The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2013, 20:43
Bądźmy cierpliwi.Jeszcze tydzień i trenera poznamy i ruch transferowy zacznie się kręcić na maksa.Jak kto woli.Ubaw gwarantowany bo ten klub tak ma.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 26.05.2013, 08:46
Jestem tym wszystkim podekscytowany, że aż nie czuję bólu z postawy Wisły. Z faktem Smudy już się oswoiłem.
Może mu się akurat uda, wierzmy :(
Zawodników potrzebujemy cholernie szybkich bo brakuje nam tempa, bo jak taki Genkov się rozpędzi ...
Miejmy nadzieję, że może Bednarz się postara. Zdradzę, że rozmawiałem z pewnym pracownikiem klubu i powiedział
że być może przyjdą Maki ( przynajmniej Mateusz) i że Franiu Trenerem. Więcej nie mógł powiedzieć
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.05.2013, 16:05
Pomijając tych klasowych, ja jestem ciekaw bardziej tych uzupełnień i jakie kontrakty będą podpisywane. Jeśli przyszły sezon mamy bidować i oszczędzać? A może akurat ktoś z tych zapchajdziur zaskoczy i stanie się czołowym graczem?

Trzeba być dobrej myśli. Jeśli kolejny sezon przyniesie oczekiwane oszczędności i klub wyjdzie finansowo na prostą będę usatysfakcjonowany. Kluczem będzie trener, który średnimi piłkarzami, będzie w stanie zapewnić nam pewne utrzymanie, a może wręcz dostanie się do grupy mistrzowskiej. Tylko czy można się tego spodziewać po Smudzie czy tym Czechu? Gorzej niż z Kulawikiem chyba nie będzie...
What's new?

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2013, 16:08
huberix napisał(a):Wyświetl post
Jestem tym wszystkim podekscytowany, że aż nie czuję bólu z postawy Wisły. Z faktem Smudy już się oswoiłem.
Zawodników potrzebujemy cholernie szybkich bo brakuje nam tempa, bo jak taki Genkov się rozpędzi ...
Miejmy nadzieję, że może Bednarz się postara. Zdradzę, że rozmawiałem z pewnym pracownikiem klubu i powiedział
że być może przyjdą Maki ( przynajmniej Mateusz) i że Franiu Trenerem. Więcej nie mógł powiedzieć
Hmm co Wy w tym Maku widzicie? Obejrzałem kilka meczów GKS i dryblingu nie ma, wrzuty nie ma, groźnych strzałów nie widziałem. To co on bez tego wszystkiego da Wiśle?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 27.05.2013, 10:36
arti napisał(a):Wyświetl post
Hmm co Wy w tym Maku widzicie? Obejrzałem kilka meczów GKS i dryblingu nie ma, wrzuty nie ma, groźnych strzałów nie widziałem. To co on bez tego wszystkiego da Wiśle?
No własnie dzięki tym aspektom pasuje idealnie do koncepcji naszej drużyny
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2013, 11:01
że zacytuję
"oj naiwny naiwny naiwny
jak dziecko we mgle
jak goliat na pchle"
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.05.2013, 11:10
Treaz w Wiśle jest opcja morda w kubeł. Nikt nic nie chce mówić.

Albo nikt nic nie wie, albo szykuje się naprawdę wielka rewolucja i mają naprawdę mocny nakaz milczenia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.05.2013, 11:13
znajac nasz klub i nasze niefarty

nie zdziwie sie jak za pare dni jebnie jak tupolew informacje ze Polonia gra na licencji Wisły

to byłby szczyt szczytów no ale ....a, polska pilka jest szalona
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.05.2013, 11:21
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Treaz w Wiśle jest opcja morda w kubeł. Nikt nic nie chce mówić.

Albo nikt nic nie wie, albo szykuje się naprawdę wielka rewolucja i mają naprawdę mocny nakaz milczenia.
Już prawie nikt nie został, wiec i prawdopodobienstwo przecieku mniejsze.

@szprotson

A może Wisła łyka Polonie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2013, 12:47
Mak to ten klasowy pomocnik czy klasowy napastnik?

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.05.2013, 13:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post

nie zdziwie sie jak za pare dni jebnie jak tupolew informacje ze Polonia gra na licencji Wisły
sory ale sie poplułem <lol>
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2013, 13:13
Co do Maków to prawdę mówiąc lepsze takie uzupełnienie składu niż kapkowy szrot z Bałkanów.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.05.2013, 13:25
a co nam Piątek z Polonii na którego ostrzymy sobie zęby? Może weźmiemy jeszcze sobotę ze Śląska i Niedzielana a na trenera damy Magdę Środę.
Wszystko to absurd jak zdanie powyżej i walenie kulą w płot. Nic kompletnie nie wiadomo poza tym, że budżet ma być 45% niższy w porównaniu z zeszłym rokiem. Ja uważam, że my nie weźmiemy żadnego z piłkarzy typu Mak, Piątek, Demjan czy Wacławczyk bo Lubin czy Jaga da im po prostu lepsze warunki nie mówiąc już o amice czy Legii. Pisanka ma węża w kieszeni i nawet na spotkaniu z kibicami w czwartek mówił, że jest kolejny rok zaciskania pasa. Więc odejdą wszyscy którzy mogą odejść, bo kończą im się kontrakt, ewentualnie zostaną młodzi, którzy nie wynegocjują żadnej znaczącej podwyżki. A Pisanka się będzie popisywać wielką znajomością rynku czeskiego i ściągnie nam napastnika a'la Jirsak albo czeskiego Sikorskiego.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 27.05.2013 o godz. 13:26.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.05.2013, 20:49
Mak jest przynajmniej lepszy od takiego Garguły...
W klubie rzeczywiściedużo się będzie działo bo tak jak pisałem, więcej powiedzieć nie mógłi wcześniej kolega napisał podobnie więc w przypadku Wisły i Bednarza nie zdziwię się jak nagle Wisła otrzyma kase i przyjdą Wszołki itd. marzenia ... ale mnie już nic w tym pięknym klubie nie zdziwi.
Na kolejny sezon mam tylko życzenie na miejsce w pierwszej dziesiątce, ustabilizowanie finansów i zatrudnienie piłkarzy poniżej 30 lat
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2013, 21:45
Mak jest przynajmniej lepszy od takiego Garguły...
Bardzo naciągana teza.

W ilu meczach go oglądałeś? Bo ja w kilku i zapewniam, że we wszystkich poza zeszłotygodniowym wypadł słabo. Ulubionym zajęciem komentatorów Polsatu kiedy nic się nie działo na boisku (w meczach Botu to jakieś 80% czasu) były opowieści o tym, że Makowie i Żurek maja opinie młodych i zdolnych, ale nic w tym akurat meczu nie pokazują.

Jeżeli ktoś liczy, że u nas chłopak przejdzie nagłą przemianę, to raczej się rozczaruje. Technika słaba (szczególnie przyjęcie), szybkością nie zauważyłem żeby się wyróżniał, strzałów też brak. Nie widzę u gościa absolutnie żadnych atutów, więc naprawdę nie wiem w czym niby jest lepszy od Garguły.

Chyba, że on się tak maskuje żeby przejść za darmo do Wisły...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2013 o godz. 15:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.05.2013, 21:50
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Co do Maków to prawdę mówiąc lepsze takie uzupełnienie składu niż kapkowy szrot z Bałkanów.
Szrot, ze przypomnę za grube setki tysięcy euro i grube setki tysięcy kontraktu. Szrot Made by "Niezatapialny".
Ten szrot to jest taki MIŚ naszych czasów. Nikt nie wie po co tu jest. Pogra sobie trochę, a pózniej sie spisze protokół "zniszczenia". A Ci co mieli zarobić z pewnością zarobią.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2013, 12:09
PAREIKO ODCHODZI - czystka się zaczyna. Kontrakt już został rozwiązany!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.05.2013, 12:11
A skad to info? bo na Wislaportal... przypuszczaja.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2013, 12:21
Informacje podał Wiślacki facebook oraz
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a_Krakow_.html
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 28.05.2013 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.05.2013, 12:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bardzo naciągana teza.

W ilu meczach go oglądałeś? Bo ja w kilku i zapewniam, że we wszystkich poza zeszłotygodniowym wypadł słabo. Ulubionym zajęciem komentatorów Polsatu kiedy nic się nie działo na boisku (w meczach Botu to jakieś 80% czasu) były opowieści o tym, ze Makowie i Żurek maja opinie młodych i zdolnych, ale nic w tym akurat meczu nie pokazują.

Jeżeli ktoś liczy, że u nas przejdą nagłą przemianę, to raczej się rozczaruje. Technika słaba (szczególnie przyjęcie), szybkością nie zauważyłem żeby się wyróżniał, strzałów też brak. Nie widzę u gościa absolutnie żadnych atutów, więc naprawdę nie wiem w czym niby jest lepszy od Garguły.

Chyba, że on się tak maskuje żeby przejść za darmo do Wisły...
Mam dokładnie identyczne zdanie.

Zagranie z początku meczu z Górnikiem, gdzie swoim podaniem koncertowo s.......ił szansę na zdobycie gola, pokazało drzemiący w nim potencjał.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.05.2013, 13:26
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Mam dokładnie identyczne zdanie.

Zagranie z początku meczu z Górnikiem, gdzie swoim podaniem koncertowo s.......ił szansę na zdobycie gola, pokazało drzemiący w nim potencjał.
Jakoś tak czasowo mi w soboty wychodzi, że dosyć często oglądam długie fragmenty meczów Bełchatowa o tej 13:30 i muszę się z Wami zgodzić. Mak przynajmniej w tej rundzie jest słabiuteńki, w jego grze nie widać żadnych, nawet najmniejszych atutów. Jeśli kogoś miałaby Wisła z Bełchatowa wyciągać, to zdecydowanie Wacławczyka i Wilusza. Poza Zubasem i Michalskim oczywiście, którzy będą pewnie celować nieco wyżej (tzn. aktualna ligowa czołówka - finansowa, bądź sportowa), chociaż ten drugi ma jeszcze w dalszym ciągu pewne braki i wahania formy.

Wacławczyk natomiast zapewne nie byłby specjalnie drogi, bardzo dobrze radzi sobie z rozgrywaniem piłki z głębi pola, jak to mówią eksperci "z regulacją tempa gry", gra bardzo regularnie na niezłym poziomie, dużo biega w defensywie. Byłby dobrym uzupełnieniem dla Wilka w duecie cofniętych, środkowych pomocników, albo środkowym pomocnikiem w ustawieniu 4-4-2, w Bełchatowie gra jako typowa "10", ale to chyba bardziej z braku laku w ofensywie. Wilusz natomiast gra świetną rundę, po Zubasie chyba numer dwa w klasyfikacji twórców świetnego wyniku punktowego GKS-u wiosną, w dodatku jest lewonożny i może uzupełniać również lewą stronę defensywy, ma bodaj 24-lata, więc jest w stanie jeszcze kilka lat pograć na dobrym poziomie.

Odnośnie kogoś w miejsce Garguły...to nie widzę w naszej lidze za bardzo kandydatów. Pawłowski z Zagłębia raczej w aktualnej sytuacji do Wisły nie przyjdzie, a i w specjalnie wybitnej formie nie jest. Ta sama sytuacja z Pawłowskim z Widzewa, chociaż ma chyba większy potencjał od Pawłowskiego Szymona. Linetty, Radovic, Hamalainen i inni z czołówki ligowej to utopia. W zasięgu Wisły byłby ewentualnie Kwiek, ale to też nie jest gość, który faktycznie zrobi różnicę, ot solidne uzupełnienie składu. Jest też Wadowiczanin Chmiel z Podbeskidzia, ale również specjalnie nie mam przekonania, że utrzyma formę z tego sezonu w kolejnych rozgrywkach, w dodatku gość raczej bazuje na dynamice i "chaosie", niż faktycznej technice.

Niemniej jednak jeśli faktycznie Bednarz chce kogoś na tej pozycji z ligi polskiej, to jedynym w miarę sensownym wyborem byłby Janota. Ma gość technikę i w dalszym ciągu jakiś niewykorzystany póki co potencjał, w Koronie trochę nie ma z kim pograć, wydaje mi się, że w drużynie grającej bardziej w piłkę, przy trenerze typu Moskal (fajnie by było, gdyby do Wisły wrócił) mógłby pokazać coś więcej, jest relatywnie tani w utrzymaniu i dostępny za darmo po tym sezonie. również stosunkowo młody. Pasuje do polityki, którą Bednarz chce wdrażać w następnym sezonie.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.05.2013, 15:45
szkodaPareiki. No ale fajnie że dostał paszport polsatu od klubu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.05.2013, 20:51
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
PAREIKO ODCHODZI - czystka się zaczyna. Kontrakt już został rozwiązany!!!
Nie było sensu ciągnąc tego dalej skoro z obu stron dawno brak już mięty
Kto za Sergieja od lipca?
Ostatnio edytowane przez arti : 28.05.2013 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2013, 21:09
arti napisał(a):Wyświetl post
Nie było sensu ciągnąc tego dalej skoro z obu stron dawno brak już mięty
Kto za Sergieja od lipca?
Miśkiewicz ma ważny kontrakt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.05.2013, 21:26
Bieszczad też. Mamy po 2 silnych zawodników na pozycję bramkarza, zupełnie jak u Mourinho- czego chcecie więcej?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.05.2013, 21:43
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Bieszczad też. Mamy po 2 silnych zawodników na pozycję bramkarza, zupełnie jak u Mourinho- czego chcecie więcej?
A to przepraszam
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 29.05.2013, 12:33
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Nie szkodzi, że mamy dwóch kandydatów do bramki. Myślę, że możemy się spodziewać minimum pięciu bramkarzy na testach. W końcu Bednarz uwielbia zapraszać bramkarzy na testy Szkoda tylko, że równie ochoczo nie zaprasza np. lewych obrońców.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 29.05.2013, 12:41
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Nie szkodzi, że mamy dwóch kandydatów do bramki. Myślę, że możemy się spodziewać minimum pięciu bramkarzy na testach. W końcu Bednarz uwielbia zapraszać bramkarzy na testy Szkoda tylko, że równie ochoczo nie zaprasza np. lewych obrońców.
Widocznie jest nadpodaż bramkarzy. W sumie to nie rozumiem tych chłopaków. Wszyscy się pchają do bramki? Przecież to że ktoś jest wysoki i ma duże dłonie nie znaczy że od razu ma być bramkarzem. Poza tym szansa zatrudnienia spada dziesięciokrotnie...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
omadren250
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 29.05.2013, 13:22. Filip Starzyński
Jako ofensywnego pomocnika widziałbym Filipa Starzyńskiego z Ruchu, co wy na to?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.05.2013, 13:33
Ruch głupi nie jest i raczej wie jaki potencjał ma Starzyński.
Póki co to na niego nas nie stać.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów