|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy.. byliśmy dziś lepsi. Nie wiem, czy to nie był najlepszy mecz Wisły w tej rundzie. Widać było wolę walki, były długie fragmenty gdzie potrafiliśmy Legię zepchnąć do defensywy. Tak, rozumiem, że mieli dwie bramki przewagi, ale w pierwszym kwadransie było podobnie.
Zostaliśmy brutalnie przekręceni. Brawa dla chłopaków, bo zasłużyli dziś na zwycięstwo. PS: Daniel Sikorski ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
.... w dupe cwelom z warsiawki !! Jebac Jarzebaka cwela legijnego i Kuciaka za to co zrobil o meczu.
A PZPN pewnie znowu bedzie milczec |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nawet nie być może. Z pewnością.
Czy oni tylko z nimi mogą grać takie mecze? ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Legła to stara ....a!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jarzębak nas przekręcił ile mógł. Najpierw dośrodkowanie zza linii końcowej i gol dla Legii, późnie obrońca Legii zagrywa ręką we własnym polu karnym i powinien być rzut karny dla nas, a ten nie widzi... noż ku**a mac !! Mimo porażki zagraliśmy chyba najlepszy mecz w tej rundzie, jeśli nie w sezonie. Brawa dla chłopaków za walkę do końca.
PS. Duże brawa dla zmienników - naprawdę dużo wnieśli do naszej gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
2 błędy z linią końcową z czego jeden gol, w pierwszej sytuacji sędzia stal 2-3 metry od Jędrzejczyka, w drugiej stał pół metra od Kuciaka i nie zauważył że piłka jest poza boiskiem...
Karny ewidentny. Nie wiem jaka jest wasza opinia ale według mnie Vrdoljak któy na początku spotkania zarobił żółtą kartkę to później doliczyłem się 6-7 fauli. Jak widzimy po tym spotkaniu wystarczy agresja jak Ukraina z Polską i nawet super umiejętności nie trzeba bo sytuacji bo zajebiście sporo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy sędzia J. zrobił błąd mam duże wątpliwości -- raczej zrobił to co do niego należało
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pobity rekord widzów: 24 655
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Brawa za walke dla piłkarzy. Mało brakło a byłby remis, a ciężko o taki wynik grając 11 na 16
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dobry mecz,zajebisty Sobol, Kosa, nawet Orbit coś grał, szkoda Sarkiego( moim zdaniem należy mu zaoroponować przedłużenie kontraktu, nawet jak ma kontuzje barku ), przez ślepego ch.... a przegrany mecz po najlepszej w tej rundzie grze !no i cud "nad Wisłą " Sikora
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Według mnie są granice błędu, rozumiem dyskusje o 10cm. spalonym gdzie sędzia liniowy stoi 20-30 metrów od sytuacji, zdarza się. Można dyskutować o tym czy dany faul był na karny.
Ale tutaj najpierw piłka wychodzi przynajmniej pół metra za boisko, sędzia stoi metr od piłki patrzy się na całe zdarzenie i zero reakcji. Później ewidentna ręka Jodłowca i znów ten sam sędzia. Albo gość jest ślepy albo robi to celowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Panowie emeryci i młodzi zdolni wyjątkowo się spięli.
Szacunek za postawę, za walkę, za pokazane umiejętności. Wiem, że Legia już prowadziła i mogła spokojnie bronić wyniku, ale o to chodzi, że nie mogła bronić go spokojnie. Ty razem brakło nie woli, nie ambicji, nie walki, ale trochę zimnej głowy i szczęścia. No i... Jonasz Głowacki ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oczekuje takiej walki i zaangazowania ze Slaskiem w Pucharze Polski. Jezeli nie dostaniemy kolejnego slepego arbitra to z taka postawa jaka widzielismy dzisiaj spokojnie awansujemy do Finału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Kulawik jak zdjął w 64 min Boguskiego "grającego" na szpicy, gdy przegrywamy 2-0, nie wpuścił w zamian napastnika
Gdy wszedł Sikorski, Sarki miał do kogo zagrać i tak padła bramka. A Boguskiego to najlepiej odesłać do ME, albo lepiej nie, będzie im zaniżał poziom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten mecz najlepiej opisać jednym słowem - skandal. Mam nadzieję, że cała obsada sędziowska sobie odpocznie przez kilka najbliższych kolejek, a dla sędziego Jarzębaka - ban dożywotni. Chociaż pan liniowy po tej samej stronie boiska - również drukarnia pełną gębą. Na pastwiskach sobie biegajcie, a nie obniżacie poziom i tak słabej ligi.
Jeżeli chodzi o sam mecz to taką Wisłę chciałoby się oglądać jak najczęściej - mowa oczywiście o walce, zaangażowaniu i graniu na maksa. Wynik boli, ale ze względu na sędziów - Wisła była dziś zespołem na pewno nie słabszym (a nawet lepszym) niż Legia, a za taki rezultat odpowiadają głównie sędziowie. Często brakowało umiejętności czysto piłkarskich, pod tym względem widać wyższość Legii - jednak zaangażowaniem Wiślacy to nadrobili. Co do samej Legii - czy mistrza zdobędą to nie wiem, rok temu pokazali że są największymi frajerami z pokazu "jak przerżnąć mistrza", nie mniej Legia niczym nie zachwyciła. Z taką grą to latem z pucharami się pożegnają stosunkowo prędko. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Napiszę krótko: na mój tygiel emocji składają się: rozczarowanie z powodu wyniku, wściekłość na idiotę albo przestępce przebranego za sędziego za bramką, wściekłość na kuciaka (nie dziwię się Pareicę - liczę na ukaranie kuciaka za uderzenie bez piłki zadwodnika) i zadowolenie z naszego stylu gry. Zacznę od końca:
1. Wreszcie zobaczyłem ogień. Kocham ten stan gdy widzę, że zawodnicy mojej Wisełki widzą sens w swoim zawodowym życiu. Nawet jeśli to trwało 90 minut było dziś... pięknie. Byly słabsze ogniwa: Głowa, Boguś, momentami Bury, któremy brakowało umiejętności... Ale była adrenalina, koks i tajski boks. Teraz trzeba utrzymać ten stan do meczu z WKSem. Kocham Braci ze Ślaska, ale na taką właśnie postawę musimy liczyć w najbliższym spotkaniu. 2. Kuciak to zwykły lamus. Miękki wuj. Jak zobaczyłem tę akcję z e Siergiejem w ostatniej sytuacji to napiszę krótko: umiejętności 5, szacunek 0. Parówa. 3. Napiszę to samo gdy nas przekręcili z Podbeskidziem. Sędzia jest albo przestępcą albo idiotą.Oczywiście rzecz dotyczy sędziego zabramką, generalnie Siejewicz dał radę. Mój osąd - podkreślam: zupełnie zdrowy i trzeźwy zależy od tego, czy sędzia popełnił te błędy świadomie czy nie. Trzeciej drogi nie ma. 4. Dobra drużyna, grająca dobry mecz, nawet jeśli się jej nie układa, dostająca impuls pod koniec w postaci bramki, potrafi ten mecz zremisować, albo potrafi sobie zapewnić ten impuls wczesniej niż w 85 minucie. Mieliśmy słabe ogniwa jak naisałem powyżej i w pewnych kluczowych momentach brakło nam umiejętności wykończenia. W przyszłym sezonie potrzebujemy przede wszystkim skutecznego napastnika i stopera. Oś drużyny tworzy jednak środek obrony, środek pola i środkowy napastnik. P.S. Naprawdę dobry mecz Guły. P.S. 2 Cieszę się z bramki Sikora. Naprawdę dobrze życzę chłopakowi. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
A jeszcze co do uzasadnienia zawieszenia dla Siejewicza i bocznych - jeśli bramkowy nie widzi prawie metrowego wyjścia piłki za linię, to boczny albo Siejewicz powinien zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 13.04.2013 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisełka walczyła do końca. Widać było wolę walki i determinację. Dziś byłem z naszych piłkarzy bardzo dumny. Myślę, że zrobili ile mogli i na ile umieli....Śpiew na końcu całego stadionu: "czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cię..." miazga.... W środę jak przejdą Śląska będzie cudo
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sebastian Jarzębak (36 l.) powinien dać sobie spokój z sędziowaniem. Jeżeli arbiter nie wie, ile powinien trwać mecz piłki nożnej, nie ma czego szukać nie tylko w Ekstraklasie, ale na żadnym poziomie rozgrywek. Sędzia z Bytomia próbował zakończyć hit kolejki już w... 80. minucie!
To wszystko tłumaczy @Camilos: Najwazniejszy protest, ktory powinien wyjsc z klubu - Aby nigdy wiecej w meczu Wisły nie testowac arbitrow bramkowych bo tylko przeszkadzaja zamiast dobrze wykonywac swoje obowiazki. To juz 2 raz dostejemy dodatkowych sedziowi i tracimy punkty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Przegrana na boisku... Nie będę powtarzał tego co napisali inni. Pod płaszczem emocji widzę też bardzo nieodpowiedzialne zachowanie naszego bramkarza. Jak chce się bawić w karate i żebra komuś łamać to niech w sportach walki się spróbuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sędziowanie brak słów!
Głowacki zrób coś dla Wisły - odejdź! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Największym "beneficjentem" 6-osobowej obsady sędziowskiej jest w tym sezonie krakowska Wisła. Na szczęście błędy te nie mają żadnego znaczenia, bo sezon i tak jest spisany na straty. Ale policzmy: anulowany karny po faulu na Boguskim, wydumany karny z Pogonią, wreszcie wisienka na torcie - sędzia Jarzębak nie widzi z 1 metra jak piłka na nodze Jędrzejczyka przekracza o pół metra (50 cm!) linię końcową. Podanie, strzał Dwaliszwili i gol, którego w ogóle nie powinno być. Do tego ewidentna ręką i niepodyktowany karny. A więc jeden gol uznany nieprawidłowo + niepodyktowany karny. Walcząca o Mistrzostwo Polski Legia dostała (przynajmniej) 2 punkty w prezencie.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze się zemścimy i to szybciej niż myślicie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Co do Głowackiego to nie wiem czemu przypomniał mi się mecz z Panathinaikosem u nas o awans do LM... gość ma cholernego niefarta do rykoszetów pogrążających własny zespół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lista błędów sędziowskich tylko z tej wiosny:
1 Bełchatów - czerwona kartka dla Głowackiego, za faul na zawodniku, który rzekomo wychodził na czystą pozycję. Sytuacja miała miejsce daleko od bramki, w dodatku obok Głowy był Jovanovic. 2. Jagiellonia (PP) - karny dla Jagi z kapelusza. Napastnik kopnął w nogi naszego obrońcę, który próbował zastawić piłkę. Brak czerwonej dla Pazdana. 3. Podbeskidzie - nieodgwizdany ewidentny karny na Boguskim. 4. Jagiellonia ( rewanż w PP) - pierwsza bramka dla jagi ze palonego 5. Pogoń - nieuznana prawidłowa bramka Boguskiego, który otrzymał podanie od zawodnika Pogoni, więc nie ma mowy o spalonym. 6. Lechia - nieuznana bramka Małeckiego, który nie był na spalonym. 7. Piast - pierwsza bramka dla Piasta po minimalnym spalonym. 8. Legia - bramka dla Legii po akcji, w której zawodnik wyjechał za linię końcową. Nieodgwizdany ewidentny karny dal Wisły. Jak do tej pory na 10 spotkań rozegranych tej wiosny w 8 sędziowie pomagali drużynie przeciwnej. Tylko mecze z Polonią (2-1) i Śląskiem (1-2) odbyły się bez błędów sędziowskich. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dosłownie 7 plag egipskich.
Ja wiem ze to statystyki ale ....a tracimy wszystkie wypracowane przez ponad 10 lat rekordy. Na dodatek co kolejka sędziowie robią nas w chuja dosłownie jak w okręgówce. Po prostu można sie pociąć. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|