The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2013, 13:43
Było mineło,cała Polska widziała co się stało,dla mnie Legia nie wygrała tego meczu,wstyd by mi było gdyby to Wisła w taki sposób zdobywała mistrzostwo.

Aha sprawa karngo:W 90% takich sytuacji na świecie odgwizdano by karnego

Słyszałem angielski komentarz na temat tego meczu i stwierdzono że drużyna godpodarzy została brutalnie oszukana

Sprawa Pareiki to jakiś żart,owszem nasz bramkarz popełnił błąd ale najpierw asekurował się przed nogą Koseckiego

W tym sezonie Wisła jest bardzo źle traktowana przez sędziów i nie dość że gramy słabo to jeszcze ktoś nas kopie

2 zupełnie nieprawidłowe bramki w pierwszym meczu z Pogonią przegranym 2-0

Słynny karny po faulu na Boguskim z Podbeskidziem

Była też sytuacja z nieuznanym prawidłowym golem w ostatnich kolejkach

Gol dla Jagielloni w Pucharze ze spalonego

i inne

Oczywiście nie tylko my jesteśmy tak traktowani,Polonia Warszawa również jest poszkodowana i wiele innych zespołów

Jako że nie lubie siać teorii spiskowych wstrzymam się od komentowania sytuacji Legii,mimo wszystko warto bedzie zobaczyć ich sędziowanie do końca sezonu
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 15.04.2013 o godz. 13:54.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.04.2013, 14:13
Coś czuję, że w meczu z Lechem sędzia będzie mylił się na naszą korzyść i "oddawał" nam "coś tam"

Każdy widział to co widział, pamiętam jakie gromy spadały na sędzie Lyczmańskiego (zresztą słuszne) ale widać w drugą stronę kolegium sędziów tak nie działa.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2013, 14:29
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Coś czuję, że w meczu z Lechem sędzia będzie mylił się na naszą korzyść i "oddawał" nam "coś tam"
Nie tylko na naszą. Teraz dopiero widać klasę Wisły za Kasperczaka i poziom bezsilności jaki powodowała w drukarni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.04.2013, 14:47
Wiecie co jest najgorsze? Najgorsze jest to iż po takim meczu i takich błędach zamiast karać winnych to słyszy się takie coś:
" Przy golu dla Legii największy żal mam jednak do sędziego liniowego Radosława Siejki, który do końca nie poszedł za piłką. To doświadczony arbiter i powinien pobiec do linii końcowej, a nie kurczowo trzymać się linii spalonego, którą i tak wyznaczała piłka. Zamiast patrzeć po prostej, był ok. pięć metrów dalej, przez co widział całą sytuację pod dużym kątem i trudno było mu ocenić, czy piłka wyszła. Mocno pomylił się też sędzia bramkowy, ale przesuwał się z miejsca, gdzie zawodnik wykonywał wślizg i ustawił się tak, że kąt patrzenia na linię końcową zasłaniała mu noga i piłka. Wszystko to znajdzie się moim raporcie.

Czy sędziowie poniosą konsekwencje?

- Nie, choć po ich meczu było sporo kontrowersji. Nie chcę jednak karać, bo to były głównie błędy w zarządzaniu zespołem. Największy żal mam do liniowego, bo jest specjalistą w tej dziedzinie, a sędzia bramki Sebastian Jarzębak - nie. Musimy siąść i porozmawiać, co dalej zrobić z system sędziowania przez pięciu arbitrów, bo na razie nie wygląda to dobrze.
"

Wychodzi na to że Jarzębiak stojący przy linii widzący sytuacje z kilkudziesięcu centymetrów MÓGŁ NIE WIDZIEĆ tego, i tak naprawdę on nie jest niczemu winien, nosz ku*wa to są jakieś jaja, jak poziom tej ligi ma być normalny skoro takie sytuacje mają chyba miejsce tylko w lidze mongolskiej, chociaż nasza liga w rankingu pewnie jest nawet za nią, co mnie osobiście nie dziwi. Gościu pieprzy że karnego być nie powinno a powinna być czerwień dla Pareiki, mimo iż panienka Kosecka sama mu wlazła pod nogi, i w dodatku była na spalonym.
Nie wiem jak to można określić - BEKA, ŻAL, KOMPROMITACJA, niech se w dupę wsadzą taką skorumpowaną ligę :]
Jarzębiak nie mógł nie widzieć, ON NIE CHCIAŁ widzieć
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 15.04.2013 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 15.04.2013, 15:03
http://wislaportal.pl/24668,Sebastia...l_zly_kat.html

Tłumaczenia k.... Jarzębaka. Jak ten człowiek honoru nie ma.
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 15.04.2013 o godz. 15:03.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2013, 15:08
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
wis.la/x04ow

Tylko winny w tak perfidny sposob sie tlumaczy
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 15.04.2013, 15:14
@mitmichael - wspólna wersja z Przesmyckim uzgodniona. Ma ktoś może gdzieś tę sytuację video jak Jędrzejczyk biegnie. Czy ten pajac na serio się cofa czy stał tam już?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2013, 15:17
@mitmichael - wspólna wersja z Przesmyckim uzgodniona. Ma ktoś może gdzieś tę sytuację video jak Jędrzejczyk biegnie. Czy ten pajac na serio się cofa czy stał tam już?
Tak serio sie cofnał - jak chcial uniknac zderzenia to mogl odskoczyc w bok - nikt mu tego nie bronił przeciez. Glupio sie tlumaczy i tyle
wis.la/s3280
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.04.2013, 11:24
Jako kibice na najblizszym meczu a być może w finale PP, powinniśmy ustosunkować się do Bońka i PZPN. Wystarczy oprawa typu :

" Boniek = wrócilo nowe, jeszcze gorsze niż było stare"

oraz parę ocenzurowanych tym razem okrzyków typu :

" STOP PRZEMOCY SEDZIOWSKIEJ"

PS. NC+ powinno zmienić formę kontrowersji sędziowskich na "Stępniewski Show" albo " jak podcinać wlasną gałąź i wygonić resztę sponsorów wraz z kibicami"
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2013, 15:34
wis.la/x04ow

miałem 1% wątpliwości - teraz już wiem że to idiota

zgodnie z przepisami sędzia stoi ZA linią bramkową - a gość jeszcze mówi że odskoczył do tyłu - czyli stojąc ZA linią jeszcze odskoczył - to przecież wynika jasno że wszystko się działo za linią.

jeszcze to .......enie o złym kącie ... słońce mu chyba się w soczewkach odbijało ...

człowiekowi tylko ciśnienie skacze
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2013, 15:25
A co za różnica? Gdyby przemieszczanie się mogło tłumaczyć ślepotę... Wyobraźcie sobie podobne tłumaczenie głównego . Kabaret.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.04.2013, 15:29
wp_pl: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN Zbigniew Przesmycki poinformował w poniedziałek PAP, że od następnej kolejki piłkarskiej ekstraklasy nie będzie już tzw. arbitrów bramkowych. - Nie udał się ten eksperyment - przyznał.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.04.2013, 16:59
Zakladajac ze Jarzebak nie ma zeza i widzi wzglednie prosto to wystarczy rozrysowac sobie prosta linie wzroku zeby zauwazyc ze spokojnie widzial linie boiska ponad pilka. Zeby miec trudnosci z ocena tej sytuacji musial by miec oczy na wysokosci kutasa.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 15.04.2013, 17:02
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Zakladajac ze Jarzebak nie ma zeza i widzi wzglednie prosto to wystarczy rozrysowac sobie prosta linie wzroku zeby zauwazyc ze spokojnie widzial linie boiska ponad pilka. Zeby miec trudnosci z ocena tej sytuacji musial by miec oczy na wysokosci kutasa.
No to wszystko się zgadza. Popatrz na niego i zobacz co ma na szyi: głowę czy kutasa bez jaj?
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.04.2013, 17:09
Wyglada na to ze Boniek tez stesknil sie za mistrzostwem legii nie mniej niz jej kibice ktorzy przebrali sie w Krakowie za stado plemników.
Wydaje mi sie ze prezes PZPN raczej powinien sie kajac i zapewniac ze zrobi wszystko co w jego mocy by sedziowanie bylo lepsze a nie udzielac glupich komentarzy. Jak zlapie sie zlodzieja to trzeba zlodzieja pietnowac a nie rugac tego ktory go zlapal
Ponizej dywagacje obu Panow

Boniek napisał: "Panie Bednarz, zamiast projektów dotyczących sędziów, może by Pan skoncentrował się na pracy dla swojego pracodawcy. Wisła na to liczy" oraz "Sędziowie przepraszają, bo popełnili błędy, ale zawodnicy, którzy kopią się w czoło, są cicho".
Bednarz ripostuje: "Nie obędzie się bez naszej reakcji na wpisy Bońka. Były skandaliczne! A po czołach nie kopią się piłkarze, tylko sam prezes - powiedział Bednarz dla "Przeglądu Sportowego".
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2013, 20:49
Do której galerii nasz klub zakwalifikuje decyzję sędziego z 4:41 tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=uMoovzcuLok ?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.04.2013, 20:52
Moje dwa grosze o sędziowaniu i naszych protestach
http://futboltotalny.blogspot.com/20...a-gablote.html
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 15.04.2013, 21:11
I dobrze, tu muszę Bednarza i nasz klub pochwalić. Można być wyruchanym raz, drugi, ale nie kilka razy po rząd, gdy ledwo się runda wiosenna zaczęła. Mam nadzieje, że Bednarz nie pozwoli jawnie kpić z naszego klubu i załatwi rudzielca razem z tą czarną mafią.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 15.04.2013, 21:14
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
I dobrze, tu muszę Bednarza i nasz klub pochwalić. Można być wyruchanym raz, drugi, ale nie kilka razy po rząd, gdy ledwo się runda wiosenna zaczęła. Mam nadzieje, że Bednarz nie pozwoli jawnie kpić z naszego klubu i załatwi rudzielca razem z tą czarną mafią.
Czym ich załatwi ? Przeniesie Wisłę do Corgon Liga na Słowację ?

Ja osobiście bym wolał żeby Pan Bednarz podniósł standardy swoich transferów i pewnych działań, bo wypada w nich gorzej niż Jarzębak i reszta.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2013, 08:57
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Czym ich załatwi ? Przeniesie Wisłę do Corgon Liga na Słowację ?

Ja osobiście bym wolał żeby Pan Bednarz podniósł standardy swoich transferów i pewnych działań, bo wypada w nich gorzej niż Jarzębak i reszta.
Fajnie, ale co ma jedno z drugim wspólnego?

Bednarz jako p.o. prezesa reprezentuje klub na zewnątrz i bardzo dobrze, że głośno mówi na temat skandalu z soboty. Na razie Wisła wygląda na osamotnioną w tej krucjacie, ale jestem święcie przekonany, że w przeciągu najbliższych tygodni prezesi innych klubów zaczną podzielać nasze zdanie w temacie sędziowania na polskich boiskach. Wszystkie zmiany zaczynają się od głośnej dyskusji, a ta właśnie się rozpoczyna.

Sprawa transferów do Wisły to inny temat i na inną dyskusję, już wewnętrzną u nas. W sprawie przekrętów które są na nas publicznie robione, powinniśmy stać murem za klubem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.04.2013, 10:47
hunter napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, ale co ma jedno z drugim wspólnego?

Bednarz jako p.o. prezesa reprezentuje klub na zewnątrz i bardzo dobrze, że głośno mówi na temat skandalu z soboty. Na razie Wisła wygląda na osamotnioną w tej krucjacie, ale jestem święcie przekonany, że w przeciągu najbliższych tygodni prezesi innych klubów zaczną podzielać nasze zdanie w temacie sędziowania na polskich boiskach. Wszystkie zmiany zaczynają się od głośnej dyskusji, a ta właśnie się rozpoczyna.

Sprawa transferów do Wisły to inny temat i na inną dyskusję, już wewnętrzną u nas. W sprawie przekrętów które są na nas publicznie robione, powinniśmy stać murem za klubem.
Posłuchaj sędziowie się u nas mylą od zarania dziejów. Dlaczego nasz klub nie był skandalicznie oburzony jak w meczu z Jagiellonią na Reymonta Jaliens wepchnął bramkarza z piłką do bramki i wyszliśmy na prowadzenie ? Dlaczego wtedy nikt w klubie nie apelował o wysokie standardy i poprawe jakości sędizowania ? Teraz przegraliśmy już 9 mecz w sezonie, a Pan Bednarz zachowuje się jakby wydarzyło się coś niesamowitego i straciliśmy szansę na coś (na co ? ). Powtarzam po raz kolejny wystarczyło grać do gwizdka i nie byłoby tej bramki. O frajerstwie naszej obrony przy golu na 2-0 się nie pisze, o tym, że Małecki gra jakby występował w lidze dwójek i nie podaje nikomu też się nie pisze. O strzelaniu przez Patryka i Bunioze po trybunach również, o fantastycznie egzekwowanym rzucie rożnym w 95. minucie przez Gargułę cisza. Bednarz teraz próbuje pokazać kibicom,że wszystkim nieszczęściom Wisły winni są sędziowie. Już powoli nie dziwie się tym głupotom gadanym przez Kulawika na konferencjach, bo widać w klubie panuje specyficzna atmosfera.

Cytat:
To nie jest gra o pietruszkę jedno miejsce wyżej lub niżej w tabeli to jest chyba ok. 200 000 zł. To co by nie powiedzieć zawodowa liga gdzie gra się o całkiem niemałe pieniądze.
Rozumiem, że LM powinni strzelać do sędziów z ostrej, bo grają o kilka zer więcej, a odwalają podobne akcje.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.04.2013, 21:44
Chcieliście Bońka na prezesa PZPN-u? To teraz macie. W momencie, kiedy Boniek został wybrany prezesem, spodziewałem się, że dla Wisły nadchodzą ciężkie lata.

Gdyby takie słowa powiedział Lato, to byłby to temat numer jeden na wiele dni. Z każdego małego potknięcia Laty pewne media robiły straszną aferę. Teraz te same media milczą, bo w końcu są powiązane z Bońkiem lub jego prawą ręką - jednym z dwóch najbardziej skompromitowanych ludzi w Wiśle w erze Cupiała, a więc Januszem Basałajem. Drugi to jego brat Bogdan. Stanowski nic nie powie, Borek nic nie powie, Smokowski nic nie powie i cała reszta nic nie powie, bo wiedzą komu zawdzięczają swoją karierę w mediach (Januszowi Basałajowi), więc nie będą krytykować swojego stwórcy. Towarzystwo wzajemnej adoracji będzie trwało w najlepsze, a afery za tych rządów będą dużo większe niż za czasów Laty. Boniek jest inteligentny i ma świadomość, kim się otaczać. Znajomi dziennikarze robią mu cały czas dobry wizerunek w mediach, nic nie mówiąc o aferach.

Zauważcie, że Boniek robi interesy z Filipiakiem. Na weszło.com cisza. A o powiązaniach Laty cały czas gadali. Ciekawe, że jedyny klub, który mimo ciągłej korupcji nigdy nie został zdegradowany teraz ma profity po tym jak wybrano Bońka na prezesa. Mecze młodzieżówki gdzie będą? Na Cracovii. Ostatni mecz Dudka na jakim stadionie? Na Cracovii. Jaka firma wygrała przetarg na systemy informatyczne w PZPN-ie? Comarch.

Za nami siedem spotkań ligowych - w czterech popełniono minimum jeden rażący błąd na naszą niekorzyść. Z Bełchatowem niesłuszna czerwona kartka, z Pogonią nieuznana prawidłowa bramka, z Podbeskidziem niepodyktowany słuszny karny, z Legią wiadomo. Przypadek? Nie.

Jutro jest półfinał PP i weryfikacja Musiała. Wykartkuje Legię przed finałem, to będzie miał jeszcze większe problemy, bo już teraz jest poniżany przez lobby warszawskie.

Zauważcie, że wśród wielu obserwatorów Musiał jest uważany za zdecydowanie najlepszego sędziego w Ekstraklasie, a nasze władze promują skompromitowanego Gila, skompromitowanego Marciniaka, skompromitowanego Borskiego z układami rodzinnymi (był na liście Fryzjera i dalej sędziuje, jego mamusia była zasłużoną pracowniczką PZPN-u, a tatuś znanym działaczem sportowym), czy skompromitowanego Małka.

Gdzie jest Musiał?

Ekspert od sędziów, oczywiście też skompromitowany Stempniewski z Canalu+ cały czas krytykuje Musiała. Jak tam jego pupilek Grzesiu G., zwany przez niektórych Gilewskim, który miał sędziować na Mistrzostwach Świata w RPA? Czemu od ponad czterech lat nie sędziuje? Afera korupcyjna to odpowiedź. Wczoraj w programie Stempniewski też skrytykował Musiała. Stwierdził, czyniąc idiotyczną aluzję, że sędzia nie musi przybijać piątek z zawodnikami, aby być dobrym - wiadomo kogo miał na myśli. Promują teraz Marciniaka. Widziałem go w paru meczach jak sędziował Wisłę i ma to być dobry sędzia?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.04.2013 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2013, 06:26
Gdyby był taki dobry to juz dawno sedziowałby w Europie. Swietnie to napisałes - popieram w 100%.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.04.2013, 08:44
Koalik, świetny post, dziękuje.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.04.2013, 09:08
Cytat:
Świetne podsumowanie, czepianie się Bońka jest dla mnie śmieszne.

- Widzieliście jakaś galerie sędziów w Madrycie, kiedy Mourinho mówił że sędziowie są przeciw niemu?

Bednarz szuka tematów zastępczych, za chwile usłyszmy że sezon był nie udany, bo sędziowie źli.
A Pan Bednarz zająłby się czymś co może zmienić jakość klubu, a nie czego się nie odwróci.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2013, 09:28
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Świetne podsumowanie, czepianie się Bońka jest dla mnie śmieszne.
świetne podsumowanie oooch uuuch aaach

w ogóle czepianie się sędziów jest śmieszne, ja bym w ogóle zakończył już sezon i rozdał medale - przecież już wszyscy piszą na kogo możecie trafić w eliminacjach LM
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Stary 16.04.2013, 09:17
Ludzie, jaka krucjata, jaka galeria sław?
Bednarz kompromituje siebie (choć myślałem, że bardziej już nie można), ale kompromituje przy okazji cały klub. W sobotę sędzia nas okradł, pozbawił szans na dobry wynik w meczu. Jakkolwiek skandaliczne by to nie było, taka jest piłka. Nie nam oceniać czy mamy do czynienia z przekrętem, układem czy sabotażem. Jeszcze całkiem niedawno to nam zarzucano, że sędziowie nam w kilku meczach sprzyjali. Bednarz był, jest i zawsze pozostanie kawałem buraczywa i jego "prezesura" jest szyderczym i okrutnym chichotem losu. Wiara w to, że protesty, odwołania czy co gorsza publiczne poszczekiwanie Jacka cokolwiek dadzą jest naiwnością. Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, potraktowano nas w taki a nie inny sposób, ale trzeba żyć dalej.
WPR
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.04.2013, 09:35
vilgefortis napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, jaka krucjata, jaka galeria sław?
Bednarz kompromituje siebie (choć myślałem, że bardziej już nie można), ale kompromituje przy okazji cały klub. W sobotę sędzia nas okradł, pozbawił szans na dobry wynik w meczu. Jakkolwiek skandaliczne by to nie było, taka jest piłka. Nie nam oceniać czy mamy do czynienia z przekrętem, układem czy sabotażem. Jeszcze całkiem niedawno to nam zarzucano, że sędziowie nam w kilku meczach sprzyjali. Bednarz był, jest i zawsze pozostanie kawałem buraczywa i jego "prezesura" jest szyderczym i okrutnym chichotem losu. Wiara w to, że protesty, odwołania czy co gorsza publiczne poszczekiwanie Jacka cokolwiek dadzą jest naiwnością. Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, potraktowano nas w taki a nie inny sposób, ale trzeba żyć dalej.
Tak i udawać ....a że nic się nie stało. Można być wydymanym, raz, drugi i przemilczeć, ale nie permanentnie w tej rundzie. Na 10 spotkań, w 8 nas ruchali czarnuchy, oczywiście, nie zawsze Wisła, mimo machlojek, dawała za wygraną, ale mecz z Legią to już przegięcie. Brawo Bednarz, tym razem chłop dobrze robi, nie pozwalając jawnie pluć na klub.
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Stary 16.04.2013, 10:01
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Brawo Bednarz, tym razem chłop dobrze robi, nie pozwalając jawnie pluć na klub.
No dobrze, i CO to niby da?
Nie pozwala jawnie pluć na klub w formie tak groteskowej, że sam de facto ten klub opluwa
WPR
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.04.2013, 09:19
Bednarz: Słowa Bońka są haniebne [cały wywiad w Dzienniku Polskim]

- Tak stanowcza reakcja klubu na błędy sędziowskie to nowość.
- Musieliśmy zareagować, bo ile można siedzieć cicho i udawać, że nic się nie dzieje? Zwłaszcza jeśli później ktoś, tak jak pan Sławomir Stempniewski w programie Liga Plus Extra, jeszcze próbuje bronić tych sędziów i wygaduje takie bzdury, że już słuchać się tego nie da. Bądźmy wreszcie poważni. Dość mamy wysłuchiwania bredni. Jeśli pan Stempniewski mówi, że sędzia Jarzębak mógł się pomylić dlatego, że nie ma doświadczenia w roli arbitra bramkowego, to jest to jakiś żart. To jest liga zawodowa i jako kluby nie godzimy się, żeby robić sobie eksperymenty na żywym organizmie. To już nie chodzi o Wisłę czy Legię, ale również o inne kluby. Jak to wygląda, że na mecz, który jest jednym z kluczowych spotkań dla układu tabeli, który może mieć wpływ na to, kto zostanie mistrzem Polski, wysyła się nieprzygotowanego sędziego i jeszcze się tłumaczy, że nie wytrzymał psychicznie presji.

- Naprawdę chcecie w szatni arbitrów zrobić tę "Galerię Sędziowskich Sław"?
- Tak, bo chcemy, żeby sędziowie, przygotowując się do meczu, jeszcze w tunelu pamiętali o tym, jaka odpowiedzialność na nich ciąży. Zobaczmy, jak to teraz wygląda. Robi jeden z drugim błąd, którym wypacza wynik i idzie do "zamrażarki" na dwa, trzy mecze. A później wraca, jak gdyby nigdy nic. I w kółko mamy to samo. Praktycznie żadnej odpowiedzialności. Mamy prawo domagać się profesjonalizmu sędziów, którzy za swoją pracę dostają tak duże pieniądze. Skoro rocznie wydaje się cztery miliony złotych na sędziów, obserwatorów i delegatów, to chyba mamy prawo oczekiwać, że sędziowanie będzie profesjonalne, obiektywne, rzetelne i bezstronne. Dość mamy wysłuchiwania opowieści pana Stempniewskiego po każdej kolejce, który na siłę tłumaczy sędziów, mimo że ich błędy są oczywiste i krzywdzą kolejne kluby.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów