|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Niezależenie od czyichkolwiek poglądów i ich wielości, prawda zawsze jest jedna. -------------------------------------------------------------------------------------- Schemat tego, co dzieje się wokół Katastrofy Smoleńskiej pokrywa się z zaprezentowanym przez Gandhiego: "Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz."
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 14:13.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
"Co było przyczyną takiego zniszczenia samolotu, który 10 kwietnia rozbił się pod Smoleńskiem? Gdyby rzeczywiście uderzył w podłoże z taką prędkością, jest wysoce prawdopodobne, że nawet by nie pękł. Narzuca się odpowiedź, iż doszło do wybuchu - mówi "Gazecie Polskiej Codziennie" prezes PiS Jarosław Kaczyński."
źródło: gazeta.pl Nie rozumiem dlaczego polityk nie mający żadnego doświadczenia w badaniu wypadków lotniczych, wiedzy na temat fizyki itp. tak gra słowami i wypowiada się na temat, o którym nie ma pojęcia. Przecież to czysta manipulacja, katatymia i dereizm. I te jego "wysoce prawdopodobne" lub słynne "istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością" - czyli nie ma pewności, ale tak sprytnie dobiera słowa żeby ludzie mu ślepo wierzyli bez sprawdzenia faktów. I na razie nikt się do tego nie odniósł tylko byłem obrażany i wyśmiewany. I właśnie tak wygląda "dyskusja"... Tak, masz rację. Ale często żeby wydobyć tą prawdę trzeba otworzyć się na argumenty drugiej strony, a nie tylko odrzucać je.
Ostatnio edytowane przez eloelo : 09.04.2013 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wyobrażenie o dochodzeniu do prawdy, często w Polsce jest takie jakie zaprezentował wczoraj red. Kraśko: "dlaczego naukowcy gdzieś się nie zamkną i nie wypracują" albo podobna wypowiedź z kiedyś, człowieka związanego ze stroną rządową, że może i by wziął udział w konferencji naukowej ale zamkniętej, gdzie "wypracowuje się ..." a nie w takiej Konferencji Smoleńskiej jaka odbyła się na UKSW. To jest siermiężny socjalizm zaszczepiony skutecznie i siedzący głęboko w polskich głowach. Niektórzy, kontynuują go świadomie. Konferencja dot. Katastrofy Smoleńskiej odbyła się. i była otwarta (śledziłem na żywo via Internet) ale nawet i wtedy wyczytałem na stronach TVN24, że jest za "zamkniętymi drzwiami". Prawdy się nie negocjuje i nie przegłosowuje w zamkniętych gabinetach. Tzn. robi się tak w niektórych miejscach Świata. Sfera stricte naukowa to jedno. Druga sprawa to działania śledcze, prokuratorskie. Polska prokuratura posiada materiały na to, aby wypowiedzieć się w sprawie Katastrofy (albo elementów Katastrofy) jednoznacznie. Niestety, tchórzostwo i serwilizm blokuje prawidłową pracę oraz formułowane komunikaty. Drzemią jednak w Prokuraturze sądzę, jeszcze pokłady umożliwiające prawidłowe i obiektywne podejście do kwestii z zachowaniem racji stanu Państwa Polskiego. Będzie to widoczne zwłaszcza, po zmianie ekipy rządzącej Polską. Niestety, ale niezależna Prokuratura to fikcja. Jednak po zmianie władzy w Polsce pękną pewne mechanizmy i ruszy lawina.
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2013 o godz. 15:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|||
PawełArtymowicz napisał(a):
Krzysztof Mądel napisał(a):
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|