The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2013, 12:48
borys napisał(a):Wyświetl post
Kula walczy chyba o pozostanie w Wisle nie o pozostanie I trenerem.
Pozostawić w Wiśle aby kopał dołki pod pierwszą drużyną? To nie ma sensu. Albo I trener albo nic.
Przypomnij sobie jak Kulawik wypowiadał się o warsztacie Probierza zaraz po jego dymisji.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.04.2013, 12:58
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Pozostawić w Wiśle aby kopał dołki pod pierwszą drużyną? To nie ma sensu. Albo I trener albo nic.
Przypomnij sobie jak Kulawik wypowiadał się o warsztacie Probierza zaraz po jego dymisji.
Kula raczej nie z tych co by dołki kopał, to szeregowy zolnierz, pojdzie gdzie bedzie tego wymagala sytuacja.

"Czy myślicie, że z dnia na dzień powstanie coś nowego - jakieś podwaliny pod nową drużynę? Zawsze można liczyć na jakiś cud..."

Moglbym napisac dluga odpowiedz ale milion razy bylo walkowane. NIE.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.04.2013, 13:37
borys napisał(a):Wyświetl post
Kula raczej nie z tych co by dołki kopał, to szeregowy zolnierz, pojdzie gdzie bedzie tego wymagala sytuacja.
Podrąże temat - czyj żołnierz? Tak personalnie jeśli możesz, bo to jest ważne w dyskusji.

Abstrahując od powyższego pytania - idąc tym tokiem rozumowania Bednarz tez powinien zostać po wsze czasy ponieważ, tak na moje oko, lepszego żołnierza od niego nie ma. I tu dochodzimy do pewnego paradoksu.

Wydaje mi się że wiem co chcesz przekazać i mamy na ten temat wspólne zdanie - niestety rzeczywistość w której klub się znajduje jest ciężka. Tyle że należy popatrzeć również na dorobek innych dziedzin życia a mam na myśli zarządzanie personelem. Awanse powinny być sprawiedliwe. Albo ktoś się nadaje na stanowisko - wtedy piastuje go dalej albo też nie sprawdza się i, niestety, jest zwalniany. Zacytuję pewną zasadę:

"Degradacja jest rzadko stosowaną formą kary organizacyjnej, ponieważ ma wiele wad. Motywacja zdegradowanego pracownika spada, często staje się rozgoryczony (dzieląc się odczuciami z innymi) i popada w konflikty międzyludzkie. Dlatego w praktyce chętniej stosuje się zwolnienie z pracy niż degradację. Na dłuższą metę może to być rozwiązanie korzystniejsze również dla pracownika, które może podjąć pracę w nowej organizacji bez wcześniejszych obciążeń."

Nie wiem na jakiej podstawie sądzisz że Tomek jest ulepiony z innej gliny niż Ty, ja czy przysłowiowy Kowalski i pozbawiony podstawowych uczyć/emocji takich jak ambicja czy zazdrość. Gdyby przyjąć takie założenie, wszelkie motywacje Cupiała byłyby nieskuteczne a Tomasz miałby gdzieś czy będzie w Klubie trenerem, sprzątaczką czy asystentem. A jak wiesz, tak nie jest.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.04.2013 o godz. 13:47.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów