|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Spotaknie z Piastem zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisełki! |
|
51 | 69,86% |
| Remisem. |
|
8 | 10,96% |
| Porażką Wisły |
|
14 | 19,18% |
| Głosujących: 73. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Całkiem przyjemny "wiosenny" sen skończył się niestety mimo kilku fajnych momentów.
Trzeba się spiąć na Śląska i wygrać półfinał PP. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Tominho - widzę głowę i nogę Chaveza - i jest za głową zawodnika, który potem główkował, czyli stojącym za Kosowskim. Nawet z tej dziwnej perspektywy to widać chociaż różnica jest niewielka.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
złe zmiany i tyle mogę zarzucić Kulawikowi. Jak na nasz obecny potencjał to trener wystarczający. Dziś zaraz po zmianach Piasta powinien wpuścić Stolarskiego za Kosę, Uryga za Ilieva, i czekać na rozwój wypadków z 3 zmianą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie, to też nieprawda. Byliśmy skuteczni jak zwykle, o czym świadczy statystyka strzelonych bramek. Obecne gramy na średnim e-klasowym poziomie, czyli dużo w naszej grze zależy od przypadku. Postępem jest to, że stwarzamy sobie sytuacje. Spotkały się dwie przeciętne drużyny, Wisłą przeważała ale to Piast miał farta/był skuteczniejszy. Na tym poziomie umiejętności ma to zwykle kluczowe znaczenie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.04.2013 o godz. 19:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Powód: błąd :)
Ostatnio edytowane przez Agnus : 07.04.2013 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Małecki był ustawiony do krycia przez Chaveza i Głowackiego. Potem widać było, że Chavez miał ogromne pretensje do Małeckiego. Przegrany mecz na Reymonta staje się normalką. Racja jest w zdaniu że tu nie ma przypadku. To jest efekt, wynik wielu elementów, które w sumie mozna by określić mianem funkcjonowanie klubu. Ale oni już tam w czterech prezesów na pewno coś uradzą. Przecież od czerwca... ![]() Momenty były, nawet całkiem fajne. Za mało. Piast miał lepsze. Ktoś tam przeszedł koło meczu, komuś nie wyszło, karuzela toczy się dalej. Ot, taka drużyna w odcieniach szarości. W środę (może) będzie lepiej. W tym meczu zaimponował mi Kosowski walką do końca. Chrapek na siłownie. Grę obrony skwitował Głowacki, kiedy tak koło 80 minuty po kolejnym nieudanym zagraniu ukrył twarz w dłoniach.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 07.04.2013 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Guest
|
|
Już miałem napisać, że może Siergiej zostanie z nami jeszcze przez kolejny rok, ale to chyba jednak bez sensu-znów dziwny karny, dziwny pierwszy gol. Inna sprawa, że szczytem możliwości łysego będzie zapewne powrót Pawełka.
Ostatnio edytowane przez arti : 07.04.2013 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Sam nie wierze, ze dzis przegraliśmy. Ale trudno mamy już jasność, liga to teraz jedynie sparingi. A zostaje nam puchar. Nie mamy ławki, a Gargula to żenada. Wielu powinno być dzis na stadionie, a nie przed tv i internetem. Zmartwilo mnie tez zdarzenie na C5.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.04.2013 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przegraliśmy dziś po niezłej przez większość czasu grze, ale z Legią możemy spokojnie wygrać. Bez sensu? Ta liga jest bez sensu, a my jesteśmy w niej zwykłym średniakiem. Jest to równie sensowne jak remis Bełchatowa w Warszawie, albo ich seria meczy bez porażki. Ambicja, szczęście - tu jest ekstraklasa, tu się nie gra w piłkę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Chrapek dobry mecz? Kolejny raz gratuluję różowych okularów. Dno i wodorosty. Bezbarwność. To Piast chciał grać, to Piast był agresywny przez cały czas, to Piast cisnął poza chwilami gdy naszym udawało się przejść przez pole karne więcej niż trzema-czterema piłkarzami, to Piast prawie nieustannie znajdował się na naszej połowie. Moze i sytuacji miał Piast niewiele, ale to Piast zdominował środek pola z czego wzięło się całe zło, Kto tego nie widzi, ma różowe okulary z kokardkami. I jeszcze: kolejny raz zaczyna się n tym forum mądralenie tych którzy (ponoć) na meczu byli i wytykanie krytykującym, że na meczu nie byli. Ciekawe skąd ta wiedza? A może chęć popisania się? No bo jak nie ma argumentów, to trzeba dowalić o tym, kto jest lepszym kibicem. ps. Posta wysłałem o 19:56 O ktorej skonczył się mecz? Nie zdziwiłbym się gdybyś po mnie jechał, jesli napisałbym posta o 19:10. A nie mieszkam w Hucie czy na Bieżanowie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.04.2013 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wg mnie dzis mimo tego wyniku było stosunkowo dobrze (lepiej niz z Lechia), były akcje i walka a tego obecnie jedynie wymagamy od Wisły. Gdybyśmy nie przegrali, gdyby Pareiko nie puścił pierwszej bramki to na farum byłyby całkowicie inne opinie. Ps. Jesli byłeś na meczu to chwała Ci za to.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.04.2013 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj grali o wiele lepiej niż z Lechią, przeważali, do przerwy powinno być ze 3.0
ale... tamci 3 minuty przyfarcili i jest jak jest, cóż taki sezon nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, może odbije się ze Śląskiem w środe, na co po cichu liczę. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Były naprawdę dobre momenty. Na początku wydawało mi się, że będzie całkiem przekonujące zwycięstwo i trybuny zaczną się zapełniać wraz z kolejnymi meczami (frekwencja fatalna, nie ma co ukrywać).
Później zaczęło się to, co oglądamy zawsze - festiwal nonszalancji i bezmyślności. Nie ma co oceniać, kto zagrał dobrze, kto zagrał źle, bo tutaj nie ma drużyny. Czy oni aż tak się nie znoszą, że jeden nie wyjdzie drugiemu, stwarzając możliwość dobrego podania, albo jakoś pomóc w destrukcji. Szczególnie widoczne jest to, gdy piłka znajduje się w naszej linii obrony. Spokojnie mogłaby tam przeleżeć 90 minut. Może oni tego po prostu nie potrafią, ale w to nie chce mi się wierzyć. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Scenariusz meczu to klasyka gatunku. To my przeważaliśmy i to Piast nie miał pomysłu na grę. Jeśli nie potrafi się przypieczętować przewagi strzelając drugiego gola, to normalne jest że przeciwnik w końcu przejmuje inicjatywę. Brakuje w ataku charyzmatycznego zawodnika który weźmie ciężar gry na siebie i czasem nawet zachowa się w sposób egoistyczny. Takimi zawodnikami mieli być Małecki lub Kosowski. Bilans bramek jest tragiczny. Napastnik ma strzelone 4 bramki do tej pory i to nie wymaga chyba komentarza... Mecz oglądałem na stadionie i nie wiem czy w tym momencie chwalę się czy żalę...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie będzie dobrze, czuje to po kościach... nawet widzę w otchłani... Ligę mostrzów! Zobaczycie jeszcze!
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Co do gry naszej i piłkarzy, to każdy ma oczy i widzi, skoro dla Ciebie nas Piast zdominował to ok, myślę że 99% osób ma zupełnie inną opinię, no ale cóż z koniem się kopać nie będę, dla Ciebie Kulawik to zło wcielone, nic na to nie poradze, każdy może sobie mieć swoje zdanie, nawet to nieracjonalne. A dzisiaj kilku zagrało naprawdę OK - Kosa, Mały Chrapek, Wilk dawali radę, szczęścia zabrakło, cóż zdarza się. A mecz tak jak ktoś napisał wcześniej - o pietruszkę, prawdziwe granie to w środe. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem co to jest, ale brzmi groźnie...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jaka chwała?
Jak moge jestem, jak nie mogę nie jestem. Po prostu nie lubię tego dzielenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Drugi słabszy mecz, a już hieny się zlatują - tylko czekać jak pojawią się takie teksty, bo po meczu w Gdańsku coś takiego tu wyczytałem. Mecz był świetny, by po raz "setny" przekonać się z jakim dnem mamy do czynienia (a ciągle coś skrobie od dołu). jestem tak zdegustowany, że gotowym zaraz napisać herezję, że ewentualne załapanie się na puchary to będzie alibi, by zakonserwować dużą część tego dziadostwa na następny sezon - tylko trochę dosadniej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Twoja sprawa. Dla mnie kibic to osoba, ktora zrobi wszystko, aby na meczu być. A na meczach nie bywa tylko sporadycznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Akurat dzisiaj Wisła próbowała, na pewno lepszy mecz w wykonaniu naszych piłkarzy, aniżeli ten w Gdańsku. Szkoda, że taki wynik...
PS. Ktoś wie, o co te całe napinki pomiędzy C5 a narożnikiem były i jakieś akcje ? ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo wierzyć trzeba, a nie tylko mędrcować na forum nad tym, że jest chujowo, jak wszyscy wiedzą że jest chujowo! I tak mędrkujecie od roku i nic z tego nie wynika.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W klubie pracuja jakies patałachy - Polonia sobie zastrzegla 2-3 sezony temu aby sedzia (nie pamietam nazwiska) nie prowadził ich spotkan i 2 lata mieli spokoj a U Nas nikt nie pomysli aby to zrobic i z Borskim i z tym co dzisiaj sedziował - WISŁA KRAKOW nie powinna grac meczu gdy arbiter jest z Warszaw. Ten Pan dzisiaj wkurzał i to strasznie niektorymi swoimi decyzjami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A ja tak sobie teraz myślę że jak by wpadł gol z tego karnego, to może podziałałoby to jak zimny prysznic, i była szansa ten mecz wygrać. Jak się chce dowieźć wynik jak najmniejszym wysiłkiem to tak się to kończy jak dzisiaj - karą. Teraz to już można sobie gdybać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie mam siły do tych gamoni. Nie umiem przejść do porządku dziennego nad faktem, że przyjeżdża do nas PIAST GLIWICE i jebie nas po raz drugi w tym sezonie. Piłkarzyki Wisły to frajerzy, miękkie fiutki, które wyglądają jakby przebywali na boisku za karę. Zero złości i agresji, zero taktyki, zero poświęcenia. Nie ma radości z gry w piłkę, nie ma zęba, nie ma determinacji. A na legendarny już brak koncentracji pozwolić sobie może Barcelona, a nie ten papierowy tygrys, z którego została już tylko nawa, choć dźwięk WISŁA nie wywołuje już stresu u żadnej drużyny. Na nic już nie liczę w tym sezonie. Niestety większość tych wypalonych patałachów zostanie z nami na kolejny sezon bo mają ważne kontrakty podczas, gdy na to aby z nami zostać zasługuje najwyżej pięć osób. Po takim meczu piłkarze powinni otrzymać po 100 zł do koperty i bilet na autobus do domu. Postawa w tym sezonie tych pseudosportowców to jest skandal szczególnie za takie pieniądze. Powiedzcie sami co byście zrobili gdybyście byli właścicielami tego burdelu z górą przepłacanych panienek?
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cóż, w Gdańsku wynik był lepszy niż gra, dziś gra lepsza niż wynik. Strzelili jedną bramkę i osiedli na laurach. Jedna akcja na 10 minut i tyle. Trzeba był pójść za ciosem, strzelić drugiego gola, a nie czekać na dowiezienie 1:0.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Sytuacja na pewno nie wyjaśni się od pisania postów.
Koniec tematu, internet to nie miejsce na taką dyskusje. Bez odbioru. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|