The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2013, 16:49
i to jest podsumowanie PMŚ oraz szkolenia piłkarzy w Polsce: jeden piłkarzyna z jakiegoś zadupia na Zachodzie, który, jeśli zacznie się ustawiać grę biorąc pod uwagę jego możliwości, jest w stanie sam zadecydować o losach meczu w polskiej lidze. Jeden piłkarz i dziesięc koszulek obok niego.
Pominę litościwie milczeniem kiepski poziom Jagiellonii. Jednak to poziom większości (jesli nie wszystkich) drużyn w naszej lidze: dno i wodorosty

ps. Aha, Sarki nie jest już żadnym młodym zdolnym.... ma 26 lat. To na poparcie tez wolfy'ego
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.04.2013 o godz. 16:51.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.04.2013, 16:53
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Piękna bramka Sarkiego. Gość który nie gra w poważną piłkę XX miesięcy strzela super bramę i gra kolejny z rzędu ekstra mecz, .
Bez jaj, pierwszą połowę grał fatalnie więc jaki super mecz?

Największy shit zagrał oczywiście Iliev. Jak zszedł to Wisła zaczęła istnieć. Zajebiście, że już kończy karierę. O dwa lata za późno.

Wynik niesprawiedliwy ale z drugiej strony za bark umiejętności dobicia rywala się cierpi więc Jaga sam sobie wina, że zaczęła lekceważyć Wisłę. Jak widze takiego uchachanego trenera jak Hajto przy 2:0 to już był to znak zbyt dużej pewności siebie. Piłkarze to widzą i też się czują zbyt pewnie. Klopp się uśmiecha dopiero jak jest 4 albo 5 do jaja.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.04.2013, 16:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
i to jest podsumowanie PMŚ oraz szkolenia piłkarzy w Polsce: jeden piłkarzyna z jakiegoś zadupia na Zachodzie, który, jeśli zacznie się ustawiać grę biorąc pod uwagę jego możliwości, jest w stanie sam zadecydować o losach meczu w polskiej lidze. Jeden piłkarz i dziesięc koszulek obok niego.
Pominę litościwie milczeniem kiepski poziom Jagiellonii. Jednak to poziom większości (jesli nie wszystkich) drużyn w naszej lidze: dno i wodorosty

ps. Aha, Sarki nie jest już żadnym młodym zdolnym.... ma 26 lat. To na poparcie tez wolfy'ego
Będę brutalnie szczery - Chrapka za "zaangażowanie" powinno się wy.......ić z klubu. To jest po prostu żałosne, żenujące - Kosowski zapierdala ile może, a pan piłkarz młody talent Michał Chrapek musiał dostać zjebę w szatni żeby w drugiej połowie od czasu do czasu się pofatygować. Ktoś mi to wyjaśni?

Cenny jeden punkt, który może mieć bardzo duże znaczenie pod koniec sezonu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Serio? Zagrali młodzi, zdolni Wiślacy. Podejmiesz się analizy co w tym meczu pokazali?
Chrapek truchtał przez 90 minut, Uryga dal się przepchnąć Frankowskiemu, Bieszczad - piękna asysta przy golu na 2-1. Stolarski oczywiście miał swoje 15 minut, bardzo ładnie zbiegł do środka kiedy akcja szła prawą stroną.

A grali, stwarzali sytuacje i strzelali gole: Kosowski, Sarki, Boguski, Sobolewski.

Może mi wyjaśnisz, jak to możliwe że taki młody, zdolny Chrapek przez cala pierwszą połowę nie próbował ani razu pressingu w czasie, kiedy Kosowski dwa razy stworzył dzięki niemu sytuacje? Uczciwe pytanie - dlaczego milczymy kiedy koleś młodszy o 15 lat przechodzi obok meczu!?

Oglądałem spotkanie od drugiej połowy, wcześniej nie dałem rady.

Widzę, że już uczepiłeś się debiutanta Bieszczada, którego wina przy bramce na 2:0 jest naprawdę znikoma. Większy błąd popełnił Jovanović, który tradycyjnie nie nadążył za akcją.

Żyj sobie w swoim świecie bez żadnych zmian i udowadniana, że nie warto stawiać na młodych. Bo Burliga, Brud, Chrapek, Uryga i Stolarski to dla Ciebie ten sam poziom piłkarski.

Bez odbioru.

Edit:

Nie chce mi się klepać kolejnego posta. Powiedziałem już trzymaj się swojej wersji i kup sobie notesik zapisuj każdy najmniejszy błąd aby udowodnić, że masz rację.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 20.04.2013 o godz. 17:11.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Chrapek truchtał przez 90 minut
Tu się mylisz! Chrapek jest po prostu wolny. Ty myślisz, że on truchta ale to jest jego sprint!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.04.2013, 16:55
thechris napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj, pierwszą połowę grał fatalnie więc jaki super mecz?
Jakby nie było to nie zaprzeczysz że zrobił różnicę dzisiaj i robi różnicę ostatnio. To jest gość z innego, lepszego piłarsko świata. Różnicę robi tak wielką jak Melikson przez pierwszy sezon, z tym że tym razem Wisła nie ma trenera, on nie ma z kim grać, Wisła nie gra o nic.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.04.2013, 16:55
Sarki - Man of the Match!
Boguski strzelił !
Kosa - świetne rozpoczęcie akcji.

Młodzi zdolni Polacy - u nas nie występują.
Ty gościu to najpierw o Sarkim nic nie mów, bo z tego co pamiętam to jak go tam nazywałeś, seler czy jakoś tak? Jak dla mnie zwykły kibic sukcesu jesteś Sarki nie grał 9 miesięcy i przyszedł do Wisły a wy wyśmiewacie się z niego bo seler, bo nieprzygotowany bo zły i wogóle ble, a widzieliście go w grze? napewno nie, bo wkońcu nie grał 9 miesięcy, a przynajmniej wiecie coś o nim? nie i dlatego wg. was jest nieodpowiednim zawodnikiem dla Wisły No cóż wolfy hipokryta to z Ciebie wyrasta jak grzyby po deszczu to raz, a dwa jako jedyny widziałem potencjał Sarkiego bo jeśli widzisz akcję, że gość umie strzelić silnie albo technicznie, dośrodkować, odegrać, kiwnąć, przedryblować, dynamicznie wejść z piłką to chyba potencjał ma, ale nie bo przecież to seler

No i co z tego że strzelił Boguski? cieszę się z punktu, a nawet mogliśmy mecz wygrać, ale nie podniecaj się że strzelił bo do Wisły i tak się nie nadaje. Mało brakowało a by przestrzelił. Aha został Kosa, powiem Ci tyle że Kosowski jaki jest taki jest, ale gdy grał w meczach z koszulką Wisły nigdy nie prezentował poziomu Boguskiego, Sikorskiego, Bunozy czy innych a w skrócie przeszedł koło meczu. Ma gośc trochę lat, ale gra jak może najlepiej dla Wisły. A gdy sprowadzaliśmy go to byłeś pierwszy który by zablokował transfer i pierwszy który by go wywalił z klubu, ogółem marny z Ciebie ekspert co chyba coraz więcej osób widzi na tym forum

I pokuszę się o stwierdzenie, że takiego zawodnika jak Sarki brakowało nam w LM w tamtym sezonie, bo skoro Małecki i Melikson mogli przesądzić o zwycięstwie drużynie to gdyby im nie szło to byłby Sarki, ale to gdybanie. Po meczu z Piastem gość mi zaimponował i stawiałbym go w 11, ale nie ja jestem trenerem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2013, 16:56
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Bez odbioru.
Bardzo merytorycznie.
To może chociaż ocenisz drugą połowę w wykonaniu naszych młodych, zdolnych? Pewnie mi się wydawało, ale nie gryźli murawy. A tak przecież miało być: zamiast zblazowanych gwiazdek - młodzi i ambitni.
No i ja widziałem ambicję, ale u Sobola, Wilka, Kosowskiego, Sarkiego i Pareiko. To też wina Kulawika, że chłopak dostaje szansę gry w ekstraklasie i sobie zwyczajnie bimba?

Nie - Chrapek nie był najgorszy (Ilieva trudno by było przebić, nic nie zrobił a i tak dal radę złapać żółtą kartkę). Byl po prostu żenujący i nie chodzi mi o kwestie piłkarskie. Gdyby Garguła tak zagrał - o, sypałyby się gromy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2013 o godz. 17:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.04.2013, 16:57
Cytat:
udowadniana, że nie warto stawiać na młodych.
Na młodych warto stawiać po jakimkolwiek wyszkoleniu, a nie tylko dlatego, że ma ileś lat i koniecznie wstawiać do składu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.04.2013, 17:00
Największy shit zagrał oczywiście Iliev. Jak zszedł to Wisła zaczęła istnieć. Zajebiście, że już kończy karierę. O dwa lata za późno.
To się zgadza. Nie było go w meczu z Legią i dlatego graliśmy nadzwyczaj dobrze. Wówczas po tamtym meczu pisałem, żeby Ilieva pomijać też przy kolejnych spotkaniach, bo on najczęściej zepsuje każdą akcje, albo przytrzyma niepotrzebnie piłkę, albo niepotrzebnie kiwnie i straci, albo po prostu straci, albo zrobi żałosną symulacje. I dzisiaj się to potwierdziło. Niech wchodzi już tylko na końcówki.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem spotkanie od drugiej połowy, wcześniej nie dałem rady.

Widzę, że już uczepiłeś się debiutanta Bieszczada, którego wina przy bramce na 2:0 jest naprawdę znikoma. Większy błąd popełnił Jovanović, który tradycyjnie nie nadążył za akcją.

Żyj sobie w swoim świecie bez żadnych zmian i udowadniana, że nie warto stawiać na młodych. Bo Burliga, Brud, Chrapek, Uryga i Stolarski to dla Ciebie ten sam poziom piłkarski.

Bez odbioru.

Przestańcie sie kłócić.

Sarki jest dużym wzmocnieniem. Lepiej niech ktoś pójdzie po rozum do głowy i już teraz podpisze z nim kontrakt.
Chrapek jest wolny, słaby.
Nie oglądałeś pierwszej połowy, Jovanović uratował nas w jednej sytuacji. Co nie zmienia faktu, że miał znaczny udział przy utracie gola na 2:0.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Bieszczad moim zdaniem wypadł obiecująco. Mam dość znerwicowanego Estończyka któremu piłki zbyt często przelatują między nogami. Bramkarz ma bronić a nie drzeć ryja w każdym meczu lub być pamiętam, że wszedł komuś korasami. A Pareiko robi to wszystko tylko nie to co jest najważniejsze... nie broni.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2013, 17:01
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Na młodych warto stawiać po jakimkolwiek wyszkoleniu, a nie tylko dlatego, że ma ileś lat i koniecznie wstawiać do składu.
Wyszkolenie to jedno, ale w tej lidze da się wiele nadrobić ambicją. Tylko trzeba ją mieć.

Z Urygi może coś będzie, całkiem fajny mecz (poza śmieszną sytuacja z Frankowskim), uratował nas od kontry wyprowadzonej przez Burligę.

Bieszczad moim zdaniem wypadł obiecująco. Mam dość znerwicowanego Estończyka któremu piłki zbyt często przelatują między nogami. Bramkarz ma bronić a nie drzeć ryja w każdym meczu lub być pamiętam, że wszedł komuś korasami. A Pareiko robi to wszystko tylko nie to co jest najważniejsze... nie broni.
Bzdura, dzisiaj kilka sytuacji nam wybronił, kilkoma wyjściami zapobiegł zagrożeniu.
Bieszczad wydaje się mieć dobre wykopy, ale tyle można o nim powiedzieć. No, może poza tym że był przerażony, czym przypominał mi Jovanovicia, a to dobrze nie wróży.
Sorry, ale bramkarz musi być twardy psychicznie. Jak obrona widzi, że się trzęsie to jest nieciekawie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2013 o godz. 18:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.04.2013, 17:03
Po primaparilisowym meczu z Lechia napisałem że Sarki wie o co chodzi w piłce i to sie sprawdza. Chłopak ma dobry podstawy a u nas one w pełni wystarczają. Wie jak się kopie!!. Reszta bezbarwna jak PRL-owskie blokowisko. Iliew dno, pomimo szacunko to wole go widzieć wchodzącego z ławki albo na trybunach. Brak Małeckiego objawia się kompletną niemocą na lewej stronie. aż mi się nie chce reszty komentować.

Przynajmniej dalej 9 pkt nad strefą spadkową.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 20.04.2013, 17:10
Sorry, ale bramkarz musi być twardy psychicznie. Jak obrona widzi, że się trzęsie to jest nieciekawi.
Moim zdaniem jego rozdziawiony dziób i płacze do sędziów po każdej wpuszczonej bramce mają się nijak do powagi a co dopiero mówić tu o jakiejś twardej psychice...

Pareiko to dla mnie strzępek nerwów. Jak był w formie to się tak nerwowo nie zachowywał. Bieszczad grał spokojnie i miałem wrażenie, że obrońcy przy nim czuli się pewniej.

Ja bym postawił na Bieszczada do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.04.2013, 17:46
Jakakolwiek dyskusja z wolfym nie ma najmniejszego sensu, szkoda nerwów i klawiatury, dla niego po każdym chłopaku, który wchodzi do drużyny można jechać jak po burej suce, szkda tylko że za tym nie idą fakty. Bo fakty są takie, że Chrapek z Legią walczył chyba najbardziej ze wszystkich, ze Śląskiem zanotował kilka bardzo ważnych odbiorów, widać było że mu zależy, z Jagą dziś też była walka, na tyle, na ile starczyło sił. Trzeci mecz w ciągu tygodnia, trzeba dodać. Ja jestem z niego zadowolony, a to że na tym forum panuje jakaś chora moda na ciśnięcie z nim najbardziej ze wszystkich kopaczy, to już są wasze problemy psychiczne, boisko przeważnie pokazuje co innego. Szybkości oczywiście nie ma, ale Szymkowiak też jej nie miał, a jakoś był najlepszym rozgrywającym za czasów Cupiała. Nie ma co się kopać z koniem, za każdym razem te same argumenty, PMŚ, itede, itepe.

Stolarski, Uryga, Chrapek, jak dla mnie dziś zagrali co najmniej przyzwoicie. I trzeba na nich śmiało stawiać, mają idealną okazję się otrzaskać. Gorsi od Lukasza G czy innych na pewno nie sa, a Wisla dla nich to coś więcej niż bankomat, wszak cała trójka dośc regularnie uczęszczała do wiślackiego młyna. Wolisz grać emerytami w stylu Ilieva czy Genkova proszę bardzo, ale z nich to już na pewno nich nie będzie, a z tej trójki jestem tego pewien, że pociechę będziemy mieli.

Aha jeszcze jedno pytanie kolego wolfy - czy Emmanuel Sarki to już nie jest "szrot", "seler", "sprzedawca wielbłądów", "paralityk", "parodysta", sprowadzony w dodatku przez "łysego chuja"? Chciałbym uslyszeć odpoweidź
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.04.2013, 18:10
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie sie kłócić.

Sarki jest dużym wzmocnieniem. Lepiej niech ktoś pójdzie po rozum do głowy i już teraz podpisze z nim kontrakt.
Chrapek jest wolny, słaby.
Nie oglądałeś pierwszej połowy, Jovanović uratował nas w jednej sytuacji. Co nie zmienia faktu, że miał znaczny udział przy utracie gola na 2:0.
Chrapek jest wolny, słaby bo ma problemy siłowe - nie zaadoptował się jeszcze do poziomu ekstraklasy pod względem przygotowania szybkościowego. Ale jestem tego niemal pewien, że będzie grał lepiej. Ale dopiero niestety w następnej rundzie.

Tak jest często z młodymi. Przykład choćby z Rybusem w Legii, po kilku świetnych meczach zgasł prawie na rok, a po tym czasie błysnął jak poprawił przygotowanie fizyczne i pjechał za blisko 3 mnl euro do Rosji.

O Chrapka jestem spokojny, wolniejszy nie będzie Oczywiście ma nad czym pracować.

Sarki świetny mecz. + dla Bednarza, chyba jedyny. Piłkarz młody w szczycie wieku piłkarskiego 26 lat. Piłkarz który jeszcze chce coś osiągnąć czyli odbudować się w Polsce i wrócić na Zachód żeby zarobić kasę. Przeciwieństwo Ilieva czy Jaliensa którzy już nigdzie nie wrócą aktywnie grać bo są za słabi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.04.2013, 18:13
fialo napisał(a):Wyświetl post
Aha jeszcze jedno pytanie kolego wolfy - czy Emmanuel Sarki to już nie jest "szrot", "seler", "sprzedawca wielbłądów", "paralityk", "parodysta", sprowadzony w dodatku przez "łysego chuja"? Chciałbym uslyszeć odpoweidź
Fialo wyluzuj... Ty, ja, jak i 99% forumowiczów nie wierzyło w ten transfer. No bo co można było pomyśleć o facecie, który nie sprawdził się w II lidze belgijskiej i rok nie grał w piłkę? Wcześniejsza skuteczność transferowa Bednarza, frustracja rundą jesienną jak i sama opinia Dudu Dahana nt Sarkiego również miały wpływ na to jak ten transfer był odbierany. Teraz wychodzi na to, że wszyscy się myliliśmy. Każdy z nas będzie teraz wiedział, że niezależnie od tego czy chłop przyjechał z Afryki, Laponii, czy kopał się wcześniej po czole czy nie, należy mu dać szansę, a nie skreślać od początku. Oby więcej takich niespodzianek.

Aha i to nie Bednarz wyszukał Sarkiego. Polecił go Ibrahim Sunday.

Co do meczu. Ważny punkt biorąc pod uwagę remis Podbeskidzia z Bełchatowem. Cieszę się, że w końcu szansę otrzymał Uryga. Za to, jak i za 15 min Stolarskiego duży plus dla Kulawika.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 20.04.2013 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2013, 18:23
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Sarki świetny mecz. + dla Bednarza, chyba jedyny. Piłkarz młody w szczycie wieku piłkarskiego 26 lat. Piłkarz który jeszcze chce coś osiągnąć czyli odbudować się w Polsce i wrócić na Zachód żeby zarobić kasę. Przeciwieństwo Ilieva czy Jaliensa którzy już nigdzie nie wrócą aktywnie grać bo są za słabi.
Jaliens pewnie z rok-dwa sobie pogra w ligach śmieszniejszych niż nasza, ale Iliev się już skończył.

fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja już się wypowiedziałem na ten temat wcześniej (w sensie - przyznałem się do pomyłki). Nie muszę odpowiadać każdemu leszczowi który szuka zaczepki, więc zwyczajnie wyślę Cię na drzewo.
Mam nadzieję, że jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią.

Wychodzi na to, że ja i zwolennicy talentu Chrapka oglądaliśmy inne mecze. Do tego akurat odnieść się nie jestem w stanie, mnie jego postawa na tle walczących i biegających przez 90 minut Kosowskiego, Sobolewskiego czy Wilka zwyczajnie zbulwersowała, czemu dałem już wyraz.

Liczyłem na tego chłopaka, ale jak na razie to on czasami odpierdala większą manianę niż podstarzałe gwiazdy. A za takim Gargułą, to na razie może on co najwyżej paczkę "Orbitów" nosić.
Miętowych, bez cukru.

EDIT: Jedna rzecz która mnie zastanawia - kiedy zgaśnie Sarki? Czy może będzie to spektakularny powrót do zawodowego futbolu - pierwszy udany w Wiśle?

EDIT2: fialo - jak się nie ma nic do powiedzenia, to może lepiej milczeć?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2013 o godz. 18:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.04.2013, 18:36

Ja już się wypowiedziałem na ten temat wcześniej (w sensie - przyznałem się do pomyłki). Nie muszę odpowiadać każdemu leszczowi który szuka zaczepki, więc zwyczajnie wyślę Cię na drzewo.
Mam nadzieję, że jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią.

Bez pozdrowień.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.04.2013, 20:10
Widac po meczach, ze naszym zawodnikom nie chce sie biegac i grac. Dopiero jak bylo 0-2 to ruszyli zady. Dzisiaj to tylko Sarkiemu sie chcialo
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.04.2013, 20:16
Cud mniemany czyli Jagiellonia - Sarki 2 : 2

Jak na zawodnika wyciagniętego z otchłani piłkarskiego świata, co do którego nikt nie miał żadnych nadzieji, to druga połowa fiu, fiu...

Zobaczymy czy to jednorazowy przebłysk i jak długo uda mu się w warunkach wislackich utrzymać formę. Obstawaim pół sezonu.
Trzeba jednak przyznać, że dysponuje dobrym dośrodkowaniem z pełnego biegu. Jak strzeli druga bramkę z wolnego to przyznam, że ma dobry strzał.
Wszystko oczywiście w proporcjach naszej ligii.

Co do naszej młodzieży, to nie przesadzałbym. Wypadła zgodnie z oczekiwaniami kibiców . A oczekiwania powszechne są takie, że mają stoczyć heoriczny bój o utrzymanie w przyszłym sezonie. Wygrajmy z Widzewem, niech grają dalej i zdobywają doświadczenia.

Ale też nie mozna jakiegoś realtywizmu stosować, bo ktoś tam jest młody.
Jeżeli czytam, że 21-letni zawodnik jest wolny i to jest OK to ja się pytam gdzie jesteśmy ? Może na planszy szachowej ?. To kiedy on bedzie szybki ?
Gerard - byłem przerażony, ale w sumie to było lepsze wejście niż Jovanica. Na razie z oceną bym się wstrzymał. Po jednej, takiej połowie nie można oceniać bramkarza.

Pierwsza połowa tradycyjnie masakra. Faul, strata, wykop, frustracja, faul.

Bardzo ważny punkt zawdzięczamy indywidualnie Sarkiemu.
I to by było całe podsumowanie.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.04.2013, 20:26
5 mecz bez wygranej. Gratulacje.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 20.04.2013, 20:34
Ciekawej dyskusji dot. młodych ciąg dalszy ...
Wolfy skreśla wszystkich na czele z Chrapkiem inni mówią że zagrali dobrze ... Widać że od nastawienia wiele zależy.
Chrapek dzisiaj wiele nie pokazał jednak nadal twierdze że ma talent. Zgadzam się że powinien gryźć trawę jak Wilk ... a on już chyba myśli że nie ma konkurencji .... Trener powinien go wyprostować po tym meczu.
Bieszczad - no niestety wg mnie 30 % bramki na 2:0 można mu przypisać ... mógł strzał sparować bezpieczniej ... innych okazji do świetnej interwencji nie miał. Nie skreślam go - to jego pierwszy mecz.
Bardzo pozytywnie wypadł Uryga, popełniał błędy w kryciu ale szybko je naprawiał był szybszy od innych naszych obrońców.
Stolarski bez większych błędów.
Nie wiem czy Burliga to jeszcze "młody" .. tak czy siak ... kolejny słabszy występ ale czy odstawał od reszty zawodników ? chyba nie.
Generalnie ja bym się tych młodych nie bał.
Starsi muszą grać ... TAK !
ale z młodymi ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2013, 20:54
Dopóki nie bedzie systemu szkolenia w Polsce czy Wiśle na wysokim poziomie, to drużynę powinno budować sie na obcokrajowcach, dokladajac do tego wartościowych Polaków. Chodzi tu zarówno o kwestie mentalne jak i czysto piłkarskie. Jakiekolwiek założenia typu stawiamy na Polaków albo na młodych itp, sa chybione. Tu wartościowe sa tylko rodzynki.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.04.2013, 20:58
Uch, dziwny był to mecz. Wywozimy 1 punkt, otarliśmy się o klęskę, a nawet mogliśmy wygrać. Takiego zawrotu głowy w naszych meczach dawno nie było. Na + fakt, że UDAŁO się doprowadzić z 0-2 do 2-2. Na plus Sarki, który właściwie sam uratował ten wynik. Jednak, prawda taka, że powinniśmy wyjechać stamtąd z pogromem, podobnym do Lubina. Pierwsza połowa tragikomiczna, po prostu nie dało się na to patrzeć. Niebywała niefrasobliwość w obronie, zero konceptu jeśli chodzi o grę do przodu. Nasza jedyna okazja była wynikiem błędów indywidualnych defensorów Jagi...

Właściwie sam nie wiem, czego mam chcieć od tej drużyny w kolejnych meczach. Z jednej strony człowiek chciałby, żeby jakimś cudem udało się wedrzeć na to 4.miejsce, z drugiej - mogłoby komuś przyjść do głowy w takiej sytuacji, żeby jednak jakoś gruntownie tego zespołu nie przebudowywać, a przecież rewolucja jest konieczna, bez względu na to, jak to wszystko się będzie toczyć. Nic, trzeba ograć Widzewa za tydzień i jechać do Poznania w pozytywnych nastrojach.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.04.2013, 21:27
skeba napisał(a):Wyświetl post
5 mecz bez wygranej. Gratulacje.

Nawet 6. Jeszcze Lechia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2013, 21:31
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Chrapek dzisiaj wiele nie pokazał jednak nadal twierdze że ma talent. Zgadzam się że powinien gryźć trawę jak Wilk ... a on już chyba myśli że nie ma konkurencji .... Trener powinien go wyprostować po tym meczu.
Raczej dostał ochrzan od Kulawika (albo kogoś ze starszych), bo zaraz na początku drugiej połowy gwiazdor zaczął stosować pressing, podbiegać do obrońców Jagiellonii. Niestety, szybko mu przeszło...

Ja nie skreślam młodych, sam napisałem że Uryga mimo błędów wypadł pozytywnie, ale jak widzę że trawę gryzie siwobrody Kosa, zapierdala od jednego do drugiego pola karnego Sarki, Wilk jakby mógł to by się potroił, Sobol zasuwa jak kombajn w środku pola, a Chrapek się truchcikiem majestatycznie przesuwa...

To są jaja. Przecież on niczego jeszcze nie osiągnął. Jak ma takie podejście, że z Legią pobiega, ale nie z jakąś tam Jagiellonią to trzeba mu podziękować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.04.2013, 21:32
Wolfy, załóż sobie najlepiej bloga i tam przelewaj wszystkie swoje mądrości. Najlepiej wyłącz opcję komentowania, bo nie daj Bóg, ktoś w polemikę wejdzie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.04.2013, 21:36
No cóż... faktycznie trzeba dograć to do końca.
Kilka punktów jeszcze trzeba zdobyć, tak z trzy, cztery i dosyć.
Gadanie Kulawika o gonieniu czwartego miejsca to do kabaretu się nadaje. Ale rozumiem, że chłop musi trzymać fason przed bossem i dociągnąć do wakacji.
Potem zobaczymy co zrobi nadprezes. Odejdzie kilku piłkarzy, konieczna będzie ich wymiana na innych i wtedy zobaczy się jakimi środkami dysponuje Bednarz.
Na moje wyczucie to latem sprowadzimy kilku no-name'ów zeby zastąpili tych, którym kończy się kontrakt. Chodzi o to, żeby nie obciążać budżetu. A w przerwie zimowej Cupiał zdecyduje czy Wisłę budować, czy wegetować
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów