|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Co do Sarkiego - spodziewałem się go w 1 składzie w ataku. To obecnie nasz najlepszy technicznie i motorycznie piłkarz ofensywny. Mógł grać zamiast Boguskiego od początku. Ale pewnie "likwidator" Bednarz i tak nie przedłuży z nim kontraktu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przy okazji offtop dla rozładowania atmosfery (nie dotyczy piłkarzy - oni mają trzymać atmosferę do środy) zupełnie bez napinki: wszedłem sobie na moment na forum Legii i przeczytałem o rzekomych niepodyktowanych 2 karnych i 2 czerwonych kartach, czyli o skrzywdzonej (L)adacznicy. Zastanawiam się, nawet jeśli ktoś długo pił wódkę z Antonio b. szefem UOPu. Gdzie te karne i kartki można było dostrzec? Siergiei na Koseckim - dla mnie sytuacja jasna: na takim skrzyżowaniu pierwszeństwo ma bramkarz. Co jeszcze? nic mi nie przychodzi do głowy...
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.04.2013 o godz. 21:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dla mnie podsumowanie meczu jest krótkie:
DRUKARZE (L) PZPN WARSZAWA - WISŁA KRAKÓW 2:1 ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ Adealix - Pareiko na Kosie na pewno bez faulu bo był spalony.
Jakby nie było spalonego to dla mnie co najwyżej za wysoka noga czyli wolny pośredni i bez kartki lub najwyżej żółta. Ja kojarzę jedno ostre wejście Sobola prostymi nogami... Wyglądało groźne w zwolnionym tempie ale ja bym dał żółtą... Karnego dla Legii nie widziałem żadnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Po raz pierwszy od dłuższego czasu nie mam specjalnych pretensji do naszych.
Byli lepsi od drużyny, która ma indywidualnie lepszych zawodników. Gdyby nie pomoc sędziego... Wbrew temu co niektórzy piszą Legia nie miała niczego pod kontrolą. No może poza sędziami... Sikorski Jeżeli chodzi o zaangażowanie to nie powinno się ich chwalić. Tak powinno być w każdym meczu. Ale pochwale, zaangażowanie było. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
THECHRIS - zanim będziesz pisała kolejne głupie i prowokacyjne posty to przypomnij sobie słowa największego WIŚLAKA - Henryka Reymana. Wiesz kto to Henryk Reyman - słyszałeś kiedyś o nim ? (ja mam pewne wątpliwości)
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. dzisiaj piłkarze zagrali zgodnie z powyższą sentencją, przegrali ale są godni podania ręki ! - a przegrali dzięki czarnej mafii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() Po tym, co pokazała Legia to nie ubije nawet muchy w kiblu w Europie. Szkoda, że na tle tak beznadziejnej Legii Wisła zaprezentowała się równie słabo. Ten szarpnie, ten przedrybluje, ale i tak brakuje jakiegoś ogólnego planu gry, żeby to miało ręce i nogi (czyli żeby się do ....y nędzy wystawiali do podań). Ciągle zero przyspieszenia gry, zmienności pozycji. Idzie akcja, wybicie i nikt nie stoi na 30 metrze, żeby to zebrać. Tak się nie robi. Zaangażowanie było, nawet biegali, tutaj nie ma co mieć pretensji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sędziom to wy powinniście dzisiaj dziękować bo ten wynik was bardziej urządza niż nie przegranie z Legią.
Co do gry Wisła całkiem nieźle, my przy 2:0 to już chyba w szatni byliśmy i różnie mogło być gdyby nie błąd sędziego przy pierwszej bramce. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
O ewidentnym karnym Jodłowca też zapomniałeś , jak widać ?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nawet wasz Boguski twierdzi że karnego nie było:
Rafał Boguski: Jak mogę skomentować sytuację z pierwszą bramką dla Legii? Kolejny raz sędzia popełnił błąd, a ten gol podciął na skrzydła. Chwilę później goście dołożyli kolejne trafienie. Chcieliśmy coś zmienić, ale nam nie szło. Moim zdaniem arbiter podjął słuszną decyzję o niepodyktowaniu rzutu karnego dla nas. Jodłowiec po prostu został nabity. Szkoda, że po niezłym spotkaniu nie mamy nawet punktu. To nie było zagranie ręka przypadkowe nabicie i to przez naszego zawodnika. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
ps:zobacz sobie dzisiejszego karnego dla Ruchu przy stanie 2-0, wtedy równo wszyscy komentatorzy mówili o zasłużonym karnym. Takie sytuacje są różnie interpretowane i praktycznie sędzia może zrobić co chce.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 13.04.2013 o godz. 22:08.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kibicowałem z D23..nie miałem żadnych problemów z dostrzezeniem autu przy 1 bramce dla Legii, reka w polu karnym tez była widoczna dla mnie jak i znajomych kibicujacych obok. Sedzia stał jakies 5-10 metrow od zdarzenia. Przestanmy mowic o ludzkiej ulomnosci i bledach. To przekracza wszelkie granice. Kolejny mecz i kolejne oszustwo. Na meczu bylo Nas, kibiców prawie 25000. Gleboko wierze ze wsrod fanow Wisly znajdzie sie prawnik. Pozew zbiorowy, 25 tys fanow z zadaniem zwrotu pieniedzy przez Pana sedziego liniowego (srednia cena biletu wyniesie ok 30 PLN na osobe) + dozywotni zakaz pelnienia jakichkolwiek funkcji przez Pana J. zwiazanych z meczami pilki noznej. To sie kiedys musi skonczyc...
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale po co dyskutujesz z towarzyszem G.Przecież on nawet przepisów nie zna bo po co
![]() Rękę można było odgwizdać, można było i nie odgwizdać.Ciężko stwierdzić czy był to przypadek czy nie - raczej przypadek ale jak dla mnie ten przepis jest chujowy(i nie chodzi mi tu że akurat to się obróciło przeciwko nam). Powinno być - przy ciele , nie ma karnego, machanie łapami(nawet instynktowne), jest karny ale mniejsza z tym Ogólnie to zastanawia mnie jedno, czy to my mieliśmy przebłysk czy Legia jest aż tak słaba bo gdyby tak człowiek nie wiedział którzy walczą o mistrza a którzy o nic, którzy prowadzą jakąś tam politykę transferową, a którzy jej nie prowadzą, no i którzy którzy mają wszystko płacone a którzy nie mają - to stwierdził bym że to drużyna w czerwonych koszulkach jest tą na pierwszym a nie na 12 miejscu. Ogólnie niezły mecz, fajnie też na trybunach ale fenomenu tych .......onych achtungów to nigdy nie zrozumiem.Może jestem za stary ale dla mnie to jest gorsze niż trąbki,klaskarki i wuwuzele razem wzięte -ale się nie znam ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.04.2013 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mie sprawa jest oczywista: Jodłowiec odniósł korzyść z tego zagrania (zwiększył powierzchnie swojego ciała), gdyby nie ręka, piłka po prostu by go ominęła i powinien być karny. Negowanie tego jest dowodem na nieobiektywność albo ignorancję.![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
zwiększył powierzchnie ciała i ręka była nienaturalnie ułożona - tak to zawsze ocenia sędzie Stępniewski !!! to wystarczy na karnego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przecież sam jesteś towarzyszem, wystarczy poczytać twoje wcześniejsze wypociny żeby się zorientować z kim ma się do czynienia (może resortowa rodzinka)
![]() Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Adenalix -ostatni post z mojej strony(już i tak za dużo nabiłem
Takie są przepisy.Nie ma w nich o zwiększaniu powierzchni itp.Inna sprawa że jak dla mnie 8 na 10 sędziów mimo to odgwizdało by karnego i nie zostało by to zakwalifikowane jako ich błąd. Po prostu mimo iż przepis jasno mówi o celowości a nie o powierzchni czy korzyści, to ten przepis jest trochę martwy.Sędziowie robią swoje a potem mamy takie przepychanki - moim zdaniem dlatego że jest to chujowy przepis ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mecz z duza ambicją i determinacją.Z Sercem.Reyman bylby dumny.
Tylko tyle ze z PZPN wygrać się nie da. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
krawy po prostu kłócisz się z rzeczywistością. Zinterpretuj teraz w sposób dla Ciebie satysfakcjonujący pierwszą bramkę i możemy śmiało rozejść się do spania. Bez odbioru.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwyczajnie jak zawodnik interweniuje w polu karnym i nie ma rąk przy ciele może być to interpretowane jako ograniczanie pola dogrania/strzału i dyktuje się w takich wypadkach karnego.Podkreślam że być może, bo raz dają, raz nie.Po tym co zrobił z pierwszą bramką nie powinien się wahać, zwłaszcza że wiedział o tej sytuacji.
Tak samo mecz Jaga-Pogon tydzien temu, zawodnik w murze stoi z rękoma w górze i piłka w rekę go trafia i sprawa normalna że karny
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 13.04.2013 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja bym karnego też nie podyktował. Ale żeby nie było, zaliczenie pierwszej bramki to naturalnie skandal i złodziejstwo. Ligę generalnie mam już gdzieś (wystarczy, żeby jeździli na dupach jak dzisiaj), ale szkoda takiej fajnej serii jak ta, która poszła dzisiaj do piachu.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|