|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dla mnie najważniejszym w wywiadzie jest wywód o Pestrescu.
B.C. zdaje sobie sprawę jak dobry to trener i cieszy mnie, że chciał go sprowadzić z powrotem. Szkoda, że Dan odmówił. Niepotrzebnie. Drugi raz obaj Panowie nie daliby się tak wydymać piłkarzykom. B.C. to zdaje się choleryk. Pokrzyczy i zapomni. Dlatego puszcza w niepamięć błędy. Szkoda. B.C dalej będzie z Wisłą. Czy to dobrze, czy źle, ciężko powiedzieć. Do dobrych współpracowników szczęścia nie ma. Do doradców też. Po sezonie przyjdzie Nawałka. Szans na puchar nie widzę. Ten sezon jest stracony. Ale czy Nawałka zbawi Wisłę? To, że robi dobrą robotę w Górniku to OK, ale on już w Wiśle był i nie pokazał niczego więcej niż inni. Ciężko bez wzmocnień w lecie myśleć zatem o lepszym jutrze Wisły. Tak czy siak wg mnie utrzymamy się i nie ma szans by ziściły się niektóre czarne scenariusze. Niestety z wywiadu nie wynika, by nagle miało wrócić to co kiedyś. To już inne czasy, inna siła przeciwników. Lech i Legia wg mnie ze swoimi szkółkami i transferową ofensywą (oraz aspiracjami) będą od Wisły lepsze. Do tego są drużyny środka tabeli, coraz bardziej naciskające na dołączenie do czołówki. Pomijam Śląsk bo to drużyna słaba, a właściciel niczego nie zrobi, bo akurat sposób zarządzania pana Z.Solorza znam. Mam raczej na myśli Górnika. Pozostałe ekipy szans raczej nie mają. W Polonii bałagan, na Widzewie bałagan i brak perspektyw na stadion. W Lechii brak pomysłu. Dlatego Wisła musi walczyć by w przyszłym sezonie dołączyć do wielkiej trójki. Walczyć z Legią i Lechem. I jeżeli tak się stanie, będę zadowolony. Miejsce i potencjał Wisły jest w 3-ce. Nawet bez tej niezbędnej szkółki... ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
- Niestety, gdy trenowałem Wisłę, piłkarze nie byli wytrenowani w sposób, który pozwalał im grać na wysokim poziomie. Próbowałem to poprawić, ale żeby to się udało, trzeba mieć po swojej stronie prezesa, dyrektora sportowego, asystenta i właściciela. Mnie zabrakło tylko właściciela. Reszta była ze mną - powiedział były piłkarz Chelsea "Przeglądowi Sportowemu" po dymisji w Krakowie. BC w wywiadzie twierdzi, że "zawodnik zawsze w podobnej sytuacji wygra z trenerem czy prezesem. Niestety." Czyli oznacza to, że w żadnym wypadku nie był w stanie zagwarantować stabilności Petrescu. No to dlaczego miałby ten Petrescu wracać? Do tego rzucać prace w silnej lidze, w klubie, który na niego stawia, daje mu wolną rękę przy wyborze piłkarzy i co najważniejsze, wspiera go? Niepotrzebnie odmawiał... Normalnie, Dan powinien sobie strzelić teraz w łeb, bo odrzucił świetną ofertę. I naprawdę nie wiem o co chodzi z tą powszechną krytyką Stanowskiego? Czy w jakikolwiek sposób obraża Cupiała? Przecież jasno napisał, że docenia to co zrobił i nie ma żadnych wątpliwości co do jego zdolności biznesowych. Więc argumenty typu "do czego doszedł Stanowski żeby tak pisać?" są równe słynnemu pytaniu: A kim ty uwa jesteś p...? W jednym artykule streścił to, co można przeczytać w wielu postach w tym i innych wątkach na forum. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ale tutaj nie chodzi o to czy zwolnienie było właściwe czy nie. Chodzi o logikę właściciela, który zwalnia trenera idąc na rękę grajkom, potem znów chce tego trenera zatrudnić, mówiąc: no cóż, kopacze znów mogą Cie zwolnić, bo tak jest...
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|