|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||
http://obserwator.com/files/files/Sm...lski_short.pdf
Równocześnie nie za bardzo wiem, co rozumiesz przez pojęcie "odpolityczniona grupa ekspertów". W czym upolityczniony jest Nowaczyk, Binienda czy Szuladziński? Jakie zyski niby czerpią z brania udziału w badaniach, poza poświęceniem całego swojego wolnego czasu, donosami i paszkwiliami przesyłanymi do ich miejsc pracy, a ostatnio nawet do ambasadora USA, groźbami i wyzwiskami ktore dostają na e-maile, oraz wyzywania przez salonowe media od szarlatanów, oszustów i pseudonaukowców? PS. Ciekawy fragment z ostatniego Raportu Zespołu Parlamentarnego. Jest to fragment opinii biegłych powołanych przez prokuraturę w sprawie oceny postępowania BOR przy zabezpieczaniu wizyty 10.04. By nie było zarzutów o upolitycznienie - to nie są "pisowscy" biegli. Obaj szefowie BOR-u "w nagrodę" zostali awansowani - ot, w takim bananowym Państwie żyjemy. ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Post po postem, ale warto podbić temat.
Ostatni wywiad z Laskiem nawet w Gazecie Wyborczej określono jako "kuriozalny". Pewnie ktoś w GieWu zaspał - w końcu długi weekend to i odrobina rozprężenia się wkradła. Cytat:
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt Polecam szczególnie fragmenty wywiadu dotyczące przyjęcia sposobu współpracy z Rosją przy badaniu katastrofy i co z tego wyszło. Nawet Lasek już tego nie broni: Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
co to ten Rogalski wygaduje?! Do lustracji go, do trzech pokoleń w dół!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak to co wygaduje
. To co mu kazali. Gdyby ktoś pytał to właśnie on jest twórcą teorii helowej, tak ulubionej przez bandy lemingów. Może teraz szpeniu hel już nie jest taki absurdalny ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehe słowo ciałem sie stało
![]() Rzecznik dyscyplinarny Naczelnej Rady Adwokackiej* mec. Ewa Krasowska wystąpiła do warszawskiej adwokatury o wszczęcie dochodzenia dyscyplinarnego wobec mec. Rafała Rogalskiego. Ma podejrzenia, że pełnomocnik Jarosława Kaczyńskiego w śledztwie ws. katastrofy smoleńskiej naruszył tajemnicę adwokacką. *Andrzej Zwara - prezes Naczelnej Rady Adwokackiej. Partner w kancelarii Głuchowski Siemiątkowski Zwara. Przez media kancelaria ta została nazwana "prezydencką", jej założycieli znał osobiście Lech Kaczyński (m.in. w latach 1996-98 pisał dla niej opinie prawne). W kancelarii tej praktykowała córka zmarłego prezydenta Polski Marta Kaczyńska. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Sytuacja z jego "metamorfozą" pokazuje jedynie, jak trzeba być ostrożnym w formułowaniu sądów ostatecznych (zamach/nie zamach) i konsekwentnym w dążeniu do prawdy o tej katastrofie (jak do niej doszło? dlaczego do niej doszło? dlaczego doszło do takich zaniedbań w jej wyjaśnianiu? kto jest za to odpowiedzialny?) niezależnie od wolt takich matrioszek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Można zadać pytanie, czy aby seryjny samobójca nie zaanonsował się Panu mec. Rogalskiemu? Jedna z hipotez.
Ostatnio edytowane przez yarow : 07.05.2013 o godz. 19:46.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Być może wkrótce "mec." Rogalski po prostu odkryje w sobie żyłkę polityka. Pytanie tylko, która formacja go do siebie przygarnie. Tajemnicą poliszynela jest, że Kaczyńskiemu, jako pełnomocnika, polecił go Ziobro kiedy jeszcze był w PiSie. Czy jednak rzeczywiście ryzykowałby swoją "karierę prawniczą" dla wątpliwej politycznej w SPZZ
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 07.05.2013 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Czytam sobie ostatnią wypowiedź dr Laska (tego, co to spotyka się tylko z wybranymi mediami), czytam i tak mi się wydaje że gdzieś to już czytałem...
Lasek napisał(a):
emj10 napisał(a):
Jeżeli tak to gratuluję - ponoć dobrze płacą Słyszałem kilka godzin temu w trójce z ust Laska, że jest kilkaset tysięcy zł budżetu na odkłamywanie "pisowskich" teorii.PS. Na poważnie - tak, to zbieg okoliczności, ale sposób manipulacji jakże podobny. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Widzisz jaki ze mnie alfa i omega. Nie dość, że czerpią z moich wypowiedzi pełnymi garściami to jeszcze bez mojej wiedzy nieodpłatnie je wykorzystują. Frajer ze mnie. Wykonuję brudną robotę i to jeszcze za friko.
Nie mogłem nie skorzystać w nadarzającej się okazji, więc postanowiłem napisać maila do dr Macieja Laska z takowym zapytaniem. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szanowny panie.
Forum kibiców Wisły Kraków? Pierwsze słyszę! Ba, ja nawet nie interesuję się piłką ręczną a co dopiero wdawać się w dyskusję z kibicami krakowii. Antek Macierewicz owszem...możliwe, ręki sobie uciąć nie dam. Jednak z przekonaniem podkreślam fakt, że pała się on działalnością "under cover". Z Pozdrowieniami. Przewodniczący PKBWL dr Maciej Lasek
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.05.2013 o godz. 12:01.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Odpowiedź pewnie będzie w stylu: Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co sie stało że zaproszono dziś Antoniego Macierewicza do TVP ?
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...52013/10933021 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() --- ... a tutaj o apteczce technicznej: http://www.stefczyk.info/publicystyk...ewa,7513351547 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co się stało? Tusk ma pełno w gaciach, bo przed wakacyjną przerwą sondaże nie wyglądają zbyt ciekawie, więc trzeba sięgnąć do sprawdzonych środków. Więcej Macierewicza i Kaczyńskiego w mediach, a kilku lemingom, bądź słoikom kiełbaska może stanąć w gardle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Teraz na Tvp info posiedzenie zespolu ds. wyjasnienia ujawnionych informacji ws. okolicznkosci katastrofy smolenskiej Lasek odpowiada na pytania
obecnie Macierewicz Binienda Nowaczyk komentuja konferencje Laska tez Tvp info
Ostatnio edytowane przez OpEnTaNy : 21.05.2013 o godz. 12:36.
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To chyba będzie to...
http://wiadomosci.onet.pl/temat/kata...wiadomosc.html ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Macierewicz w USA - Wielka mistyfikacja, która może doprowadzić do międzynarodowego skandalu!
http://www.tokfm.pl/blogi/pawel-pisa...ego_skandalu/1 A słyszał ktoś kiedykolwiek wypowiedź światka których Antoś ma ponoć masa. Albo widział jego "niepodważalne dowody"?
Ostatnio edytowane przez york09 : 21.05.2013 o godz. 18:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Światek" - młody, wykształcony z wielkiego miasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Prosty jak cep ale innych poucza ...
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Gnijący 3 rok w Smoleńsku wrak Tu154 to betka, bo skandalem jest wpis na portalu niezalezna,że Macierewicz spotkał się z prof. Lakowiczem. Całe szczęście znalazł się w Polsce ktoś "życzliwy" i natychmiast doniósł do profesora o tej potwornej zbrodni. Bo Lakowicz owszem spotkał się, ale jakoś tak nieświadomie, bo nie wiedział że spotkaniem coś będzie uwiarygadniał. Skandal, skandal na cały świat! ![]() TAWS38,FMS,TNT. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem, że ta wielka "afera" z prof. Lakowiczem,
unieważnia zaangażowanie w wyjaśnienie Katastrofy Smoleńskiej, 150 naukowców [vide: Konferencja Smoleńska"]? "Afera" jest też być może jedną z odpowiedzi na zagadkę, dlaczego Macierewicza wpuścili znowu do telewizji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale komu to tłumaczycie. Nasłanym trollom, co robią wszystko by uwalić temat swoimi kretyńskimi wpisami.i
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Religia smoleńska", "dogmaty Macierewicza"... Dajże już sobie spokój w tym temacie - nigdy nawet nie próbowałeś sensownie podyskutować.
Jeśli z jednej strony mam pilota szybowca, który mówi, że brzoza urwała skrzydło TU (nie podpierając się wyliczeniami, badaniami itp) a z drugiej strony mam fizyka specjalizującego się w materiałach wykorzystywanych w lotnictwie i On przeczy twierdzeniu Laska, podpierając się przy tym wyliczeniami i analizami to dla Ciebie naprawdę bardziej wiarygodny jest ten pierwszy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Kolejna wrzutka dla mediotów w sprawie Smoleńska:
Cytat:
Oczywiście w artykule o żadnych śladach mowy nie ma, tylko kolejne spekulacje, że jedno ze słów miał wypowiedzieć gen. Błasik i że być może był to tzw. lot inspektorski. Dowodów na te spekulacje oczywiście jeszcze nie udało się odnaleźć. ![]() Cytat:
http://fakty.interia.pl/raport-lech-...cie,nId,973123 ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|