|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||||
Kwestia chęci. Cytat:
Jak myślisz ile trzeba teraz milionów by tymi metodami zbudować Wisłe mistrzowską ? Czy z punktu widzenia TF będzie to nakład racjonalny ? Czy młody obiecujący zawodnik wybierze Wisłę, wiedząc, że nie ma tu boisk, szkolenia, opieki medycznej itd. Wisła nie jest już jedynym zespołem który płaci. A wręcz przeciwnie. Cytat:
Cóż tak odczytuje niektóre posty. Złoszczą mnie one w takim samym stopniu jak i te "Cupiał won".
Ja nie krzyczałem "postaw na młodych Polaków" choć moim marzeniem jest by Wisła była jak ta z 78 roku. Bo wiem, że u nas nie ma systemu szkolenia. Ale to, że system jest do dupy, nie znaczy, że w ogóle jest to zła droga. Jak masz trabanta to nie znaczy, że samochody są złe, tylko to, że ty masz zły samochód. I tak jest ze szkoleniem. Czy pieniądze wszystko załatwią. Otóż moim zdaniem już nie. Valcksx pokazywał zawodnikom których chciał kupić Rynek, dziewczyny i Bonarkę. To takich zawodników mamy. Gdyby pokazywał zespół boisk, grupy szkoleniowe i listę wytransferowanych zawodników do lepszych klubów zachodnich to inni ludzie by przyszli i za inne pieniądze. Nie ma żadnej jedynie słusznej drogi. Potrzeba jest polityki wyważonej, coś o czym pisze Miłosz. Cytat:
Jeżeli klub będzie miał podstawy, to łatwiej mu będzie bez dobrodzieja utrzymać się jakiś czas na powierzchni. Łatwiej też będzie znależć Inwestora. W obecnej sytuacji pozostaje nam tylko liczyć na szóstkę w Totka. |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
O to mi chodzi że szkolenie samo w sobie nie ma sensu - nie da się na 'farmach' hodować piłkarzy i czerpać z tego profitów. Dlatego też szkółki są jedynie przy klubach, albo rodzice płacą za zajęcia dzieci, tak jak płacą np. za lekcje tańca czy kino. Jeśli celem Wisły było wejście do LM to jakie znaczenie ma to czy klub ma szkółkę czy nie? Infrastruktura i boiska treningowe owszem, ale szkółka? W kontekście LM - po co?
Dwa, to że metody się wyczerpały to i owszem prawda . Niestety klub musi stać się klubem profesjonalnym, taki wymóg obecnych czasów. Natomiast dróg do mistrzowskiej Wisły jest wiele. Trzeba jedna obrać i nie jest ważne na czym droga ta będzie oparta - na wychowankach, na Polakach, czy tylko na obcokrajowcach. Tylko trzeba ją realizować. BTW, opcja wykupywania zawodników zagranicznych ni jest zła, tylko trzeba to robić. A myśmy przestali. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|