The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2013, 20:45
....a ludzie, co wy bredzicie? Jakie porwawanie. Widzę, że spece od dezinformacji działają. Bardzo często dany temat próbuje się nawieść czystym absurdem, by dany trop skompromitować.
Nie róbcie tutaj kwadratury koła. Skupcie się lepiej na analizach Berczyńskiego, Biniendy, Nowaczyka , śladach materiałów wybuchowych z detektorów uzywanych m,in na lotniskach w Izraelu (najbardziej rygorystyczne przepisy lotniskowe ).Na dokladkę możecie sobie oglądnąć film anatomie upadku, a nie ....a snuć teorie o manekinach sztucznych mgłach czy maskirówkach.

AYALA po co tu wklejasz takie zdjęcia?

Nie chcę mi się już tutaj pisać, ale gdy człowiek czyta poniektóre teksty, to traci nerwy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.07.2013, 07:56
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
....a ludzie, co wy bredzicie? Jakie porwawanie. Widzę, że spece od dezinformacji działają. Bardzo często dany temat próbuje się nawieść czystym absurdem, by dany trop skompromitować.
Nie róbcie tutaj kwadratury koła. Skupcie się lepiej na analizach Berczyńskiego, Biniendy, Nowaczyka , śladach materiałów wybuchowych z detektorów uzywanych m,in na lotniskach w Izraelu (najbardziej rygorystyczne przepisy lotniskowe ).Na dokladkę możecie sobie oglądnąć film anatomie upadku, a nie ....a snuć teorie o manekinach sztucznych mgłach czy maskirówkach.

AYALA po co tu wklejasz takie zdjęcia?

Nie chcę mi się już tutaj pisać, ale gdy człowiek czyta poniektóre teksty, to traci nerwy.
Kolego
Po pierwsze to że nie przyjmujesz takiej wersji do wiadomości nie znaczy że nie jest ona możliwa. To że nie mieści się to Tobie w głowe nie znaczy że tak nie mogło być
Po drugie to jest hipoteza która ma poparcie w baaaaardzo wielu poszlakach
Po trzecie czekiści pokazali już w przeszłości do czego są zdolni i wierz mi że porwanie samolotu z polską delegacją nie byłoby dla nich specjalnie skomplikowane.
Po czwarte jakiej dezinformacji? Ta sprawa jest zagadkowa i trzeba brać pod uwagę wiele czynników i wiele opcji. Dezinformacja dlaczego? Bo nie jest zgodna z Twoją wersją? Ja też mogę napisać że jesteś dezinformatorem. Dezinformatorem może być Antoni Macierewicz i jego świta, sztuką dla mnie są ich badania na temat wybuchów nie mając tak naprawdę namacalnego dowodu na wybuch.
Tak naprawdę o tragedii 10.04.2010 nie wiemy nic albo mało, dlaczego jakieś teorie z góry odrzucamy? Nie bo co? Nie bo nie?!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.07.2013, 09:17
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Kolego
Po pierwsze to że nie przyjmujesz takiej wersji do wiadomości nie znaczy że nie jest ona możliwa. To że nie mieści się to Tobie w głowe nie znaczy że tak nie mogło być
Po drugie to jest hipoteza która ma poparcie w baaaaardzo wielu poszlakach
Po trzecie czekiści pokazali już w przeszłości do czego są zdolni i wierz mi że porwanie samolotu z polską delegacją nie byłoby dla nich specjalnie skomplikowane.
Po czwarte jakiej dezinformacji? Ta sprawa jest zagadkowa i trzeba brać pod uwagę wiele czynników i wiele opcji. Dezinformacja dlaczego? Bo nie jest zgodna z Twoją wersją? Ja też mogę napisać że jesteś dezinformatorem. Dezinformatorem może być Antoni Macierewicz i jego świta, sztuką dla mnie są ich badania na temat wybuchów nie mając tak naprawdę namacalnego dowodu na wybuch.
Tak naprawdę o tragedii 10.04.2010 nie wiemy nic albo mało, dlaczego jakieś teorie z góry odrzucamy? Nie bo co? Nie bo nie?!
Moim zdaniem jest niemożliwa, bo nie mogłaby nie zostać zauważona.

Jakie poszlaki?

Nie? A niby jak mieliby to zrobić?

Ale nie z kosmosu ...

Dowodem na wybuch są odkształcenia poszycia samolotu.

Nie nie bo nie, tylko nie bo nic na nie nie wskazuje. Kiedy niby nastąpiło porwanie? Z czego wnioskujesz?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.07.2013, 10:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jest niemożliwa, bo nie mogłaby nie zostać zauważona.

Jakie poszlaki?

Nie? A niby jak mieliby to zrobić?

Ale nie z kosmosu ...

Dowodem na wybuch są odkształcenia poszycia samolotu.

Nie nie bo nie, tylko nie bo nic na nie nie wskazuje. Kiedy niby nastąpiło porwanie? Z czego wnioskujesz?
A skąd taka pewność że nie była zauważona? Żadasz ode mnie zebym w jednym poście streścił wyniki dwuletniego śledztwa blogerów skupionych wokół FYMa? To niewykonalne. Zresztą nie tylko FYM twierdzi że to była maskirówka, również autor strony której link podałem na górze inżynier Krzystof Cierpisz.
Przeczytaj najpierw czerwoną stronę księżyca
wis.la/xg49v

Potem poczytaj blog fyma na salonie. a także zamach.eu

Wtedy zmienisz zdanie.

itd

Nie twierdze że tak było na pewno, twierdze tylko żebyśmy nie zamykali naszych umysłów na dwie serwowane nam przez media wersje: wypadkowo - brozową oraz dwuwybuchową tylko żebyśmy wzięli pod uwagę różne hipotezy bo nie zawsze to na co patrzymy okazuje się prawdą.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2013, 07:45
Niemiecki karykaturzysta w "sekcie smoleńskiej":

http://wpolityce.pl/artykuly/59126-w...-tragedii-1004

Jak Smoleńsk! Jak Smoleńsk! Prawda przemawia ustami dzieci.

2001, Nowy Jork. Uderzenie w World Trade Center: przez dźwigary stalowe jak przez masło.
2010, Smoleńsk. Uderzenie w lasek brzozowy: przez pnie drzew jak przez palniki acetylenowo-tlenowe.

Fizyka lotu dla naiwnych baranów.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 05.08.2013, 17:31
Uparte te detektory, ale to dopiero drugi wyjazd biegłych do Smoleńska...... Może do trzech razy sztuka?

Cytat:
Prokurator i biegli wracają z kolejnych badań w Smoleńsku. Na wyświetlaczach wskaźników znów pojawiły się nazwy materiałów wybuchowych.

– Spektrometry ruchliwości jonów wskazują w analogiczny sposób jak w trakcie poprzedniego wyjazdu (jesienią ubiegłego roku), tzn. na wyświetlaczach pojawiają się symbole, które w pamięci urządzeń przypisano określonym materiałom wybuchowym – informuje „Rz" kpt. Marcin Maksjan z Naczelnej Prokuratury Wojskowej.

Prokurator i grupa biegłych po raz kolejny zbierają próbki w Smoleńsku z wraku polskiego tupolewa, który uległ katastrofie 10 kwietnia 2010 r. Jesienią ubiegłego roku detektory wskazywały obecność materiałów wybuchowych, m.in. trotylu. Jednak zdaniem śledczych analiza próbek nie wykazała obecności materiałów wybuchowych.

(...)

Z informacji „Rz" ze źródeł zbliżonych do śledztwa wynika, że biegli, którzy teraz pojechali do Smoleńska, wyciągnęli wnioski z poprzedniego badania. Pracownicy Centralnego Laboratorium Kryminalistycznego Policji mieli skorygować czułość urządzeń. Jednak i tym razem zachowały się podobnie.

(...)

Zgodnie z prawem w czynnościach biorą udział Rosjanie, a przekazanie do Warszawy zabezpieczonych przez Polaków próbek może potrwać kilka miesięcy. Potem będą zbadane w Zakładzie Fizykochemii CLKP. Wiadomo, że nowych materiałów do badań będzie co najmniej tyle samo co w poprzedniej partii.

– Prokuratura, jeśli chce mieć wiarygodne wyniki badań, powinna wypracować taką formułę współpracy z Rosjanami, by ten materiał dotarł do Polski natychmiast, razem z biegłymi – uważa Piotr Pszczółkowski, pełnomocnik szefa PiS Jarosława Kaczyńskiego.

Czynności w Rosji były filmowane. Materiał ma się znaleźć w aktach śledztwa.

Zdaniem Pszczółkowskiego to za mało. – Nie powinien być tracony kontakt z materiałem badawczym – uważa adwokat.

Szpen napisał(a):
wchodzę w ten waek dla jaj
Wszystko w porządku? wiatry w normie?

Szpen napisał(a):
bąki trzeba puszczać, bo trzymanie jest nie zdrowe
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 05.08.2013 o godz. 17:37.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 20.08.2013, 16:51
Ciekawa sprawa z tym śp. Krzysztofem Knyżem, operatorem kamery TVN.
Z jednej strony Paweł Płuska, dementujący pogłoski że Krzysztof Knyż miałby być w Katyniu w kwietniu 2010 r:

Cytat:
Wiem, że dość ostro zareagowałeś na kazanie o. Jacyniaka. Dlaczego?

Paweł Płuska: Już od dawna widziałem w internecie teksty, w których pojawiało się nazwisko Krzyśka. Widziałem, że ciągle gdzieś się przewija. Ale bardzo trudno jest się odnosić do Demotywatorów albo komentarzy na prawicowych portalach. A tu nagle tej absurdalnej listy użył bardzo konkretny człowiek, w bardzo konkretnych okolicznościach. Chcę zaprotestować przeciwko angażowaniu tragedii Krzyśka w katastrofę smoleńską.

Jak to było naprawdę?

Wszystko zaczęło się w styczniu 2010, przed wyborami na Ukrainie. Miałem jechać je relacjonować, ale 19 stycznia mam urodziny. To była moja czterdziestka, więc wolałem zostać w domu z rodziną i przyjaciółmi. Pojechała więc ekipa TVN mieszkająca w Moskwie: Andrzej Zaucha i Krzysiek Knyż. Miałem zresztą później z tego powodu wyrzuty sumienia.

Coś się stało?

Krzysiek potwornie się przeziębił. Kasłał i kasłał, ale na początku wszyscy bagatelizowali sprawę, bo raz, że to był facet, który strasznie dużo palił, a dwa, że był otyły, więc to mogły być też dolegliwości związane z tym. Ale kiedy Andrzej i Krzysiek wrócili do Moskwy, dziewczyna Krzyśka wysłała go do lekarza.

Co się okazało?

Zapalenie płuc. Krzysiek wylądował w szpitalu, ale po jakimś czasie wypisał się na własne żądanie. Nie wiem, jakie były powody, pewnie po prostu poczuł się lepiej. Ale trafił tam z powrotem, bo jego zdrowie zdecydowanie się pogorszyło. Zaczęły się dziać ciężkie historie – zapalenie płuc było bardzo zaawansowane, Krzysiek trafił pod kroplówkę, zaraz potem zaczął mieć problemy z sercem, innymi narządami. Do zapalenia płuc doszła sepsa. Facet, którego znałem jako silnego gościa powoli tracił kontakt z rzeczywistością.

Kiedy w kwietniu lecieliśmy z Leszkiem Trzcińskim robić wizytę Tuska w Katyniu, wiozłem dla Krzyśka całą torbę pampersów, środków higieny. Oczywiście w Rosji można było to kupić, ale to wszystko dawała rodzina, przyjaciele. Chcieliśmy go nawet odwiedzić w szpitalu, ale Tania (dziewczyna Krzyśka) mówiła, że nie ma sensu, bo pacjenta może widzieć jedna osoba dziennie, a on i tak nie będzie w stanie porozmawiać.

Zaraz, zaraz. Przecież według wersji krążącej w internecie, był w Smoleńsku i nakręcił jakiś unikatowy materiał. Takie sugestie przedstawił też o. Jacyniak.

Bzdura! Zanim Tusk, Kaczyński i Putin lecieli do Katynia, on już leżał w szpitalu.

To skąd te informacje?

Bo zmarł. Ludzie sobie pewnie połączyli kilka faktów. Tam w Katyniu był Wiktor Bater, który co prawda dla TVN nie pracował od kilku lat, ale kiedy jeszcze był w firmie, to jeździł z Knyżem jako operatorem. Więc dla kogoś mogło być jasne, że jak jest Bater, to jest i Knyż. A skoro Knyż zmarł…

To pewnie nagrał coś wartościowego.

Ale nie ma takiej możliwości. W czasie uroczystości leżał w szpitalu w Moskwie. Nie wiem nawet, czy był przytomny, kiedy to wszystko się działo.
http://natemat.pl/71733,pawel-pluska...zal-w-szpitalu

...a z drugiej nagrania z 07.04.2010 r. (lewe zdjęcie: Film W. Lilientala, Katyń 7.04.2010 | prawe: Zdjęcie pamiątkowe śp. Krzysztofa Knyża)

Całość, w tym linki do filmów na których widać Knyża lub jego brata bliźniaka,znajdują się tutaj:

http://e2rdo.salon24.pl/528035,smolenskie-miraze
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.09.2013, 12:18
Jak mówiłem Antoni się łatwo nie podda i będzie ciągnął swoją "misję" dalej:

- Składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez prokuratora Maksjana i jego kolegów z prokuratury wojskowej, którzy przekazali "Gazecie Wyborczej" informacje. Ujawnili tajne informacje ze śledztwa, łamiąc Kodeks postępowania karnego - powiedział Antoni Macierewicz w rozmowie z serwisem WPolityce.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.09.2013, 13:19
Kolejna wrzutka dla mediotów, mająca na celu pokazać m.in. Biniendę i Rońdę jako totalnych debili i oszołomów, cytując wyrwane z kontekstu zdania typu ""Sklejałem modele samolotów". "Widziałem wybuch w szopie".

Jak to jest, że taki Binienda jest na zachodzie szanowanym naukowcem, specjalistą od MES i wytrzymki, biorącym udział m.in. w badaniu katastrofy promu Columbia, dopuszczanym do nadzorowania i wykonywania prac nad częściami do najnowoczesniejszych samolotów na świecie, a w Polsce natychmiast zostaje zdekonspirowany jako oszołom, sklejający modele samolotów.

Kolejny, Jacek Rońda, który specjalizuje sie w modelowaniu zachowania się różnych materiałów, znany m.in. z kierowania zespołem "naukowców Akademii Górniczo-Hutniczej, którzy zaprojektowali nowatorskie implanty kości twarzy i czaszki, w których zastosowano powłokę diamentową pokrytą dodatkowo irydem i platyną lub srebrem." , okazuje się być oszołomem widzącym wybuchy w szopie.Goebbels by się nie powstydził.

Przecież Ci ludzie jak najbardziej mają podstawy by zajmować się technicznymi aspektami katastrofy. Przecież nie ma kogoś takiego jak naukowiec od katastrof, są naukowcy danej specjalności - od materiałów wybuchowych, od aerodynamiki, od wytrzymałości materiałów. Na zachodzie tacy naukowcy uczestniczą przy badaniach katastrof, u nas - robi się z nich debili obserwujacych wybuchy w szopie, ku uciesze ASów, pysiów i Szpenów.

PS. Jakiś czas temu także z dr Badena próbowano zrobić oszołoma i nieudacznika. Badena, który jest doceniany wszędzie na świecie, tylko nie w Polsce, bo ośmielił się współpracować z ZP. Ciekawe czy ktoś to umie wyjaśnić?

I dla podniecających się kolejnymi wrzutkami z GW:

Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.09.2013 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.07.2013, 14:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
po odkryciu blogera Fotoamatora z Salonu24 dotyczącego czarnych skrzynek ja bym tak do końca nie był pewien każdej wersji, nawet tej FYM.Tym bardziej że w 2010 roku były takie oto ćwiczenia w Lipiecku niedaleko Smoleńska zaledwie 12 Kwietnia 2010 roku
wis.la/fydxk
wis.la/m0q3o

Gdzieś na blogach natknąłem się na zdjęcie specnazu na miejscu w Smolensku tuż po "katastrofie"
Ciekawe co oni tam robili? Ratowali rannych?

I jeszcze taki link
wis.la/nysca

A tutaj kolejny ciekawy wpis FYMa
http://fymreport.polis2008.pl/wp-con...7/FYM-TS-2.pdf
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 15.07.2013 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów