|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pozostawić w Wiśle aby kopał dołki pod pierwszą drużyną? To nie ma sensu. Albo I trener albo nic.
Przypomnij sobie jak Kulawik wypowiadał się o warsztacie Probierza zaraz po jego dymisji. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
"Czy myślicie, że z dnia na dzień powstanie coś nowego - jakieś podwaliny pod nową drużynę? Zawsze można liczyć na jakiś cud..." Moglbym napisac dluga odpowiedz ale milion razy bylo walkowane. NIE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Abstrahując od powyższego pytania - idąc tym tokiem rozumowania Bednarz tez powinien zostać po wsze czasy ponieważ, tak na moje oko, lepszego żołnierza od niego nie ma. I tu dochodzimy do pewnego paradoksu. Wydaje mi się że wiem co chcesz przekazać i mamy na ten temat wspólne zdanie - niestety rzeczywistość w której klub się znajduje jest ciężka. Tyle że należy popatrzeć również na dorobek innych dziedzin życia a mam na myśli zarządzanie personelem. Awanse powinny być sprawiedliwe. Albo ktoś się nadaje na stanowisko - wtedy piastuje go dalej albo też nie sprawdza się i, niestety, jest zwalniany. Zacytuję pewną zasadę: "Degradacja jest rzadko stosowaną formą kary organizacyjnej, ponieważ ma wiele wad. Motywacja zdegradowanego pracownika spada, często staje się rozgoryczony (dzieląc się odczuciami z innymi) i popada w konflikty międzyludzkie. Dlatego w praktyce chętniej stosuje się zwolnienie z pracy niż degradację. Na dłuższą metę może to być rozwiązanie korzystniejsze również dla pracownika, które może podjąć pracę w nowej organizacji bez wcześniejszych obciążeń." Nie wiem na jakiej podstawie sądzisz że Tomek jest ulepiony z innej gliny niż Ty, ja czy przysłowiowy Kowalski i pozbawiony podstawowych uczyć/emocji takich jak ambicja czy zazdrość. Gdyby przyjąć takie założenie, wszelkie motywacje Cupiała byłyby nieskuteczne a Tomasz miałby gdzieś czy będzie w Klubie trenerem, sprzątaczką czy asystentem. A jak wiesz, tak nie jest.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.04.2013 o godz. 13:47.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|