The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2013, 06:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zdajecie sobie sprawę, że skrajnym idiotyzmem jest krytykowanie kogoś za coś, co dopiero może (ale nie musi) zrobić?
Zwykle trafnie oceniasz rzeczywistość, a tu trochę kulą w płot.

Przewidywanie przyszłości na podstawie oceny rzeczywistości i próba przeciwdziałania negatywnemu scenariuszowi rozwoju wypadków oraz zabezpieczenie się na każdy możliwy ich rozwój to roztropność i odpowiedzialność.
Cecha ludzi i społeczeństw mądrych i dojrzałych.

W szczególnosci, odniosłeś się (cytat) do pewnego postu, więc zanim go skrytykujesz proponuje, zadaj sobie w materii tego postu proste pytanie, nie czy bedzie chciał czy nie będzie chciał tylko czy bedzie mógł czy nie.

Ktos porównał Cupiała do polisy ubezpieczeniowej. To zła diagnoza. W chwili obecnej to kroplówka utrzymująca przy życiu.

Polisą ubezpieczeniową będzie sprawna profesjonalna struktura klubu, klubu osadzonego mocno w krakowskich realiach i odwołującego się do swoich ponad stuletnich tradycji.
Jak każda polisa nie gwarantuje niczego, ale zwiększa szanse. Bez niej można liczyć tylko na cud.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2013, 18:44
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Zwykle trafnie oceniasz rzeczywistość, a tu trochę kulą w płot.
Pokaż mi niezadłużony klub w ekstraklasie.

Rozmaici forumowi bojownicy budzą się do protestu zwykle kiedy kopacze dają dupy. Jak są wyniki, to mało komu on przeszkadza.

Jeżeli Cupiał zostawi Wisłę w gorszym stanie niż zastał - dopiero wtedy będzie można go krytykować za zniszczenie klubu.

Protest SKWK od początku nie miał nic wspólnego z wynikami sportowymi, co zostało jasno zadeklarowane. Jak się komuś nie podoba, to niech rozkręca swój.

A tak na marginesie: atakowanie z trybun kogoś kto może jednym ruchem* pchnąć klub do czwartej ligi - faktycznie, zagrywka strategiczna godna forumowych mózgów. Pewnie dlatego kilku na meczu 1906% poparcia dostało w japę. I nikt mi nie wmówi, że niesłusznie...

__________________________________________________ __
* A tym ruchem byłoby odcięcie kroplówki z TeleFoniki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2013, 19:29
Cupiał mógł spuścić Wisłę do czwartej ligi już po Dinamie. Mógł po Levadii. Mógł po Karabachu.
Wtedy miał dobrze funkcjonującą maszynę, w której wystarczyło wymienić kilka trybików i można było dalej walczyć. Dziś już nie ma co sprzedawać, praktycznie musi zacząć wszystko od nowa Czy mu starczy cierpliwości? Oby...

A tak na marginesie: atakowanie z trybun kogoś kto może jednym ruchem* pchnąć klub do czwartej ligi - faktycznie, zagrywka strategiczna godna forumowych mózgów. Pewnie dlatego kilku na meczu 1906% poparcia dostało w japę. I nikt mi nie wmówi, że niesłusznie...

Gdzie w moich postach widziałeś atakowanie Cupiała? Jakikolwiek atak? Jakiś przemęczony chyba jesteś bo zaczynasz tracić kontakt z rzeczywistością Ja również uważam, że Cupiał jest niezbędny Wiśle. Daleki natomiast jestem od lizania go po fiutku jak to niektórzy mają w zwyczaju, nie te klimaty. W przeciwieństwie do poniektórych sięgam dalej niż, sezon w przód. Potrafię trzeźwo spojrzeć na sytuacje w Wiśle i dalsze jej losy. Szacunek dla Bogusława , że pomimo choroby dalej chce się bawić w sport. Jednak filantropem będzie jak kiedyś wspaniałomyślnie skasuje klubowi dług, dziś co najwyżej jest inwestorem.

"Ma, ma. Raz mniejszy, raz większy, ale ma i liczy się go w milionach złotych. Tych milionów jest dziś bardzo dużo." - znamienne.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 08.03.2013, 19:48
Pokaż mi niezadłużony klub w ekstraklasie.
Nie interesują mnie inne kluby.
A jeśli już wyciągasz taki argument to pokaż mi klub z taką bazą treningową, podejściem do szkolenia itd...
Na marginesie to chyba do niedawna chyba Ruch Chorzów nie miał długów, jak jest teraz to się nie orientuje.

Rozmaici forumowi bojownicy budzą się do protestu zwykle kiedy kopacze dają dupy. Jak są wyniki, to mało komu on przeszkadza.
Do mnie pijesz ? To znów kulą w płot.
Zresztą o ile się nie mylę to nie jesteś apologetą obecnego stanu spółki.

Protest SKWK od początku nie miał nic wspólnego z wynikami sportowymi, co zostało jasno zadeklarowane. Jak się komuś nie podoba, to niech rozkręca swój.

Przecież nic o proteście nie pisałem. Ani o oprawie. Co więcej oprawę uważam za świetne posunięcie taktyczne. Z przyczyn o których napisałeś. Co nie znaczy, że mam wierzyć do końca w jej przesłanie. I nie dostrzegać realnych zagrożeń dla klubu.

Jeżeli Cupiał zostawi Wisłę w gorszym stanie niż zastał - dopiero wtedy będzie można go krytykować za zniszczenie klubu.
Wtedy będzie już za późno.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2013, 20:38
Przecież nic o proteście nie pisałem. Ani o oprawie. Co więcej oprawę uważam za świetne posunięcie taktyczne. Z przyczyn o których napisałeś. Co nie znaczy, że mam wierzyć do końca w jej przesłanie. I nie dostrzegać realnych zagrożeń dla klubu.
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w moich postach widziałeś atakowanie Cupiała?
Pomyliłem posty z których pochodził cytat. Mój błąd.

A zagrożenia dostrzega większość. Ja na przykład pisałem o nich trzy lata temu, kiedy pokemony podniecały się Riozem czy Bunozą, dwa lata temu kiedy podniecano się Lameyem czy rok temu, kiedy "mieliśmy skład na mistrza, minimum na puchary".

Tylko to jest jedna sprawa, a ocena Cupiała jeśli ma być uczciwa musi brać pod uwagę środowisko w jakim działa. Stwierdzenie "nie interesują mnie inne kluby" pokazuje tylko, że jako punkt odniesienia bierzesz własne wyobrażenia jak to wszystko powinno wyglądać. Niezbyt to uczciwe...

Ruch Chorzów zadłużony był zawsze, tylko nie wobec właścicieli, a zewnętrznych wierzycieli. Nie wiem czy kiedykolwiek przestali spłacać zobowiązania, a akcje w rodzaju wejścia na giełdę raczej ich sytuacji nie poprawiły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.03.2013 o godz. 20:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 09.03.2013, 00:09

Tylko to jest jedna sprawa, a ocena Cupiała jeśli ma być uczciwa musi brać pod uwagę środowisko w jakim działa. Stwierdzenie "nie interesują mnie inne kluby" pokazuje tylko, że jako punkt odniesienia bierzesz własne wyobrażenia jak to wszystko powinno wyglądać. Niezbyt to uczciwe...
Pisząc o tym, że mnie nie interesują inne kluby miałem na myśli to, że jestem związany z Wisłą i jej los mnie interesuje.

Jeśli chcesz uczciwej oceny to oczywiście na jednej szalce kładziesz mistrzostwa ale jest też druga szalka...
Przypomne, że mówimy o 15 latach.

Piszesz o środowisku...
OK. Gdzieś w tym kraju. Mniej znani ludzie, mniej znane kluby.

Można zbudować bazę...

Można wybudować szkołe...

I taki cytat:

Cytat:
Rekord SI co roku przeznacza na finansowanie sportu dzieci i młodzieży połowę swoich zysków.
Gdzie finansowo są Sadlok i Szymura a gdzie ...

I wcale u nas nie trzeba na to wyciągać było dodatkowych pieniędzy. Wystarczyłaby chęć i gospodarność.

6,5 miliona, może by się zebrało z nietrafionych transferów łysego... Ile mamy do zapłacenia Mandziarze ?

Dobre tu zdanie padło o filantropie i inwestorze.

PS. Nie będe się kłócił o Ruch, ale jak czytałem sprawozdania finansowe Wisły, to chciałem je porównać z innymi klubami i znalazłem Ruchu za 2010, pamiętam, ze się bilansowali i nie mieli długu. Szukać tego mi się nie chce, opieram się na pamięci.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 09.03.2013 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.03.2013, 09:25
Pisząc o tym, że mnie nie interesują inne kluby miałem na myśli to, że jestem związany z Wisłą i jej los mnie interesuje.

Jeśli chcesz uczciwej oceny to oczywiście na jednej szalce kładziesz mistrzostwa ale jest też druga szalka...
Przypomne, że mówimy o 15 latach.

Piszesz o środowisku...
OK. Gdzieś w tym kraju. Mniej znani ludzie, mniej znane kluby.

Można zbudować bazę...

Można wybudować szkołe...

I taki cytat:

Gdzie finansowo są Sadlok i Szymura a gdzie ...

I wcale u nas nie trzeba na to wyciągać było dodatkowych pieniędzy. Wystarczyłaby chęć i gospodarność.

6,5 miliona, może by się zebrało z nietrafionych transferów łysego... Ile mamy do zapłacenia Mandziarze ?

Dobre tu zdanie padło o filantropie i inwestorze.

PS. Nie będe się kłócił o Ruch, ale jak czytałem sprawozdania finansowe Wisły, to chciałem je porównać z innymi klubami i znalazłem Ruchu za 2010, pamiętam, ze się bilansowali i nie mieli długu. Szukać tego mi się nie chce, opieram się na pamięci.
Ruch jest dosyć transparentny bo jest notowany na rynku new connect i co kwartał przedstawia kwartalne wyniki finansowe. Poniżej ostatnie:
wis.la/j7o3o
Za 2 kwartały roku obrachunkowego 12/13 - strata 2,6mln, strata za rok 2012 - ponad 3,5mln.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów