|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Absolutnie skandaliczy mecz w wykonaniu Ilieva oraz Chrapka. Pierwszemu się nie chciało grać, drugi - albo fatalnie się przygotował do rundy, albo po prostu nie potrafi grać. Sabotaż.
Czas się pożegnać z wynalazkami typu Iliev czy Jovanovic, nie chce im się grać - droga wolna. Iliev pojechał sobie na wycieczkę do Białegostoku, Jovanovic jak zwykle - wiecznie spóźniony. Serbskie wynalazki. Kosowski - niemalże piłkarski emeryt, a chyba chce mu się najbardziej (obok Sobola i Wilka). TRAGICZNIE wygląda obecna młodzież przy Kamilu - mam na myśli głównie Chrapka - surowo technicznie, fatalnie wydolnościowo (lub ambicjonalnie!!!). Minęło tyle lat, a Kosa dalej najlepszy. Nic dziwnego, że w dzisiejszym meczu było widać u niego dużą irytację. Słabe są te perspektywy z krakowską młodzieżą, jeżeli chodzi o ofensywę. W defensywie już jest lepiej, bo zarówno Uryga jak i Czekaj mają niezłe predyspozycje by dojść do fajnego poziomu. Jak się tak z boku ogląda popisy techniczne tych piłkarzy... Burliga, Wilk, Boguski, Chrapek, Jovanovic... DRAMAT. Czasem się ma wrażenie, że ci faceci nie potrafią grać w piłkę. Wilk nadrabia wszystko walecznością, ale technicznie jest dramatyczny. Wymienionej reszcie piłka odskakuje przy każdym kontakcie z piłką. Smutny obrazek. Plus dla drużyny za wyciągniecie wyniku. Duży plus dla Sarkiego, bo głównie to dzięki niemu wszystko się odwróciło. Facet przychodzi niemal znikąd i wypada chyba najkorzystniej w tej rundzie. To też o czymś świadczy... Bieszczad - niech gra, może mógł się nieco lepiej zachować przy straconej bramce, ale też bez przesady - sparował mocny strzał Kupisza w bok (tak jak teoretycznie powinien, w praktyce - mógł to zrobić odrobinę lepiej), niestety Pan Piłkarz Marco J. znów nie zdążył. A wydaje się, że wszedł do bramki bez kompleksów, wydawał się pewny. Pareiko niech odpocznie, z niego już żadnego pożytku nie będzie. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skandaliczny mecz Illieva. Mam nadzieję że Ci wszyscy, którzy obrażali Sarkiego od niedojd (użyłem i tak lekkiego sformułowania) zanim ten jeszcze rozegrał jakikolwiek mecz w Wiśle, tak samo będą traktować Serba, który jest jednym z największych niewypałów transferowych w ostatnich kilkunastu latach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dzis jeden Sarki dal nam remis ze stanu 0;2.Brawa ,jedny ktoremu cos sie........chcialo.
natomiast reszta pokazala standardowo swoje olewctwo ,cala pierwsza polowe.Nawet nie skomentuje tego. Co do Chrapka to jakby dzis trenerem Wisly by ktokolwiek inny niz a)Tomasz Kulawik b)Franciszek Smuda to on juz w tym zespole by nie zagral. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cała reszta graczy ofensywnych ma wyraźne problemy z kontrolą piłki...Jovanovic do pięt nie dorasta naszym poprzednim prawym obrońcom. Nawet Singlarowi czy Alvarezowi. Nie wspominam już o Baszczyńskim, bo to jak porównać ocean z kałużą. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z Chrapkiem to ja jiz pisalem co jest nie tak.Gosc sie zle prowadzi(alko)codziennie!!! Wiem z tego wzg ze kolega byl z nim na obozie przygotowawczym w innym klubie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Po dwumeczu z Panatinaikosem musiało minąć 6 lat aby podnieść się po klęsce i stanąć znów do walki o to o co Cupiaławi chodzi - o LM. Po klęsce z Apoelem prawdopodobnie będzie musiało upłynąć równie dużo czasu aby powstała drużyna. Oczywiście jeśli Cupiał zechce. Ale nie sądzę aby nastąpiło to w najbliższych dwóch sezonach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wczoraj widzialem tylko pierwsza polowe, bo to co prezentuje teraz Wisła to nie prosi o pomstę do nieba.... Do czego to doszlo.... zeby Jaga miala przewagę w meczu z Wisła
Ten zespol trzeba przebudowac od podstaw, dac młodych - najlepiej wychowanków żeby mieli Wisełkę w sercu a nie patrzyli tylko czy hajs sie zgadza ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
... i mecze Wisły będziemy oglądać w C - klasie małopolskiej. Wolę jednak najemników-profesjonalistów, którzy potrafią prosto kopnąć w piłkę i stworzyć widowisko, na które można patrzyć bez grymasu na twarzy - niezależnie od ich pochodzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli to prawda to wiele by tłumaczyła. Szybkość to pochodna koordynacji, a jak się co dzień zalewa robaka to ten co raz słabiej pracuje.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No rzeczywiscie ci najemincy to wirtuozi sami....tylko czy naprawde chcesz ogladac Wisłe na miejsach 10-13 w lidze? Wątpie czy ludzie kochajacy Wisłę ktorzy nie odstawialiby nogi radzili sobie gorzej niż te "gwiazdy" co są teraz i koszą ciezką kapuche. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytaj uważnie mój post - pisałem w nim o profesjonalistach. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że byłoby to rozwiązanie dużo droższe od proponowanego przez Ciebie, ale w obecnych realiach oparcie drużyny o wychowanków oznaczałoby powolny rozpad całego klubu. Po prostu, wychowankowie nie gwarantują żadnego poziomu sportowego na chwilę obecną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli chodzi o poziom to teraz wcale nie jest lepszy. ja bym tam w nastepnym sezonie sprobowal zaryzykować ale to tylko moje zdanie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mnie tam o dziwo ten mecz się podobał. Może dlatego, że wracając z pracy zdążyłem dopiero na początek drugiej połowy.
Bardzo mnie cieszy jedna rzecz - mianowicie, po odejściu Meliksona wreszcie mamy jakiegoś piłkarza w zespole. Dawno nie widziałem w naszej drużynie nikogo z tak świetnie ułożoną nogą do strzałów i dośrodkowań jak nasz nowy murzynek Sarki po prostu potrafi posłać futbolówkę dokładnie tam gdzie chce. No przecierałem oczy bo co wrzutka to śmierdziało bramką okropnie. Takiej dokładności crossów to ja nie widziałem u naszego skrzydłowego od dawna. Nawet Kosowski, który wg mnie bardzo dobre dośrodkowania może mu buty czyścić pod tym względem. Jeżeli Sarki nadal będzie tak dokładnie dogrywał to wg mnie powinien wykonywać u nas wszystkie stałe fragmenty. Ciekaw też jestem również dlaczego Kulawik z uporem maniaka go ławkował wcześniej? Jedyne czego się boje to to, że to był jednorazowy wyskok, mam nadzieję, że nie i że Sarki będzie tak grał już cały czas I że u nas zostanie na kolejny sezon.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.04.2013 o godz. 00:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No to może dziwne, bo chyba pół roku był bez klubu więc gorzej chyba byc nie może u niego po pełnym okresie przygotowawczym.
@s1mone on w każdym meczu coś ciekawego pokazuje. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Uważam, że to modelowy sposób wprowadzania piłkarza "po przejściach". To jest sukces Kulawika. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
I tak nawet szybko doprowadzil go do stanu uzytecznosci bo trzeba pamietac ze jak ruszyłą liga to on po Belgii sie błakał szukając swojego certyfikatu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mnie wydaje się że to słowa Jose Mourinho tak na niego podziałały, w końcu traktował go jak syna.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cholernie cieszy, że Sarki odpalił (to, że byłem sceptyczny wobec niego, to nie powiedzieć nic), ale obawiam się, że Bednarz zaproponuje mu kasę na frytki i już w kolejnym sezonie go u nas nie będzie :( Ta bramka z wolnego to stadiony świata, a w polskiej lidze piłkarz trafiający z wolnych to już w ogóle rarytas.
Najważniejsze, że jest jeden punkt więcej, PBB nie odrobiło do nas w tabeli i jesteśmy coraz bliżej pewnego utrzymania. ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Już dajcie spokój z tym utrzymaniem
Już bardziej wierzę w możliwość gry w pucharach (6pkt straty) niż w to moglibyśmy spaść (9 pkt przewagi). Z resztą jedno i drugie byłoby dla mnie olbrzymim zaskoczeniem. Dodam, że nawet jak byśmy nic nie ugrali do końca sezonu, nawet punktu i tak byśmy się utrzymali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja myślę, że przykład Sarkiego pokazuje, jak zaściankowa jest nasza liga. Prowincjonalność widać na każdym kroku, analizując rzecz jasna poziom sportowy. Przyjeżdża gość, co nie grał przez wiele miesięcy w piłkę, nikt go nie chciał, a u nas stał się najlepszy. Po prostu gwiazda naszej drużyny to odpowiednik 30 zawodnika w składzie zespołu ligi zachodniej.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Coś jest na rzeczy z chłopakiem. Jeśli utrzyma formę to świetnie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Po roku pracy pozbył się przepłacanych gwiazdek. Znalazł tak naprawdę nowy skład opierając go na Brazylijczyku, Argentyńczyku, Serbie, Portugalczykach, którzy robili grę. Do tego doszło kilku chccących grać w piłkę Rumunów i powstała ekipa, która mając w dodatku trenera żądnego sukcesu i preferującego ciężką pracę nad taktyką, ustawieniem drużyny poradziła sobie calkiem nieźle w LM. Wyobraźcie sobie, ża w każdej linii mamy jakiegoś odpowiednika Sarkiego (nie mówiąc o Meliksonie), albo dwóch. Do tego Polacy, którym się chce, którzy trenują, podnoszą swoje umiejętności.... i trenera, ktory jest dla nich autorytetem, a przy tym wie na czym polega nowoczesny futbol. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Wiadomo, fajnie snuć sobie fajne wizje, tym bardziej, że do sukcesów w polskiej lidze wystarczy prosto kopnąć piłkę i trochę pobiegać, ale biorąc pod uwagę pracowitość wszystkich w klubie, to jest to dość mglista wizja. Szkoda, co nie? :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale chodzi o to, że Sarki nie jest gwiazdą i nikt z niego gwiazdy nie robi.
On po prostu coś tam umie w przeciwieństwie do naszej "utalentowanej młodzieży" czy emerytów koszących setki tysięcy euro. To samo powiedział Probierz: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
chyba nie musi. Rzut wolny, podanie do Boguskiego a zwlaszcza do Sikora - dopieszczone i idealne. Moze nie na tle ligi a we Wisle napewno jest to czolowy gracz jesli chodzi o technike (tzn faktycznie gdzie i jak chce kopnąć to tak robi).A wolny a ten rzut wolny.. kiedy ostatni raz u nas ktos tak zaladowal ? Chyba Gargula z L, ale on potrzebowal wczesniej poobijac mur i trybuny zeby w koncu mu wyszlo.
Sarki w tym momencie cos jak Kirm na początku kariery u nas (nawet lepiej) wiec wróżę mu ze jeszcze jedna lub dwie rundy naszych super treningow i ogolnego poziomu ligowego, i gość zniknie. Wniosek - podpisać kontrakt teraz i opchnąć go w zimie póki jeszcze będzie coś sobą reprezentować |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|