować zawodników i o tym opowiadał w Asie Wywiadu. Wcześniej podejrzewam, że był na wielu meczach niższych lig w PL. Wygląda na to, że scouting sobie działa jak chce, a czy to później się komuś przyda, to już się nikt nie zastanawia.
..
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.07.2013, 10:41
Problem w tym, że do każdego w miarę sensownego gracza z niższej ligi ustawia się kolejka. Rynek polskich piłkarzy jest strasznie wąski. Gdy tylko pojawi się jakiś co potrafi dwa razy prosto kopnąć piłkę che go pół ligi. I nie ma szans, żeby nie został zauważony bo u nas koło każdego nawet pół-piłkarza robi się szum. My w rywalizację z innymi klubami Ekstraklasy zazwyczaj przegrywamy z kretesem. I to nie z Legią, Lechem czy Zagłębiem, tylko np. z Jagiellonią czy Bełchatowem.

Sprowadzamy obcokrajowców, o których nikt nie słyszał, bo o takich nie musimy z nikim walczyć.

PS: Propozycji testowania zawodników z Limanovii bo wygrali jeden sparing z naszą bezładną zbieraniną testowanych graczy i daremnych juniorów pozostawię bez komentarza.
Ostatnio edytowane przez Arked : 12.07.2013 o godz. 10:59.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2013, 10:53
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Taaa taa taa, nie testowaliśmy ani jednego młodego Polaka z niższych lig bo weszło i inna prasa wyśmiała testowanie kelnerów i studentów oszustów z Rumunii
Tak głupi jesteś żeby to łyknąć?

Kuźba i Żuraw chuja przygotowali manipulatorze. Klub nie zrezygnował z testowania młodych Polaków po artykułach w prasie, bo w ogóle nie planował choćby jednego młodego z niższych lig testować. (młodego)

Gdyby pojawili się młodzi z niższych lig nikt by nie narzekał. Nie byłoby nagonki w Weszło itd. Wszystkie kluby szukają młodych w niższych ligach tylko nie Wisła. Również Lech czyi Legia szukają, tylko My wolimy studentów rumuńskich czy Mendich którzy (jak pisało kilku kolegów) nie grał w klubie od 2011 roku w którym rzekomo gra

Nie ma kasy to testujemy takich na jakich nas stać czyli z niższych lig przede wszystkim.

Kończę - bo rozmowa z Tobą to wałkowanie na wyczerpanie a nie racjonalna dyskusja a mi szkoda na to czasu.
Po pierwsze szanuj słowa kolezko, bo strasznie niekulturalny wobec mnie sie zrobiłeś. Myślę ze to nie jest odpowiednie miejsce ani sposób komunikacji na wtykanie przymiotników . Ponoszą cię nerwy, ok to zrozumiałe ale wszystko ma swoje granice.

Nie weim czemu wspominasz tego Rumuna bo ciezko mi znalesc moja wstawke o nim . Pewnie,zeby mocniej to wyglądało dlatego przemilczę. trzymaj się faktów.

Nie pakuj kolego jego z bramkarzem z Krosna do jednego wora z rumunem . Juz nie badz takim ignorantem. Bo te dwie postacie łaczy to ze wspomniało o nich weszło i tyle.

Domyślam sie ze opinie o 30 letnim bramkarzu tylko powielasz , bo na zywo go nie widziałeś. Troszkę tak hujowo ferować na kimś wyroki nie mając żadnej pewnosci że się ma rację, coż to tylko świadczy o tobie, nie moja brocha.

Jaki masz problem w tym czy Polak jest młody czy starszy?
Co jak ma 20 lat to cacy a jak 30 to be? Jak ma młode ciałko to chetnie go u nas pooglądasz a jak bije doświadczenie to raczej nie ma na czym oka zawiesić?
To nie casting, może dla ciebie to zabawa jednak nie wszystko młode co się świeci.

Liczą się umiejętności. Jeśli ktoś ma 30 lat i prezentuje poziom godny naszego klubu to jest tak samo mile widziany jak 20 latek na takim samym poziomie.

Ile ty masz lat? Zbałamucili ci łeb tym weszlo i tyle.
Wiem wiem, chcesz młodych żeby póżniej zarabiać a to 3 mln E, a to 4 mln, a to znow sie sprzeda za 2 mln...
A przepraszam komu planujesz opchnąć te talenty? Kiedy? Jak awansują nam do CL czy morze poczekamy do finału LM bo mogą być jeszcze potrzebni.

Tej drużynie obecnie potrzebni są piłkarze solidni. Prezentujący pewien poziom i gwarantujący powrót na szczyt..
Gdy będą puchary, rywalizacja z bogatymi, pewny wysoki poziom to można myśleć o promocji swoich graczy i dzieki promocji znaleźć kupców i zarobić fajna kase.

Obecnie to my możemy tylko komuś co najwyżej kariere s.......ić. Uczyć sie nie ma od kogo, rozwijjac się tez ciężko, o podnoszeniu poziomu nie wspomnę.
Nawet nie ma z kim pograć żeby się pokazać...

Nie takie tegie glowy managerskie jak twoja codziennie mysla jak sprzedac drogo i zarobić sporo. Nie jest to tak latwe jak ci się chyba wydaje.

Jeśli uważasz że to takie proste , wyciągną 5 mlodych grajków kopiących się po czole na 3-4 ligowych kretowiskach, zaoferować im długie kontrakty, żeby ich nikt nie podkupił, czekać jak każdy rozbłyśnie i na każdym zarobić ...to sorki ale nie uważam byś był poważną osobą.
Czy Wenger powinien czuć twoj oddech na plecach a dupa zacząć parzyć od tego gorącego krzesła? Odpowiedz sobie najlepiej rano, gdy umsł wypoczęty.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2013 o godz. 11:10.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.07.2013, 11:00
Po kiego wracac do dyskusji nt. Hajduka? To jest AMATOR, ktory grywa od czasu do czasu w pilke w IV lidze... historia podobna do Burdenskiego(dla ktorego pilka tez nie byla podstawowym zajeciem). W nizszych ligach polskich, to mamy szukac max 19-20 latkow, ktorych mozna jeszcze doszkolic i przystosowac do poziomu ekstraklasowego. Widac na przykladzie Burasa, ze jest z tym ciezko, ale trzeba probowac. Perełki tez tam pewnie graja, a na razie szukajmy przede wszystkim solidnosci. Koniec z amatorami pokroju Mendiego, Sorina, Hajduka czy Burdenskiego(jasne...). Gornik jakos mogl wyciagnac krola strzelcow III ligi, 23 latka, kiedy na pensje maja 20 tys. zl miesiecznie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.07.2013, 11:06
dariook - twoje niechluje wodolejstwo zamęczy każdego - tworzysz dygresje do dygresji. Napisałem grzecznie że kończę rozmowę z Toba bo "kondycyjnie" zawsze wygrasz (jesteś impregnowany na argumenty) do tego zaczniesz skupiać się na dygresjach i w koło Macieju mielenie na 5 stron żeby stanęło że pan Dariook albo Ogryzek ma rację. Wali mnie takie gadanie jakie uprawiasz i jakie proponujesz. To jałowe. Zakończmy.

Więc kręć się wokół własnego ogona beze mnie jak lubisz.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 12.07.2013, 11:15
Masz odpowiedź w moim poście. Nie wiem kiedy wybije godzina W. Oficjalne stanowisko jest takie, że mamy kryzys, zbieramy siły, i w trzy okienka transferowe będzie OK. Prawdę może powiedzieć tylko osoba niezależna od Cupiała, będąca blisko klubu, mająca pewne informacje, przecieki. Skąd mnie szaremu człowiekowi wiedzieć, czy w tym momencie odbijamy się od dna, i za rok będziemy się z tego śmiali, czy może trwa właśnie wyprowadzanie pieniędzy z klubu? Jak się ma do czynienia z biznesmenem, nie filantropem, to należy mieć oczy szeroko otwarte. Oczywiście można też być minimalistą, mówić że jest kryzys i popłynąć z prądem twierdząc że tak musi być, taka kolej rzeczy, takie czasy. Ja uważam że jednak warto, popłynąć czasem pod prąd.
Niestety naszym głównym problem jest brak pieniędzy. Skoro więc klub nie ma na stadion, kontrakty dla zawodników czy fizjologa to o wyprowadzaniu jakich pieniędzy mówisz? Gdzie są, jak na koncie ich nie ma? Mamy dług, brak płynności finansowej, brak jakichkolwiek zawodników do sprzedania, nie mamy nic interesującego poza 'logo' i licencją na grę w Ekstraklasie.

Pytanie czy lepiej płynąc pod prąd czy z prądem... hm... oczywiście można płynąc pod prąd, tyle że nadal nie powiedziałeś co mamy zyskać? Osobiście wole płynąć z prądem, czekać na jakaś okazję a nie marnować sily na coś co jest bez sensu.

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ty tak poważnie?
Całkiem poważnie. Większość co miałem do powiedzenia nakreślił Dariook.

Dodam że jak spadniemy do I ligi albo, nie daj Bóg, do IV to o takim trenerze jak Moskal będziemy mogli pomarzyć a o zawodnikach takich jak Małecki czy Czekaj zapomnieć. Nikt z naszych piłkarzy nie będzie grał w niższej lidze, bo to nie ich poziom sportowy. Zwyczajnie - każdy piłkarz chce się rozwijać, marzy o grze w reprezentacji itp.

Nie ma też co przytaczać przykładu Reissa - trochę go zdeprecjonuje - gdyby nie młody Kulczyk i jego pieniądze to Piotrek grałby w Wiśle. Tak samo w druga stronę - nie byłoby Sobolewskiego gdyby nie pieniądze i paka Cupiała. Pieniądze, pieniądze i wszędzie pieniądze. Jak nie masz pieniędzy to nie ściągniesz żadnego sensownego chłopaka z II czy III ligi. Znasz jakiegokolwiek perspektywicznego zawodnika w niższej lidze z karta w ręku? Dlatego tez mamy na testach amatorów i ludzi po zmywakach z Anglii.

Nasz problem jest głównie finansowy więc być może zmiana właściciela poprawi sytuację, ale dla kontrastu - stawianie na Polaków, czy start od IV ligi zdecydowanie nie. Chcesz zdolnych Polaków? Zdolni Polacy wolą grac w klubach zagranicznych albo, jeśli już stawiają na polskie kluby, wolą te na el - dostaną dobre pieniądze i jeszcze w terminie. Czasy gdy mogliśmy wybierać pomiędzy modelem 'dobrzy Polacy' vs 'dobrzy obcokrajowcy' minęły dokładnie w momencie wkroczenia na rynek Wojciechowskiego. Od tego czasu nie stać nas na żadnego dobrego Polaka. Wtedy sytuacja była lepsza - nie stać nas było na dobrego z ekstraklasy, dziś nie stać na tego z lig niższych. Wszystko z powodu kasy.

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę dalej pytanie - co będziemy mieli na boisku lub poza nim czego nie mamy teraz?
Ultrasi po wyprowadzce z Reymonta zyskają? Na zmianie właściciela zyskamy? Na wyjazdach w IV lidze? Ulica coś zyska?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.07.2013 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.07.2013, 11:58
Był don wasyl i zespół roma, jest herr trener i zespół z romo

teraz tylko zrzucić się na frytki dla Krzywickiego i mamy atak na metry lata
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
fifek
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 12.07.2013, 12:03
Nie rozumiem jednego , Trener Smuda mówi że w przypadku Romo warto postawić na jego rozwój , a zaraz potem proponują mu kontrakt we Wiśle .... ;/
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.07.2013, 12:26
Ten cały Romo naprawdę jakoś się wyróżniał w sparingach od innych testowanych zawodników?
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.07.2013, 12:32
Wygląda na to, że byli do niego przekonaniu już po wcześniejszych obserwacjach. Nie bez znaczenia jest też fakt, że po prostu musimy zapełnić kimś pustą rubrykę w skarbie kibica o nazwie "napastnicy". Moim zdaniem to dobry ruch. Milionów na nim nie stracimy, a zawodnik jest młody i rozwojowy w przeciwieństwie do 24-letniego Celina.

Jeśli rzeczywiście nasz skauting funkcjonuje w rejonach Ameryki Środkowej i Południowej to warto byłoby sprawdzić więcej zawodników niż tylko Romo.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.07.2013, 12:36
Brazylijczyków nie zatrudnili chyba tylko dlatego że chcieli za dużo hajsu, innej opcji nie widzę...
Ale za cholere nie rozumiem tego szukania piłkarza drabiny w przodzie?
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów