The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2013, 16:07
Takie filmiki powinno się podesłać Cupiałowi. Może przypomniałby sobie jak kiedyś Wisła grała. Bo co to się dzieje w ostatnich sezonach to profanacja tej dyscypliny.

Brożek może i bez formy, ale stawiam duże pieniądze, że gdyby trafił do tej drużyny to nawet i bez kreatywnych pomocników strzeliłby kilka bramek.
What's new?

Odpowiedz cytując
ArturTS
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 06.07.2013, 16:10
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Takie filmiki powinno się podesłać Cupiałowi. Może przypomniałby sobie jak kiedyś Wisła grała. Bo co to się dzieje w ostatnich sezonach to profanacja tej dyscypliny.

Brożek może i bez formy, ale stawiam duże pieniądze, że gdyby trafił do tej drużyny to nawet i bez kreatywnych pomocników strzeliłby kilka bramek.
Również tak uważam - właśnie Brożek jest tym czego potrzebujemy z przodu, a Jose Romo czy Celin, to mogą co najwyżej przyjść jako uzupełnienie ataku..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2013, 16:20
a nie sadzicie ze uratował by nas np. Robert Lewandowski w ataku, Boruc na bramce i w pomocy np. Kaka? To by było nawet spoko co nie, a nie jakis Brożek.

p.s. kiedy niektórzy sie ....a obudzą w tym temacie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.07.2013, 16:28
No tak, bo Lewandowski aktualnie wart jest tyle na rynku transferowym co Paweł Brożek ..

A na poważnie, zamiast kupować wielu piłkarzy nic nie wnoszących lepiej sprowadzić choć jednego, który daje nadzieje na lepszą grę całej drużyny, problem w tym że Wisła nawet nie próbuje sondować ile by klub kosztował taki Brożek, lepiej wydawać kasę w ciemno na kolejne ogórki, może będzie szczęśliwy traf ..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2013, 16:31
Wisła nie sonduje bo nie ma kasy. No ale niektorzy dalej w hermetycznym pudełku nie przyjmuja aktualnego stanu rzeczy....

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.07.2013, 16:51
Jak nie ma kasy to niech ogłosi Wisła, że żadnych transferów nie będzie.

Zaś jeśli słychać że transfery jednak będą to widać jakąś kasę ma, niedużą ale jednak na transfery ma, choć są tacy którzy uważają że Wisła jest tak biedna że Smuda pracuje u nas tylko za frytki ..
Ponawiam tezę zamiast zatrudniać kilka ogórków, lepiej zaryzykować w przysłowiowego Brożka, jednak do tego trzeba odwagi, a w Wiśle nastał czas chowania głowy w piasek, czyli nic nie robisz, nie ryzykujesz że zrobisz coś źle, tyle że to iluzja której finał może być bardzo smutny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2013, 20:17
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Więc jak to jest z tą oczywistą odpowiedzią?
Bo jakoś mija się z Twoją.
No to mnie zaskoczyli.

Czyli tym razem obserwowali ogóra zanim go zaprosili. Szacunek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.07.2013, 20:41
Nie wiem być może nie przestawiłem się jeszcze mentalnie na obecną sytuacje. Mnie osobiście nie przekonał Stjepanović. Być może kwestie ekonomiczne zmuszają ludzi w klubie do szukania zawodników na takim poziomie i na takiej półce tylko wtedy należy się zastanowić dlaczego pożegnano Radka Sobolewskiego skoro w teorii jego następcą ma być piłkarz nie lepszy i już nie młody. Ostoja nie najgorzej grał piłką jednak daleko mu do Cantoro czy Sobola, niby odebrał kilka razy piłkę ale nie ma według mnie tak dobrego doskoku jak chociażby Wilk. Nie widziałem aby wyszedł jakimś fajnym dryblingiem czy zagrał jakieś ryzykowne podanie. Według mnie powinien pokazać więcej jeśli chodzi o zawodnika walczącego o angaż. To już Michał Nalepa z Omonią zanotował kilka fajnych wejść do przodu a gra na DP to chyba dla niego nowość. Generalnie Michał na pewno ma potencjał techniczny jeśli chodzi o grę na tej pozycji do tego ma szansę znajdować się częściej pod bramką przeciwnika, a tam jest naprawdę groźny.

Nie wiem na jakim poziomie fizycznym jest Ostoja być może na zgrupowanie dotarł z wakacji i nie czuje się optymalnie dlatego trudno pokazać mu wszystko.
Nie wiem czy takie tymczasowe rozwiązanie i nie lepsze jest z Julianem De Guzmanem który mógłby przynajmniej na chwile wnieść nową jakość jeśli chodzi o rozgrywanie.

Mam nadzieję, że ten bramkarz którego szukają w klubie to na pozycje numer 1 bo będziemy potrzebować solidności w bramce gdyż meczów raczej nie będziemy wygrać po 4:1 tylko wynikami bardzie na styku dlatego tutaj nie można pozwolić sobie na odpuszczanie tej pozycji. Jak kiedyś Mariusz mógł sobie pójść na grzyby to wynik był już raczej pewny i te babole najczęściej nie miały wpływu na to czy są 3 punkty czy nie. W obecnej sytuacji niepewność bramkarza może bezpośrednio decydować o punktach.

Z testowanych najbardziej podoba mi się Carlos Eduardo z racji umiejętności technicznych oraz wieku choć zdaję sobie sprawę, że nie pokazał za wiele.

Wydaję się że danie Srakiemu 3 letniego kontraktu było dobrą decyzją, widać, że stał się jednym z liderów drużyny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.07.2013 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2013, 20:45
Z tego co widziałem to jedynie ten Macedończyk i tyle o ile ten Eduardo. Oczywiście w normalnych warunkach to Eduardo też out no ale na bezrybiu i rak ryba

A Paweł Brożek to byłoby dla nas świetne rozwiązanie ale wiadomo że kasy nie ma.... ale z nim z przodu zupełnie inaczej wyglądała by gra Sarki Małecki Brożek
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2013, 20:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem być może nie przestawiłem się jeszcze mentalnie na obecną sytuacje.
Myślę, że szczęśliwy remis z GKS-em powinien pomóc.
Dlaczego odszedł Sobolewski? Bo Smuda nie toleruje piłkarzy z charakterem. Z wzajemnością.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2013, 20:52
Niestety, to jest kadra na spadek z ligi. Jak nie będzie realnych wzmocnień, to polecimy. Sjepanovica bym nie kontraktował, jest za słaby na grę w Wiśle, albo generalizując - w Ekstraklasie. Jeżeli to mają być transfery, to lepiej grać młodzieżą i nie tracić czasu na skauting, jeżeli ma być tak beznadziejny.

Jeżeli w każdym meczu mają tak się błaźnić te testowane ogórki, to ja już wolę ich nie widzieć na oczy.

Sytuacja jest tragiczna i głowy muszą polecieć.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 06.07.2013 o godz. 20:55.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.07.2013, 21:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Niestety, to jest kadra na spadek z ligi. Jak nie będzie realnych wzmocnień, to polecimy. Sjepanovica bym nie kontraktował, jest za słaby na grę w Wiśle, albo generalizując - w Ekstraklasie. Jeżeli to mają być transfery, to lepiej grać młodzieżą i nie tracić czasu na skauting, jeżeli ma być tak beznadziejny.

Jeżeli w każdym meczu mają tak się błaźnić te testowane ogórki, to ja już wolę ich nie widzieć na oczy.

Sytuacja jest tragiczna i głowy muszą polecieć.
To już wiemy kto komentował dzisiejszy mecz
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.07.2013, 21:39
Cytat:
Dlaczego odszedł Sobolewski? Bo Smuda nie toleruje piłkarzy z charakterem. Z wzajemnością.
Dla mnie to powielanie tego co padło na weszlo - teraz każdy tak piszę. Boruc wielokrotnie pokazywał że jest nie poważnym człowiekiem, a Żewłakow oprócz Chicago Bulls oraz wina zjeżdżał w dół czego efektem była ławka rezerwowych w Legii. Kosowski sportowo już nie nadawał się do gry takie jest moje zdanie. Co ciekawe Smuda powływał tego zawodnika na pierwsze zgrupowania swojej kadry. Radek ma 37 lat. Każdą decyzje można wytłumaczyć w jak najbardziej racjonalny sposób.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.07.2013, 21:54
Tak jak nie popadałem w euforię po naszym zwycięstwie 3:0 nad Cypryjczykami, tak nie zamierzam się dołować i płakać o walce o utrzymanie bo zremisowaliśmy z GKS'ą.

Sparingi można przerżnąć wszystkie - tylko liga się liczy.
Skład dużo słabszy niż to do czego przywykliśmy, ale przynajmniej odmłodzony i bardziej perspektywniczny niż ten z poprzedniego roku.

Co do testowanych piłkarzy to się nie wypowiadam - nie widziałem ich w akcji, poza jakimiś ochłapami, więc nie ma o czym dyskutować.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2013, 22:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tak jak nie popadałem w euforię po naszym zwycięstwie 3:0 nad Cypryjczykami, tak nie zamierzam się dołować i płakać o walce o utrzymanie bo zremisowaliśmy z GKS'ą.

Sparingi można przerżnąć wszystkie - tylko liga się liczy.
Skład dużo słabszy niż to do czego przywykliśmy, ale przynajmniej odmłodzony i bardziej perspektywniczny niż ten z poprzedniego roku.

Co do testowanych piłkarzy to się nie wypowiadam - nie widziałem ich w akcji, poza jakimiś ochłapami, więc nie ma o czym dyskutować.
Jest tak perspektywiczny, że spadniemy nim do pierwszej ligi, o ile nic się nie zmieni. Zakontraktują Stjepanovicia by potem siedział na ławie, a grał bardzo słaby Wilk. No cudownie perspektywiczny.

Testowani piłkarze są beznadziejni, bo nie wnoszą jakości do gry Wisły. Co do Jose Romo ciężko się wypowiadać, jako że niedawno dołączył do drużyny, ale mam wrażenie że również będzie tragiczny.

Wiśle potrzeba jakości i to już. Inaczej będzie bardzo źle.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.07.2013, 00:31
Ciężko powiedzieć, że mamy bardziej perspektywiczny skład niż rok temu skoro dysponujemy praktycznie tymi samymi młodymi zawodnikami co w zeszłym sezonie (doszedł Nalepa i tyle). Większość z nich wybiega na boisko tylko dlatego, że nie ma kto grać.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.07.2013, 00:39
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jest tak perspektywiczny, że spadniemy nim do pierwszej ligi, o ile nic się nie zmieni. Zakontraktują Stjepanovicia by potem siedział na ławie, a grał bardzo słaby Wilk. No cudownie perspektywiczny.

Testowani piłkarze są beznadziejni, bo nie wnoszą jakości do gry Wisły. Co do Jose Romo ciężko się wypowiadać, jako że niedawno dołączył do drużyny, ale mam wrażenie że również będzie tragiczny.

Wiśle potrzeba jakości i to już. Inaczej będzie bardzo źle.
Zobaczymy po paru meczach będziemy mądrzejsi.

W Wiśle przeciętny wiek gracza z pierwszego składu jest bardzo niski, mamy fajna młodzież. Szkoda, że do niej nie dochodzą piłkarze z uznaną marką (poza małym i sarkim) ale nie mamy kasy. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Do tego Smuda na ławce i na pewno będzie wesoło.

W walkę o utrzymanie nie uwierzę, wszak w tym sezonie graliśmy straszne gówno a to 7 miejsce zajęliśmy. Jesteśmy średniakiem w naszej lidze, niestety. Niektórzy tak bardzo nie potrafią się z tym pogodzić, że od razu wróżą rychły spadek. Przy Franiu wiele możliwe, ale chyba nawet on by nie był nas w stanie spuścić z tej ligi.

/edit : Arked. Niby tak, ale Sobol miał zawsze pewny plac jak był zdrowy. Iliev też często zajmował miejsce, Jaliens również. A te młode chłopaki niekoniecznie dostawały szansę. Skoro nie gramy o mistrza to niech grają Sarki Małecki Boguski Głowacki może Jovanović, może Bunoza, a resztę uzupełnić młodzieżą. Niech się ogrywają a nie wchodzą na ogony. Niech Stolarski ciśnie cały sezon na boku obrony, niech Nalepa gra za Sobola, niech się ogrywa Uryga przy Głowackim (fakt wiem kontuzja), niech gra Chrapek w pomocy zamiast Gargamela. I niech grają mecz w mecz, błąd nie błąd, oni ich jeszcze dużo popełnią, ale skoro nie gramy o mistrza to warto postawić na nich i dać im szansę wskoczyć na wyższy poziom. I tyle. A nie, że przegrany mecz to roszada, młodzież ława. Bez sensu.

My już nie walczymy o mistrzostwo, to w takim razie stwórzmy zespół na przyszłość. Warunki są dobre bo wielu podstarzałych piłkarzy i grajków się pozbyliśmy w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.07.2013 o godz. 01:19.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.07.2013, 07:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Z testowanych najbardziej podoba mi się Carlos Eduardo z racji umiejętności technicznych oraz wieku choć zdaję sobie sprawę, że nie pokazał za wiele.

A ja z całej grupy testowanych zakontraktował bym jedynie Celina, podobała mi się wczoraj jego gra tyłem do bramki i to jak parę razy zagrał piłkę. Na pewno zaprezentował się lepiej niż Romo.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2013, 08:19
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
A ja z całej grupy testowanych zakontraktował bym jedynie Celina, podobała mi się wczoraj jego gra tyłem do bramki i to jak parę razy zagrał piłkę. Na pewno zaprezentował się lepiej niż Romo.
Podzielam zdanie westerstyla, ale również i Twoje. Wychodzi na to, że dałbym szansę obu tym graczom Eduardo ma dopiero 20 lat, jest za darmo i ma rzeczywiście skłonność do czegoś takiego jak "podanie do przodu" + szybka gra na małej przestrzeni. Jest jeszcze coś... On nie jest skrzydłowym (tak jak to był zapowiadany), a raczej środkowym pomocnikiem.

Gdy wczoraj zrobiłem sobie małą analizę, dotyczącą tego kogo mamy na tę pozycję, to doszedłem do wniosku, że zostali tylko Garguła i Chrapek... Wilk, Stjepanović (?), Uryga czy Nalepa to wszystko piłkarze, którzy mają grać na DP. A gdzie klasyczni PŚ czy OPŚ? No chyba, że Burdenski... Ale jeśli tak, to obawiam się że mamy problem

Celin zagrał w trzech sparingach i w każdym z nich pokazał jakieś ciekawe podanie między obrońcami otwierające drogę do bramki. Dodatkowo z Omonią strzelił gola. Jedyne czego nie wiemy, to jak Celin spisuje się przy stałych fragmentach gry. Niestety każdy z nich podczas sparingów był wykonany fatalnie i nie było po nich jakiegoś zagrożenia. Mam nadzieję, że na treningach komuś udało się dostrzec jak wygląda gra w powietrzu u Brazylijczyka. Przy obecnej sytuacji w napadzie, mimo wszystko chyba bym go podpisał. Ale zaznaczam, przy obecnej sytuacji w napadzie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 07.07.2013, 08:22
Tylem do bramki

Ten tekst rozp... moje tatuaże.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
luki783
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 07.07.2013, 11:05
Zdzisiu polecam, na pewno będzie tani - http://www.youtube.com/watch?v=yewzbhF9a0k
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.07.2013, 12:06
Ten Burdenski to już kontrakt z nami podpisał? Bo na 90 minut nie jest zaznaczony na zielono. Może jest jeszcze szansa że ktoś się opamięta i go pogonią szczególnie że nie grał w ostatnim sparingu. Z ?Lechem też tylko na końcówkę wbiegł. To by oznaczało że przegrywa rywalizacje w środku z KAŻDYM zawodnikiem jaki jest w kadrze.

Z tych testowanych to chyba tylko na Carlos Eduardo bym się skusił. Reszta testowanych jest za słaba na ekstraklasę. Poziom pierwszo ligowy. Żeby nie było ten Carlos też jest piłkarzem pierwszo ligowym, ale jakąś technikę ma i jeszcze młody także jakby trochę taktyki się nauczył to była by szansa że cośby pokazał i w Ekstraklasie.

Cellin dobrze gra tyłem do bramki hehe wolałbym by grał dobrze przodem bo tyłem do bramki gola nie strzeli. Beto mistrzowsko grał tyłem do bramki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2013, 14:25
wis.la/ofg8m
Sunday dość odważnie wypowiada się o Mendie , zobaczymy jaka okaże się rzeczywistość , dziw tylko bierze dlaczego w wieku 22 lat ( na papierze ) ciągle siedział w Nigerii ? Iich liga jest najlepsza w Afryce (podobno) i mocno filtrowana przez klubu europejskie .

Osobiście wolałbym Mendie od tego Haitańczyka (nie wypowiadam się co do klasy sportowej) .. widzimy co się dzieje z Chavezem przez jego ciągłe wyjazdy . Więcej na kadrze niż w klubie . Dziwne że się ciągle chcemy pakować w takich zawodników.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.07.2013, 14:54
W sumie racja z tym Chavezem czy wcześniej Juniorem Diazem. Wyjazdy na reprezentacje zwłaszcza tak męczące jak na Karaiby czy Ameryki środkowej to spory minus. Może ktoś się zlituje i kupi Chaveza od nas?

A jeśli Sunday ma taką smykałkę do wyławiania lepszych piłkarzy tak jak w przypadku Sarkiego to kto wie? Pytanie tylko czemu tak późno dotarł ten Nigeryjczyk do Krakowa?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2013, 15:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko czemu tak późno dotarł ten Nigeryjczyk do Krakowa?
Na lotnisku się kapnął, że wziął ze sobą stary paszport.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 07.07.2013, 16:15
Akurat Sunday-owi ufam i na papierze ten Nigeryjczyk wyglada solidnie. Szczególnie że grał w kadrze olimpijskiej i w niezłym jak na Afrykę klubie. Co do tego że nie został wyłowiony to spokojnie. W tym samym klubie gra 22-letni środkowy obrońca który ma już w seniorskiej kadrze Nigerii ponad 20 spotkać i dalej siedzi w Afryce. Także nie każdy solidny czarny odrazu w wieku nastoletni wyjeżdża do Francji czy innego kraju zachodniego.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.07.2013, 16:19
Nie podniecajcie się tą wypowiedzią Sundaya, bo wszystko wskazuje na to że ten Mendie aka Mende, który jest przedstawiany jako zawodnik Sunshine Stars, ostatni raz grał w tym klubie w 2011 roku.

Na jego profilu z CAF Confederation Cup z 2011 roku, można przeczytać że nie wywalczył sobie miejsca w składzie i został zwolniony z Sunshine Stars:
http://www.mtnfootball.com/africa/af...iel-mende.html

W składzie Sunshine Stars na Afrykańską Champions League z 2012 roku już go nie ma:
http://cafonline.com/userfiles/file/...%20Nigeria.pdf

Nie znalazłem na nigeryjskich lub afrykańskich stronach żadnych informacji czy składów z 2012 czy 2013 roku, wiążących go z Sunshine Stars. Ostatnie doniesienia konczą się na 2011 roku. Wygląda więc na to że na testy przyjechał kolejny niedzielny grajek.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 07.07.2013, 16:38
K4millo jeszcze raz coś napiszesz to będziesz persona non grata na R22

Ale skoro w Afryce mogą zmieniać blachy to czemu nie mieliby zmieniać nazwisk i Meddie nie mógłby w 2012 nazywać się Sambo Soga, Ado Ali albo Oluwaniyi Segun ?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 07.07.2013, 16:43
Na transfermarkt jest taki grajek ale bez danych bo z tej ligi nikt nie uzupełnia także spokojnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2013, 17:02
moze on w Nigerii sie nazywa inaczej

niemniej jednak czekam aż Sunday zaprosi innego nigeryjczyka o jakże fajnym nazwisku http://www.transfermarkt.co.uk/en/th...er_143601.html

Do nas na obrone by pasował idealnie...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów